Bu iş bizim huzurumuzu bozdu..

gonca_gulce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
221
177
33
Önceki konumda da biraz bahsetmistim baştan bi toparlayayim tabi bilmeyenler için..
Ben devlet memuruyum.benim atamamla büyük bi ilin deniz kenarı ilcesine geldik gecen yıl temmuzda.esimle mayısta evlenmistik tabi taşınınca isini bırakmak durumunda kaldı.ulaşım imkânsızdı çünkü her gün ile.arabamiz fln da yok.turizm sezonunun ortasında olunca bu zamana kadar iş bulamamıştı burada.benim aylık kazancim 4 bin lira kadar.tabi düğünden borclarimiz filan da var ama ucu ucuna da olsa idare ettik şimdiye kadar bi şekilde.
Gecen ay eşim bi zircir yapi markette işe başladı.çok şükür dedik.asgari ücrete olsa bana destek olacak.doğum iznindeyim ve gelirimin bi kısmı kesilecek bu izin dönemi boyunca çünkü..
Bu arada eşim iki yıllık mezunu ve acikogretimden lisansını okumaya devam ediyor.bu çalıştığı yerde hic huzuru yok.yeni de olunca sürekli iş yikiliyor üstüne.insanlar kullanmaya çalışıyor.hem bedenen çok yoruluyor hem de kendine yakistiramiyor yaptığı işi eğitimi tecrübesi dolayısıyla..
Dün ateş topu gibi geldi eve.neden buraya atandik,evlendigime bile pişman olacak seviyeye geldim,hemen de çocuk yapmalı miydik fln epey söylendi.tabi ben de oturup ağladım bu sözlerine.zaten hassas donemdeyim.doğuma günler var..ona hic birşey diyemedim. Yatıp uyudu sabah da erkenden çıkıp gitti işe..
Simdi ne yapayım,ne diyeyim,nasil tepki vereyim bilemiyorum.durup durup ağlıyorum aklıma geldikçe.kötüsü annem babam da doğum için burda.onlardan saklamaya çalışırken daha da yoruldum..
sizden bi görüş almak istedim tarafsız bi gözle.eşim ne kadar haklı bu durumda? Benim ona tepkim ne olmalı,nasil olmalı?
 
Tepki verme,siniri yatışır.Özellikle erkeğin doğru düzgün para kazanamaması çok etkiliyor onları.Sen de hamilesin zaten,bebişi de strese sokma.
Kendine uygun iş bakıyor mu eşin.Bu konuda destek olmaya çalış.Senin desteğini gördükçe de rahatlar eşin biraz.
 
merhaba,eşin çok bunalmış belli aslında sana tepkısı yok,bunu bir dertleşme olarak farzet..
sonucta kurulu bir düzeni bozup,sonrasında da istedigin bir işi yapamamak zor bir surum..hamılesın ve senı cok ıyı anlıyorum ama elınden geldıgı kadar iş konusunda gergin oldugunda senı anlıyorum bunların hepsi gececek,düzenimizi kurunca hersey yoluna girecek diye telkinde bulun ve bebegımızı kucagımıza almamıza bu kadar az kalmışken ona odaklanmaya calışalım de..
ınsallah en kısa zamanda düzeninizi kurarsınız
 
İş olanağı o kadar kısıtlı ki burda simdi bunu bırak desem tekrar iş bulabilir mi o bile belli değil..
Destek oluyorum elbette ama boyle sözler duyunca kırılıyor insan ister istemez..
 
Amin canım benim inşallah en kısa zamanda toparlariz.bebegimize tepki duymasından da korkuyorum bi yandan bu stresle..onun gelmesi de çözüm olmazsa diye..
 
bebek çözüm degil tabiki durumu düzeltmeyecek..hatta eşin omuzlarında daha fazla yük hissedebilir..ama işte sana cok görev düşecek..
onu aile sıcaklıgıyla ve anlayışlı eş halinle telkin edeceksın
erkekler iş konusunda gercekten cok takıntılı..hele birde hem eşinden az kazanıp hemde orda mutlu degılse..
 
Esin cok hatali, erkek adam ne var isler uzerine yikilsa anlamiyorum, sanki halde hamallik yapiyor , hassas doneminizde ettigi laflar hos degil
 
Oraya gelmeden önce eşiniz ne iş yapıyordu ?
 
Arakadasım öncelikle evladını saglıklaal kucagına.
Anneannem hep derki erkeğinizr acımayın acısanızda yüzünr karsı dile getirmeuin.kendine yakıştırıyor yada yakıstırmıyor bi şekilde çalışmak zorunda rahata alışmasın gecer sık dişini gibi teselli edin bu aradada baska yerlere iş basvurusu yapsın olumlu cvp gelincede çıkar kurtulur.
 
Canım sen ondan daha fazla kazanıyorsun daha rahat bir mesleğe sahipsin o tam tersi. Bazı erkekler bunlardan gocunur. Yeni bir şehirdesiniz alışma sürecindesiniz ayrıca bebek geliyor sorumluluk artıyor. Eşin panikledi bebeğe ve yeni şehre alışmak zor gelmiş olabilir, kendini de biraz eksik hissediyor olabilir senin karşında.
Üstüne gitme bence akışa bırak böyle devam ederse sorun olarak kabul edebilirsin. Belki alışacak işine
 
Aslında bu konuda haklı sanki. Ben de eşimin askerliği var, sırf o askerdeyken bebekle maddi olarak zor duruma düşmemek için çocuğu 3 sene erteledim.
Askerliği aradan çıksın diye kredi çektik onu da oduyoruz bi yandan..
Yaşım ve rahatsızlığımdan dolayı hemen olmayabilir bebeğimiz diye düşünmüştük.minik kızım,mucizem çabucak buldu bizi..kısmeti boyleymis diyebildik bu durumda..
İşe başlamadan önce bebegimizle ilgili bi tepkisi yoktu zaten.benden daha heyecanlı,daha mutluydu..
 
Azıcık zora gelince kadına yüklenen erkek modeli...

Evlendiğime pişman olucağım, neden çocuk yaptık ne demek ya? Terbiyesizliğin daniskası

Ee doğsun çocuk o bakar, siz çalışırsınız zaten. Bence hiç tepki vermeyin. Yüzüne bile bakmayın. Adamsa anlar sessizliğinizin nedenini.
 
Agir geldi ona şartlar ben de farkindayim.ki isten kaçan bi yapısı yok haksızlığa tahammül edemiyor daha ziyade..
Ben geçecek sabret yönünde telkin mi etmeliyim yoksa bırak lanet olsun idare ederiz bi şekilde mi demeliyim onu kestiremiyorum..ona da kiyamiyorum..sorumlu hissediyorum kendimi..
 
Ben esimi 5 senedir tanıyorum kırıp döken,çalışmaktan gocunan bi adam değildir..
hamileligimin ilk gününden beri temizligimi de yaptı,yemegimi de..yeri geldi corabimi pantolonumu giydirdi önüme diz çöküp.ki ben çok agir şartlarda çalışmıyorum.memurum ve burası küçük bi ilce sonuçta..
Simdi gercekten bunalmamis olsa bu şekilde konuşmaz benimle..
 
karısı 4000 alırken kendisi asgari ücrete çalışıyorsa gocunmakta haklı. küçümsemiyorum ama çok büyük orantısızlık var, kendine yediremiyodur. çalıştığı iş de muhtemelen kalifiye eleman aranan bişey değil, reyon görevlisi filan galiba.

yalnız çocuğu yapmasaydık vs gibi tepkiler saçma olmuş. ama yine de üzerine gitme. yatışmasını bekle.
 
Öncelikle doğumunuz yaklaştığı için normalde bu kadar ağlamayacağınız şeye Fazlasıyla ağlıyorsunuz. Lütfen sakın olun, çünkü nefesinizle besleniyor o bebek. Onu da strese sokmayın.
Eşinize de kızmayın , kırılmayın. Bir erkek için karısından az maaşa çalışmak maalesef kolay değil. Takıntı yapıyorlar bunu. Belli ki çok dolmuş , kendini kötü hissediyor.ona destek olun, ağlamayın. Pişman olduğundan değil kendini kötü hissettiğinden bunları söylemiş olabilir.

Bebeğe tepki falan diye birşey de olmaz merak etmeyin. Erkekler bebeği kucağına almadan Babalık duygusunu anlayamıyorlar. Hayırlısıyla bir doğsun o da sizin kadar sevecektir. Sağlıklı bir doğum diliyorum.
 
Baştan sona hatalı kararlar gördüm ben. Atanınca işini bırakıp gelmesi en başta yapılan hata. Ya atanmayı bekleyip aynı ile tayin çıkınca evlenecektiniz ya da evli bile olsanız siz gidip tayin çıkana kadar atandığınız ilde yaşayacaktınız. Adama işi buraktırılır mı, o istese bile siz engel olmalıydınız.

İkinci büyük hata bebek. Hayatınızı yoluna sokmadan, hayattan istediklerinizi almadan çoluk çocuk işlerine girerseniz böyle olur. Daha bir yıllık bile evli değilsiniz, neaceleniz vardı?

Şimdi yapılacak en mantıklı şey bir müddet daha sabredip eşinizin doğru düzgün bir iş bulabileceği yere tayin istemek olmalı. Şu durumda yapacak pek bişey yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…