• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hissi icimden atamiyorum😔

Böyle düşünsem çocuk yapıp adamı öyle atardım herhalde 🤣🤣🫣🫣
27 yaşımda evlendim 28'de boşandım 30'da tekrar evlendim 35'te anne oldum 39'dayım tek olsaydı çocuklarım tekrar doğururdum. Kocam yamuk yaparsa onuda boşarım. Hayat benim ve önemli olan benim mutluluğum.Hiç bişeye geç değil hayat akıyor zaten nerde ne şekilde mutluysanız ona göre yaşayın 🤭

şu süreci bizede bir anlatır mısın ?

Sizi anlayabiliyorum, boşanma süreci sizi fazlasıyla yıpratmış. Ancak zamanla kendinizi daha iyi hissedeceğinize eminim. Bu arada eski eşinizden evladınız olsaydı, o zaman boşanma süreciniz sizi daha çok yıpratabilirdi. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Anne olmak için de stres yapmayın, hayat sürprizlerle dolu.
Amin çok teşekkür ederim. 🤲🌺🤗

Hicbirsey icin hicbir yas gec degil emin olun. Guzel bi yastasiniz. Kendinizi daha iyi tanidiginiz ne istediginizi daha iyi bildiginiz.. kaygilanmayin ve nasil bir hayat istiyorsaniz insa etmeye baslayin. Hayatta oldugumuz surece herseyi yapabiliriz fakat yarin hayatta olucak miyiz belli degil. Hersey insanlar icin. Bosanirsiniz evlenirsiniz cocugunuz olur, cok aci birsey yasarsiniz, sonra bi bakarsiniz muhtesem hissettiricek birsey yasarsiniz. Kendinizi kimseyle kiyaslamayin. Sizin yasinizda mutlu bir evliligi, cocugu olan bir kadinin olmasi sizin bu deneyime gec kaldiginiz anlamina gelmez..o kadin da 40 inda mutsuz olup bosananilir yada kotu bir deneyimm yasayabilir, siz o yasta belki hayatinizda istediginiz neyse ona sahip olursunuz. Kimse bizi mutsuz etmiyor aslinda boyle dusuncelerle biz kendi kendimizi batiriyoruz.
Doğru söylüyorsunuz, her şey biz insanlar için ve yaşadığımız süreci hikayemiz yazılmaya devam ediyor. Umarım dediğiniz gibi olur hayatım bundan sonra güzelleşir, teşekkür ederim, sizinde her şey gönlünüzce olsun🌺

Belki de hayatınızın en güzel kısmı burdan sonrası 🕊️ Değişiklikler insanı yıpratıyor, kimi kolayca değişimi kabul ediyor, kimi düşüncelerle kendini daha çok üzüyor. Yaşamadığınızı düşündüğünüz her güzellik, hayatınıza kolayca gelsin. 35 genç bir yaş, hayat hızla akıyor, beklediğiniz güzellikler de hızlıca gelecektir. 5-6 yıl içinde çocuk sahibi de olabilirsiniz yeni bir aşk da yaşayabilirsiniz, çok mutlu olabilirsiniz.
Amin çok teşekkür ederim 🤲
İnşallah dediğiniz gibi olur.🤗
Sizinde gönlünüzden ne geçiyorsa,ne istiyorsanız Rabbım daha güzelini nasip etsin 💗

Böyle düşünsem çocuk yapıp adamı öyle atardım herhalde 🤣🤣🫣🫣
27 yaşımda evlendim 28'de boşandım 30'da tekrar evlendim 35'te anne oldum 39'dayım tek olsaydı çocuklarım tekrar doğururdum. Kocam yamuk yaparsa onuda boşarım. Hayat benim ve önemli olan benim mutluluğum.Hiç bişeye geç değil hayat akıyor zaten nerde ne şekilde mutluysanız ona göre yaşayın 🤭
Maşallah ne güzel böyle güzel hikayelere ihtiyacım var🤗🧿

Arkadaşlar 35 yaşındayım, içimde kocaman bir geç kalmışlık hissi var. Bu hissi bir türlü yenemiyorum.Sanki herkes varacağı yere çoktan varmış, yaşayacağını yaşamış ve ben hep geride kalmışım hissi var. Sorum 35 yaşindan sonra hayatı düzene giren var mı, 35 ten sonra evlenip, anne olabilen var mi?

NOT: Bosaniyorum, bosanip hemen evlenme gibi bir düşüncem yok ama yinede merak ediyorum benimle aynı şeyleri yaşayıp sonrasında hayatında güzel gelişmeler olan var mı, merak ediyorum.
40 yaşında bekarım hiç evlenmedim çocuk yok çoluk yok hem yetim hem öksüzüm anne yok baba yok ben bile geç kaldım demiyorum hamd olsun diyorum sende demeye başlasan iyi olur beterin beteri var

Ben evliyim ama boşansam evlenmem sanırım. Evlenenlere saygım var. Tekrar başıma iş alasım yok.

Hiç evlenmemiş olsanız derdim tadını al aşık ol. O hissi yaşa. Sende düş 🤪

Çocuk için ise koruyucu aile de olunuyor.

Sevilme aşık olma ihtiyacı ise ona saygım var 🤭

Yada bana bakmayım kocam beni depresyona soktu😣
Boşansam evlilik kelimesi lügatimden silinir artık sonsuza kadar.Hem daha iyisini bulamam ki artık .

Ben de ara ara böyle düşünüp hüzünleniyorum ama aslında çok içi boş düşünceler bunlar. Neye göre geç, kime göre geç mesela ? Hayat dümdüz bi çizgide ilerleyecek diye sözleşme imzalamadık.. Her 20'lerinde evlenip anne olan kadın da musmutlu değil. eee o zaman ? Niye bu kadar takılıyoruz sayılara , çok anlamsız. Geç kaldığımızı düşündüğümüz yer neresi bi de tam olarak ?
Nihai hedef evlilik ve çocuk mu ? Olmasa hayatımız gideceği yere varmayan boş bi yolculuk mu yani ?
Kendime de soruyorum bu soruları aslında şu an.
Ben de düz bi çizgide ilerlemedim. 35 yaşında atandım mesela. Geç evlendim sonra boşandım.
39 yaşına geldim.
Aslında huzurluyum ama sanırım bilinçaltımıza öyle bi işlenmiş ki bazı kodlar, kendimi zaman zaman vebalı gibi hissedip kendime acıyorum. Çok saçma aslında. Kendimi bi bıraksam hayatımdan çok memnunum, başka türlüsü de mümkün olamazdı ama gene de ara ara beni de yokluyor bu duygular. Sanırım yetiştirildiğimiz ortam ve çağ buna sebep oluyor. 90lar kuşağı biraz daha domestik anneler teyzeler babaanneler tarafından kuşatılmıştı. Bekar ve 30'unu geçkin kadınlar talihsiz, kız kurusu olarak nitelendirilirdi. Hele de boşanmış kadına herkes üzülürdü acırdı falan. İşlemiş işte bunlar beynimize.

evlilik ve çocuk şart değil

kadınların en büyük hatası mutluluğu bu iki şeye endekslemek

evlilik o kadar iyi bir şey değil bence

insanı kısıtlıyor ve özgürlüğü elinden alıyor
Ben evliliğe çok özenen bir insan değilim, evlilik benim için olmazsa olmaz değil ama anne olmak istiyorum. Eğer cocuk varken bosansaydim evlilik defterini sonsuza dek kapardim.

Ben de ara ara böyle düşünüp hüzünleniyorum ama aslında çok içi boş düşünceler bunlar. Neye göre geç, kime göre geç mesela ? Hayat dümdüz bi çizgide ilerleyecek diye sözleşme imzalamadık.. Her 20'lerinde evlenip anne olan kadın da musmutlu değil. eee o zaman ? Niye bu kadar takılıyoruz sayılara , çok anlamsız. Geç kaldığımızı düşündüğümüz yer neresi bi de tam olarak ?
Nihai hedef evlilik ve çocuk mu ? Olmasa hayatımız gideceği yere varmayan boş bi yolculuk mu yani ?
Kendime de soruyorum bu soruları aslında şu an.
Ben de düz bi çizgide ilerlemedim. 35 yaşında atandım mesela. Geç evlendim sonra boşandım.
39 yaşına geldim.
Aslında huzurluyum ama sanırım bilinçaltımıza öyle bi işlenmiş ki bazı kodlar, kendimi zaman zaman vebalı gibi hissedip kendime acıyorum. Çok saçma aslında. Kendimi bi bıraksam hayatımdan çok memnunum, başka türlüsü de mümkün olamazdı ama gene de ara ara beni de yokluyor bu duygular. Sanırım yetiştirildiğimiz ortam ve çağ buna sebep oluyor. 90lar kuşağı biraz daha domestik anneler teyzeler babaanneler tarafından kuşatılmıştı. Bekar ve 30'unu geçkin kadınlar talihsiz, kız kurusu olarak nitelendirilirdi. Hele de boşanmış kadına herkes üzülürdü acırdı falan. İşlemiş işte bunlar beynimize.
Söylediklerinize katılıyorum.
Sanırım belli kodlarla, kalıplarla yetistirilmisiz.
Şu yaşına kadar evlenmeli, şu yaşında çocuk yapmalı. Şu yaştan sonra çocuk mevzusu kapanmalı, evlilik başarı, evlenmemek tercih değil, begenilmemek, evde kalmis olmak gibi gibi kalıplar.
Bende kendime kızıyorum bazen neye göre, kime göre geç diye kendimi motive etmeye çalışıyorum. Eee evlilik mutluluk demek değilmiş bunu da yaşadın diyorum, bu beni bir süre idare ediyor. Sonra bir bakmışım yine aynı düşünceler, hisler içimi kaplamış oluyor, kendime üzülürken buluyorum. Bunu nasıl asicam bilmiyorum umarım bizde hak ettiğimiz mutluluğu yaşarız artık.

Hayatimin askini 36da buldum. Burcu Esmersoy da b.k gibi iliskilere saplanip mutsuz olmustu, gercek aski 40tan sonra buldu diye biliyorum ... Hemmen de sevgili bulabilirsinkonu sahibesi, sen hazir hissediyorsan kime ne.
Böyle şeyleri okuyunca kendim yaşamışım gibi mutlu oluyorum, içim kıpır kıpır oluyor🧿 Eşinizle nasıl tanıştınız, özel değilse biraz bahseder misiniz 🤗

Böyle şeyleri okuyunca kendim yaşamışım gibi mutlu oluyorum, içim kıpır kıpır oluyor🧿 Eşinizle nasıl tanıştınız, özel değilse biraz bahseder misiniz 🤗

Yani soyle, Turkiyede bence hem kadinlarin heme rkeklerin yetistirilmesi cok yanlis. Turkiyede kadinlar icin tek bir ulvi amac var, o da cocuk. 10yasindan baslayaraka minicik kzilarin aklina kakilmaya baslaniyor cocuk, cocuk, couk varsa cocuk yoksa cocuk. kadinlar ne benliklerini kesfedebiliyorlar, ne farkli dunyalar hayatlar kesfedebiliyorlar, hayatboyu evde oturup cocuk bakiyorlar. Cocuk yoksa da cocugum yok diye kendilerine eziyet ediyorlar. Belki de toplum kafana kaktigi icin eksiklik hissediyorsun, yoksam olmayan bir seyin eksikligini kimse hissetmez. Biraz sal, ille de evlenicem diyince flortun de bir keyfi kalmiyor. Ani yasayamiyorsun, zevk alamiyorsun varsa yoksa bu benimle vlenecek mi oluyor. Her seyden once mutlu olmaya bak bence. Flort et, bak, begendigin olursa oyle al.

Benim herif is arkadasim oyle oldu iste:nazar:

Arkadaşlar 35 yaşındayım, içimde kocaman bir geç kalmışlık hissi var. Bu hissi bir türlü yenemiyorum.Sanki herkes varacağı yere çoktan varmış, yaşayacağını yaşamış ve ben hep geride kalmışım hissi var. Sorum 35 yaşindan sonra hayatı düzene giren var mı, 35 ten sonra evlenip, anne olabilen var mi?

NOT: Bosaniyorum, bosanip hemen evlenme gibi bir düşüncem yok ama yinede merak ediyorum benimle aynı şeyleri yaşayıp sonrasında hayatında güzel gelişmeler olan var mı, merak ediyorum.
mutlu olmak icin biri ile evlenmek ile değil kendin ile evlenmen gerekir canım. bugünlerde kimse bir başkası için fedakarlık yapmazken, birinin seni mutlu etmesini beklemek hem çok zor hem de bulsan bile senin mutlu olman için yeterli değil.

sosyalleş ama bunu iyileşmek için değil kendini geliştirmek, vakit geçirmek için yap. hobiler edin ve bir düzen belirle kendine. en önemlisi ise bir iş edin eğer yoksa. ya da ek olarak profesyonel psikolojik destek al.

bu kadar söylediğim şey sana tavsiye değil, ben genelde bunları denerim. işin bencesi yani.

Saygı çerçevesinde yapılan her türlü yoruma açığım. İlk mesajınızı da beğendim zaten. Evet sizin yaslarinizdayken güzel bir hayatım vardı, yaptığım yanlış seçimler yüzünden hayatım tepe takla oldu ve şuan üzgün ve umutsuzum. Açtığım konularda da onay beklemiyorum, benim merak ettiğim benim yaşlarımda olup hayatı sonradan güzelleşen var mi bunu merak ediyorum. Sizden teselli beklediğim için konu açmadım.
Ben saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum hayatın ne getireceği belli olmaz bi yerden hayata tekrar tutunup yola bakmak gerekiyor yoksa zaman akıp gidiyor

Back
X