• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hissi icimden atamiyorum😔

Ben saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum hayatın ne getireceği belli olmaz bi yerden hayata tekrar tutunup yola bakmak gerekiyor yoksa zaman akıp gidiyor
Yok bende saygısızlık yaptınız demedim ama her konusu böyle demek ki hayatı oturmamış, ben geç kalmamış demek zorunda değilim demişsiniz ya bende zaten siz beni motive edin diye konu açmadım. Benzer şeyleri yaşayıp şuan mutlu olan var mi bunu görmek için yazdım. Yoksa yazmak zorunda değilsiniz.

Hayatta olduğumuz sürece geç kalmışlık da yok yetişmek de yok. Hayat dediğimiz bir yolculuk. Siz evlilik yaptığınız zaman size bakan biri, ne güzel ununu eledi eleğini astı diyordu belki. Şimdi yeniden başlıyorsunuz. 35 zaten geç bir yaş değil de geç olsa ne yazar? Herkes kendi zamanında yaşar. Sanders Kfc’yi 60larında dünya markası haline getirdi. Bu adam 40 yaşında geç kaldım diyip kenara mı çekilmeliydi?

Hayatta hiç bir zaman hiç bir şeye geç kalınmıyor bence çünkü hayat kesin kuralları olan tek bir akışı olan bir şey değil. Bazılarının kariyeri sallantılıdır bir türlü dikiş tutturamaz. Bazıları ilişkide böyle. Herkesin yolu başka. Herkes evlenmeyebilir herkesin çocuğu olmayabilir. Yani illaki herkesin güzel bir evliliği bir kız bir oğlan çocuğu süper bir kariyeri olmak zorunda değil. Bu beklentiyle geç kaldım demeniz kendinize işkence etmek aslında. Herkesin hayat yoku başka kimse bir şeye geç kalmıyor. Mesela bir yakın arkadaşım üniversitedeki ilk sevgilisiyle evlendi. 7 sene falan da evli kalmıştır. Boşandığında 33 yaşındaydı. 34 yaşında tekrar sevgili oldu 9 ay içinde evlendi. Kocasının yaşı biraz daha büyük olunca beklemeden hemen çocuk işine girdiler. 35te de anne oldu. Başka bir arkadaşım 40 yaşında hiç evlenmedi. Ama ikisi de hayatlarından memnun ve mutlular. Her ikisi de normal bir şeye geç kalmış değiller

Ne yapmıyorum ve şuan da ne yapabilirim sizce ?

Yapmadığınız şey bir eksiklikten çok kendi hayatınızı başkalarının ki ile kıyaslamak buda ister istemez içinizde boşluk ve geç kalmışlık hissi oluştur
Bence yapabileceğiniz şeyler ise acele etmeden ama daha fazlada ertelemeden ne istediğinizi ve ne yapmak istediğinizi netleştirmek.
Hayatınıza yeni insanlar için alan açmak, sosyal hayatınızda görünür olmak ve bence en önemlisi geç kaldım düşüncesini zihnimizden çıkararak, yapmak istediğiniz şeyler için adım atmak
35 geç gibi görünse de hayatını toparlanmak isteyen biri için bilinçli bir yaş. Özetle bu yaşta bir çok şey yapmak bana göre mümkün.

Ben evliliğe çok özenen bir insan değilim, evlilik benim için olmazsa olmaz değil ama anne olmak istiyorum. Eğer cocuk varken bosansaydim evlilik defterini sonsuza dek kapardim.
Koruyucu anne de olabilirsiniz illa doğurmak şart değil

Bence zaten Türkiye’de çoğu baba boşanınca çocuğundan da boşanıyor

Baba ilgisiz siz tek çocukla kalmış olacaktınız

Çocuk aile ile ve sevginin var olduğu ortamda yetişir

Hayatta hiç bir zaman hiç bir şeye geç kalınmıyor bence çünkü hayat kesin kuralları olan tek bir akışı olan bir şey değil. Bazılarının kariyeri sallantılıdır bir türlü dikiş tutturamaz. Bazıları ilişkide böyle. Herkesin yolu başka. Herkes evlenmeyebilir herkesin çocuğu olmayabilir. Yani illaki herkesin güzel bir evliliği bir kız bir oğlan çocuğu süper bir kariyeri olmak zorunda değil. Bu beklentiyle geç kaldım demeniz kendinize işkence etmek aslında. Herkesin hayat yoku başka kimse bir şeye geç kalmıyor. Mesela bir yakın arkadaşım üniversitedeki ilk sevgilisiyle evlendi. 7 sene falan da evli kalmıştır. Boşandığında 33 yaşındaydı. 34 yaşında tekrar sevgili oldu 9 ay içinde evlendi. Kocasının yaşı biraz daha büyük olunca beklemeden hemen çocuk işine girdiler. 35te de anne oldu. Başka bir arkadaşım 40 yaşında hiç evlenmedi. Ama ikisi de hayatlarından memnun ve mutlular. Her ikisi de normal bir şeye geç kalmış değiller
Haklısınız belli bir kural yok onu biz oluşturuyoruz.Üniversitedeki arkadaşınızın hayatı benim hayatıma benziyor, 7 yil evlilik sonrasi bosanma , ben iki yaş daha büyüğüm sadece. İnşallah benim hayatımda bundan sonra güzel olur, yorumunuz için teşekkür ederim 🌺

Şu an hissettiğin şey geç kalmışlık değil taşıdığın yüklerin ağır gelmesi. Kendini ertelemiş olman. Değişmeyen tek şey değişimdir insanda hayatta asla olduğu noktada aynı kalmıyor. Bizler keşke demeyi şuan yapabilirim demeye tercih ederiz çünkü daha güvende hissettirir. Ama Şuan hissetiğin şeyleri 5 yıl önce hissetmiyordun 5 yıl sonra da hissetmeyeceksin. O yüzden birşeye geç kalmadın.
Ne kadar koşarsan koş varacağın sadece kendi nasibindir bu sözü çok severim hala nefes alıp koşabildiğine göre umudun var demektir 🙏

Ben de 40 yaşındayım. Boşanmak istiyorum , maalesef ki boşanamıyorum. Şu anki aklım olsaydı asla evlenmezdim hayatımı yaşardım. Hatta halen aynı şeyi düşünüyorum bugün ikna olsa ayrılmaya bir an düşünmem hayatımı yaşarım

Tamam sen ilişkini cok düşünmeye devam et mümkünse
Evet hayatımdaki tek derdim o onda da gayet mutluyum 25 yaşında atandım 26 yaşında evimi aldım ailemle aram iyi çevrem geniş sağlıklıyım daha ne olsun bundan 2 sene önce ben de hayata geç kaldım diye ağlıyordum ama 23 yaşında olmama rağmen ailemden para almak zoruma gidiyordu yataklara girip dertlenseydim bu durumda olmazdım ama yoluma baktım 5 senelik ilişkimi bitirdim evlilik yolunda

Şu an hissettiğin şey geç kalmışlık değil taşıdığın yüklerin ağır gelmesi. Kendini ertelemiş olman. Değişmeyen tek şey değişimdir insanda hayatta asla olduğu noktada aynı kalmıyor. Bizler keşke demeyi şuan yapabilirim demeye tercih ederiz çünkü daha güvende hissettirir. Ama Şuan hissetiğin şeyleri 5 yıl önce hissetmiyordun 5 yıl sonra da hissetmeyeceksin. O yüzden birşeye geç kalmadın.
Ne kadar koşarsan koş varacağın sadece kendi nasibindir bu sözü çok severim hala nefes alıp koşabildiğine göre umudun var demektir 🙏
Nasibe inanıyorum ancak hayatın neler getireceğini bilmemek, geleceği görememek insanı huzursuz ediyor. Bu düşünceleri kafamdan atsam hayatımın daha da kolay olacağını düşünüyorum ama elimde değil şuan 😌

Ben de 40 yaşındayım. Boşanmak istiyorum , maalesef ki boşanamıyorum. Şu anki aklım olsaydı asla evlenmezdim hayatımı yaşardım. Hatta halen aynı şeyi düşünüyorum bugün ikna olsa ayrılmaya bir an düşünmem hayatımı yaşarım
Üzüldüm isteyipte bosanamamakta insana ızdırap olur😔

Arkadaşlar 35 yaşındayım, içimde kocaman bir geç kalmışlık hissi var. Bu hissi bir türlü yenemiyorum.Sanki herkes varacağı yere çoktan varmış, yaşayacağını yaşamış ve ben hep geride kalmışım hissi var. Sorum 35 yaşindan sonra hayatı düzene giren var mı, 35 ten sonra evlenip, anne olabilen var mi?

NOT: Bosaniyorum, bosanip hemen evlenme gibi bir düşüncem yok ama yinede merak ediyorum benimle aynı şeyleri yaşayıp sonrasında hayatında güzel gelişmeler olan var mı, merak ediyorum.
35 yaş son değil aksine çocuklarınla ve yeni benliğinle prangalarından kurtulup asıl hayatına başlayacağın en olgun ve güçlü başlangıç noktandır

Hiç bir şeye geç kalmış değilsiniz. Tabi ki güzel gelişmeler yaşayacaksınız ama bu sizin hayatınızla ilgili adımlar atmanızla alakalı. Kendinizi geliştirmek için adımlar atabilirsiniz, seyahat edebilirsiniz açıkçası seçeneğiniz bol. Bana göre nasip adım attıktan sonra gelir.

Maşallah ne güzel böyle güzel hikayelere ihtiyacım var🤗🧿
23'te evlenip 24'te boşanmıştım, sonrasında hem iyi günlerim hem de çok sancılı günlerim oldu, roman olur anlatsam, insan o zamanlar göremiyor, ümitsiz bakıyor ama şimdi bakınca hepsi de beni değiştirip bugünlere hazırlamış diyorum.35'te eşimle başladık, yazın evlendik, çok şükür her şey yolunda. Hiç de 36 hissetmiyorum valla 🦄
Kendinize izin verin; mutluluğa da üzüntüye de; boşanmak ister istemez sancılı bir süreç. Zaman lazım, gerekirse destek de alın ama ümitsiz olmayın lütfen.
Allah sizinle olsun 🌸

Back
X