Bu iş bizim huzurumuzu bozdu..

arkadaşım benim yaşadığım durumu yaşıyorsun
seni benim kadar anlayacak insan azdır

biz evliliğimizde aynen bunu yaşadık. benim çalıştığım yerde eşim uzun süre işsiz kaldı. sonra da asgari ücretten işe girdi (kpss den 90 alıp atanamamıştı) bu asgari ücretli işte temizlik de yapıyordu, yemek de yapıyordu, 400 kişinin bulaşığını da yıkıyordu.
o dönem çok zor geçti çünkü işinde çok mutsuzdu. lanet ediyordu resmen.

sonra 8 saatlik mesafede bir devlet işine başvurmak istediğini söyledi. ben de kabul ettim. istifa etti ve mülakatlara gitti ve atandı. şu an sevdiği işi yapıyor (ve üniversitede lisans da okuyor) ama dediğim gibi 8 saat uzakta yaşıyoruz. ve 20 günde 1 görüşüyoruz.

sizin bebek olacakmış bu durumda eşin gitsin istediği gibi iş bulsun sen onun yanına tayin ol diyemiycem.
ama eşini anlıyorum , benim annem babam da benle yaşadılar bir de onların evde olması çok büyük huzursuzluğa neden olmuştu.
bebek doğsun sen ayaklanınca bence annenleri gönder.

Benim anlamadığım madem tayinin çıktığı yerde iş imkanı yoktu neden kocan işi bıraktı? Bir sene ayrı yaşayıp sonra eş durumundan isterdin tayinini? Böyle bir imkanınız yok muydu?
Söylediği şeyler çok kırıcı haklısın. Fakat bu kadar söyleniyorsa iş yerinde baya sıkıntı çekiyor demek ki çünkü başka probleminiz yokmuş.
bir süre idare etmen gerekiyor, bence zamanla anlayacaktır hatasını.

Amin..inşallah dediginiz gibi kizimizi kucağına alınca rahatlar biraz..

Madem evliyken atanıldı neden iş imkanı daha iyi olan bir yer yazılmadı onu merak ettim. Yani bir insan evliyse oturmuş düzeni bozup eşi aylarca işsiz bırakmak yerine daha iyi seçim yapılabilirdi. Kim olsa zoruna gider

Burası biraz karışık aslında anlayamamakta haklisiniz.benim işim rotasyona tabi eş durumu gibi bi hakkımız yoktu en son yasaya kadar..evlilik kararı verilip nikah tarihi bile alındıktan sonra aldığım ekstra bir eğitim sonucu buraya atandım yani bu konuda da çok fazla seçeneğimiz yoktu ben secmedim geldiğim yeri..
Ben geri donup ilde bi is bakayım diyor 100 km mesafede olacak çok da değil aslında..en olmadı öyle bi çözüm dusunecegiz sanırım..ama tabi kızı doğunca da bunu bu kadar rahat isteyebilir mi onu bilmiyorum..
Evde kalıp kizimiza o baksa mi diye düşünüyorum çünkü bu bizi pek çok başka sıkıntıdan da kurtarır ama onu da erkekligine yakistiramiyor sanırım malum toplum baskısı filan..

eşiniz kendince haklı. doğru düzgün işi yok bebekte geliyor köşeye sıkışmış iyice. yani saçma olacak ama keşke hemen çocuk sorumluluğuna sokmasaydınız adamı. bi düzeninizi kursaydınız.

bence olayı büyütmeyin.eşiniz haklı.alttan alacaksınız yapacak bişey yok

En güzeli geçecek sabret diye telkinde bulunman tabi ki.
Ayrıca başka iş başvuruları da yapın daha iyi bir iş çıkarsa iş değişikliği yapar.

Borçlarınız ödemeleriniz nedir bilmiyorum ama sadece siz 4 bin alıyosunuz bu muazzam bir para (bana göre) biz bunun nerdeyse yarısına geçiniyoruz (ben yüksek lisans yapıyorum kpss a dan giricem bu yıl bende)evimizde kira.eşin sabretsin biraz belki daha iyi bir iş fırsatı çıkar önüne maddi açıdan bu kadar stres olmamalısınız..hassas döneminde üzülmüşsün okuyunca bende üzüldüm.

İş şartları ağır eğitimiyle ilgili iş yapmıyor demişsiniz de bu ülkede kaç kişi dediğiniz gibi yaşıyor sizce?
Hem her işyerinde sorun oluyor.
Hiçbir yer güllük gülistanlık değil.
Ben de lisans mezunuyum eğitimimle alakalı bir iş yapmıyorum ve işyerimdeki insanlardan da hiççç haz etmiyorum ama 5 senedir çalışıyorum.
Sabredecek.
Asla iş bulmadan işini bırakmasın. Piyasa çok kötü.
Alttan alın ama kendinizi de ezdirmeyin.
Kadınlar erkekler için bütün düzenini değştiriyor da erkek yapınca neden gururuna yediremiyor hiç anlamadığım bir konu.

Haklisiniz pek çok konuda.benim de iş duzenim tamamen değişti ve buraya alisamadim bile henüz..huzursuzum..
Ama işte insan ister istemez vicdan yapıyor benim yuzumden geldik o yüzden issiz kaldı bu kadar bunaldi diye..

Ben atandigim yere geldikten sonra Esim de mecburen özel sektörde olduğu için o gelmişti. Ve çok stresli bir isi vardi ama onceki kurumunu cok seviyordu ama burda ilk calistigi hocasiyla hic anlasamadilar. Ameliyat esnasinda surekli etrafa hakaretler ve yagdiran biriydi ona ragmen iki sene sabretti ve hic bana yansitmadi. Cok sukur 1 sene sonra bulundugumuz ilde devlete gecti. Ve şuan çok rahat ve seve seve gidiyor isine. Bence biraz sabredin her serde bir hayir vardır.

ben Türk kadınlarını anlamıyorum anlamayacağım
illa ki evlenmek zorunda mısınız, illa evlendiniz adam işinden ayrılıp asgari ücretle çalışmak zorunda mı, bi süre farklı şehirlerde takılsaydınız, hemen bebek yapmak zorunda mısınız yaptınız, daha doğum olmamış anne babanın evinizde işi ne?
yani bende eşiniz olsam ben de atar yaparım adam mutsuz, nasıl mutlu olsun ki şu şartlarda?
ev sizin, bebek sizin, anne baba sizin, iş sizin, şehir sizin herşey sizin o figüran gibi olmuş şu an.
hadi onu geçtim madem o evde bebeğe baksın, anne babanız da sizinle kalmasın (üstelik neden hem anne hem baba yahu? yeni evli olacam evde kpeder kvalide olacak valla cinnet geçiririm) benim çok arkadaşım var böyle kadın çalışıyor erkek daha iyi iş bulamadığı için evden freelance çalışıyor ağırlıklı olarak da bebek bakıyor.
bir an evvel de adamın düzgün iş bulacağı yere taşnının değilse bu huzursuzluk bitmez bence.

bebeginiz hayirli ugurlu olsun,
gunler kalmis dogumunuza saglikla alin insallah kucaginiza.
esinize gelince..esiniz hatali kusura bakmasin.
karni burnunda kadina is stresi yansitilmaz..
siz zaten evi sirtlamissiniz,evi gecindiriyorsunuz..kusura bakmasin zor da olsa elini tasin altina koyacak.
kimse kolay ekmek kazanmiyor.
kurumsal sirkette calisanlara da onlarca alakasiz is yukleniyor..ben mobbingin alasini yasadim 3 sene boyunca ve uluslararasi bi firmada..nefes alamayacak hale gelmistim,gece 11lerde isten ciktigimi cok bilirim.

Sabah 9 akşam 9 çalışıyor birkaç gündür vardiyası olmamasına rağmen.bedenen de çok yoruluyor haliyle.bütün gece inledi soylendi dun gece uykusunda.kiyamiyorum da ama iste geçici bi süre evdeyim gelirim düştü desteğe ihtiyacım var..daha güzel olacak inşallah her şey..

tabi duzelecek,bunu esinizde biliyordur.Bilmiyorsa siz anlatin,sabretsin.
ogrenciyken ayakkabi magazasinda calisiyordum,ilk 3 hafta yuruyemez hale gelmistim ayaklarimin sisinden.
sabah 8 aksam 10..paraya ihtiyactan degil kendi paramin degerni bilmek icin girmistim ise.
ama sonrasinda alisiyor insan,cok yorucu ama alisiyor.
eger isi butun gun ayakta olmasini gerektiriyorsa yorulur,ayaklarini ilik suda bekletin eve geldiginde.
ama herseyden once siz iyi olun,bebeginiz iyi olsun.

Epey zamandır issiz olduğu için de zorlanıyor sanırım.bi de işin zorluğu bi yana insanların hal ve tavırları da zorluyor onu.alışır inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…