bazı gençlerimiz evlenmedik önceki adetler yapılsın ama evlendikten sonre modern takınılsın istiyor.gerçekten adetler yaşansın isteniyorsa sonrakilere de devam edileceği göz ardı edilmesin.

bizim zamanımızda tüm adetler yapılarak evlendik ama evlendikten sonra da ben devam ettim.kaynanama ve kayınpederime gelinlik yaptım.kaynanamın yanına evlendim, ertesi günü sbabah erken kalkıp akrabalara el öpmeye gittik.bizde adettir......... sonrasında,duvak yapıldı,konu komşu akrabalar geldi.gene bizde adettir.akşamına da annemlere yemeğe gittik,adetten

1 hafta birlikte yaşadım.evlendiğimin 2. günü oturup çamaşır yıkadım.kaynanamın kızı yok.çevresinde de yardım edecek kimse yoktu.baktım banyo çamaşır dolu.o günde benim ailem ve akrabalarım yemeğe gelecekti.kaynanam yemek işleriyle uğraşıyordu.yıkama dediği halde ben yıkadım.kaynanamın da çevrede gördükleri yüzünden ön yargısı vardı.bana dediki,yıkama sonra başıma kakarsın,kınalı ellerimle çamaşır yıkadım dersin dedi.ben kesinlikle dinlemedim ve yıkadım çamaşırları.hiç bir zaman da konu etmedim.çünki biz artık bir aile olmuştuk.bir hafta sonra kendi evimize gittik ama her hafta geldik.gelince işini,yemeğini,ütüsünü her şeyini yaptım.halen de yaparım.
maalesef şimdi kızlarımız kaynanaya yaptığı her yardımı,her işi hizmetçilik olarak görüyor.