Merhaba hanımlar
Eltim eşimin kuzeni aynı zamanda. Ama eltimle bundan 4 yıl once kavga ettiler. Daha doğrusu esim eltim sürekli sürat asiyor diye konuşup yeni bir sayfa açalım dedi ama eltim ailesine farklı aksettirdi sanirim. Bence asla konuşmamaliydi şöyle yapma vs diye ama kuzeni olmasından dolayı sanırım birşeyleri düzeltmek istedi.
Biz evlendigimizden beri saçma şeyleri tutmuşlar içlerinde ailecek. Bunu gidip kayınvalideme anlatmışlar. Bizim iki arabamz varken onların arabası yoktu hatta ektim hamileydi o dönem aynı sehirdeydik ben eşime kendi arabamı doğum ve sonraki surecte verelim...
Merhabalar
Bu benim bu konudaki bir önceki mesajim. Olay bunun devamı niteliğinde aslında.
Mesele eltim.. daha önce eşimle yaptıkları bir konusmadan sonra eşimle görüşmeyi bıraktılar. Ama ben hala görüşmeye devam ettim olduğum şehre geldikçe. Sonra bir yaz oğlumu onların yok üstü başka bir şehirden alır mısınız demişti eşim kaynima, o da çok mutlu olurum filan demişti. Ama eltim istememiş. Çocuk kaldı öyle. O arada ben de eltimin bile isteye benle hiç bir sorunu da yokken eltimin oğluma su istediginde su vermedigini oglumdan öğrendim ve çok üzülmüştüm. Bu yüzden de hiç arayıp sormamistim ta ki eltimin ablası kaza yapan kadar. O zaman eltimin ablasını arayıp geçmiş olsun demiştim. Ama eltim ve annesi telefonları acmamisti. Evlerine gittim kapı acmadilar vs vs konuşmama kararı almıştım. Ama bu konuşmama kararı beni aşırı huzursuz ediyor.
Geçen haftalarda kalabalık bir grupla tatile gittik. Kaynım da ailesiyle gelmişti. Çocuklarımız arkadaşlar o yüzden birlikte vakit geçiriyorlar. Oğlum da bana dedi ki yengem başka çocuklarla konuşup nasılsın dedi ama biliyor musun anne benim hiç yüzüme bile bakmadı dedi. Galiba ben onun adını unuttuğum için nasılsın demedim ondan bana kızdı galiba dedi. Çocuk resmen kendi üstüne alinmis. Ben de oğlum senle ilgili bir durum yok. Sen bir dahaki sefere denk gelince nasılsın diye sor. Ama o cevap vermezse üzülme dedim. Ben onun çocuklarini görünce öptüm sarıldım hal hatır sordum. Çocuk sonuçta bunlar. Eltimle biz denk geldiğimizde de ben gülümsedim o kafasını diğer tarafa çevirip gitti.
O kadar saçma geliyor ki bu durum sinir oluyorum çocuk üzerinden iş yürütmeye. Çocuk ya bunlar. Küssen tamam benle eşimle küs. 10 yasindaki cocuk sana ne yapmış olabilir yani. Ki su vermediği zaman oğlum daha 6 yaşındaydı.
Mesaj attım ben de ona. Çocuklara hissettirme kendini suçlu hissetmis diye. O da anne babası yaptıklarının sorumluluğunu alsın ben çocuğuna olan tavirdan sorumlu değilim demiş.
Takmamaya çalışıyorum ama aklımın bir yaninda var sürekli. Beni rahatsız ediyor. Küs oldugum bir Allah'ın kulu yok. Vicdanima yük oluyor. Nasıl baş edilir bu duyguyla?