bu hayat yük omuzlarımda.

delfin34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2013
105
31
98
merhaba hanımlar
klasik bir giriş yaparak yıllardır forumu takip ediyorum ama konu açmak bugüne kısmetmiş diyerek başlamak istiyorum.
aslında kendimi iyi ifade edebilmek için her şeyi en başından yazmam lazım ama yazarak bitiremeyeceğim, anlatamayacağım kadar uzun belki de yaşadıklarım.
ama kısaca her insanın hayatında çok zor zamanlar geçirdiği, çok acılar çektiği, büyük sınavlar verdiği dönemler vardır. genellikle bu dönemler farklı farklı dilimlerde yaşanır. ama ben bunların hepsini aynı dönemde ve bu zor zamanların, acıların hiç bitmediği ardı ardına geldiği dönemler yaşıyorum 3 yıldır. hayattan, yaşamaktan, insanlardan kısacası her şeyden soğumuş durumdayım. mesela birinin sevdiklerini sonsuza kadar kaybetmesi, ihanet, iflas, ölüm acısı, işsizlik bunlardan sadece birini yoğun bir şekilde yaşamak bir kişinin uzun süre hayata küsmesine sebeptir değil mi ? ben bunların hepsini ve daha fazlasını aynı anda hiç ara verilmeksizin yaşadım, yaşıyorum.
3 yıldır hayattan kendimi soyutladım, her şeyden uzaklaştım. bu halimden depresyondan çıkamıyorum. ama hayat her şeye rağmen devam ediyor ben her ne kadar kabul edemesem de. bütün bu acılarımın ardından artık hayata tutunmak istiyorum. ama bunu başaramıyorum.
ve bir yerlerden başlamak zorunda olduğumu biliyorum ve bunun en başında iş geldiğini de biliyorum. üniversite mezunuyum ama hiç çalışmadım, tecrübem yok. dediğim gibi 3 yıldır bırakın çalışmayı yaşadığımı bile anlayamıyordum. son zamanlarda iş bakıyorum ancak ne kendime güvenim kalmış ne de hayata atılmaya gücüm. sanki her şeye geç kalmış gibi hissediyorum kendimi. özelde iş bulmam sanki imkansızmış gibi geliyor bir kaç yerle görüştüm ancak sanki 3 yıl önceki ben yokum içimde bir korku bir güvensizlik iş verenlerin yerinde ben olsam zaten kendimi işe almam. kendimdeki o eksikliği görebiliyorum. ben neler yapmalıyım nereden başlamalıyım hiç bilmiyorum.. herkesin derdi kendine ağır herkesin çeşit çeşit dertleri var ama bunca şeyi kaldıramadım,kaldıramıyorum. ama yaşıyorsam, hala nefes alıyorsam bir yerlerden başlamam gerekiyor. iş konusunda kpss düşünüyordum bu olaylar olmadan önce ama sonrasında ders çalışmak bir şeyler başarmak imkansızdı benim için. ama şuan tekrar düşünmeye başladım ama bizde 2 yılda bir yapılıyor yani 2016 da yapılcak ben bu zaman diliminde neler yapabilirim ya da kpss düşünmem saçma mı özelde bir şekilde iş mi bulmalıyım ? şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Yasini bence hicbir seye engel degil.kpss yapilma yilindan cikardgim kadariyla muhendislik okudunuz galiba.ozellerde cok guzel isler var.benim size tavsiyem en dusukten baslayin.hani diyorsunuz ya is veren olsam kendim almam ise diye.kucuk seylerden baslayip kendinize guveninizi kazanin.

Bir yerden baslamaniz bence en dogrusu.kpss de guzel bir secenek ama suanki.psikolojinizle ne kadar hazirlanip basarili olabileceksiniz? Yanlis anlamayin yazdiklarimi mesela ben sizin gibi dusunuyo olsam basarisiz olurum.

Gecmis yasantinizi bir kenara birakin tabi ders alip.hicbir sey icin gec degil.merak etmeyin arkasi geliyor biseye baslayinca ;)

Yasini bence hicbir seye engel degil.kpss yapilma yilindan cikardgim kadariyla muhendislik okudunuz galiba.ozellerde cok guzel isler var.benim size tavsiyem en dusukten baslayin.hani diyorsunuz ya is veren olsam kendim almam ise diye.kucuk seylerden baslayip kendinize guveninizi kazanin.

Bir yerden baslamaniz bence en dogrusu.kpss de guzel bir secenek ama suanki.psikolojinizle ne kadar hazirlanip basarili olabileceksiniz? Yanlis anlamayin yazdiklarimi mesela ben sizin gibi dusunuyo olsam basarisiz olurum.

Gecmis yasantinizi bir kenara birakin tabi ders alip.hicbir sey icin gec degil.merak etmeyin arkasi geliyor biseye baslayinca :KK66:
estafurullah tabi ki yanlış anlamam çünkü durumum ortada. evet tahmininiz doğru mühendislik mezunuyum. aslında konuya dışardan bakan bir gözle 28 yaşında şimdiye kadar hiç çalışmamış, bir çabası da yokmuş gibi anlardım bende. ama son senemde yani 3 yıl önce hem okul hem de kpss için dersaneye gidiyordum. tabi böyle olacağını bilemeden. dersaneyi bıraktım hatta okulu bile bırakmışken iyi kötü uzatmadan mezun oldum. kpss yi bir kenara bıraksam özel içinde dediğim gibi güvenimi nasıl geri kazanıcam bilmiyorum. ya da tecrübesiz ve yaklaşık 3 yıl önce mezun olan birine de olumlu gözle bakılmıyor. 3 yıldır neden çalışmadın diye sorular geliyor ve yaşanılanlar anlatılamadığı gibi anlatılsa da bunu anlayabilecek ya da bu kadar şey yaşayıp psikolojisi bu kadar bozuk birini işe almak istemeyecekleri kanaatindeyim :(

hayır çalışmadım. 28 yaşındayım hayatım bu denli değiştiğinde henüz mezun olmamıştım.
Yasınız hayata kusmek ıcın cok genc.malesef hayat onumuze her zaman altın tepsıde geleyebılıyor.Anlagım kadarıyla guclu bır karakterınız var aksı olsaydı buraya boyle bı konu acıpta fıkırler alma geregı bıle duymazdınız onemlı olan yıkıntılardan sonrada hayata yenıden tutulabılmektır.Umarım bunu basarabılırsınız.kpss ye gelıncede once su ruh halınden sıyrılmanız ıcın calısmanız sart cunku evde oturup dusunmektensw calısmak ınsanı bazen motıve eder bırseyler yapabılmek ınsanı hayata baglar ondan ınsallah bır ıs bulup calısrsınız kendınızı gercekten cakısabılcegınıze ınandıgınız zaman da sınava hazırlanıp kazanırsınız ınsallah..Ve bundan sonrada kotu gunler yasamamanızı dılıyorum...

Yasınız hayata kusmek ıcın cok genc.malesef hayat onumuze her zaman altın tepsıde geleyebılıyor.Anlagım kadarıyla guclu bır karakterınız var aksı olsaydı buraya boyle bı konu acıpta fıkırler alma geregı bıle duymazdınız onemlı olan yıkıntılardan sonrada hayata yenıden tutulabılmektır.Umarım bunu basarabılırsınız.kpss ye gelıncede once su ruh halınden sıyrılmanız ıcın calısmanız sart cunku evde oturup dusunmektensw calısmak ınsanı bazen motıve eder bırseyler yapabılmek ınsanı hayata baglar ondan ınsallah bır ıs bulup calısrsınız kendınızı gercekten cakısabılcegınıze ınandıgınız zaman da sınava hazırlanıp kazanırsınız ınsallah..Ve bundan sonrada kotu gunler yasamamanızı dılıyorum...
aslında bunca şeyi yaşamadan önce ben çok güçsüz olduğumu düşünürdüm belki de hala öyleyim 3 yıldır kendime gelemediğim göre. ama yaşadıklarım kolay şeyler değildi. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım hayata tutunabilmek için bir ışık görünür bundan sonra.

Hayatlarımız ne kadar da benzer, ölüm acısı, iflas ve 3 yıl terimlerini konunuzda görünce bi an bu konuyu ben mi açtım yoksa kardeşlerimden biri mi diye afalladım. Hatta benzer bir konuyu açmaya niyetleniyordum. Gelince nedense herşey üst üste geliyor değil mi?

3 yıl önce annemi aniden kaybettim (kaybetme acısını dibine kadar yaşadım, yaşıyorum) ve hemen ardından işlerimiz bozuldu, 2 yıl ite kaka götürdük derken 30 senelik ekmek teknemizin iflas bayrağını da babamın temiz kalpli olup herkese inanmasıyla birlikte çektik.

Kapatır kapatmaz tekrar bir işe atıldı, hemde hiç bilmediği bir iş. Sözlü ortakla açtılar (hiç bir belgeye dayanmadan) tüm masraf babamdan çıktı, adam suya sabuna dokunmadı ve ben yokum abi deyip çıktı, gitti ve biz 3 ay içinde 2. iflas bayrağını da böylelikle çekmiş olduk.

Kötüyüm, üzgünüm, sinirliyim aklım 3 sene öncesinde, eski mutluluğumu arıyorum. Şarkılar ve annemin de içinde bulunduğu eski fotoğraflarla teselli olmaya çalışıyorum. Elimden başka hiç birşey gelmiyor ne yazık ki..:KK43::KK14:

Hayatlarımız ne kadar da benzer, ölüm acısı, iflas ve 3 yıl terimlerini konunuzda görünce bi an bu konuyu ben mi açtım yoksa kardeşlerimden biri mi diye afalladım. Hatta benzer bir konuyu açmaya niyetleniyordum. Gelince nedense herşey üst üste geliyor değil mi?

3 yıl önce annemi aniden kaybettim (kaybetme acısını dibine kadar yaşadım, yaşıyorum) ve hemen ardından işlerimiz bozuldu, 2 yıl ite kaka götürdük derken 30 senelik ekmek teknemizin iflas bayrağını da babamın temiz kalpli olup herkese inanmasıyla birlikte çektik.

Kapatır kapatmaz tekrar bir işe atıldı, hemde hiç bilmediği bir iş. Sözlü ortakla açtılar (hiç bir belgeye dayanmadan) tüm masraf babamdan çıktı, adam suya sabuna dokunmadı ve ben yokum abi deyip çıktı, gitti ve biz 3 ay içinde 2. iflas bayrağını da böylelikle çekmiş olduk.

Kötüyüm, üzgünüm, sinirliyim aklım 3 sene öncesinde, eski mutluluğumu arıyorum. Şarkılar ve annemin de içinde bulunduğu eski fotoğraflarla teselli olmaya çalışıyorum. Elimden başka hiç birşey gelmiyor ne yazık ki..:KK43::KK14:
İnanın gözlerimden yaşlar süzülerek okudum yazdıklarınızı ve her şey hemen hemen aynı:KK61: ben bu kadar ayrıntıya girerek yazamadım yaşadıklarımı çünkü içimde yaşadıklarımı yazıya dökmek bile canımı ne kadar yakıyor siz çok iyi anlayabiliyorsunuzdur. ölüm acısı, iyi niyetin ardından atılan kazıklar ve bütün bunlar her şey her şey aynı. ben hala hiçbir şeyi atlatabilmiş değilim insanlardan, arkadaşlarımdan herkesten uzaklaştım kaçıyorum. ve hayattan korkuyorum artık. mutlu günlerimi sevdiklerimi benden çaldığı içinde ne hayata ne de başka birine güvenim kalmadı. 3 yıldır bir boşluk içinde her şeyi kendi kendime içimde yaşıyorum. bir yerlerden tutunmak istiyorum ama başaramıyorum:KK61:

İnanın gözlerimden yaşlar süzülerek okudum yazdıklarınızı ve her şey hemen hemen aynı:KK61: ben bu kadar ayrıntıya girerek yazamadım yaşadıklarımı çünkü içimde yaşadıklarımı yazıya dökmek bile canımı ne kadar yakıyor siz çok iyi anlayabiliyorsunuzdur. ölüm acısı, iyi niyetin ardından atılan kazıklar ve bütün bunlar her şey her şey aynı. ben hala hiçbir şeyi atlatabilmiş değilim insanlardan, arkadaşlarımdan herkesten uzaklaştım kaçıyorum. ve hayattan korkuyorum artık. mutlu günlerimi sevdiklerimi benden çaldığı içinde ne hayata ne de başka birine güvenim kalmadı. 3 yıldır bir boşluk içinde her şeyi kendi kendime içimde yaşıyorum. bir yerlerden tutunmak istiyorum ama başaramıyorum:KK61:

Kim ister ki kötü şeyler yaşasın? Ben 3 sene öncesini düşününce şuan ki halime acıyorum. Şimdi ki hayatsa o an ki neydi acaba? Bi 3 yıl önce dokunsalar ağlayan bir tiptim, herşeyi kafama takar, melankoli takılırdım. Annem öldü, asıl acının ne olduğunu anladım. Ağla, bağır çağır hayattasın yaşıyorsun, hiç bişey değişmiyor. Hayat devam ediyor senin için etmesinin bir anlamı olmasa bile, mecburen de olsa sürdürüyorsun. Bazen kendini o yalana bile kaptırıyorsun. Bazen beynim bana oyun oynuyor, sanki bundan öncem olmamış gibi geliyor, ben hep böyle bir hayat sürmüşüm gibi. Ha mutluluk kavramı sana ne kadar gerçek geliyor orası ayrı..

Kim ister ki kötü şeyler yaşasın? Ben 3 sene öncesini düşününce şuan ki halime acıyorum. Şimdi ki hayatsa o an ki neydi acaba? Bi 3 yıl önce dokunsalar ağlayan bir tiptim, herşeyi kafama takar, melankoli takılırdım. Annem öldü, asıl acının ne olduğunu anladım. Ağla, bağır çağır hayattasın yaşıyorsun, hiç bişey değişmiyor. Hayat devam ediyor senin için etmesinin bir anlamı olmasa bile, mecburen de olsa sürdürüyorsun. Bazen kendini o yalana bile kaptırıyorsun. Bazen beynim bana oyun oynuyor, sanki bundan öncem olmamış gibi geliyor, ben hep böyle bir hayat sürmüşüm gibi. Ha mutluluk kavramı sana ne kadar gerçek geliyor orası ayrı..

cnm yaaa başın sağolsun insanın annesini kaybetmesi nasıl bir acıdır düşünmek istemiyorum Allah sabırlar versin

aslında bunca şeyi yaşamadan önce ben çok güçsüz olduğumu düşünürdüm belki de hala öyleyim 3 yıldır kendime gelemediğim göre. ama yaşadıklarım kolay şeyler değildi. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım hayata tutunabilmek için bir ışık görünür bundan sonra.
INsallah canım ama bence gucsuz degılsın tamam sadece hayat senı cok yormus hepsı bu...

hayatımız, düşüncelerimiz o kadar benzer ki.. ölüm.. hele ki aniden hiç beklemediğin bir anda geldiğinde acının ne demek olduğunu o zaman anlıyor insan:KK61: olur olmaz şeylere üzüldüğüm günler aslında ne kadar anlamsızmış. bazen diyorum bu bir rüya böyle bir şey yaşanmadı. ama her şey gerçek ve en acı gerçek. ve hala o gündeyim o acı haberi aldığım günde. hala aynı acıyla yüreğim yanıyor. bunu kelimelerle ifade etmek o kadar zor ki.. malmış mülkmüş iflas etmişiz bunların hiç biri umrumda değil keşke hiçbir şeyimiz olmasaydı da onlar yanımızda olsaydı:KK61:

Back
X