• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu insanlık mıdır, bunlarla aynı mesleği yaptığım için mesleğim adına utandım

ayrica hatirlarsiniz su 81 yasindaki amcayi da bir hekim sikayet etmisti adam ölmüştü. adam suçludur degildir bilemiyorum ama bazi doktorlar yazmis iste hasta olmadan recete yazmak suctur bilmem ne. her meslekte var bu ikiyuzluluk ama tipta daha gozume batiyor benim. peynir ekmek gibi rapor alinan bir kurumda calsiyorum. ee bu raporlari kim yaziyor doktorlar. sahte rapor yazmak suc degil sanki. yada kendi yakinlarina recete yazmiyorlarmis gibi hasta olmadan recete yazmak suctur vs yazilmasi buyuk iki yuzluluk.

Allah sizin gibi doktorlarin sayisini artirsin. doktorlar tarafindan yillarca oyle azarlandik ki iyi doktor kriterimiz iyi tibbi bilgisi olan degil bize iyi davranan..aslinca cok aci birsey. bende hala kalici kalmis doktorun odasina girer girmez heyecan yapiyorum.sikayetimi bile söyleyemiyorum. yillarca sikayetimizi soylerken bile azarlandik.

ama yeni nesil doktorlarla bu kiriliyor ins. bugune kadar devlet hastanesinde olup isini gercek manada yapan sadece iki doktor gordum. ozelde bile o hizmeti alamazsiniz. hep Allah razi olsun derim. mutlaka da hangi hastanede olurlarsa olsunlar onlara gitmeye calisirim

Bunu sapıkları savunanlarla karşılaştırdınız ya asıl buna pessss!!!! Size zaten illa ki sizin istediğiniz kelimeleri yazmamış olabilir içerik önemlidir demiştim asıl siz okumuyorsunuz!!!!! Sakin kalmaya çalışıp başta ılımlı yazmaya çalıştıkça işi sağıklığa kadar getirdiniz sizi TEBRİK EDİYORUM!!!!

kimi savunduğunun bilincinde olmak önemli.
hastalar her zaman yalan söyler lafı kesin bildirim, kesin bir yargı.çok kibirli, hekim tarafından açıkça ciddiye alınmadıgınızın göstergesi niteliğinde itiraf.
ilgili şahıs kankiniz filan heralde, sözlerini bu kadar kıvırmaya çalıştığınıza göre...

kimi savunduğunun bilincinde olmak önemli.
hastalar her zaman yalan söyler lafı kesin bildirim, kesin bir yargı.çok kibirli, hekim tarafından açıkça ciddiye alınmadıgınızın göstergesi niteliğinde itiraf.
ilgili şahıs kankiniz filan heralde, sözlerini bu kadar kıvırmaya çalıştığınıza göre...
Kıvırmadım her cümlemi açıkladım bi öyle bi böyle yazmadım!!! Her hasta yalan söyler cümlesi yanlıştır ama bırda anlatılmak istenen başka bişey vardır dedim ama anlayamıyosunuz anlaşılan.
Tuhaf cvplar vermeyin artık kelimeleriniz saçmalaşmaya başladı çünkü.
Kişiyi de tanımam benim amacım sadece size farklı bi bakış açısı sunmaktı ama siz bi yere takılıp kalmışsınız o da sizin tercihiniz

Sağlık ocağı nasıl gittim bana da bakmadılar . Hep aynı bencillik .

Ben bazı drlar için hep söylüyorum insanlık dersi almaları lazım diye .

Kıvırmadım her cümlemi açıkladım bi öyle bi böyle yazmadım!!! Her hasta yalan söyler cümlesi yanlıştır ama bırda anlatılmak istenen başka bişey vardır dedim ama anlayamıyosunuz anlaşılan.
Tuhaf cvplar vermeyin artık kelimeleriniz saçmalaşmaya başladı çünkü.
Kişiyi de tanımam benim amacım sadece size farklı bi bakış açısı sunmaktı ama siz bi yere takılıp kalmışsınız o da sizin tercihiniz

"Her hasta yalan söyler cümlesi yanlıştır" yani şunu baştan kabul ederek polemiğe girmeseydiniz bu kadar uzamazdı bu.
dosdoğru yazılan bir cümlede anlatılmak istenen başka anlamlar aranmaz..bu "1 gün 24 saattir" ya da "1 hafta 7 gündür" kadar kesin bir yargı çünkü.anlayamadığınız şey bu, hekimlik iç güdüsüyle hareket ediyorsunuz, taraflısınız.
bence cevap vermekte zorlandığınız için bu kadar sinirlendiniz, neden sizden farklı bakış açısı isteyeyim ki? böyle bir şeye ihtiyaç yok şu durumda.

"Her hasta yalan söyler cümlesi yanlıştır" yani şunu baştan kabul ederek polemiğe girmeseydiniz bu kadar uzamazdı bu.
dosdoğru yazılan bir cümlede anlatılmak istenen başka anlamlar aranmaz..bu "1 gün 24 saattir" ya da "1 hafta 7 gündür" kadar kesin bir yargı çünkü.anlayamadığınız şey bu, hekimlik iç güdüsüyle hareket ediyorsunu, taraflısınız.
bence cevap vermekte zorlandığınız için bu kadar sinirlendiniz, neden sizden farklı bakış açısı isteyeyim ki? böyle bir şeye ihtiyaç yok şu durumda.
Yaa başından beri yazıyorum her hasta lafı yanlış diye nerenizle okuyosunuz anlamadım yeter yaa!!!polemiğe giren sizsiniz siz devam ettirdikçe açıklama yaptım size neden böyle bişey söylenmiştir diye!!! Hayret yaa hala kabul etmedin diyo yaa ayıp!!! Duygusal değilim işin içinde olan biri olarak sadece ne neden söylenmiştir ne neden olmuştur diye fikir beyan ediyorum. İnsan gibi cvp verdikçe yok sapığı savunan yok kıvıran yok lafı çeviren!!!! Edep yahu!!!!!

Bence haklısınız ama üzülmeyin doktor hanım. Kıskançlıktan tüm bunlar. Ben de daha bu hafta gittim, aile hekimimiz izinde imiş. Başka bir dr ilgilendi sağolsun. Hiç sorun olmadı. Ama bizim de elbet sorun yaşadığımız doktorlar oldu. Dışardan çok egoist olarak biliniyorlar. Hastaları laflarıyla bozmaya çalışıyorlar bazen.
Benim burnumda sorun vardı mesela, ameliyatlık bir durumdu. Muayene olduğum bi kbb doktoru ‘ne ameliyatı, sen şeklinden memnun değilsin herhalde’ dedi eşimin yanında bana. Yakın zamanda ciddi ciddi ameliyat oluyorum. Sonucu o doktora maille bildirmeyi düşünüyorum. Görsün bakalım kim kimi bozuyor..

Hastalar her zaman yalan söyler yanlış bir cümle olmuş. Ama şu da bir gerçektir ki genelde herkes olayları kendini haklı çıkaracak şekilde anlatır ama olayın aslı farklı olabilir. İyi sorgulamak gerekir. Benim başıma gelmişti mesela en basit örneği,ben diş hekimiyim, hastaya randevu veriyordum ertesi güne hasta kabul etmedi randevuyu. Ertesi gün başka arkadaşa gidip bana randevu vermedi demiş benim için. Arkadaş geldi bana çıkıştı hatta niye randevu vermedin diye. Durumu ona anlattım, hasta zaten onun verdiği randevuyu da kabul etmemiş. Herkes böyle olamayabilir ama böyle kişiler de var ne yazık ki. Yalan cümlesi bu yüzden söylenmiş olabilir
Şimdi sizinki tek bi hasta olduğu için kendince yorumlayıp bana randevu vermedi demiş olabilir. Bu ihtimal dahilinde. Ama konu sahibi arkadaşımızın birden fazla hastası aynı şeyi söylemiş. Bu toplu bir yalan söylendiği anlamına gelemez sanırım.

Kendini strese sokma bence bebegini düşün sorumsuzluk bencillik o göreve layık degil bazı insanlar duyarsızlik fazla üzerinde durma ama tabi ki konuş sonuçta parayı almaya biliyorlar.

ayrica hatirlarsiniz su 81 yasindaki amcayi da bir hekim sikayet etmisti adam ölmüştü. adam suçludur degildir bilemiyorum ama bazi doktorlar yazmis iste hasta olmadan recete yazmak suctur bilmem ne. her meslekte var bu ikiyuzluluk ama tipta daha gozume batiyor benim. peynir ekmek gibi rapor alinan bir kurumda calsiyorum. ee bu raporlari kim yaziyor doktorlar. sahte rapor yazmak suc degil sanki. yada kendi yakinlarina recete yazmiyorlarmis gibi hasta olmadan recete yazmak suctur vs yazilmasi buyuk iki yuzluluk.

Allah sizin gibi doktorlarin sayisini artirsin. doktorlar tarafindan yillarca oyle azarlandik ki iyi doktor kriterimiz iyi tibbi bilgisi olan degil bize iyi davranan..aslinca cok aci birsey. bende hala kalici kalmis doktorun odasina girer girmez heyecan yapiyorum.sikayetimi bile söyleyemiyorum. yillarca sikayetimizi soylerken bile azarlandik.

ama yeni nesil doktorlarla bu kiriliyor ins. bugune kadar devlet hastanesinde olup isini gercek manada yapan sadece iki doktor gordum. ozelde bile o hizmeti alamazsiniz. hep Allah razi olsun derim. mutlaka da hangi hastanede olurlarsa olsunlar onlara gitmeye calisirim
O olayda doktorun bir suçu yok

Bağlaçları düzgün kullanmayan hastaları muayene de etmiyorsunuzdur şimdi siz :işsiz:

Gerçekten hekimseniz (ki sizin çoğu söylediğinize inanmıyorum artık) Allah beni ve sevdiklerimi sizin gibi doktora muhtaç etmesin...
En acısı da bu olmalı. Düşünsene bağlaçları bile düzgün kullanmayan , okuma yazması dahi olmayan insanlara HİZMET etmek zorunda. İşi onlarla çünkü. İşte bu yüzdendir ki okumak sadece cehaleti alır , bazı şeyler baki kalır lafı söylenir hep :)

Böyle bir zorunlulukları olmasa dahi -ki varmış- insan iş arkadaşı zor durumda kalmasın diye nezaketen bakar. Yani sağlık ocağına gelen hastanın ne kadar zor işi olabilir ki? Yüksek ihtimalle boğazları ağrıyordur, şekerlerine tansiyonlarına baktıracaklardır vs. Kısacık işler yani sanki uzun uzadıya ameliyat mı edecekler adamları. Çok ayıp

O olayda doktorun bir suçu yok
O olayda ben de doktorda hiçbir suç görmemiştim. Yani 81 yaşındaki adama neden yoğun biçimde biber gazı sıkıldığını apaçaık görüntüleri varken sorgulamaktansa tutup da “sanki hiçbiri yalandan reçete yazmıyor” gibi ihtimaller dahilinde bir olayı sorgulamak, doktoru zan altında bırakmak biraz ayıp yani.

Suç zaten
Yazmasınlar
Çoğunluk da yazmıyor artık

tanidigi olan yaziyor. biri bana anlatmıştı dogum sonrasi ucretsiz izne cikmamis tam 1 yil heyet raporu almis..yakim tarih. ben rapor almayip.ucretsiz izne cikiyorum diye nerdeyse kendimi kotu hissettim. azimsanmayacak kadar cok var.

Bence şikayet etmeyi öğretin hastalara. Ve doktorlara da maaşınız gitmesin. Yazıktır. İnsan olarak bakmıyorlar ki. Hekim diye gidiyorsun kasap çıkıyor karşındaki.Kesip biçip dikip evlerine gidiyorlar. İnsanlık ölmüş diyeceğim, sizin gibilerin hakkına girmekten korkuyorum. Allah sizin gibi anlayışlı hekimlerin sayısını artırsın. ❤️

Bayadır girmiyorum siteye. Herkese selamlar. Hayatımda çok sey değişti. Sonunda bebek bekliyorum Allah'ım binlerce şükür ve olmayan herkese nasip et. Arkadaşlar kısaca özet geçiym iki tane gebelik kaybım oldu. Çok canım yandı. Eşimle ayrıldım sonra birşekilde tekrar birleştik şimdi 28 haftalık gebeyim. Ama ben rahat değilim. Dile getiremiyorum ama korkularım var bebeğimden dolayı. Sağlikla kucağima alabilmek tek dileğim.

Benim sorunum işyeri. Bir asm de aile hekimiyim. 4 hekim çalışıyoruz. Canım istedi dışarda dondurma yedim zehirlendim. Rapor almak zorunda kaldım 2 gün. Normalde raporlu iken görevlendirme yapılir diğer birime ve hastalara kalan 3 hekim paylaşarak bakarlar. Ve benim hastalarıma hiçbiri bakmamış. Bugün gittim bütün hastalar hocam siz yoktunuz rezil ettiler bizi ilacimizi yazmadılar hastaneye gidin dediler diye şikayette bulundular. Yahu bu kadar mı insanlıktan çıktık. Benim hastalarım da şikayet etmeyi bilmiyolar. Neden şikayet etmediniz dedim. Bakmak zorundaydılar. Bizde şöyle bir durum da var. Raporlu olduğumuz zaman maaşımızdan yüklü miktarda kesilir diğer görevlendirilen doktorun hesabına yatar. Yani ben calışamadığım günün maaşını almıyorum benim yerime onlar alıyorlar. Alsınlar da yeterki ne beni ne de hastalarımı mağdur etmesinler. Ama buna rağmen hicbir hastama bakılmamış. Hastaneye gitmişler hastalarım. Dertleri benim doğum iznine ayrılmam. Yine izindeyken ek maaş alacaklar benim maaşımdan isterse hepsini alsınlar benim derdim bebeğim. Ellerinden gelse doğurmamı engelliycekler. O kadar sinirlendim ki. Allah'ından bulsunlar. Doktor olmak vicdan ve insanlık işi. Ben bunlarla meslektaş olduğum için utanıyorum. Bazı kadın hastalar "hocam bizim doktorumuz erkek ona söylemeye utanıyoruz siz bakar mısınız" dediklerinde bugün bile geri çevirmedim. Yaşlı hastalar beni çok severler hürmet ettiğim için. Sen o doktorun hastasısın çık demedim yaşına hürmeten. Ben bunları Allah için yaptım pişman değilim yine yaparım yine o doktorların hastaları da olsa benden yardım isteyenden yüzümü çevirmem. Ama bunların yaptığı nedir. İnsanlık mıdir hekimlik midir bunu hangi sıfatla adlandırabiliriz size sormak istedim. Çok uzgün ve sinirliyim. Teşekkürler.
insan is arkadasini 2-3 gun idare eder, ilginç geldi bana.
ayrıca gelenler hasta ve doktora ihtiyaçları var, geri çevirmek mesleğin mantigina ters...

Yaptırımı var arkadaşlar. Bilginiz de olsun bakılmak zorunda. Hastalardan tek tek imzalı tutanak aldım. Hastalarımi bu konuda bilgilendirdim ki doğum iznimde mağdur edilmelerine fırsat vermesinler. Sebep doğum iznimde bakmak istememeleriymiş. Böyle bir lüksleri yok.
Keşke öncelikle meşlektaşlarınızla görüşüp olayın nasıl geliştiğini niçin bu aşamaya gelindiğini öğrenip o şekilde hastaları bilgilendirseydiniz daha sağlıklı olurdu sonuçta yüz yüze bakıyorsunuz diğer hekimlerle bence bu olay tek taraflı değil gibi geldi

Back
X