Bu ikilemden uzun suredir cikamiyorum..

MelatoniN

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.623
4.205
333
Merhaba arkadaslar,

Uzun suredir icinden cikamadigim bir konu var. Kisaca anlatayim. Yuksek lisansimi bitirdikten sonra kpss ogretmenlik icin calisacaktim, ogretmenlik hayalimdeki meslek oldugu icin eve kapanir calisirim diyordum. Ama yuksek lisans hocam vasitasiyla reddedemeyecegim bir is teklifi aldim, ucreti cok fazla olmasa da kendini gelistirme olanagi olan, onu acik bir sektor. Calistigim yerdeki insanlar iyi niyetli insanlar, fakat is yogunlugundan ve ozel sektorun tabiati dolayi asiri bir stres var herkeste ve bu bir gerginlik olusturuyor.

Ogretmen olmak istememe ragmen ya atanamazsam senelerce issiz kalirsam diye bu ise girdim, aksamlari kpss calisirim dedim. Ama bu yogunlukla olmadigini goruyorum. Nisanlim bu sene ogretmen olarak atandi, onun adina sevinsem de biraz buruluyorum elimde degil.

Arkadaslar sizce hayalim icin simdiki isimden vazgecmeli risk almali miyim, yoksa garantici davranip bu hayalden vaz mi gecmeliyim? Fikrinizi belirtirseniz cok sevinirim.

Hayali mi hedefimi gerçekleştirmek için herşeyi yaparı.işinden arta kalan zamanlarda bir program hazirlasan ona göre çalışsanız kpss ye hiç mi vakit bulamıyorsunuz hem şimdiki işinden olma hemde çalış gir kpss ye

Bilemedim ben objektif bir yorum yapamicam sanırım, yani önü açık heyecanlı bir iş varken öğretmenliği düşünmem bile. Öğretmenlikte ilerleme,değişme,gelişme yok, sürekli aynı ,rutin iş bana göre asla benim hayallerimin mesleği olamaz. Yani ben aksiyonsever bir insanım beni dikkate almayın:) Hatta şu konuya yazıp neden sayfayı kirlettim onu da bilmiyorum öğretmen hatunlar yorum yapsın en iyisi:)

Arkadaslar cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim. Benim yapim biraz duragan, o ogretmenlikteki senelerce ayni seyi anlatma rutinligini seviyorum :) ve elimden geldigince iyi yapmaya calisacagima da inaniyorum. Saat 7 gibi ewde oluyorum ama cogu zaman dayanilmaz bir bas agrisiyla.. gene de mumkun mudur ki denemeye deger mi siZce

Ben öğretmen değilim ama kpssye hazırlanıp memur oldum. Hem okula hem de kpss kursuna gidiyordum hazırlanırken yani sizin bahsettiğiniz kadar yoğundum. Hemen hemen aynı saatlerde evde oluyordum. Eve geldikten sonra dinlenip gece 2 saat kadar çalışıyordum. Nitekim kazandım da. Hayalinizse denemeye değer bence. İşinize devam edip bu şekilde deneyebilirsiniz olmazsa da işinize devam edersiniz.

Ya senelerce calissam dahi atanamazsam dusuncesi tum umidimi kiriyor. Eger atanacagimi bilsem tum yukselme imkanlarini, yuksek lisansi herseyi bosverir istedigim meslegi yapmak isterdim

Bence değer canım bilmiyorum bnde öğretmenliği çok seviyorum bunun için biraz fedakarlık et ve çalış gir kpss ye .ben olsam napar eder bir yollunu bulurdum.sende istersen mutlaka başarırsin

Denemis ve basarmis bir insani gormek cok mutlu etti. Tebrik ederimm

Ya ben gerçekten anlamıyorum, açıkçası o kadar oku yuksek lisans yap sonra git devlet memuru ol. Kimseyi küçümsemiyorum asla benim de annem öğretmen dedem hakim ama ben hukuk mezunuyum bir ara babama hakimlik sınavına mı girsem demistim kıyameti koparmıstı memur mu olacaksın diye. Memlekette bu kadar issiz öğretmen varken hala insanlar nasıl öğretmen olmak istiyor, daha dogrusu neden istiyor gercekten aklım almıyor. Ayrıca senelerce calıs maasın gram gram artacak. Bir ev alacaksın diye canın cıkacak senelerce. Son olarak icimdeki her seyi söyledikten sonra öğretmenligin de artık eskisi kadar saygı goren bir meslek oldugunu dusunmuyorum, Türkiyede.
Ben de duraganlıgı seven rutin seven bir insanım ama kendi sektörüm icin konusuyorum, en az 20 yıl gorev yapmıs birinci sınıf hakim savcılar bile 8 bin lira maas alıyor. Kendime bile faydam olmayacak. Kısacası memuriyet egitime, hayatına yazık etmektir diye dusunuyorum ben. İlla öğretmek istiyorsan icinde o ask varsa üniversitede akademisyen ol. İnan cok daha vizyonu genis bir meslek.

Haklilik payiniz var fakat bendeki kara sevda gibi oldu biraz , askin gozu kordur mantigiyla gidiyorum sanirim :)

Kendi adıma konuşacak olursam mesleğim piyasaya göre devlet kurumunda daha iyi icra edebileceğim kendimi tatmin edebileceğim bir durumdaydı ve onu tercih ettim. Pişman mıyım asla. Memur olduktan sonra yüksek lisansını da yaptım. Kamu kurumlarının her departmanı salla başı al maaşı değil kendini gelistirebilecegin güzel projeler ortaya koyabilecegin kısımları da var. Maaşı çok yüksek olmayabilir lakin çalışma saatleri, ekonomık guvence ve yaptığım işin beni tatmin etmesi mutlu olmama yetiyor. Çok da gözüm de yok zaten huzurum olsun yeter. Aldığım maaş da çok şükür ortalamanın üzerinde. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Haklilik payiniz var fakat bendeki kara sevda gibi oldu biraz , askin gozu kordur mantigiyla gidiyorum sanirim :)
nasıl mutlu olacaksanız insallah öyle olur:) ama bence yeni isinize alıstıktan sonra calısma sistemini de oturtur hazırlanırsınız biraz zaman tanıyın kendinize hepsi zamanla olur

Merhaba Melatonin,
Atanacagimi bilsem hic durmam calisirim demissin, bunu bilmemiz ancak senin calisip denemenle mumkun olur. Bence isten geldiginde elinden gelen gayreti gostermelisin. Gercek hayalin buysa gunler cabucak gececektir. Surekli bulundugun konumu sorgulayip acaba ogretmen mi olsaydim diye dusunmektense, nacizane fikrim elinden geleni yapip atanmak icin calismak :) Atanmak icin calismali miyim, denesem mi diye dusunme. DENE! En kotu ne olabilir ki, denedim olmadi ama aklimda da kalmadi dersin. Umarim gonlunun ferah olacagi konumlara ulasirsin :)

Sanirim en mantiklisi hem suanki isimi hem de kpss yi ayni anda yurutmeye calismak olacak, bunu yapmis ve basarmis arkadaslar var demekki imkansiz degil. Nedense ben bu isin hic oluru yok gibi dusunmustum yanildigimi gormek motive etti. Vakit ayirip yorumladiginiz icin cok tesekkur ederim

valla siz mutluysanız kimseye laf dusmez zaten. Allah bozmasın agzınızın tadını. ben anaokulundan beri özel okulda okudum, üniversitede senelik 40 bin lira okula para odeyıp memur olmak istemem ben sahsen. örnegin özel hukuk fakültelerinde hakim savcılık sınavına giris oranı da cok dusuk, zaten mülakatlardan da genelde devlet mezunları geciyor, özelden mezunları eliyorlar. cok normal bir sey cunku tatmin etmez o maas. insan okulu bitirince kendini kanıtlamaya dolayısıyla para kazanmaya ac bir sekilde piyasaya giriyor. sahsen ben öyleyim. herkesin beklentisi farklı. ben mutsuz olurum o sekilde cunku biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…