bu işte bir terslik var

sahil2185

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
977
13
643
40
İzmir
merhaba 7 aylık nişanlıyım eylülde düğünüm var nişanlımın ailesiyle aynı şehirde ve yakın oturuyoruz bizde adet yeni nişanlanan gelin yemeğe alınır ama kayınvaldem bizi veya beni hiç yemeğe almadı çağırmadı biz nişanlımı 1 defa yemeğe aldık daha sonrada ramazanda tüm aileyi yemeğe aldık(abi abla 3 ev) ama onlar 1 defa bile seslenmediler.Kayınvaldem beni seviyor gibi aramızda bir zıtlık yok şimdilik nedenini çok merak ediyorum.Mesela bayram yaklaştı nişanlı arkadaşlarım kayınvaldeleri tarafından bayramlık giydirildi benimkinden hiç ses yok olmayacakta .Çok şükür muhtaç değilim çalışıyorum kıyafetede ihtiyacım yok ama ben hakketmiyormuyum Kendimi övdüğümden değil ama kesinlikle ben onlar için çok iyi bir gelinim herkes bu fikirde.Ben bu konuları nişanlımla paylaşayım mı sizce:44:

Sonuçta Herkez Ne Yaparsa Kendi Şerefine...
Nişanlına Bunu Söylesen Yeter Tatlım :ssz:

işim gereği ve normalde de güzel ve özenli giyinmeyi seven biriyim eğer bayramda bana teklif bile etmezlerse eski bir kor ve normal bir tşört giyip el öpmeye gidicem:52::52:

Bunu yapmanız sizin açınızdan iyi olmaz.
......
Bazen ailede sıkıntılar olabilir ve akıllarına gelmemiş olabilir yapılacak zorunluluklar ya da bilmiyorlardır.
Bu durumda çiftler köprü olmalı.
Nişanlınızla istediklerinizi konuşabilirsiniz.
Bu şekilde olursa daha mutlu olacağınızı anlatırsınız ama kim ne yapıyor, onlar niye yapmıyor diye değil.
........
Ayrıca inanın kim kime fazla bu asla belli olmaz. Bu şekilde düşünmeyin, önyargılı olursunuz.
O ''herkes'' ide dinlemeyin.

tabiyki de bu işte bir terslik var...muhtaç olmakla alakası yok ama gelinine hediye almak hemen hemen tüm kayınvalidelerin yaptığı bir şeydir...:ssz:hadi o yapmasa nişanlınız bunu dile getirebilir annesine karşı.yemeğe almak ta adettendir...bunu herkes bilir:26:evet bayramda yeni olmayan sıradan bişeyler giyin.millete karşı utandırın onları.ayrıca sohbet ederken (eğer bir enişteniz falan varsa mesela ablanızın eşi)akşam eniştemin ailesi bayram dolayısıyla yemeğe çağırdı bizi ailecek :ssz: aksam oraya geçicem deyiverin...

Bunu yapmanız sizin açınızdan iyi olmaz.
......
Bazen ailede sıkıntılar olabilir ve akıllarına gelmemiş olabilir yapılacak zorunluluklar ya da bilmiyorlardır.
Bu durumda çiftler köprü olmalı.
Nişanlınızla istediklerinizi konuşabilirsiniz.
Bu şekilde olursa daha mutlu olacağınızı anlatırsınız ama kim ne yapıyor, onlar niye yapmıyor diye değil.
........
Ayrıca inanın kim kime fazla bu asla belli olmaz. Bu şekilde düşünmeyin, önyargılı olursunuz.
O ''herkes'' ide dinlemeyin.

annemle her bir araya geldiklerinde görümcem nişanlıyken bayramlık alınmış ama ayakkabı alınmamış hep bunu anlatıyor sizce bilmemem ihtimali varmıdır
ayrıca evleneceğim daha bir defa evlerinde yemeğe çağrılmadı bu güne kadar hiçbir terbiyesizliğim olmadı .

2 kere nişanlanmış biri olarak seni iyi anlıyorum.. herkes bir olmuyor.. her aile aynı düşünmüyor.. ilk nişanlımın ailesi nişan sonrası evimize kadar 3 araba gönderip bütün sülalemi yemeğe aldı.. kuzenlerime varana kadar.. 3 bayram iç çamaşırıma kadar alındı.. nişanlımla anlaşamadık ayrıldık.. 2. nişanlımın ailesi bunların zerresini yapmadı.. ailemi hiç davet etmedi.. ama ben 2. aileyi daha çok severdim, hiç de takılmadm bunlara.. içlerinden gelmiyorsa yapmasınlar daha iyi.. ben nişanlıma bakarım dedim.. sen de nişanlına bak.. söyleyeceksen bile kırmadan incitmeden kıyas yapmadan söyle.. bunlar için huzur bozma canım.. allah tamamına erdirsin inşallah..

canım bence sorun etme ama nişanlına hafiften deki beni seviyorlarmı felan yoksa sinek pis değil mide bulandırır erkekler anlamaz bu yemek davetinden bayramlıktan arkadaşlarımın kayınvalideleri böyle yapmış acaba beni sevmiyorlarım yoksa bi ters hareketimim gördülerde böyle yapıyorlar de yumuşak yumuşak yoksa sen kaybedersin huysuz olursun

nişanlına söliceksin... erkekler pek anlamaz böle şeylerden, o da annesine sölesin... valla haklısın, durumları varsa, neden mahrum kalasın ki... onlarında işine gelmş anlaşılan... bence böle durumlarda istemek lazım, sölemek lazım.. bunda ayıp bişey yok... sessiz kalırsan, hiç çaktırmazlar, kendi kafalarına göre davranırlar...

annemle her bir araya geldiklerinde görümcem nişanlıyken bayramlık alınmış ama ayakkabı alınmamış hep bunu anlatıyor sizce bilmemem ihtimali varmıdır
ayrıca evleneceğim daha bir defa evlerinde yemeğe çağrılmadı bu güne kadar hiçbir terbiyesizliğim olmadı .

İşte bende diyorum ki bunu içinizde büyüteceğinize nişanlınızla tatlı bir şekilde, şikayet etmeden, kıyaslama yapmadan iletişimde bulunun.

Şimdiden kurmalısınız bu köprüleri.
Biraz yapıcı olmalısınız ki evlendiğiniz zaman daha doğru bakabilesiniz yaşadıklarınıza.

Kendimi övdüğümden değil ama kesinlikle ben onlar için çok iyi bir gelinim herkes bu fikirde.Ben bu konuları nişanlımla paylaşayım mı sizce:44:

Hangi özelliklerinizle onlar için iyi bir gelinsiniz? belki müsait değiller, belki misafir almaya dermanları alışverişe cıkarmaya paraları yok düğün öncesi?

bence bu tarz şeylere pek takılma
belki onlarda böyle bir adet yoktur
yada nebileyim musait değillerdir
çok üzerinde durma derim yoksa kaba tabir olucak ama b...ku çıkar
en yakın çocukluk arkadaşım
bu sebepler yüzünden nikahına bir ay kala nişanlısından ayrıl zor günler geçirdi
eğer sana saygıları varsa
nişanlınla aranda bir sorun yoksa bence hiç takılma
nişanlına söyleyipte gereksiz yere morelini bozma
senin ailen benim ailem sorunsalını doğurma derim
kimse için fazla kendini yormaya değmez
kimsedende fazla bişey bekleme
bu şekilde daha huzurlu olursun

nişanlına söliceksin... erkekler pek anlamaz böle şeylerden, o da annesine sölesin... valla haklısın, durumları varsa, neden mahrum kalasın ki... onlarında işine gelmş anlaşılan... bence böle durumlarda istemek lazım, sölemek lazım.. bunda ayıp bişey yok... sessiz kalırsan, hiç çaktırmazlar, kendi kafalarına göre davranırlar...

işte bende bunu yapamıyorum asla söyleyemem isteyemem

ayyy kırk yıl düşünsem bana elbise almadılar diye paspal bi şekilde karşılarına çıkıp rezil etmek aklıma gelmez. muhtaç mısınız yani o elbiselere? durumları yok belki? belki öyle bi adetleri yok?

bi de biz nişanda şunu isteriz düğünde bilmemkaç tane bilezik isteriz diye önceden sipariş verirler :53: (sözüm meclisten dışarı)

siz bence nişanlınızla aranızdaki sevgiye odaklanın yok ayakkabı almış yok annesi yemek yapmamış boşverin bunları

belki görgüleri o kadardır ya da yapmak istemiyorlardır.zorla birşey yaptıramazsınız ki kimseye.eğer bu tür sorunlar dışında başka sorun yoksa hiç konuşmayn,lafını bile etmeyin bence.siz aldığınız terbiye gereği zaten elinizden geleni yapıyorsunuz karşı taraf yapmıyorsa onların ayıbı olarak kasın.şimdi nişanlınızla konuşsanız bile bak oğlumu doldurmuş olayına getirilebilir konu ve tatsızlık çıkabilir.ayrıca bazı gelener gerçekten çok garip..örneğin bayramda gelinlere kıyafet alınması gibi.yanlış anlamayın ama bana biraz komik geliyor böyle şeyler,onlar almak istese bile ben istemem.bayram çocuğu gibi,ne gerek var..

Hangi özelliklerinizle onlar için iyi bir gelinsiniz? belki müsait değiller, belki misafir almaya dermanları alışverişe cıkarmaya paraları yok düğün öncesi?

yapmayın allah aşkına 7 aydır hiçmi müsait olmuyorlar öbür gelin 2 3 güne bir orda yemekte
hadi ailemi yemeğe almaya durumları yok diyelim (durumları iyi) benide çağıramazlarmı kızım kızartma yaptım hadi gel birlikte yiyelim ne varsa falan denilebilir

Back
X