• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hitap şeklinden tek rahatsız olan benmiyim?

Hiç hoş değil samimiyet sınırı aşımı .Bende sevmiyorum .Küçükler teyze desin nine desin abla demesin .

Bir an önce alışsak iyi ederiz sanırım , lise ya da üniversite çağındaki genç çocuklar abla deyince güzel oluyor
Ama kocaman kadınlar adamlar, Abla dediğinde çok tuhaf oluyor.
Mesela benim bekar bir komşum var ve benden on yaş büyük ama ben evli ve çocuklu olduğum için bana abla diyordu 😀 sonradan yaşımı öğrenince bıraktı abla demeyi :)
Evet katılıyorum zaten liseye giden bir genç abla dedimi asla rahatsız olmuyorum

Konuyuda cevaplarıda oldukça yanlış anlamişsiniz dikkat ederseniz altını çizdiğimiz nokta bizle yaşıt ve küçüklerin abla diye hitap etmesi .Yaşimi gösterme mevzusunada gelirsek hiç göstermem hatta benden 2 yaş küçük bir kız bana abla diyince herkes bi döndü baktı hatta ortamda birisi sen kaç yaşındasinki humeyraa dedi :))Saygı mevzusunada değinen üyeler oldu hatta siz değil de sen diye hitap edenlerede değinildi :))

Yoo, gayet iyi anlamışım.
Yaş gösterme mevzusu bakan göze bağlıdır. Biz kendimiz için " yaşım şu ama küçük gösteriyorum" diye gezmeyiz. Bu biraz komik. Onu dışardan bakan göz belirler. Biri sizi küçük sanırken, diğeri olduğunuzdan büyük sanır. İnsanlar yaşınızı bilmiyorsa gayet de olduğunuzdan büyük sanabilir, ister yaşıtınız olsun, ister sizden büyük olsun.

Saygı meselesine değinenler olmadı demedim ben, ama çoğu kişi saygıdan değil, yaş meselesinden dem vurmuş diyorum.

Yoo, gayet iyi anlamışım.
Yaş gösterme mevzusu bakan göze bağlıdır. Biz kendimiz için " yaşım şu ama küçük gösteriyorum" diye gezmeyiz. Bu biraz komik. Onu dışardan bakan göz belirler. Biri sizi küçük sanırken, diğeri olduğunuzdan büyük sanır. İnsanlar yaşınızı bilmiyorsa gayet de olduğunuzdan büyük sanabilir, ister yaşıtınız olsun, ister sizden büyük olsun.

Saygı meselesine değinenler olmadı demedim ben, ama çoğu kişi saygıdan değil, yaş meselesinden dem vurmuş diyorum.
Tamam işte başkasiyla bakan gözden dedim .

Back
X