• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hitap şeklinden tek rahatsız olan benmiyim?

hmyraa_

Hayırlısı ya...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
3.054
1.735
333
Sakarya
Kızlar birşey günlerdir kafama takılıyor benden bir veya iki yaş küçükler ya da yaşımı hiç bilmediği halde benden büyük gözükenler bile niye bana abla diyip duruyor yaa :)))artık rahatsız olmaya başladım aklıma ayşen guruda'nın oynadığı bir film var ya bana abla deme! O geliyor valla😂mağazalara gidince özellikle ablada abla alasım kaçıyor çok garip gelmeye başladı sizde böyle bir durum yaşiyomusunuz ay heralde saçma bir konu oldu ama ciddi taktım yani bu arada işyerime gelen çocuklar bile bana ismime hanım ekleyip hitap eder bi dengesizlik var çözemedim:)

Bir mağazaya girdiğimde personele “siz” diye hitap ederim ve aynısını beklerim. Ama eşim abla der mesela. 36 yaşında ama 20 yaşındaki kadına da abla der. Yanlış anlama olmasın, rahatsız olmasın diye söylediğini söylüyor. Rahatsız oluyorsanız özellikle bastırarak siz, x bey, y hanım derseniz anlarlar bence.

Bizim kültürde bence normal..
Tanıdığım en kibar insanlardan biri olan annem bile, pazara gidince üslup değiştiriyor..
Tüm pazarcılara ''Baksana çocuğum'' diyor..
Nedeni de, bakar mısınız deyince çok tınlamıyorlarmış..
O durum..
Ben alınmıyorum açıkcası..
Bazıları da benden sana zarar gelmez diye düşün diye abla diyor..
Hatta abartıp bacım diyorlar..:KK70:
Ben kanıksadım artık..

Tabi ben kullanmıyorum o ayrı..
Bu kadar samimilik bana fazla geliyor..

Bir mağazaya girdiğimde personele “siz” diye hitap ederim ve aynısını beklerim. Ama eşim abla der mesela. 36 yaşında ama 20 yaşındaki kadına da abla der. Yanlış anlama olmasın, rahatsız olmasın diye söylediğini söylüyor. Rahatsız oluyorsanız özellikle bastırarak siz, x bey, y hanım derseniz anlarlar bence.
Bir erkek dese inanın rahatsiz olmam heralde ama hemcinsimin bunu demesi çok gıcık. Aynen dediğiniz gibi yapıyorum ama nerdee anlayan

Kültürümüzde beyefendi, hanfendi demek yerine daha çok abla, abi, dayı, teyze, amca demek var. Çok resmi bir şey olacak ki hanımefendi, beyefendi desinler yoksa sokakta yapıştırırlar abla, abiyi :KK70: Hatta biraz yaşlı görünürsen o teyze/amca olur.

Bence çok takmayın, kültür meselesi. Avrupa'ya gidince de neden abla demiyorlar dersiniz :halay:

Sokak agzi iste
Abla,teyze,dayi,emmi
Sizli bizli,hanimli beyli konusamayan kulturdeki insanlar kullaniyor maalesef
Kimisi de samimiyet ve canayakınlık sanıyor,ben de hiç sevmem,Ayşe Hanım,Leyla hanım öyle hitap ederim ve çok samimi olmadıkça yıllarca bozmam bunu.

Bizim kültürde bence normal..
Tanıdığım en kibar insanlardan biri olan annem bile, pazara gidince üslup değiştiriyor..
Tüm pazarcılara ''Baksana çocuğum'' diyor..
Nedeni de, bakar mısınız deyince çok tınlamıyorlarmış..
O durum..
Ben alınmıyorum açıkcası..
Bazıları da benden sana zarar gelmez diye düşün diye abla diyor..
Hatta abartıp bacım diyorlar..:KK70:
Ben kanıksadım artık..

Tabi ben kullanmıyorum o ayrı..
Bu kadar samimilik bana fazla geliyor..
Evet bacım diyenlerde var ama erkeklerde takmıyorum hemcinslerimde çok takıyorum esas onları yani takıyorum 😂

Kültürümüzde beyefendi, hanfendi demek yerine daha çok abla, abi, dayı, teyze, amca demek var. Çok resmi bir şey olacak ki hanımefendi, beyefendi desinler yoksa sokakta yapıştırırlar abla, abiyi :KK70: Hatta biraz yaşlı görünürsen o teyze/amca olur.

Bence çok takmayın, kültür meselesi. Avrupa'ya gidince de neden abla demiyorlar dersiniz :halay:
Bugün onu dedim ay dedim avrupada ne güzel kimse abla bacı değil of ya :)))

Son zamanlarda daha çok yaygınlaştı. Çok tuhaf en çok kadınlar kullanıyor , abla teyzeyi.

Bende hoşlanmıyorum.

Kv. ye anne dememek için kırk takla atan tipler abla , abi amca teyze diye dolanıyor ortada.

Back
X