Bu hayat hep bana mı kötü isliyor?

Ben türkiyeden geleli 3-4 sene oldu qhemen hamile kaldım çocuk küçük olduğu için dil kursuna gidemedim eşimle sürekli tartışıyoruz şiddet hakaret ne ararsan var hiç bişeyi haketmiosun Dior mesela düğünde bana sormadan altinlarimi sattı ailesi ne dese gelir bana saldırir eee burda yalnızım kimsem yok kavga etsek gitmek istiorum ama gidecek yerim yok yani anlatmadigim bi sürü sorunum var

Şu eşin var ya tam sopalık yemin ediyorum ya gıcık oldum adama ! Kardeşim özgüvenini bu herif senden almış götürmüş, şu negatif gözlüklerini bir kenara fırlat ve her şey çok güzel olucak diye telkinlerde bulun önce bol bol dua et ciddiyim bu konuda Allah mutlaka bir yol gösterecektir. Arkadaşların dediği gibi, önce dil öğrenmelisin mesela komşularından öğrenmeye bak insanlarla konuş ki daha çabuk kaparsın. Ne bilim yabancı ülkelerde iş bulma kurumu mutlaka vardır temizlik veya başka bir şey iş bulma kurumuna başvur. kocan ile şimdilik çok yüz göz olma önce bi kendini garantiye al sonra o herifi boşa. Mecbur biraz daha o adama katlanacaksın. Ya sabır diyorum. Ve hep güzel şeyler düşün ki güzel şeyler olsun.

Katılıyorum
Ama başka bi konu vardı
Sanki kocası mı sevgilisi mi her neyse o olmasada olur yurtdışında kira yardımı var demişti
Sen çalışmıyosun işe gir demiştim bebek var giremem ama işsizlik maaşı gibi bişey hep ödeniyo burda dedi

Konu sahibi henüz o imkanlara sahip değil muhtemelen. Ayrıca almanya da hiç çalışmamış işgücü olmamış birinin işsizlik maaşı alabileceğini düşünmüyorum. Kira yardımı var ama devletin bulduğu evde oturmak şartıyla. Böylece hem ev sahibine hem kiracıya destek olunuyor. Almanya da imkanlar çok rahat. Ama devlet de enayi değil. Evlilik yoluyla 3 yıl önce yerleşmiş vasıfsız bir yabancıya işsizlik maaşı ödenmesini engelleyen kanunları vardır. Ama konu sahibi üniversite okursa çok kolay part time işler bulabilir.

Ben türkiyeden geleli 3-4 sene oldu qhemen hamile kaldım çocuk küçük olduğu için dil kursuna gidemedim eşimle sürekli tartışıyoruz şiddet hakaret ne ararsan var hiç bişeyi haketmiosun Dior mesela düğünde bana sormadan altinlarimi sattı ailesi ne dese gelir bana saldırir eee burda yalnızım kimsem yok kavga etsek gitmek istiorum ama gidecek yerim yok yani anlatmadigim bi sürü sorunum var
senin dil bilmemen şu dk sorun değil.
polise veya türk konsolosluguna gidiyorsun. polise gittiğinde mutlaka bir tecuman bulurlar. yada polise gidip ne diyeceğim dersen sana çözüm googleden Türkçe almanca ceviri sayfasına gir yada sözlük de olur. koca+ vurmak gibi kelimeleri bul. onlar anlar.
almanyada türk cok heyy türkçe bilen yok mu yardım edin diyip sokakda bağırsan buyur bacım diyen 50 kişi çıkar. ve yardım da ederler. bence almanya asla bu konularda taviz veren bir ülke değildir.

Koca deseniz anlasamıyoruz mutsuz bir evliligim var bosanmak istiorum şartlarım uygun değil almanyadayim dil desen dil yok para desen para yok İş desen oda yok aile desen destek çıkmıyor arkadaş desen derdimi anlatacağım kimse yok yalnızım tek sahip olduğum şey evladim bu şartlar altında ona nasıl bi hayat verecem onuda bilmiorum okadar Yoruldum ki şu hayattan olumu düşünuyorum ama ölmek istemiyorum oğlum için sırf üvey annenin elinde büyümesin diye ne yapacam ben ya kalakalmisim ortada
almanyada yasıyosun ve bosanmadan korkuyosun kapı gibi merkel var orda yaaa bizimkine benzermi arkadassss

daya sırtını devlete ohhh bide cocuk vara miss hem kocadan alırsın hem devletten yasar gidersin yani kac tane arkadasım var 2 cocukla pasa gibi yasıyo türkiyede olsam gebermistim diyoo burda cocuk parası 57 lira bozdur bozdur harcaaaa

Başka ülkeye gider gitmez ne diye çocuk yapıyosun bilmiyorum. İnsan bi dil kursuna gider. Üniversiteye yazılır 2 yıllık falan. Almanya da eğitim parasız. İşe de girerdin en basit kıaförlük oku yani. Sonra yap çocuğunu sosyal imkanlarını eline al da. Ama hala geç değil. Hayata atıl bi yerlerde inan zor değil. Hele almanya da 15 yaşımda bir başıma gittim. Almancam çat pattı. 1 aya yakın kaldım. Döndüğümde şakır şakır konuşuyodum. Tek başıma gidip bi üniversite öğrencisinn evinde kaldım. Tek döndüm. Kimseyi tanımıyodum bilmiyodum. Sokaklarda geze geze burnumu oraya buraya soktum. Arkadaş edindim. Ben hayatında göreceğin en pısırık insandım. Sosyal fobi tedavisi görüyodun. Babam özgüven depoliyim diye gönderdi dil öğrendim bi ayda. Ben yaptıysam herkes
almanyada yasıyosun ve bosanmadan korkuyosun kapı gibi merkel var orda yaaa bizimkine benzermi arkadassss

daya sırtını devlete ohhh bide cocuk vara miss hem kocadan alırsın hem devletten yasar gidersin yani kac tane arkadasım var 2 cocukla pasa gibi yasıyo türkiyede olsam gebermistim diyoo burda cocuk parası 57 lira bozdur bozdur harcaaaa

Canim Merkel herkese yardım etmiyor işte almanyada yasalar farklı ya ben tam o,arak bilmiyorum ama öğrendiğim kadariyla böyle yani dil sorunum olmasaydı çalışacam ama yok allah kahretsin

Şu eşin var ya tam sopalık yemin ediyorum ya gıcık oldum adama ! Kardeşim özgüvenini bu herif senden almış götürmüş, şu negatif gözlüklerini bir kenara fırlat ve her şey çok güzel olucak diye telkinlerde bulun önce bol bol dua et ciddiyim bu konuda Allah mutlaka bir yol gösterecektir. Arkadaşların dediği gibi, önce dil öğrenmelisin mesela komşularından öğrenmeye bak insanlarla konuş ki daha çabuk kaparsın. Ne bilim yabancı ülkelerde iş bulma kurumu mutlaka vardır temizlik veya başka bir şey iş bulma kurumuna başvur. kocan ile şimdilik çok yüz göz olma önce bi kendini garantiye al sonra o herifi boşa. Mecbur biraz daha o adama katlanacaksın. Ya sabır diyorum. Ve hep güzel şeyler düşün ki güzel şeyler olsun.
Evet maalesef benden götürdüğü çok şey var alemde buna dahil bosanacam diyorum hayat şartları zor diyor burda mutsuzluktan olup geberecem haberleri yok

Canim Merkel herkese yardım etmiyor işte almanyada yasalar farklı ya ben tam o,arak bilmiyorum ama öğrendiğim kadariyla böyle yani dil sorunum olmasaydı çalışacam ama yok allah kahretsin

Kardeşim Rusya'da okuyor . İlk gittiği zaman tek kelime Rusça bilmiyordu . Çocuk nasıl öğrenmiş biliyor musun ? İlk 3 ay sadece milletin konuşmalarını dinlemiş okuldan yurda, yurttan okula 3 ayın sonunda çat pat Rusça öğrenmiş şimdi bülbül gibi konuşuyor , bazen diyorum bu çocuk bize saydırıyor mu ne:KK53::KK53::KK53::KK53: Önce izle sonra konuşmalara dahil ol kendine güven eminim başaracaksın.

Kardeşim Rusya'da okuyor . İlk gittiği zaman tek kelime Rusça bilmiyordu . Çocuk nasıl öğrenmiş biliyor musun ? İlk 3 ay sadece milletin konuşmalarını dinlemiş okuldan yurda, yurttan okula 3 ayın sonunda çat pat Rusça öğrenmiş şimdi bülbül gibi konuşuyor , bazen diyorum bu çocuk bize saydırıyor mu ne:KK53::KK53::KK53::KK53: Önce izle sonra konuşmalara dahil ol kendine güven eminim başaracaksın.
Yok kendimi ifade edebiliorum ama çalışma durumunda deil tabi bu arada kitap tv cd ye bakıyorum zamanım oldukça bakiniorum almancaya

Yok kendimi ifade edebiliorum ama çalışma durumunda deil tabi bu arada kitap tv cd ye bakıyorum zamanım oldukça bakiniorum almancaya

Bence sen başaracaksın sadece pes etme elinde sonunda başaracaksın, Güçlü bir kadınsın başaranlar nasıl başarıyor öyle düşün.

Bir ülkeye gitmeme gerek yok merakta etmiyorum çünkü kendi ülkemi çok seviyorum sakıncası var mı ?

Ülkeyi sevmek ayrıdır,avrupayı amerikayı es geçip türkiyenin imkanlarıyla kıyaslamak ve turkiyeyi en iyi ülke ilan etmek ayrıdır.Bende ülkemi seviyorum ama kör bir cehaletle değil,tabiki sevelim ama objektifte olalım

Aynı durumdayız sanırım :) tam olarak seviyeniz nedir b1 b2? Daha doğrusu kursa gittiniz mi? Yoksa dinleyerek mi öğrendiniz?

Ülkeyi sevmek ayrıdır,avrupayı amerikayı es geçip türkiyenin imkanlarıyla kıyaslamak ve turkiyeyi en iyi ülke ilan etmek ayrıdır.Bende ülkemi seviyorum ama kör bir cehaletle değil,tabiki sevelim ama objektifte olalım

Kör cehaletle sevdiğimi nereden çıkardın ? yeterli öz eleştiriyi yaptım ilk sayfalarda neyse ben sizinle tartışmak istemiyorum ii geceler

M Moms
yurt disinda yasiyorum, gurbetci degilim. gurbetci gelini degilim. esim en ust kademe devlet memuru, profesor. buna ragmen yurt disindaki "turkiye cumhuriyeti" vatandaslarini gozlemleme sansim oldu. ne yazik ki cok uzucu.
egitim seviyesi yuksek, benim durumumdaki kisiler zaten topluma entegre olmus vaziyetteler ve hayatlari bambaska bir uyum ile ilerliyor. ancak bu konu sahibi arkadasimizin istikametinde olanlar icin hayat cok zor yurt disinda.
oncelikle belirteyim;
hic calismamis, sigorta girisi olmayan birinin issizlik maasi alma imkani yok. zaten bir sekilde bir yerden maas alsa da esinin bu arkadasimiza para birakacagini hic sanmiyorum.
yazik.
sizin gibi farkli hayallerle bu sekilde evlilik yapan kisiler icin cok uzuluyorum. umarim ki tez elden kosullariniz, hayatiniz degisik. Hakkin takdiri...
yurt disinda kresler 3 aydan itibaren okula kabul aliyorlar. cocugunuzu bir krese yazdirin, entegre olsun. okusun.
bu donguyu sadece bu sekilde kirabilirsiniz keza...

İnşallah canım güçlüydum şimdi değilim oda gelen tepkilerden

Eşinin dediklerine belli bir süre kulak tıka kendini garantiye alana kadar . Her şey düzelicek , herkes zor zamanlardan geçiyor ama inat edeceksin başaracam diye ve elinde sonunda başaracaksın emin ol ve başaracağına inan.

Back
X