Bu huzursuz duyguyla nasıl baş edilir?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.727
6.706
358
36

Merhabalar

Bu benim bu konudaki bir önceki mesajim. Olay bunun devamı niteliğinde aslında.

Mesele eltim.. daha önce eşimle yaptıkları bir konusmadan sonra eşimle görüşmeyi bıraktılar. Ama ben hala görüşmeye devam ettim olduğum şehre geldikçe. Sonra bir yaz oğlumu onların yok üstü başka bir şehirden alır mısınız demişti eşim kaynima, o da çok mutlu olurum filan demişti. Ama eltim istememiş. Çocuk kaldı öyle. O arada ben de eltimin bile isteye benle hiç bir sorunu da yokken eltimin oğluma su istediginde su vermedigini oglumdan öğrendim ve çok üzülmüştüm. Bu yüzden de hiç arayıp sormamistim ta ki eltimin ablası kaza yapan kadar. O zaman eltimin ablasını arayıp geçmiş olsun demiştim. Ama eltim ve annesi telefonları acmamisti. Evlerine gittim kapı acmadilar vs vs konuşmama kararı almıştım. Ama bu konuşmama kararı beni aşırı huzursuz ediyor.

Geçen haftalarda kalabalık bir grupla tatile gittik. Kaynım da ailesiyle gelmişti. Çocuklarımız arkadaşlar o yüzden birlikte vakit geçiriyorlar. Oğlum da bana dedi ki yengem başka çocuklarla konuşup nasılsın dedi ama biliyor musun anne benim hiç yüzüme bile bakmadı dedi. Galiba ben onun adını unuttuğum için nasılsın demedim ondan bana kızdı galiba dedi. Çocuk resmen kendi üstüne alinmis. Ben de oğlum senle ilgili bir durum yok. Sen bir dahaki sefere denk gelince nasılsın diye sor. Ama o cevap vermezse üzülme dedim. Ben onun çocuklarini görünce öptüm sarıldım hal hatır sordum. Çocuk sonuçta bunlar. Eltimle biz denk geldiğimizde de ben gülümsedim o kafasını diğer tarafa çevirip gitti.
O kadar saçma geliyor ki bu durum sinir oluyorum çocuk üzerinden iş yürütmeye. Çocuk ya bunlar. Küssen tamam benle eşimle küs. 10 yasindaki cocuk sana ne yapmış olabilir yani. Ki su vermediği zaman oğlum daha 6 yaşındaydı.

Mesaj attım ben de ona. Çocuklara hissettirme kendini suçlu hissetmis diye. O da anne babası yaptıklarının sorumluluğunu alsın ben çocuğuna olan tavirdan sorumlu değilim demiş.

Takmamaya çalışıyorum ama aklımın bir yaninda var sürekli. Beni rahatsız ediyor. Küs oldugum bir Allah'ın kulu yok. Vicdanima yük oluyor. Nasıl baş edilir bu duyguyla?

Bu insanlara bu kadar merakliysaniz, telefonlariniz vs acilmadigi halde kapilarina kadar gidip cicek birakacaktiysaniz başta tavir koymasaydiniz simdi kendinizi affettirmek icin bin tane takla atiyorsunuz benim tek gordugum bu, umarim sizi affederler de derdiniz biter.

Ortada küs tutacak, küçücük çocuğa bile kin besleyecek birşey yok. Kavga ettiler dediğiniz kavga nasıl bir kavgaydı, çirkin sözler edildiyse unutamıyordur belki. Yerinizde olsam aynı ortama girmek istemem, çocuğumuda göndermem kesinlikle.

Evet mesela siz çicek bıraktıktan sonra annesi aramış tavır yapmışsınız. Madem nota güzel şeylere vesile olsun yazdınız aradıklarında güzelce konuşsaydiniz. Tavırlarınız çok tutarsız.

Bu insanlara meraklı olmak değil,birileriyle küs olmak mesele. Ben kimseyle kus olmadım hayatım boyunca. Konusmadigim kişiler oldu ama denk geldigimde bir merhaba diyebiliyoruz. Bu olayda ortada doğru düzgün birşey yokken kanlı bıçaklı gibi davranilıyor olmasından rahatsızım. Affedilecek hiç birşey yapmadım. Aslında onların çekinmedi gereken af dilemesi gereken yerdeyim ama saçmalık ustune saçmalık oluyor. Evet keşke teyze aradığında kestirip atmasaydim bu kadar ustume yük olmazdı. Görüşmek istemiyorum, samimi olmak asla istemiyorum. Ama mevcut durum da benim yapıma uymuyor rahatsızlık hissediyorum. Umursamaz olmak istiyorum. Ama nasıl umursanmaz bilmiyorum.

Insanlarin davranişlarini kontrol edemezsiniz. Herkes sizin istediginiz ölçülerde davranmayabilir bunun icin insanlarin peşinde koşmaniz sadece sizi yorar. Illa herkesle iyi olacagim derseniz devamli onlarin huyuna gitmeniz, hic bir seye tepki, tavir vermemeniz gerekir herkesle iyi olmak karakterli bisey degil bana göre.

Gorusmeyelim ama merhabalaşalim isteginiz makul ama karsi tarafin karakteri bu degil demek ki bunu kontrol edemezsiniz, etmeye calisirsaniz boyle peşlerinde koşup durursunuz her şeylerine kafa sallamaniz gerekir.

E kadın bir hafta sonra aradı. Ben de zaten öfke birikmisti o zamana kadar. Eşim de keşke gitmeseydin onlarla konuşulmaz bilmem ne doldurmuştu iyice beni.

Eşim de ona asla hakaret vs gibi birşeyi olmadı. Olmazda zaten. Sadece yeni bir sayfa açalım birşeyler daha güzel olsun falan demişti. Yani olayın bu boyuta gelmesine neden olacak hiç birşey yasanmamisti. Sonra eltim ve ailesi eşime tavır aldı. Ben oğluma yaptığını öğrenince ben de aramadım sonra bu tavirdan vaz geçmek istedim kazada vesile oldu diye aradım acmadilar kapıyı da acmadilar bir hafta sonra aradi annesi. Ben de iyice gıcıklık dolunca kestirdim attim.

Şimdi bu duyguyla baş etmek istiyorum. Takmamak istiyorum.

Herkes herkesle anlaşamaz. İnsan doğasına aykırı. Kişisel alıp dert etmeye gerek yok. Sizde hatrı olan, çok yakınınız biri de olmadığına göre kibarca bir bay bay diyerek yolunuza bakın. Kimse de görüşeceksin diye zorlamıyor ne güzel. Neden kendinize yük ediyorsunuz bu durumu?

Peki nasıl takmayabilirim. Dert etmemek istiyorum. Yapan nasıl dert etmeden yapabiliyor var mı bir yolu

Ben de ahbap olayım demiyorum. Ama bir merhaba merhaba çok zor olmamalı. Çocuğuma bu duyguyu yasatmamali. Bunları düşününce sinirlerim bozuluyor. Ömür boyu da olacak birsekilde hayatımda.

Peki nasıl takmayabilirim. Dert etmemek istiyorum. Yapan nasıl dert etmeden yapabiliyor var mı bir yolu

Benim konusmadigim bi gorumcem var mesela ayni ortamda merhaba bile demeyiz birbirimize yillardir. Bunu dert edinmemek icin özel bir çabam hiç olmadi. Aklima bile gelmiyor kendisi konusu acilmasa dunyada oyle biri oldugu aklima gelmiyor.

Ben de ahbap olayım demiyorum. Ama bir merhaba merhaba çok zor olmamalı. Çocuğuma bu duyguyu yasatmamali. Bunları düşününce sinirlerim bozuluyor. Ömür boyu da olacak birsekilde hayatımda.
Yüz yüze gelecek ortamlarınız çok mu oluyor?

Benim konusmadigim bi gorumcem var mesela ayni ortamda merhaba bile demeyiz birbirimize yillardir. Bunu dert edinmemek icin özel bir çabam hiç olmadi. Aklima bile gelmiyor kendisi konusu acilmasa dunyada oyle biri oldugu aklima gelmiyor.
Ay ne güzel. Yani durum tabi kötü ama hayatinizin hiç bir aşamasında varlığı aklınıza gelmiuor olmasına çok sevindim

Aslında ben de bunu istiyorum.
Sanıyorum arka planda dini öğretilerim beni rahatsız ediyor. Küsmek, uzun süre kus kalmak. Bunu duzeltmem gerek hissi oluşturuyor. Sonra mantığım saçmalama o hak etti hepsini varlığını yok sayman gerek diyorum. Ama bu yoksayma işini yapamıyorum. Üzülüyorum.

Yüz yüze gelecek ortamlarınız çok mu oluyor?
Aynı şehirde değiliz o kayinvalidemlere gittiginde ben gitmiyorum. Ama onun ailesi benim yaşadığım şehirde. Eşim bir süre kayinvalidemler de denk gelmişti. Ben gitmemiştim. Hiç konuşmamış onla , onu yok saymış. Ben öyle olamam sanırım. Ama artık sadece kendim değil çocuklarım da denk gelsin istemiycem. Rahatsızlık verici değil mi bu ya.

Bu olayi "biriyle küsüm" şeklinde değerlendirmiyorum. Içimde öfke ya da başka bir şey yok. Merhaba dese geri ceviren ben olmam ama kendi kendime iletisim kurmak icin de bir çaba harcamam merhabayi ben demem.
Hayatimda bir önemi yok o insanin bi şekilde etrafimda kendi halinde yaşiyor dolaniyor beni etkilemiyor davranişlari varligi.

Ben sadece sevdigim insanlarin beni arayip sormasiyla, davranislariyla ilgileniyorum. Digerleri bana bulaşmadigi sürece hayatimdaki hayaletler olarak kalabilirler. Bana yük olmuyor boylece.

AA evet. Eltimle kusum gibi değilde, eltim yok gibi düşüneyim ay iyi dedin

Ailece yolculuk yapmak istiyorum deyip çocuğu bayramda ailesine getirmeyen amca ve karısının bi daha neden yüzüne baktınız ki? Ben buradan ateş püskürdüm okurken ağır küfür ettim ya. Ailece yolculukmuş. O zaman arayıp ağzına s.çmadığınuz için hala salak salak davranıyorlar siz de hala kıçında dolanıyor gibisiniz. Ablası kaza yaptıysa yaptı ne arıyosunuz ki, eltinin ablası eltinin annesi kimdir yani? Benimle eşimle konuşmayan eltinin ablasının annesinin evine ne diye gideceğim ben ya siz iyi mısınız? Biri arayı düzeltmek istiyosa onlar kuzen eşiniz abisi ya da eltiniz bir adım atsın sizene. Kendiniz de çocuklarınız da bir araya gelmeyin bir daha ya.

KK kadınları ne zamandan beri eltiyi kafaya takar oldu anlamadım. Sürekli bir elti konusu. Elti kim ki, dış kapının mandalı. Bu kadar üstlerine düşerseniz kendilerini bir şey sanırlar. Ayrıca sizin hatanız eltiniz eşinizle konuşmazken eltiyle görüşmeniz.

Ben mesela aramızın bozuk olduğu kişiye evladımı da emanet etmem.

Yani o konuşmayı dahi yapmam çünkü insan yakın bulduğu kişiye evladını teslim edebilir gibime geldi…

Fazla iyisiniz
Bu kadarı çok fazla sınır koymazssnız böyle olur.
Birde mesaj atmışsınız çocuga hissettirme diye şimdi daha cok hissettitecek emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…