- 2 Temmuz 2013
- 15.806
- 18.314
- 248
- Konu Sahibi gonca_gulce
-
Önceki konumda da biraz bahsetmistim baştan bi toparlayayim tabi bilmeyenler için..
Ben devlet memuruyum.benim atamamla büyük bi ilin deniz kenarı ilcesine geldik gecen yıl temmuzda.esimle mayısta evlenmistik tabi taşınınca isini bırakmak durumunda kaldı.ulaşım imkânsızdı çünkü her gün ile.arabamiz fln da yok.turizm sezonunun ortasında olunca bu zamana kadar iş bulamamıştı burada.benim aylık kazancim 4 bin lira kadar.tabi düğünden borclarimiz filan da var ama ucu ucuna da olsa idare ettik şimdiye kadar bi şekilde.
Gecen ay eşim bi zircir yapi markette işe başladı.çok şükür dedik.asgari ücrete olsa bana destek olacak.doğum iznindeyim ve gelirimin bi kısmı kesilecek bu izin dönemi boyunca çünkü..
Bu arada eşim iki yıllık mezunu ve acikogretimden lisansını okumaya devam ediyor.bu çalıştığı yerde hic huzuru yok.yeni de olunca sürekli iş yikiliyor üstüne.insanlar kullanmaya çalışıyor.hem bedenen çok yoruluyor hem de kendine yakistiramiyor yaptığı işi eğitimi tecrübesi dolayısıyla..
Dün ateş topu gibi geldi eve.neden buraya atandik,evlendigime bile pişman olacak seviyeye geldim,hemen de çocuk yapmalı miydik fln epey söylendi.tabi ben de oturup ağladım bu sözlerine.zaten hassas donemdeyim.doğuma günler var..ona hic birşey diyemedim. Yatıp uyudu sabah da erkenden çıkıp gitti işe..
Simdi ne yapayım,ne diyeyim,nasil tepki vereyim bilemiyorum.durup durup ağlıyorum aklıma geldikçe.kötüsü annem babam da doğum için burda.onlardan saklamaya çalışırken daha da yoruldum..
sizden bi görüş almak istedim tarafsız bi gözle.eşim ne kadar haklı bu durumda? Benim ona tepkim ne olmalı,nasil olmalı?
Amin..inşallah dediginiz gibi kizimizi kucağına alınca rahatlar biraz..Öncelikle doğumunuz yaklaştığı için normalde bu kadar ağlamayacağınız şeye Fazlasıyla ağlıyorsunuz. Lütfen sakın olun, çünkü nefesinizle besleniyor o bebek. Onu da strese sokmayın.
Eşinize de kızmayın , kırılmayın. Bir erkek için karısından az maaşa çalışmak maalesef kolay değil. Takıntı yapıyorlar bunu. Belli ki çok dolmuş , kendini kötü hissediyor.ona destek olun, ağlamayın. Pişman olduğundan değil kendini kötü hissettiğinden bunları söylemiş olabilir.
Bebeğe tepki falan diye birşey de olmaz merak etmeyin. Erkekler bebeği kucağına almadan Babalık duygusunu anlayamıyorlar. Hayırlısıyla bir doğsun o da sizin kadar sevecektir. Sağlıklı bir doğum diliyorum.
Burası biraz karışık aslında anlayamamakta haklisiniz.benim işim rotasyona tabi eş durumu gibi bi hakkımız yoktu en son yasaya kadar..evlilik kararı verilip nikah tarihi bile alındıktan sonra aldığım ekstra bir eğitim sonucu buraya atandım yani bu konuda da çok fazla seçeneğimiz yoktu ben secmedim geldiğim yeri..Benim anlamadığım madem tayinin çıktığı yerde iş imkanı yoktu neden kocan işi bıraktı? Bir sene ayrı yaşayıp sonra eş durumundan isterdin tayinini? Böyle bir imkanınız yok muydu?
Söylediği şeyler çok kırıcı haklısın. Fakat bu kadar söyleniyorsa iş yerinde baya sıkıntı çekiyor demek ki çünkü başka probleminiz yokmuş.
bir süre idare etmen gerekiyor, bence zamanla anlayacaktır hatasını.
Agir geldi ona şartlar ben de farkindayim.ki isten kaçan bi yapısı yok haksızlığa tahammül edemiyor daha ziyade..
Ben geçecek sabret yönünde telkin mi etmeliyim yoksa bırak lanet olsun idare ederiz bi şekilde mi demeliyim onu kestiremiyorum..ona da kiyamiyorum..sorumlu hissediyorum kendimi..
Haklisiniz pek çok konuda.benim de iş duzenim tamamen değişti ve buraya alisamadim bile henüz..huzursuzum..İş şartları ağır eğitimiyle ilgili iş yapmıyor demişsiniz de bu ülkede kaç kişi dediğiniz gibi yaşıyor sizce?
Hem her işyerinde sorun oluyor.
Hiçbir yer güllük gülistanlık değil.
Ben de lisans mezunuyum eğitimimle alakalı bir iş yapmıyorum ve işyerimdeki insanlardan da hiççç haz etmiyorum ama 5 senedir çalışıyorum.
Sabredecek.
Asla iş bulmadan işini bırakmasın. Piyasa çok kötü.
Alttan alın ama kendinizi de ezdirmeyin.
Kadınlar erkekler için bütün düzenini değştiriyor da erkek yapınca neden gururuna yediremiyor hiç anlamadığım bir konu.
Yok canım yeni baslamadim 8. yilim.kurumda birim değiştirdim sadece.gümrük bakanlığına bağlı çalışıyorum..Siz ne iş yapıyorsunuz. 4.000 TL maaş alan memur var mı ? İşe yeni başlamışsınız o yüzden merak ettim.
Sabah 9 akşam 9 çalışıyor birkaç gündür vardiyası olmamasına rağmen.bedenen de çok yoruluyor haliyle.bütün gece inledi soylendi dun gece uykusunda.kiyamiyorum da ama iste geçici bi süre evdeyim gelirim düştü desteğe ihtiyacım var..daha güzel olacak inşallah her şey..bebeginiz hayirli ugurlu olsun,
gunler kalmis dogumunuza saglikla alin insallah kucaginiza.
esinize gelince..esiniz hatali kusura bakmasin.
karni burnunda kadina is stresi yansitilmaz..
siz zaten evi sirtlamissiniz,evi gecindiriyorsunuz..kusura bakmasin zor da olsa elini tasin altina koyacak.
kimse kolay ekmek kazanmiyor.
kurumsal sirkette calisanlara da onlarca alakasiz is yukleniyor..ben mobbingin alasini yasadim 3 sene boyunca ve uluslararasi bi firmada..nefes alamayacak hale gelmistim,gece 11lerde isten ciktigimi cok bilirim.
canım a kadro mu ?Yok canım yeni baslamadim 8. yilim.kurumda birim değiştirdim sadece.gümrük bakanlığına bağlı çalışıyorum..
Sabah 9 akşam 9 çalışıyor birkaç gündür vardiyası olmamasına rağmen.bedenen de çok yoruluyor haliyle.bütün gece inledi soylendi dun gece uykusunda.kiyamiyorum da ama iste geçici bi süre evdeyim gelirim düştü desteğe ihtiyacım var..daha güzel olacak inşallah her şey..
Yok kuzum b kadro.muhafaza memuruyum ben.nobetli fln çalıştığımız için ek odemelerimiz var.izindeyken o ödemeler olamayacağı için gelirim düşecek zaten..o yüzden sikintidayiz su ara..canım a kadro mu ?
Epey zamandır issiz olduğu için de zorlanıyor sanırım.bi de işin zorluğu bi yana insanların hal ve tavırları da zorluyor onu.alışır inşallah..tabi duzelecek,bunu esinizde biliyordur.Bilmiyorsa siz anlatin,sabretsin.
ogrenciyken ayakkabi magazasinda calisiyordum,ilk 3 hafta yuruyemez hale gelmistim ayaklarimin sisinden.
sabah 8 aksam 10..paraya ihtiyactan degil kendi paramin degerni bilmek icin girmistim ise.
ama sonrasinda alisiyor insan,cok yorucu ama alisiyor.
eger isi butun gun ayakta olmasini gerektiriyorsa yorulur,ayaklarini ilik suda bekletin eve geldiginde.
ama herseyden once siz iyi olun,bebeginiz iyi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?