• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu hissi yaşayan var mı ?

adabilge

kim bilir belki de oldu..
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
632
63
43
Balıkesir
merhaba arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama aynı sorunu yaşayanlar cevap yazarsa sevinirim...ben göğüste yanma şikayeti ile dr a gittim...endoskopi yapıldı antral gastrit tanısı kondu ...reflü tedavisi ile aynı ilaçları kullanıyorum....şikayetlerim geçti fakat boğazımda sanki bir kitle varmış gibi hissediyorum bazen daha yoğun bazen de daha hafif şekilde bu hissi yaşıyorum...endoskopimde yemek borusu normal yazıyordu acaba tiroid mi diye us yaptırdım tiroid bezimde de sorun çıkmadı.....reflüde bu his olur mu ? acaba tekrar endoskopi mi yaptırsam ....

Acaba endoskopi esnasında boğazınız tahriş mi oldu?

ama endoskopiyi yaptıralı 5 ay falan oldu canım...çok değişik bir his sanki yutkunsam gidecek gibi ama her an boğazımda bir yumruk gibi duruyo....hatta esnediğimde sanki bir yerlere değiyormuş gibi hissediyorum

Tedaviye başlayalı ne kadar oldu bilmiyorum. Reflünün etkisi olabilir. Reflüde ilaç tedavisi yanı sıra beslenme şekli, saati ve diğer önerileri (yüksek yastık kullanmak gibi) dikkate almayı ihmal etmemelisin.

Eğer şikayetlerin geçmezse tekrar hekimine başvurmanı öneririm. Faringo- özafageal divertikül denen bir durum var. Çok sık görülen bir hastalık değil ama. Olmaz mı olabilir. Başlangıçta boğazda takılma hissine neden olur. Endoskopik olarak tanı konulabilir ama hekimin beklemediği bir durumsa atlanması olağan dışı değil. Radyolohik tetkiklele tanı konabilir.

Geçmiş olsun.

Tedaviye başlayalı ne kadar oldu bilmiyorum. Reflünün etkisi olabilir. Reflüde ilaç tedavisi yanı sıra beslenme şekli, saati ve diğer önerileri (yüksek yastık kullanmak gibi) dikkate almayı ihmal etmemelisin.

Eğer şikayetlerin geçmezse tekrar hekimine başvurmanı öneririm. Faringo- özafageal divertikül denen bir durum var. Çok sık görülen bir hastalık değil ama. Olmaz mı olabilir. Başlangıçta boğazda takılma hissine neden olur. Endoskopik olarak tanı konulabilir ama hekimin beklemediği bir durumsa atlanması olağan dışı değil. Radyolohik tetkiklele tanı konabilir.

Geçmiş olsun.

tedaviye başlayalı 5 ay oldu....evet divertikülü ben de düşündüm ama endoskopide çıkmadığı için elemiştim o ihtimali....dediğiniz gibi ben yaşam tarzımda ya da beslenme şeklimde çok büyük değişiklikler yapmadım biraz daha az yiyorum sadece....ondan da kaynaklı olabilir....merak ettiğim reflüde bu his olur mu bunu yaşayan var mı kısmı ???

Geçmiş olsun.

bu arada hem cevap için hem de geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürler :40:

Geçmiş olsun, reflü şikayeti gibi geldi bana .

Back
X