Eşim haksız olduğumu düşünüyor. Peki sizce?

Kaynınız büyük ihtimal sizin isminizi zaten beğeniyordur ve annesinin ismini koymaktan kurtulmak için böyle bir kılıf uydurmuştur.o_O
Ben de ismimi beğeniyorum ve beni de yansıttığını düşünüyorum 😄 Ama haksız mıyım güzelim madem annenin adını koymadı diye 3-5 gün önce doğum yapan kadına laf söylüyorsun sen kendi çocuğuna ananın /babanın ismini koy bari de komik duruma düşme

Madem eşiniz de sizinle aynı fikirde siz eşinizle bir isim üzerinde anlaşın, ve konusu açıldığında eşiniz biz bu konuda kararımızı verdik ismimiz belli desin.

Valla ben karar verdim babasi kim olursa olsun cocugumun adini Ömer koyucam büyüyünce de Ömer bey oluyor ne güzel....gayet beğenerek koyucam bu ismi başka isim kabul etmem bile :eek:

keşke birincide taviz vermeseydiniz ben çok üzülüyorum böyle şeylere ve büyük konuşmak istemem ama çocuğu bile zor benimserdim heralde istemediğim isim koysam.sizinde anne babanız var onlarınki neden konulmuyor o zaman.eşinizin etkilenme potansiyeli var.bence bir daha yanınızda aynı şeyi derse direkt cevap verin ağzını şimdiden kapasın.zaten istediğiniz ismi ilk çocuğuma koydum bunun ismini ben belirleyeceğim deyin net olun.

Merhaba kızlar. Eşimle bir konuda fikir ayrılığına düştüğüm için sizden fikir alacağım. Daha doğrusu hemcinslerimin beni daha iyi anlayacağını düşünerek size danışıyorum :KK19: bir kızım var ve Allah nasip ederse ikinciyi düşünüyoruz. Kızımın ilk isminde görümcem, eşime annemin isminden daha güzel isim bulamazsınız Vb cümleler kurarak eşimin düşüncesini etkiledi ve kızıma iki isim verdik biri kayınvalidemin ismi. Şuan kayınvalidem henüz doğmamış bebeye don biçme deyimindeki gibi oğlunuz olursa dedenin adını koy baskısı yapıyor eşime. Bana direk olarak söylemedi fakat ortamlarda ve önümde kızıma kardeşin olacak adını dedenin ismi koyacağız diyip duruyor. Bir iki güldüm geçtim ama artık gerçekten canımı sıkmaya başladı bu durum. Eşime söylediğimde ‘ben senin bulunmadığın ortamda o ismi koymak istemediğimizi başka bir isim koymal istediğimizi söyledim. Söylediği zaman gül geç’ diyor. Sıkıntı etmem hataymış ve haksızmışım. E söylediği halde hala neden bu kadar ısrarla ve direterek bu ismi söylüyor can sıkıcı bir durum değil mi bu? Benim mi açıkça söylemem gerekiyor? Huzursuzluğa sebebiyet olacağını bile bile neden bu diretme? Varlığı dahi olmayan bebeğimin ismi, kayınvalidem ısrarla istediği isim olsun istiyor. Uzun oldu ama size danışıyorum sizce haksız mıyım??
Niye kayinvalidenize susup eşinize konuşuyorsunuz? Bu davranışınız sizi eşinizin gözünden düşürür...

"Karnımda taşıdığım bebeğime isim koyma hakkı bana ait, sana değil" diyemiyor musunuz?

Yada "Soyadını siz veriyorsunuz, işim hakkı da bende" diyiverip susturun...

Susmak saygı değildir, sınırlarınızı ihlal ettirmektir...

Merhaba kızlar. Eşimle bir konuda fikir ayrılığına düştüğüm için sizden fikir alacağım. Daha doğrusu hemcinslerimin beni daha iyi anlayacağını düşünerek size danışıyorum :KK19: bir kızım var ve Allah nasip ederse ikinciyi düşünüyoruz. Kızımın ilk isminde görümcem, eşime annemin isminden daha güzel isim bulamazsınız Vb cümleler kurarak eşimin düşüncesini etkiledi ve kızıma iki isim verdik biri kayınvalidemin ismi. Şuan kayınvalidem henüz doğmamış bebeye don biçme deyimindeki gibi oğlunuz olursa dedenin adını koy baskısı yapıyor eşime. Bana direk olarak söylemedi fakat ortamlarda ve önümde kızıma kardeşin olacak adını dedenin ismi koyacağız diyip duruyor. Bir iki güldüm geçtim ama artık gerçekten canımı sıkmaya başladı bu durum. Eşime söylediğimde ‘ben senin bulunmadığın ortamda o ismi koymak istemediğimizi başka bir isim koymal istediğimizi söyledim. Söylediği zaman gül geç’ diyor. Sıkıntı etmem hataymış ve haksızmışım. E söylediği halde hala neden bu kadar ısrarla ve direterek bu ismi söylüyor can sıkıcı bir durum değil mi bu? Benim mi açıkça söylemem gerekiyor? Huzursuzluğa sebebiyet olacağını bile bile neden bu diretme? Varlığı dahi olmayan bebeğimin ismi, kayınvalidem ısrarla istediği isim olsun istiyor. Uzun oldu ama size danışıyorum sizce haksız mıyım??
bir daha sizin yaninizda bu konu acildiginda kizima isminizi verdim bitti zaten hakkiniz doldu ikinciye kendi istedigimi verecegim demelisiniz.. esinize de bunu net sekilde soyleyin birincide kirmadim sizi kabul ettim annenin ismini artik yeterli deyin.

Baştan niye her şeye maydonoz kv izin ismini koydunuz görümcenin lafıyla? Gidip kendilerine çocuk yapsınlar istedikleri ismi koysunlar

Back
X