Merhaba herkese,
Ya ben buna benzer durumlardan ailecek müzdarip olduğumuz için fikrinizi almak istedim.
Ben şunu merak ediyorum, mesela en az 4-5 arkadaş bir restoran, cafe, konser vs bir yere gidiyorsunuz diyelim. Şu hesap mevzusunu nasıl hallediyorsunuz? Ne yapmalıyım bu konuda?
Bu yüzden bazı arkadaşlarımla dışarı çıkmıyorum ortak yenilen yemekli yerlere gitmek istemiyorum mesela, yemeğe falan çünkü kitleme potansiyeli oluyor, hesap geldiğinde o kadar ağırdan alıyorlar ki çoğunu ben ya da eşim varsa yanımda o ödüyor(Böyle davranan arkadaşlarımla görüşmeyi kestim bu arada, ya da bir daha böyle ortamlara girmedim kendi adıma).
Gerçekten bıktım bu durumdan.
Eşim bu konuda çok eli açık ama ben istemiyorum, hatta sürekli uyarıyorum. Bir süredir saldım, ne halin varsa gör modundayım. Bir yere gidiyoruz ailecek görüştüğümüz arkadaşlarımızı davet ediyoruz ve hep biz ödüyoruz yüksek bir şey geldiyse, onlar da mesela daha az tutarlı şeyleri ödüyor.
Yani bir bizim mi başımıza geliyor, millete bakıyorum 7-8 kişi toplanıp yurtdışına gidiyorlar. Beraber tatil, yemekler vs.
Hesap ödeneceği zaman herkesin tek tek ödemesi de tuhaf kaçıyor bence detaylı hesap yapılması yani. Mesela bir sen öde, sonrakini ben öderim kısmında da hep fazla olan bize kaçıyor. Topluca arkadaş grubuyla dışarı çıkanlar nasıl yönetiyorsunuz bunu ya ben anlamadım. Herkesin enayisi biz miyiz? Üstelik öyle lüks bir hayatımız yok, evimiz bile yok

Ödemeyin diyeceksiniz ben bunu yönetmeyi, kendimi kullandırmamayı öğrendim ama eşim böyle değil. Hemen atlar mesela. Ne yapmalıyım rahatsızım bu durumdan?