Bu ikilemden uzun suredir cikamiyorum..

İnsanların beklentileriyle alakalı bir durum bu dediğim gibi. Ailenizin ekonomik durumu iyiymiş sansliymissiniz sizi özel okula gönderebilmisler. Para kazanma açısından da yüksek beklentilerinizin de olması çok normal. Mesleğı özel sektörde çok fazla geçerli olmayınca çoğu insan kamu kurumlarına yöneliyor. Dediğim gibi benim mesleğimin en iyi icra edilebileceği kısım kamu kurumuydü. Kendimi sürekli gelistirebilecegim bir departmandayım. Anlatmak istediğim devletin tüm kurumları öyle anlatıldığı gibi tu kaka ya da atıl değil bir yanilgiyi gidermek istedim sadece.

haklısınız dogru soyluyorsunuz. ben de aslında isterdim hakim veya savcı olmak ama iste isin sartları geregi pek mümkün olmaz benim icin. her memuriyet aynı olmuyor aynı dedıgınız gibi

Tabi ki haklısın okeanos, lakin devlet kurumlarının %99u ziyan biz de genelleme yaptık. Hastaneler hariç çoğunluk bir iş yapmıyor. Mesela orman bakanlığı, maden bakanlığında ünvden arkadaşlarım var, 2 koca bina dolusu insan hiçbir iş yapmıyor hayret ettiydim. Biraz onunla sohbet, biraz bununla kahve derken saat 5 oluyor. Memurların %99u kovulsa, ekonomi 1 mg zarar görmez. Bir üretim , bir hizmet hiçbir şey yok.

çok maddesel yaklaşmışsınız. bende eğitim fakültesi okuyorum ve öğretmenlik istemek çok başka birşey. benim alanım görsel sanatlar , özellikle alanınla orantılı olarak hedefini belirliyosun. insanlara katmak ve seninde öğrencilerinden öğrenmek istediklerin oluyor. bir yandanda eğitim veriyorum bu anlatılmaz yaşanır. bu mesleğin verdiği ruhsal doyum ve heyecan bana göre hiç bir meslekte yok. öğretmenlik, doktorluk , avukatlık ... bu tarz meslekler parasal açıdan düşünmeyecek olursak çok idealist yaklaşılarak yapılması gereken meslekler. bu meslekleri seçenlerde sizin gibi düşünmedikleri için doğal olarak seçiyolar. bir öğretmenin kendisine faydası oluyor sizin düşündüğünüzün aksine hemde çokkk. biz sadece kendi dünyamızı yaşamıyoruz birçok dünyalar yaşıyoruz. birçok şeyle besleniyoruz. parasal hırslarla ve egoistçe yükselme hırslarıyla yapmıyoruz mesleğimizi. bu hırslara sahip olanlar zaten öğretmen olmamalı. olanlardanda iyi bir öğretmen çıkmıyor

Sen de haklısın cherry öyle olan kısımlar da varmış duyuyoruz. Ben şanslı kesimdenim çok şükür bazen kendimi hala üniversitedeymiş gibi hissediyorum :) sürekli araştırma yapılan sunum hazırlanan projeler üretilen bir birindeyim. Mutluyum kazandığım parayı da hakettiğimi düşünüyorum. İnsanlar mutlu olduğu işleri yapabilse keşke herkes bizler kadar şanslı olmuyor.

tabii ki öyle, ama su an ögretmen olmak isteyen herkesiin söyledigi sey su; garanti meslek, maas garanti, emeklilik vs.. hep ekonomik yönden yaklasıyorlar garanti diye yani. diyorlar ki sırtımı devlete dayamak istiyorum. yoksa tabii ki isteyerek yapan, severek yapanlar gercekten faydalı oluyor. ben su an calısmıyorum bir senedir, okulu bitirdim stajımı yapıyorum, avukatlı stajı fiilen calısma gerektirmiyor ben stajım bitince calısmaya baslayacagım. su an para kazanmak birikim yapmak istedigim icin calısmak istiyorum. ogretmenlik ve doktorluk baska ama ben avukatlıgı aynı kefeye koymuyorum cunku avukatlıkta hicbir sekilde kamu hizmeti amacı yok, tamamen insanları soyma amaclı bir meslek icinde bulundugum icin biliyorum:) o yuzden avukatlık yapacagım, benim ideallerim cok baska cunku...

haklının yanında olmalıyım düşüncesiyle hukuk okuyan arkadaşlarım var onu düşünerek yazmıştım. tabiki işin içindesiniz siz biliyosunuzdur çoğunluğu. dediğiniz gibi sırtımı devlete dayıyım oh misss diye öğretmenlik yapanda var. seçen belli bir kısmın neden seçebilmiş olucağını söylemek istedim.herkes ideallerine kavuşur umarım.

Ya senelerce calissam dahi atanamazsam dusuncesi tum umidimi kiriyor. Eger atanacagimi bilsem tum yukselme imkanlarini, yuksek lisansi herseyi bosverir istedigim meslegi yapmak isterdim
böyle bi korkun varsa hiçbi destek almadan hiçbi masrafa girmeden hiçbişiyden taviz vermeden, bi yandan bu işte çalışırken diğer yandan şuan yaptığın gibi kpssye çalış. belki 1 yılda tam çalışamazsın ama 2-3 yılda hazır olursun ve sınava girip şansını denersin. diğer iş fırsatını elinin tersiyle itersen ve şimdi atanamazsan belki pişman olursun

Bir öğretmen olarak önce kendini geliştirebilecegın bı noktaya odaklanmanı önerırım kpss zorlu bır surec .. O kadar emek verıp calışıp hakkarıde okul olmayan bıyere ogretmn olarak atanmış bırı olarak yasadıgım hayal kırıklığından bu yana özel sektörde istıhdam edıyorum ... Bnmde secme hkkm oluyor boylece..

Kesinlikle öğretmenlik. Hele bir kadın için çok ideal. Evet yorucu bir meslek ama sonuçta tatil yapacağın zamanlar da var. En azından haftada iki günün tatil. Özel sektörde asla işler böyle yürümüyor. Bir de hep aynı yerde çalışamazsın. Muhtemelen iş değiştireceksin. Boşuna macera aramaya gerek yok, zaten rütini seviyormuşsun.

Keşke zamanında bizi de yönlendiren olsaydı da öğretmen olsaydım. Hala en çok hayalini kurduğum meslektir. Maddi olanaksızlıklar, kimsenin yönlendirmemesi vs derken elimizden uçtu gitti fırsatlar.. Ahhhh ahhh!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…