• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hesap ödeme işlerini nasıl ayarlıyorsunuz?

Hesap hep size yıkılıyorsa artık hesap geldiğinde sadece kendinizinkini ödeyin sonra mecbur onlar da çıkaracak cüzdanı. Ortak yenildiyse eşit bölelim deyin. Aslında gruplarda bu hesabi yapan dominant biri oluyor. Sizin gruplarda artık bu kişi siz olacaksınız.

Merhaba herkese,
Ya ben buna benzer durumlardan ailecek müzdarip olduğumuz için fikrinizi almak istedim.

Ben şunu merak ediyorum, mesela en az 4-5 arkadaş bir restoran, cafe, konser vs bir yere gidiyorsunuz diyelim. Şu hesap mevzusunu nasıl hallediyorsunuz? Ne yapmalıyım bu konuda?
Bu yüzden bazı arkadaşlarımla dışarı çıkmıyorum ortak yenilen yemekli yerlere gitmek istemiyorum mesela, yemeğe falan çünkü kitleme potansiyeli oluyor, hesap geldiğinde o kadar ağırdan alıyorlar ki çoğunu ben ya da eşim varsa yanımda o ödüyor(Böyle davranan arkadaşlarımla görüşmeyi kestim bu arada, ya da bir daha böyle ortamlara girmedim kendi adıma).
Gerçekten bıktım bu durumdan.
Eşim bu konuda çok eli açık ama ben istemiyorum, hatta sürekli uyarıyorum. Bir süredir saldım, ne halin varsa gör modundayım. Bir yere gidiyoruz ailecek görüştüğümüz arkadaşlarımızı davet ediyoruz ve hep biz ödüyoruz yüksek bir şey geldiyse, onlar da mesela daha az tutarlı şeyleri ödüyor.

Yani bir bizim mi başımıza geliyor, millete bakıyorum 7-8 kişi toplanıp yurtdışına gidiyorlar. Beraber tatil, yemekler vs.
Hesap ödeneceği zaman herkesin tek tek ödemesi de tuhaf kaçıyor bence detaylı hesap yapılması yani. Mesela bir sen öde, sonrakini ben öderim kısmında da hep fazla olan bize kaçıyor. Topluca arkadaş grubuyla dışarı çıkanlar nasıl yönetiyorsunuz bunu ya ben anlamadım. Herkesin enayisi biz miyiz? Üstelik öyle lüks bir hayatımız yok, evimiz bile yok 😅
Ödemeyin diyeceksiniz ben bunu yönetmeyi, kendimi kullandırmamayı öğrendim ama eşim böyle değil. Hemen atlar mesela. Ne yapmalıyım rahatsızım bu durumdan?
herkes kendi ve eşininkini ödesin bence alman usulü eşinizde önden elini cebine atmasın ayol biraz beklesin yoksa bizim millet sömürür

Genelde aynı düzey mekanlara gideriz, gittiğimizde de bir defa biz ödüyorsak, diğerinde arkadaşlar öder ve bu yıllardır böyledir. Arkadaşlarla yapılan seyahatlerde de genelde bir kişi öder, döndüğümüzde kim ne harcadıysa toplanır ve kişi sayısına bölünür. Biz bunu, böyle yapalım diye hiç konuşmadık, kendini bilen insanlar için konuşmaya da gerek yok zaten. Diğer türlüsü karşındaki insanı keriz yerine koymaya döner ve o tip insanlarla maksimum 2 defa dışarıda görüşürüz.

Duruma göre değişir ama tatilde en fazla 3 aile olduk. Ortak kasa yaptık öğlen-akşam yemekleri ve plajda yenilen içilen şeyler için. Yani herkes bana bir miktar para verdi, oradan harcadık. Kasa ben oldum yani :)

Dışarı yemeğe çıkarsak da kişi sayısına veya aile/çift sayısına bölünür. İçki içmeyen varsa durum değişir ama. Gerçi içki içmeyenler genelde mezelerden çok yediği için yine eşitlenir :)
meze ile içki aynı fiyat olurmu hiç

Sürekli çıktığımız kişilerde herkes kendi hesabını ödüyor, çiftler bir ödüyor şeklinde. Ama çok sık görüşmediğimiz arkadaşlarla kahvaltıya vs gidildiğinde zaten yenilen şeyler ortalama aynı bantta oluyor. Hesabın yarısı buradan diyip kalanı diğer çifte bırakırız. Oradan kalkıp bir onlar kahve ısmarlar, bir biz ısmarlarız. Aslında genel anlamda sömürüldüğümü hissettiğim bir ortamım olmadığı için kim daha çok ödemiş bakmıyorum galiba.

Biz davet etmişsek biz öderiz, bir sonraki buluşma olur arkadaşlarımız davet eder onlar öder (bir iki arkadaş grubumuz var onlarla bu şekilde)misafire ödetmeyiz ama mesela ben şimdi çocuklarımla çıkıyorum sinema,yemek vb şeyler planlandı diyelim,çocukların arkadaşları ve anneleri de var. Herkes kendi hesabını ödüyor bu gibi durumlarda. Ama kızımın bir arkadaşı var,onun annesi ödemeye çalışıyor hep onunla da bir o bir ben ödeyip eşitlemeye çalışıyorum. Hak geçsin istemiyorum zira.
Duruma göre değişiyor yani bu durumlar.
Herkesin kendi hesabını ödemesi bence uygun olan tabi ki özellikle de elini cebine atmaktan imtina eden birileri varsa o ortamda.

Dostlarımı ben davet etmişsem ben öderim, onun harici kızlarla kararlaşıp buluşursak herkes kendi öder. Parası çıkışmayan arkadaşlarımın hesabınıda ben öderim geri almam ve istemem. Bir erkeğin yanında ise asla hesap ödemem.
Son cümleniz harika ve olması gereken bir cümle

arkadaşlarla çıktıysak herkes kendi yediğini içtiğini kasada tek tek öder
ekonomi böyle berbat olmasaydı bu tarzdan tiksinirdim ne o öyle öğrenci gibi falan derdim
ama hayat şartları buna itiyor maalesef mecbur kalıyor insanlar
bi bira olmuş 90 tl, kıytırık bi makarna 150 tl, patates kızartması 100 tlden başlıyor
kimsenin hesabını ödeyemem valla şu kriz ortamında

meyhane gibi içkinin ve mezelerin ortaya geldiği ortamlarda ise kişi sayısına bölünür

seyahat kısmını bilemiyorum arkadaşlarla seyahate tatile çıkan biri değilimdir

Hesabı kirleten insan kötü insandır. Ve böyle insanlarla bir yerde oturmam. 5-6 tane dostum var ve oturduğumuzda bana ödetmemek için önüme atlıyorlar, ben de onların. Ben yemeği ödesem illa tatlı yiyelim benden diyorlar. Birbirimizden karşılık beklemesekte altta kalmıyoruz. Oturunca ya da sizin gibi görüşmeden önce hesap kitap yapmıyoruz. Çünkü birbirimize güvenimiz tam. Bence çevrenizi değiştirmekle başlayabilirsiniz. Bu arada toplu gidilince bir yere herkes kendi hesabını ödüyor

Son cümleniz harika ve olması gereken bir cümle
Helal aynen. Ben de erkeklerin yanında ödemiyorum. Ha ihtiyacım var mı yok, ama madem erkeklere göre kadın erkek eşitliği yok, benim için de yok. Erkek değer verdiğine para harcar. Bana da harcasın bakalım

arkadaş grubunda yarı yarıya yapıyoruz herşeyi. Toplam 7-8 kişilik bir yemege gidilince yok senin etin balıktan 30 tl daha pahalı falan gibi şeylere bakmıyoruz, direkt kişi sayısına bölüyoruz. Tatillerde de herkes kendi otel parasını ödüyor. Birinin arabasıyla tatile cıkıyorsak, jest olsun diye bir benzini içimizden biri karşılıyor veya arabasını alan kişiye yemek vs ısmarlıyoruz bir seferlik. uçak biletlerini de herkes kendi alıyor. Fakat örnek vereyim tek bir arkadaşımla bir kahve falan içmişsem bu seferlik benden diyip ısmarlarım, arada minik kahve ısmarlama gibi şeyler olur

hesap geldiğinde kişi sayısına göre bölüp ödeyeceksiniz .
E sürekli eşiniz ödüyorsa diğerleri de gelir kafa rahat😂 kusura bakmayınca enayilik oluyor bu .

Hesap geldiği gibi konuya ilk siz girin yediklerinizi ödeyin hemen, şuradan iki hamburger iki kola ,der gibi adam sizinkini çekene kadar onlarda çıkartır kartını. Ben kocamla evlenene kadar bile ayri ayrı ödedik her seyi de arkadaşların tüm hesabini siz neden odeyesiniz

eğer herkes benzer ölcüde yediyse hesap gelince kişi sayısına bölüyoruz ama bir kısım yemek yedi içimizden bir kişi sadece kahve, tatlı falan yaptıysa ona ödetmeyip onun dışında kalan kişi sayısına bölüyoruz direkt. Ancak ben birini davet ettiysem mutlaka ödemeye özen gösteririm

Back
X