bu işte bir terslik var

Beklemeyin böyle şeyler ya. Ben kayinvalidemin yılda birkaç kez aldığı çok ufak hediyeerden bile rahatsız oluyorum. Siz bayram alışverişi diyorsunuz. Bence komik oluyorsunuz, hayretle izliyorum. Çok şey bekliyorsunuz. Sevgi saygı görün, yetinin. Fazlası varsa da şansınıza. Yoksa bu meseleler kimseyi eleştirebileceğimiz meseleler değil 'bence'.

kv aldığı hediyelerden neden rahatsız oluyorsunuzki anlamadım mahçup olmanız normalde rahatsızlık anormal kadın sizi saymış sevmiş almış ne var rahatsız olacak

hiç bu zaman bu gelenekleri anlamamışımdır alsalar değerli almasalar değersiz mi oluyoruz hem neden alsınlar anlamıyorum sebep ne ?? siz onlara ne alıyorsunuz ? kayınvalide neden almak zorunda bana biri bunu açıklayabilir mi ?? değer kavramı alınanlarla ibaret midir?? hem neden kız tarafında hep bu afra tafralar neden damatlar hiç sorun çıkarmıyor ?? açıkcası bu zamanda kız çocuğu ya da erkek çocuğu evlendirmek arasında ben bir fark görmüyorum da bu gelinler neden kendilerini böyle nazlandırırlar ??? açıkcası kız tarafındaki anne de çocuğunu evlendiriyor aynı şekilde damat annesi de evlendiriyor heeem bence evlillik sonrası kayınvalide size değer veriyor mu bence bu daha önemli ...

kimsenin maddi olarak birşey beklediği yok yakında düğünüm var hiç alışveriş yapıldı hiçbirşeyi sorun etmedim aramızda onu sen al bunu ben alıcam hiç yapmadık en iyi mobilyasınıda halısınıda fazlasıyla üstüme düşeniyle aldım erkek tarafını sömürüyor falan değilim öyle olsaydı başka beklentiler içine girer en baştan şu kadar takı biz bunu alıcaz siz bunu yapın muhabettlerine girerdik

İçlerinden gelmiyor demek ki... Size alınması gerektiğini düşündüklerinizi nişanlınız aracılığı ile talep edecek derecede yüzsüz olmaktansa "acaba beni mi tam olarak benimseyemediler, yoksa yaratılış olarak mı daha mesafeliler de bizim tuhafımıza gidiyor?" gibi ihtimaller üzerinde durabilirsiniz bence...

Ailenin gelin adayı olarak kendinize verilen değeri size verecekleri iki kat elbise ile ölçüyor gibisiniz ama sırf "adet yerini bulsun" diye gönülsüzce yapılsa bu, o zaman çok mu makbule geçecek anlamıyorum ki. Hediyeleşmek, kocaman sofralarda hep beraber yemek yemek hayata dair hoşluklardır, ancak devreye ikazlar, hatırlatmalar girince bence hiçbir anlamları kalmaz. Aile genel anlamda daha soğuk olabilir, siz nişanlınızla iyiyseniz bazı formaliteler yüzünden keyfinizi kaçırmayın derim. Ben erkek olsam, nişanlım gelip "sizin bana şunu şunu almanız gerekiyormuş" falan dese, kendini düşürdüğü durumdan dolayı ben utanırım herhalde...

zaten söylenmezki yani ben söyleyemem söylememde zorla ikazla yapılmaz konuyu açmamın sebebi istesemmi istemesemmi değil

Bırakın klişeleşmiş işleri siz nişanlınızla mutlumusunuz ona bakın. bu dönem çok tehlikelidir nişanlınızı ve ailesini maddi yönden sıkarsanız bu işin bozulması an meselesidir.
Evlenmek zaten çok maddiyat gerektiriyor birde nişan döneminde öften böften şeylere harcama yaparsanız bu sizinde zararınıza olur.biraz erkek tarafına anlayışlı olun.gelin kısmıda bu devirde sadece yiyici olmayı düşünüyor..

kimsenin yiyici falan olduğu yok ortada bir düğün varsa bu ortak yapılıyor ev düzenleniyor ortak mobilya ortak beyaz eşya ortak kız çeyizi zaten küçük şeylerin büyük maliyeti olduğu işler. erkek tarafı düğün yapar( bu arada düğünün parasını düğünden sonra takıyla ödeyeceğiz) kız tarafı kına yapar, kıza gelinlik alınır erkeğede kız tarafı damatlık dikkat ederseniz sadece erkek tarafı yapmıyor kız tarafıda yapar üstüne düşeni:34:

evlenirken hiç bişey talep etmedim, istemedim. Söz yüzüğümüzü bile babası kesti, bide makas kesmiyor dedi düşünebiliyomusunuz:26: neymiş heves etmiş... Evdeki eşyalarımızı bile ailem aldı, üstüne bide bekarken kullandığım arabayı verdiler. Yani bizim para biriktirmemize çok katkıları oldu...

Şİmdi ne oldu dersiniz, araba satılacağı zaman pazarlığını abisi yapıyor, ev alacağız biriktirdiğimiz paralarla kayınvalide en ufak şeyine bile karışıyor. Benimkilerden çıt yok tabi.
Ben pişmanım keşke diyorum herşeyi isteseymişim, belki o zaman kıymetli olurdum.

Arkadaşlarına alınıyor diye eğer kayınvalidenin sana da bayramlık almasını bekliyorsan fazlasıyla gerikafalısın. Çok eskiden bir arkadaşım bana, sevgilin sana harçlık veriyor mu demişti. Onun gibi bir şey bu. Sen böyle beklentiler içindeysen (ihtiyacın var demiyorum), kayınvaliden seninle yüzgöz olmak istemiyor olabilir.

lütfen yorumlarınızı daha seviyeli yapın bana geri kafalı diyemezsiniz . benim yaşam biçimimi fikirlerimiz bilip bilmeden bana geri kafalı diyemezsiniz haa bilseniz dahi böyle bir kelime gene kullanamazsınız

valla bende nişanlıyım bu bizim 2.bayramımız 1.5 ay sonra düğünüm var ama bayramda kıyafet alma mevzusu hiç geçmedi bizde hiçde almadılar yani bende ne onlara nede nişanlıma bişi demedim
belki durumları yoktur sonuçta düğün yapılacak alınsa nolcak alınmasa nolcak boşver kafanı takma böyle şeylere sen nişanlınla mutluluğuna bak mutluysan salla gitsin

valla bende nişanlıyım bu bizim 2.bayramımız 1.5 ay sonra düğünüm var ama bayramda kıyafet alma mevzusu hiç geçmedi bizde hiçde almadılar yani bende ne onlara nede nişanlıma bişi demedim
belki durumları yoktur sonuçta düğün yapılacak alınsa nolcak alınmasa nolcak boşver kafanı takma böyle şeylere sen nişanlınla mutluluğuna bak mutluysan salla gitsin

Arkadaşlarına alınıyor diye eğer kayınvalidenin sana da bayramlık almasını bekliyorsan fazlasıyla gerikafalısın. Çok eskiden bir arkadaşım bana, sevgilin sana harçlık veriyor mu demişti. Onun gibi bir şey bu. Sen böyle beklentiler içindeysen (ihtiyacın var demiyorum), kayınvaliden seninle yüzgöz olmak istemiyor olabilir.

Beklemeyin böyle şeyler ya. Ben kayinvalidemin yılda birkaç kez aldığı çok ufak hediyeerden bile rahatsız oluyorum. Siz bayram alışverişi diyorsunuz. Bence komik oluyorsunuz, hayretle izliyorum. Çok şey bekliyorsunuz. Sevgi saygı görün, yetinin. Fazlası varsa da şansınıza. Yoksa bu meseleler kimseyi eleştirebileceğimiz meseleler değil 'bence'.

hiç bu zaman bu gelenekleri anlamamışımdır alsalar değerli almasalar değersiz mi oluyoruz hem neden alsınlar anlamıyorum sebep ne ?? siz onlara ne alıyorsunuz ? kayınvalide neden almak zorunda bana biri bunu açıklayabilir mi ?? değer kavramı alınanlarla ibaret midir?? hem neden kız tarafında hep bu afra tafralar neden damatlar hiç sorun çıkarmıyor ?? açıkcası bu zamanda kız çocuğu ya da erkek çocuğu evlendirmek arasında ben bir fark görmüyorum da bu gelinler neden kendilerini böyle nazlandırırlar ??? açıkcası kız tarafındaki anne de çocuğunu evlendiriyor aynı şekilde damat annesi de evlendiriyor heeem bence evlillik sonrası kayınvalide size değer veriyor mu bence bu daha önemli ...

arkadaşlar gerçekten yorumlarınız çok acımasız. Kızcağız derdini yazmış ne yiyici olmadığı kaldı ne gerikafalı olmadığı. Ayıp gerçekten çok ayıp
anlamadığınız nokta kimsenin kayınvalidenin alacağı iki bez parçasına ihtiyacı olmadığı ama insanın hatırlanmak istediği
hediyeleşmek sünnettir yahu nesi kötü niye hediye aldı diye kötü olayım ki sevinirim bana kalırsa bu değer verdiğinin göstergesidir
geline karşı örf adet bilmeyen kaynanalar kendi kızlarına sıra gelince örf ve adetleri çok iyi biliyorlar ama

Bizde gelin aldık ve bayramda annem saolsun yapması gerekeni yaptı.
Yapmayabilirdi, kural değil kanun değil.
Biz gelinimizi sevdiğimiz için, bayramlarda hesiyeleşmeye önem verdiğimiz için aldık.
Annem tüm yeğenlerine ufak ufak hediyeler alır her bayram.

Ha almasaydık ve bu bize söylenseydi yada kardeşim aracılığı ile iletilseydi hoşumuza gitmezdi.
Bu şekilde bir zorunluluk yok ki.

Siz o etraftakileri hiç takmayın derim. Önemli olan size nasıl davrandıkları, Bayramda almış almamış umrunuzda bile olmasın alırsa amenna almazsa kendi bilir.

Birde bazı arkadaşlar yazmış "aldıkları kendi şerefidir" falan diye. Son derece talihsiz ve saçma yorumlar bunlar.
Maddi durumu iyi olmayıp elinden geldiği kadarını yapabilen, 100 gr takı yerine 50 gr takı takabilen ama şerefi o 100 gr takanlardan bin kat fazla insanlar tanıyorum.
"Taktıığı, aldığı kendi şerefi olmuyor kimsenin gücü yettiği o kadar oluyor"

Kimseyi bu tarz bi söylemle tövmet altına almayın derim.

arkadaşlar gerçekten yorumlarınız çok acımasız. Kızcağız derdini yazmış ne yiyici olmadığı kaldı ne gerikafalı olmadığı. Ayıp gerçekten çok ayıp
anlamadığınız nokta kimsenin kayınvalidenin alacağı iki bez parçasına ihtiyacı olmadığı ama insanın hatırlanmak istediği
hediyeleşmek sünnettir yahu nesi kötü niye hediye aldı diye kötü olayım ki sevinirim bana kalırsa bu değer verdiğinin göstergesidir
geline karşı örf adet bilmeyen kaynanalar kendi kızlarına sıra gelince örf ve adetleri çok iyi biliyorlar ama[/QUOT

bu yorumu yazarken beni de almışsınız ama haketmediğimi belirtmek isterim burası açık bir yer ve benim yorumum bu ben yorum yazarken acımasızca yazmadım yiyici ve gerikafalı da demedim sadece neden böyle beklentiye giriyorsunuz değer alınanlarla ibaret eğildir dedim sadece o kadar ve bu bana göre hala böyle hatırlanmak falan bu şekilde olmaz ki arar sorar nasılsın der bunun bin türlü farklı yolu var ve her insanın değer ölçüsü hediye değildir ve kayınvalidenin değer ölçüsü farklıysa böyle dertlenmenin alemi yok

Son düzenleme:
boş yere kafanızı boyle şeylerle neden bozuyorsunuz.birakin Allah askına boyle seyler kaldimi artık.hem beni seviyor k.validem diyorsun,hemde bayramlik almadı diye kuruntu yapıyorsun.

Gelenek görenek ,adet diye nisanlinin ailesinden herseyi tam istersen.bugun bunun konusunu yapıp gündeme getirirsen, yarın evlendiginde senden hizmet bekleyen,biyere giderken izin almani isteyen bir k,validen olursa sitem edebilecekmisin.buna hakkın olabilirmi?demezlermi hani o gelenekler,örf adetler...

Ne yazikki gelinin hayatına müdahale edenler bu örf ve adetlerin arkasına sığınıyor.

Ya da orasını düşünmem ,isime geldigi gibi yorumlarım mı diyorsun?

sana deger veriyorlarmi,aileden biri olarak kabul ettilermi ona bak sen.
Kendi degerini 3-5 capula bağlama.

Ben anlam veremiyorum bu gibi konulardaki düşüncelere
Eski giyin utansınlar falan gibi yorumlar var
Ne alakaa ya
Karşı tarafda onun ailesi sayılır Alamaz, imkanı yoktur belki,belkide düşünememiştir. vs vs.
Bu durumun utanılası bir yanı yok
İlla alması şartmı yani olmazsa olmaz mı?
Olursa ne olur?
Bence sırf adetmiş bu böyle olması gerekiyormuş gibi düşüncelerden arının
Küçük şeyler bunlar
Gerçekten bir önemi yok.Takılmayın derim.

geline karşı örf adet bilmeyen kaynanalar kendi kızlarına sıra gelince örf ve adetleri çok iyi biliyorlar ama

ya durumları yok diyenlere tek cevabım allah dahada çok versin ev hanımı bir kadının bankada 25 bin parası var Allah bin daha o kadar versin gözüm yo(bu arada 6 yıldır çalşıyorum kıyıda köşede 1 kuruşum yok) ben sadece durumları yok belki diyenlere söylüyorum zaten durumlarının yok olduğunu bilsem bende kendimi teselli ederdim

Canım hediyeyi geçtim hadi o alınmasa da olur ama seni aileni yemeğe almaları lazım bence:50: Hemde siz nşanlınızı yemeğe aldığınız halde burdaki beklentinizi anlıyorum hayırlıısı olsun canm.

Canım hediyeyi geçtim hadi o alınmasa da olur ama seni aileni yemeğe almaları lazım bence:50: Hemde siz nşanlınızı yemeğe aldığınız halde burdaki beklentinizi anlıyorum hayırlıısı olsun canm.

ya zaten ben konuyu bu yönde açtım ama sağolsun kk kadınları bombardımana tuttular beni anlayan birilerinin olması sevindirici
önemli olan yemek yemek değil hep diyorum herkes karnını birşekilde doyuruyor ben aynı ortamı yaşamak istiyorum onlarla

Son düzenleme:
Herkes adet pesinde kosmuyor simdi, bizde de cok adet var hepsini yaptırmaya kalksam önce ben yorulurum. Bence adetlere bu kadar takılı kalmayın, gelin nisan' da bizim tarafta da giydirilirmis ben yeni ögrendim ve artık uygulanıyor mu? bilmiyorum.. Ve erkek arkadasımın adetlerinde de bu varmıs, yapılmazsa hic te darılmam, gücenmem ailesi' nin iyi olması, iyi gecinmek yeterli..

boş yere kafanızı boyle şeylerle neden bozuyorsunuz.birakin Allah askına boyle seyler kaldimi artık.hem beni seviyor k.validem diyorsun,hemde bayramlik almadı diye kuruntu yapıyorsun.

Gelenek görenek ,adet diye nisanlinin ailesinden herseyi tam istersen.bugun bunun konusunu yapıp gündeme getirirsen, yarın evlendiginde senden hizmet bekleyen,biyere giderken izin almani isteyen bir k,validen olursa sitem edebilecekmisin.buna hakkın olabilirmi?demezlermi hani o gelenekler,örf adetler...

Ne yazikki gelinin hayatına müdahale edenler bu örf ve adetlerin arkasına sığınıyor.

Ya da orasını düşünmem ,isime geldigi gibi yorumlarım mı diyorsun?

sana deger veriyorlarmi,aileden biri olarak kabul ettilermi ona bak sen.
Kendi degerini 3-5 capula bağlama.

bazı gençlerimiz evlenmedik önceki adetler yapılsın ama evlendikten sonre modern takınılsın istiyor.gerçekten adetler yaşansın isteniyorsa sonrakilere de devam edileceği göz ardı edilmesin.:50:
bizim zamanımızda tüm adetler yapılarak evlendik ama evlendikten sonra da ben devam ettim.kaynanama ve kayınpederime gelinlik yaptım.kaynanamın yanına evlendim, ertesi günü sbabah erken kalkıp akrabalara el öpmeye gittik.bizde adettir......... sonrasında,duvak yapıldı,konu komşu akrabalar geldi.gene bizde adettir.akşamına da annemlere yemeğe gittik,adetten:32: 1 hafta birlikte yaşadım.evlendiğimin 2. günü oturup çamaşır yıkadım.kaynanamın kızı yok.çevresinde de yardım edecek kimse yoktu.baktım banyo çamaşır dolu.o günde benim ailem ve akrabalarım yemeğe gelecekti.kaynanam yemek işleriyle uğraşıyordu.yıkama dediği halde ben yıkadım.kaynanamın da çevrede gördükleri yüzünden ön yargısı vardı.bana dediki,yıkama sonra başıma kakarsın,kınalı ellerimle çamaşır yıkadım dersin dedi.ben kesinlikle dinlemedim ve yıkadım çamaşırları.hiç bir zaman da konu etmedim.çünki biz artık bir aile olmuştuk.bir hafta sonra kendi evimize gittik ama her hafta geldik.gelince işini,yemeğini,ütüsünü her şeyini yaptım.halen de yaparım.:34:

maalesef şimdi kızlarımız kaynanaya yaptığı her yardımı,her işi hizmetçilik olarak görüyor.:50:

bazı gençlerimiz evlenmedik önceki adetler yapılsın ama evlendikten sonre modern takınılsın istiyor.gerçekten adetler yaşansın isteniyorsa sonrakilere de devam edileceği göz ardı edilmesin.:50:
bizim zamanımızda tüm adetler yapılarak evlendik ama evlendikten sonra da ben devam ettim.kaynanama ve kayınpederime gelinlik yaptım.kaynanamın yanına evlendim, ertesi günü sbabah erken kalkıp akrabalara el öpmeye gittik.bizde adettir......... sonrasında,duvak yapıldı,konu komşu akrabalar geldi.gene bizde adettir.akşamına da annemlere yemeğe gittik,adetten:32: 1 hafta birlikte yaşadım.evlendiğimin 2. günü oturup çamaşır yıkadım.kaynanamın kızı yok.çevresinde de yardım edecek kimse yoktu.baktım banyo çamaşır dolu.o günde benim ailem ve akrabalarım yemeğe gelecekti.kaynanam yemek işleriyle uğraşıyordu.yıkama dediği halde ben yıkadım.kaynanamın da çevrede gördükleri yüzünden ön yargısı vardı.bana dediki,yıkama sonra başıma kakarsın,kınalı ellerimle çamaşır yıkadım dersin dedi.ben kesinlikle dinlemedim ve yıkadım çamaşırları.hiç bir zaman da konu etmedim.çünki biz artık bir aile olmuştuk.bir hafta sonra kendi evimize gittik ama her hafta geldik.gelince işini,yemeğini,ütüsünü her şeyini yaptım.halen de yaparım.:34:

maalesef şimdi kızlarımız kaynanaya yaptığı her yardımı,her işi hizmetçilik olarak görüyor.:50:
Senin gibi gelinler kalmadı Egem. Annem var senin gibi. Ama artık öyle değil gelinler.
Ben o kadar yardımsever değilim mesela.Karşıdan aldığım elektrikle, gördüğüm muamele ile de ilgili olabilir bilemiyorum.
Sana helal olsun diyorum

Bence daha fazla takmayın. Gelinliğini maaşından kalan son parayla kiralamış biri olarak imrendim size... Keşke benim tek sorunum bu olsaydı.

Back
X