- 16 Aralık 2012
- 462
- 399
- 303
- Konu Sahibi pandoraksk
-
Kimseye muhtaç değilseniz bir beklentiniz olmasın bence.Çünkü yardımcı olsalar burda açacagınız konu şudur. hiç evimden çıkmıyor herseye karısıyor diyeArkadaşlar merhabalar.. Başlıkta da belirttiğim gibi üstesinden gelemediğim bi duygum/düşüncem var.. Sizler böyle duygulara kapıldığınızda nasıl üstesinden geliyorsunuz/geldiniz? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim..
Arkadaşlar benim kayınvalidem görümcemin çocuğuna bakıyor.. Benim henüz çocuğum yok.. Anne-kız olmaları sebebiyle elbette daha yakın/samimi olmaları çok normal biliyorum.. Ama ben ve eşime karşı nasıl desem böyle ölsek kalsak pek umurlarında değiliz gibi.. Kayınpederimin yaklaşımı da öyle.. Bize kötü davranmıyorlar ama dedim ya görümcemin eşi, evliliği, çocuğu öncelikli.. Bu belli oluyor.. Ben de artık kafamda olmayan şeyleri kuruyorum.. Bizim çocuğumuz olunca o kadar sevmezler, ilgilenmezler vs.. Gerçi bi konusu açıldığında size de elimizden geldiğince yardımcı oluruz diyorlar ama..
Bir de ilk başta anlatmadığım bir detayı vereyim.. Benim eşim maddi manevi bekârken ailesine çok destek olmuş.. Kızkardeşi ise okulundan mezun olduktan 1 yıl kadar sonra evlenmiş.. Yani eşimin dediğine göre ailesine pek bir yardımcı olmamış.. Birçok şeyini ailesi yapmış.. Damat tarafı da elini pek bir şeye sürmemiş.. ki benim gözlemlediğim kadarıyla da hâlâ öyleler.. Bebek 8 aylık, kayınvalidem tek başına büyütüyor.. Yani eşimin de biraz kırgınlığı var anladığım kadarıyla ailesine karşı.. Onu kullanmışlar da şimdi kızlarının etrafında dönüyolar gibi bi his var onda da..
E tabi ben de bu duygulara kapılınca, ister istemez adamı sıkıyorum düşüncelerimle.. Böyle takıntılı bir insan oldum resmen.. Her ne iş yaparsam aklımın hep bi köşesinde onlara söylenirken buluyorum kendimi..
Bunu aşmam için bana motive edici, kendinize de böyle durumlarda yaptığınız telkinler de bulunur musunuz? Sağ olun..
Oğluna düşkünlük meselesi değil aslında, çocuklar arasında ayrım yapılması, ister istemez insanın zoruna gidiyor önemli olan kimseye ve evliliğe yansıtmamak.Kayın aileler oğluna düşkün olsa yaranamaz mesafeli olsa yaranamaz onların da işi zor
Kızıyla olduğu gibi sizinle sürekli samimi olmak istese o zaman da bunaltıyo diye şikayet edersin. Kötü davranmıyolarmış işte. Anlattıklarından ayrımcılık sonucuna varılacak spesifik bir şey de yok. Boş yere tribe girme benceOğluna düşkünlük meselesi değil aslında, çocuklar arasında ayrım yapılması, ister istemez insanın zoruna gidiyor önemli olan kimseye ve evliliğe yansıtmamak.
Konu sahibiyle beni karıştırıdiniz galiba. Benim zoruma giden şeyler var evet ama tribe girmiyorum, ne eşime ne ailesine yansitmiyorum, zaten kilometrelerce uzaktayiz yılda 2-3 kere gidip iki gece falan kalıyoruz onda da gayet iyiyim, kendi kendimi doldurmuyorum yani.Kızıyla olduğu gibi sizinle sürekli samimi olmak istese o zaman da bunaltıyo diye şikayet edersin. Kötü davranmıyolarmış işte. Anlattıklarından ayrımcılık sonucuna varılacak spesifik bir şey de yok. Boş yere tribe girme bence
Ne güzel mesefeliler sizde mesefeli olun daha iyi değil mi sizin çocuğunuza çalışıyorsanız anneniz gelip baksa sonra da kreşe gide büyüyünce çalışıyor musunuzArkadaşlar merhabalar.. Başlıkta da belirttiğim gibi üstesinden gelemediğim bi duygum/düşüncem var.. Sizler böyle duygulara kapıldığınızda nasıl üstesinden geliyorsunuz/geldiniz? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim..
Arkadaşlar benim kayınvalidem görümcemin çocuğuna bakıyor.. Benim henüz çocuğum yok.. Anne-kız olmaları sebebiyle elbette daha yakın/samimi olmaları çok normal biliyorum.. Ama ben ve eşime karşı nasıl desem böyle ölsek kalsak pek umurlarında değiliz gibi.. Kayınpederimin yaklaşımı da öyle.. Bize kötü davranmıyorlar ama dedim ya görümcemin eşi, evliliği, çocuğu öncelikli.. Bu belli oluyor.. Ben de artık kafamda olmayan şeyleri kuruyorum.. Bizim çocuğumuz olunca o kadar sevmezler, ilgilenmezler vs.. Gerçi bi konusu açıldığında size de elimizden geldiğince yardımcı oluruz diyorlar ama..
Bir de ilk başta anlatmadığım bir detayı vereyim.. Benim eşim maddi manevi bekârken ailesine çok destek olmuş.. Kızkardeşi ise okulundan mezun olduktan 1 yıl kadar sonra evlenmiş.. Yani eşimin dediğine göre ailesine pek bir yardımcı olmamış.. Birçok şeyini ailesi yapmış.. Damat tarafı da elini pek bir şeye sürmemiş.. ki benim gözlemlediğim kadarıyla da hâlâ öyleler.. Bebek 8 aylık, kayınvalidem tek başına büyütüyor.. Yani eşimin de biraz kırgınlığı var anladığım kadarıyla ailesine karşı.. Onu kullanmışlar da şimdi kızlarının etrafında dönüyolar gibi bi his var onda da..
E tabi ben de bu duygulara kapılınca, ister istemez adamı sıkıyorum düşüncelerimle.. Böyle takıntılı bir insan oldum resmen.. Her ne iş yaparsam aklımın hep bi köşesinde onlara söylenirken buluyorum kendimi..
Bunu aşmam için bana motive edici, kendinize de böyle durumlarda yaptığınız telkinler de bulunur musunuz? Sağ olun..
Ekleme: Kendimi haklı çıkarmak için değil de arkadaşlar, bi ekleme yapmak istedim..
1. Bize gelsinler, gelmesinler gibi bi düşüncem yok.. O konularda mesafeliyiz, ben de bu durumdan memnunum..
2. Mesela şöyle bi örnek vereyim.. Biz bi problemimizden bahsetsek, kayınvalide hemen onlardan eş değer bi problem örneği veriyor.. Mesela biz başımıza şu geldi desek, x lerin de öyle der.. Bu da bende olumsuz duygular uyandırıyo ister istemez..
3. Biz Covid geçirdik, şehir dışındaydılar, normalde aynı şehirde yaşıyoruz, benim ailem farklı şehirde.. Eşim biraz erken gelemez misiniz, kapıya bi yemek falan bırakırdınız dedi, gelemeyiz, risk grubundayız dediler, evet anlıyorum.. Ama damat hasta olunca Covid testine kendileri hastaneye götürdüler..
Böyle böyle örnekler.. Evlendiğimden beri küçük küçük şeyler.. Artık takmak istemiyorum. O yüzden konu açtım..
Evet çalışıyorum.. Teşekkür ederim yorum için..Ne güzel mesefeliler sizde mesefeli olun daha iyi değil mi sizin çocuğunuza çalışıyorsanız anneniz gelip baksa sonra da kreşe gide büyüyünce çalışıyor musunuz
Eşimin tarafı ile ben sık görüşmem o zaten gorumcemi çok sever beni sevecek değil ya sever ama biryere kadar kızına laf sokmaz ama bana zaman zaman yapar bunu ve o benim annem değil saygı gerek çok sevgi değil
Ne güzel işinde var annen çok uzakta değilse destek çıkarEvet çalışıyorum.. Teşekkür ederim yorum için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?