Bu isim konusu beni delirticek gibi !!!! Bana fikir verirmisiniz ?

tatlı bir dille de ki; soy ismi zaten babasından geliyor ismi de benim hakkım de. ve minik yeni nesil bir çocuğun o ismi taşımasının zor olacağını anlat. bunda bozulacak birşey yok bence

Meraba arkadaşlar ;

Eşimle 1,5 yıldır evliyim. 21 yaşındayım. 22 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse bir kızım olucak.Eşimle benim isim konusunda bazı fikirlerimiz vardı. Eşimin Babannesi ve kayınvalidemle bugün oturuyoduk. Eşimin babaannesi durup dururken ' Bebeğin ismini sen mi koyacaksın yoksa ben mi dedi .' Tabi ben şaşırıp bi cevap veremedim.Kayınvalidem ise Babaannen bebeğin ismini Medine koymak istiyomuş dedi. Eşimin aile büyükleri, kayınpederim ve kayınvaliden 1 ay önce hacdan geldiler. Babaannemin aklına o sırada gelmiş o isim Kayınvalidem o şekilde söyledi.
Tamam . Çok güzel isim ama nası söyliyim O ismin sorumluluğu çok fazla ismin günahı anne ve babaya ait ne yapmam gerekiyo bana bu konu hakkında fikir verebilir misiniz ?

Düşünceleriniz benim için çok değerli :50:

ayyy amaan anlamıorum bu insanları anası var babası var bu çocuğun ya mllete ne kime nee ben çok sinrleniorum böle şeye valla bnmde kaynanam bi gün aradı dedi nasılsın ddm iyiyim siz nasılsınız ddm iyiyiz napalım oturmuşuz isim konuşuyoruz dedi ne ismi ddm anlamadım dedi sizin bebeğe bnde ddm ki bizim çocuğumuzun kızda olsa erkekte olsa ismi hazır ilk çocuğum kmseye o fırsatı vermem ddm bşey diyemedi ya bnmde ailem var onlar tek laf etmezken bnlara noluo koyma aklına yatmayan bi ismi cnm inat et isim düşünün şmdiden onları alıştırın bu isme bi kere fırsat verrsen hep vermek zorunda kalırsın ben bu düşüncedeym eltimin 3 çocuğu var 3. yeni doğdu 3ünede kaynı görümceleri koydu ne saçma

"Çok güzel bir isim öneriniz için teşekkür ederim ama biz eşimle birlikte koymak istiyoruz ismini" demen yeterliydi. Allah bağışlasın.

bu konudaki tek söz sahibi anne ve babadır.bana kalırsa öncelikte anneye aittir.9ay karnında taşı,günlerce gecelerce uykusuz kal,bin türlü fedakarlık yap büyüt babanne gelsin isim koysun ayy ne alakaa...ben olsam sadece gülerdim orda:)

biz büyüklerin fikirlerini sorduk ama sonuçta kendi istediğimiz ismi koyduk.hatta ikimizde farklı isim düşünüoduk.iki isim koyduk.kimse karışamaz....

Nasil ya?
Esinin ettigi laf ne öyle allah askina ?
Hop ne oluyoruz bebegi ben tasiyorum elbet ben koyacam ismini diye atlasaydin ya keske !!!

böyle bir dayatma yapılmaya çalışıldığı ve isim koyma önceliğinin anne ve babaya ait olduğunu kabul edemeyecek kadar düşüncesizce davranıldığı için koyacağım varsa da koymam inadına,en sinir olduğum olaylardan biri şu bebeğe isim koyma işine karışılmasıdır,rahat bırakın yaaa,annesi babası ne istiyosa onu koysunlar yavrularına,hatta bu konuda ilk söz annenindir,bir anne evladını 9 ay karnında,bir ömür yüreğinde taşır,gerisii hikayeee...
sorun bakalım babanneye,o mu emzirecekmiş bebeğinizi,ya da geceleri o mu uykusundan feragat nedip bakacakmış,ateşlendiğinde hasta olduğunda o mu bekleyecekmiş başında,yüreği sizinki gibi sızlayıp,içi sizinki gibi yanacakmıymış...
off sinirlendim gene:47:

annesi babası dururken,kimseye düşmez isim verme önceliği....
keşke deseydin biz eşimle karar vereceğiz diye.
ya da şöyle yap,eşine aç durumu.
kendiniz bir isim belirleyin,önce eşiniz duuyursun ismi.
sana sorduklarında da evet bu isme karar verdik de.

benim kayınvaldemin ismi ''döndü'' :27:
eltim kaynım ve benim eşimin olduğu bir ortamda aynen şöyle demişti:''bakın şimdiden söylüyorum,eğer kızınız olursa benim adımı vereni evlatlıkta redderim'' :27:
ismini hiç sevmezde: )
kaynımla eşim atıldı hemen:''yalvarsanda koymayız zaten :37: '' : ))
komik bir konuşmaydı,paylaşmak istedim: )

böyle bir dayatma yapılmaya çalışıldığı ve isim koyma önceliğinin anne ve babaya ait olduğunu kabul edemeyecek kadar düşüncesizce davranıldığı için koyacağım varsa da koymam inadına,en sinir olduğum olaylardan biri şu bebeğe isim koyma işine karışılmasıdır,rahat bırakın yaaa,annesi babası ne istiyosa onu koysunlar yavrularına,hatta bu konuda ilk söz annenindir,bir anne evladını 9 ay karnında,bir ömür yüreğinde taşır,gerisii hikayeee...
sorun bakalım babanneye,o mu emzirecekmiş bebeğinizi,ya da geceleri o mu uykusundan feragat nedip bakacakmış,ateşlendiğinde hasta olduğunda o mu bekleyecekmiş başında,yüreği sizinki gibi sızlayıp,içi sizinki gibi yanacakmıymış...
off sinirlendim gene:47:

Haklısın Canım Kızımın İsmini Ben koyucam teşekkür ederim yorumun için :16:

benim kayınvaldemin ismi ''döndü'' :27:
eltim kaynım ve benim eşimin olduğu bir ortamda aynen şöyle demişti:''bakın şimdiden söylüyorum,eğer kızınız olursa benim adımı vereni evlatlıkta redderim'' :27:
ismini hiç sevmezde: )
kaynımla eşim atıldı hemen:''yalvarsanda koymayız zaten :37: '' : ))
komik bir konuşmaydı,paylaşmak istedim: )

:1: Çok güldüm cnm ya

Keşke o fikrini söylemeden önce sessiz kalmayıp çok güzel ve içimize sinen bir isim seçtik, süpriz olsun sizlere diye söylemiyoruz deseydin.

Sen sessiz kalınca doğal olarak düşüncesini söylemiş.

Ahh cnm Ahh sessiz kalmasan başka kalsan başkaa Deli olucam bende Kaynana 1 değil , 20 tane . Her ağzımı açmamda kötü gelin olan benim. O yüzden susuyorum oda bi yere kadar yani :50:

bu yaşlılarda amma anlayışsız zamanında onlarada musade etmemişler kendı çocuklarına isim vermelerine şimdi biz hevesımızı alamadık dıye torunlarına mudahale edıyorlar oda yetmıyor sizinki torunun çocuğuna kadar uzanmışş koca kadın onun ılgılenceği başka bişi yokmuymuş ona neymiş isimden

neden karışıolar ki şu büyükler isim konusuna anlamıorum!
eşinle ortak bi karar verir o ismi koyarsınız bnce muhabbetini açma sen onlar bdaha söylerse gülümseyerek kızımızın ismini babasıyla brlikte seçtik kararımız net öneriniz için teşekkr ederm der konuyu kapatrsın :34:

Bunu söyliycem İsim bulur bulmaz Değerli yorumun içinn çokkk teşekkür ederim.:21:

hiç sıkma tatlı canını kime ne senin evladının simnden, defolup herkes kendş köşesine çekilsin ya, bu ne yaa, kimsenin derdi yok mu milletle uğraşıyolar.düşünüyoruz bi kaça isim seçtik onlar arasndan karar vericez dersn susarlari susmasalar da ortamdan kalk çık ben bi su içiim de kalk diğer tarfa geç.

hiç sıkma tatlı canını kime ne senin evladının simnden, defolup herkes kendş köşesine çekilsin ya, bu ne yaa, kimsenin derdi yok mu milletle uğraşıyolar.düşünüyoruz bi kaça isim seçtik onlar arasndan karar vericez dersn susarlari susmasalar da ortamdan kalk çık ben bi su içiim de kalk diğer tarfa geç.

Back
X