Bu his herkeste var mı?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.375
18.995
248
28
Merhaba hanımlar ben yeni bir işe girmeyi düşünüyorum ama uyku düzenim çok garipleşti sabah 5 e kadar uyuyamıyorum sanki uyursam bir şey kaçıracakmışım gibi geliyor. Bu saçma düşünceden dolayı yatağa girince aklım kalıyor. Bir uyanıyorum saat öğlen 4 olmuş. Rekorum 20 saat uyku. Uyandığımda da aşırı depresif sinirliyim. Hasta tavuk modundayım özellikle eve girince oluyor. Bu durum düzelsin diye 2 gün arkadaşımda kaldım ama değişmedi aksine sinir bozucu rüyalar gördüm uyandığımda çok kötü oldum hiç görmek istemediğim insanları falan gördüm. Dünde rüyamda bir kadınla ilişki yaşıyordum-eşcinsel değilim- ya da başka bir şehirde yalnız kaldığımı falan görüyorum. Kısacası uyumaktan korkuyorum. Sebebi ne olabilir böyle hisseden var mı? Bir de uyandığımda dünya başıma yıkılmış gibi kalbimin üzerinde bir öküzle uyanıyorum..

Beni yanlış anlamayın ama sizin ben mutlaka ciddi bir sorununuz olduğunu düşünüyorum.
Lütfen psikolojik tedavi olun.
Bende bir dönem böyleydim ve bu insanı çok yoruyor. Psikologdan sonra cidden hayatım değişti.
Olaylara başka bakmaya başladım.
Sadece bu konunuzu baz alarak yazmadım bu arada.

Beni yanlış anlamayın ama sizin ben mutlaka ciddi bir sorununuz olduğunu düşünüyorum.
Lütfen psikolojik tedavi olun.
Bende bir dönem böyleydim ve bu insanı çok yoruyor. Psikologdan sonra cidden hayatım değişti.
Olaylara başka bakmaya başladım.
Sadece bu konunuzu baz alarak yazmadım bu arada.
Gidiyorum psikologa ama uzun bir süreç bu. Kendi kendime de yardım etmem lazım özellikle bu uyku sorunu beni çok kötü yaptı. İş bulup çalışamazsam psikologa da devam edemem çünkü.

Bende de oluyor ama sadece kafam dolu olduğunda.
Mesela şuan kafa iznindeyim dinlenmem gerekirken sabaha karşı 6 7ye kadar uyuyamıyorum, öğlende 2 3 gibi kalkıyorum.
Kafana birşey takmamaya çalış, vücudun stresli olduğunda uykuya geçmeni engelliyor.

İş değişikliği, ülke değişikliği, büyük tutarlı alışverişler öncesi ben de bir panik olurum; acaba doğru karar mı verdim diye diye uykularımı kaçırır anksiyete atakları geçiririm. Ama kısa sürede geçer. Eğer böyle bir panik içindeyseniz çok da garip değil bence.

İş değişikliği, ülke değişikliği, büyük tutarlı alışverişler öncesi ben de bir panik olurum; acaba doğru karar mı verdim diye diye uykularımı kaçırır anksiyete atakları geçiririm. Ama kısa sürede geçer. Eğer böyle bir panik içindeyseniz çok da garip değil bence.
Hayır yok aslında. Bendeki his eğer uyursam bir şey kaçıracakmışım gibi

Merhaba hanımlar ben yeni bir işe girmeyi düşünüyorum ama uyku düzenim çok garipleşti sabah 5 e kadar uyuyamıyorum sanki uyursam bir şey kaçıracakmışım gibi geliyor. Bu saçma düşünceden dolayı yatağa girince aklım kalıyor. Bir uyanıyorum saat öğlen 4 olmuş. Rekorum 20 saat uyku. Uyandığımda da aşırı depresif sinirliyim. Hasta tavuk modundayım özellikle eve girince oluyor. Bu durum düzelsin diye 2 gün arkadaşımda kaldım ama değişmedi aksine sinir bozucu rüyalar gördüm uyandığımda çok kötü oldum hiç görmek istemediğim insanları falan gördüm. Dünde rüyamda bir kadınla ilişki yaşıyordum-eşcinsel değilim- ya da başka bir şehirde yalnız kaldığımı falan görüyorum. Kısacası uyumaktan korkuyorum. Sebebi ne olabilir böyle hisseden var mı? Bir de uyandığımda dünya başıma yıkılmış gibi kalbimin üzerinde bir öküzle uyanıyorum..
sağlıklı bir insanın günde 6 ile 8 saat uyuması kafi ve vücûd için bu gerekli uyku bozukları psikolojik sorunların tetiklediği problemlerden kaynaklanıyor .yeterince uyku alamamak veya olduğundan fazla uyumak hem vücûd hemde ruh sağlığımız açısından bir çok soruna neden oluyor ,gittiğiniz doktora bu durumu anlattıysanız o size bu konu da bilgi verecektir .burdan ne desek yersiz fakat yaşadığınız durum hiçte normal değil belkide psikiyatriye gitmelisiniz ilaç tedavisi gerekebilir .

Evet,ben de böyle hissediyorum.
Ama ben genel olarak bir şeyleri kaybettim içimde,çok ruhsuzum artık,sebebi uyku düzenimin bozuk olması mı yoksa bu bir sonuç mu bilmiyorum.

Bu his bende de oluyor. Bazen sırf bir şey kaçıracağım diye uykum olsa bile uyuyamıyorum. Çözümü basit aslında, erken kalkacaksınız bunu bir kaç gün yapın ve alışkanlık haline getirin. Benim çok işime yaradı zorunlu olsa bile sabah 9 ya da 8 gibi kalkıyordum. Siz normalde kalkttığınızdan daha erken kalkın. İnanın akşam baya yorgun oluyorsunuz. Başka türlü değişebileceğini düşünmüyorum. Kendi tecrübelerimden yola çıkarak.

Sizi genel olarak diğer konulardan da biliyorum; dertlerinizi ciddi anlamda yarı yarıya alacak bir insan yok mu?

Gidiyorum psikologa ama uzun bir süreç bu. Kendi kendime de yardım etmem lazım özellikle bu uyku sorunu beni çok kötü yaptı. İş bulup çalışamazsam psikologa da devam edemem çünkü.
O zaman şöyle yapsanız; bir spora başlasanız mesela. Sizi çok yorar , erken yatmanızı mutlaka tetikler. Belli bir saaten sonra kahve ve çay içmeyin.
Bunlar da çok uykusuzluk yapar. Ama en önemli sorun bence başkalarını çok önemsemeniz. Sizi üzen kim varsa hayatınızdan silmelisiniz.

Psikolog değil psikiyatriye gidin. Size uyku ilacı verecektir. Hemen uykuya dalıyorsunuz zaten düşünmeye zaman olmuyor Her akşam aynı saatte için, bir süre sonra vücut alışır ve aynı saatte uyursunuz. Bir dönem ben de kullandım ordan biliyorum.

Uyku düzeni bozulduğunda birebir aynı şeyleri yaşıyorum ( kadın dışında :) papatya çayı öneriyorum size bütün bu sorunlar uyku duzeninizin yüzünden oluyor ben bu sorundan youtubeden indirdiğim yönlendirmeli meditasyonlari yaparak kurtuldum nefes egzersizi yaptırıyor ve poziflestiriyor videonun sonu gelmeden uyumuş oluyorsunuz :)

Psikolog değil psikiyatriye gidin. Size uyku ilacı verecektir. Hemen uykuya dalıyorsunuz zaten düşünmeye zaman olmuyor Her akşam aynı saatte için, bir süre sonra vücut alışır ve aynı saatte uyursunuz. Bir dönem ben de kullandım ordan biliyorum.
Uyku ilacım var ama ilaç çözüm mü bilemiyorum

Ne zamandır böyle? Bu durum başlamadan önce ne yaşadınız? Uyurken veya gece geç vakitte kötü bir haber mi aldınız veya üzücü bir olay mı yaşadınız?

Kullandım uyutuyor ama iştahımı çok açtı
Anladım. Bende hiç öyle bir etki yapmamıştı. Hatta uykumu iyi almak iştahımı kapatmıştı.
Sağlıklı bir psikolojinin en önemli noktası kaliteli uyumak. Uykunu düzene sokmadan çok zor olur psikolojini düzeltmek.

Back
X