bu işte bir terslik var

beklentinizi ne kadar düşük tutarsanız o kadar az hayal kırıklığı yaşarsınız. siz nişanlınıza bakın

tertemiz giyinip gidin bayramlarını kutlayın. pis giyineyim de rezil edeyim tam bir kötü niyet cümlesi..
ayrıca öyle hemen samimi olmak istememeleri garip gelmemeli, biraz mesafe iyidir. çağırmasınlar yemeğe ne olacak?? nişanlınızla aranıza girmeye çalışmasınlar yeter. onun dışında içlerinden ne geliyosa onu yapsınlar zorlamayla hiç bir şey olmaz. nişanlınıza gidip de bana elbise alsınlar derseniz de bence nişanlınızın aklında soru işaretleri yaratırsınız. gerek yok..

Yemek yemek önemli değil ben sadece değerden bahsediyorum yemek nedir insan peynir ekmekle bile karnını doyurur yeter mutlu olsun
durumları iyi hem altı üstü bir yemek birlikte olmak amaç aynı sofrayı aynı sohbete dahil olmak amaç yoksa hepimizin evinde yemek var çok şükür.
hediyeye gelince burada adettir her geline yapılır doğal olarak ailem arkadaşlarım sorup duruyorlar sıkıldım

Birşeyi merak ettim; diğer gelin haftada iki üç defa yemekte demişsiniz peki siz evlenincede haftada iki üç defa yemeğe gitmeyi istiyor musunuz ?
Bu samimiyeti devam ettirmek istiyor musunuz yoksa şimdilik adettendir diye mi istiyorsunuz ?
Genelde böyle yakınlaşmak isteyen gelinler evlenince duman oluyorlar.

tabiki haftada 3 defa gitmek istemem bu kadar samimi olmakta bakın haftada 3 diyoruz 7 aydır nişanlıyım ve bundan önceside var

yemeğe çağırmak,hediye kıyafet almak tabiki çok basit ama bir o kadar da önemli şeyler.

kimse kayınvalidesinin alacağı eteğe ,pantolona muhtaç değil ama olması gerekiyor böyle şeylerin.senin umrunda olmaz ama anne baban der niye kızımıza özen gösterilmiyor diye,ya da tutar densiz bir akraba bayram günü bir laf eder,sana ne aldılar diye.

adetler yöreye göre değişiklik gösterebilir ama bu kadar küçük bir şey her yörede aynıdır.sen muhtaç değilsin ama ailen memnun olmalı,nişanlına ifade et durumu.gidin göstermelik bir şeyler alın,ailesi almazsa almasın ama sembolik bir şeyu olsun bununla ilgili.

aynı şeyleri yaşadım eşimin ailesi ile , okurken şu an bile gözlerim doldu. Çok koyuyor insana inan ileride de öyle olacaklar.
3 yıllık evlilik ve 1 yıllık nişanlılık döneminde annemler kayınvalideme 2 kez gittiler. Birkez ben eşimi zorlaya zorlaya nişan bohçası için , diğeri KV'nin annesi öldüğünde başsağlığı için.
Kızım oldu , aradım anne kırk uçurmaya babaannesine gelmek istiyoruz diye onu bile kabul etmedi. Benim hiç halim yok size bişeyler hazırlayacak dediki ,
genç daha 55 yaşlarında ve herşeyi hazırlamasını biliyor bilmese bile kızı var evde 30 yaşında bekar.... Zaten ondan bal börek bekleynde yok , bir çay , güler yüz yeterdi....

Çok zorr inanki , yazarken bile sinirlerim bozuldu şu an inan ...

ama ne var karışmazlar , gittinmi geldinmi , hastamısın ölümüsün hiççç arayıp sormazlar bu da kötü ama en azından kaynana ile sürekli kavga halinde olanları gördükçe , çok şükür diyorum.

sana şu kadar söyliyim , kızım 4 aylıkken hasta oldu 4 gün hastanaede yattık haberi olduğu halde 1 kere aramadı.

Eşini ailesiz , tek tabanca olarak gör ve o şekilde kabullen. Eğer bu şekilde kabullenirsen sorun yok ama yok ailede lazım insana dersen evlenme meleğim.

Çünkü insanları değiştiremezsin......

Ah canım yarama tuz bastın, Hİçüzme kendini nişanlıyken aynı bende senin gibi düşünüyordum ne bir hediye ne bir jest hiç bir şey yoktu

Ben yemeğe gidiyordum ama eşim nişanlıyken kendi alıp götürüyordu evde ne varsa yiyoduk o hesap

Evlendik ben kayınvalideme her gidişimde bir hediyealırdım en kötü çiçek alırdım güzel bir saksı orkide fln, ama kendisi bana hiçbirşey almadı biraz rahatsız hep buna yordum ama

insan birşey yapmak istedimi yapar görümcelerime aldırabilir vs. vs. Ben hep üzüldüm 1,5 yıllık evliyim neredeyse ama evime gelirken bir kere bir pike takımı getirdi

O da milattan öncesi resmen evinde bulunan hiç kullanılmamış birşey:):) e napıyım dedim sonunda bende artık hiçbirşey almıyorum götürmüyorum ona göre değer veriyoum

sende alışacaksın inanki ve bir süre sonra seni hiç üzmeyeycek bu, neyse canım herkes bir değil işte sakın kayınvalidenlerden çok şefkatlive düşünceli olmalarını bekleme sen yıpranırsın!

Nişanlınla konuşman en mantıklısı. Paspal giyinip gidersen sadece kendini rezil etmiş olursun. Arkandan bir sürü laf işitirsin.
Bu nişan-düğün olaylarında minumum beklenti en güzeli. Onlar yapmıyorsa siz de yapmayın. Bunu bir kıyas ya da yarışa dönüştürmeyin.

Ben onlara fazlayım demişsiniz ya sesli güldüm, çevredekiler çok gaz veriyor galiba. Bir de nişanlınızın ailesine sorun bakalım :34:

hanfendi dikkat ederseniz ben fazlayım demedim iyi bir gelinim dedim dikkatinizi çekerim yorum yapmadan önce dikkatli okuyun
ben kimimki fazla olayım bende onun oğlu gibi allahın bir kuluyum

merhaba 7 aylık nişanlıyım eylülde düğünüm var nişanlımın ailesiyle aynı şehirde ve yakın oturuyoruz bizde adet yeni nişanlanan gelin yemeğe alınır ama kayınvaldem bizi veya beni hiç yemeğe almadı çağırmadı biz nişanlımı 1 defa yemeğe aldık daha sonrada ramazanda tüm aileyi yemeğe aldık(abi abla 3 ev) ama onlar 1 defa bile seslenmediler.Kayınvaldem beni seviyor gibi aramızda bir zıtlık yok şimdilik nedenini çok merak ediyorum.Mesela bayram yaklaştı nişanlı arkadaşlarım kayınvaldeleri tarafından bayramlık giydirildi benimkinden hiç ses yok olmayacakta .Çok şükür muhtaç değilim çalışıyorum kıyafetede ihtiyacım yok ama ben hakketmiyormuyum Kendimi övdüğümden değil ama kesinlikle ben onlar için çok iyi bir gelinim herkes bu fikirde.Ben bu konuları nişanlımla paylaşayım mı sizce:44:

Bu bahsettiginiz adetler bizde de yok. Yani herkesin adetleri farkli olabilir, hatta zamanla degismis filan olabilir ne bileyim. Takilip büyütülcek bi konu degil. Madem iyi anlasiyorsunuz kayinvalidenizle, böyle kücük seyleri hic dert etmeyin. Bence konusulmaya degecek bi konu bile degil. Nisanliniz gidip ailesine söylese, erkekler bi de biraz gelisi güzel konusurlar, bosuna kendinizden sogutmayin insanlari derim ben.

evmiş, eşyaymış, kıyafetmiş takılmayın. önemli olan saygı ve sevgidir....

ne diyeceksiniz nişanlınıza? bana bayramlık al... çok komik ya :1: onlara fazlasınız madem, ayrılın

yaa fazlayımmı nerden çıkardınız yaaa ben öyle birşey yazmadım
üstelik böyle bir talebide asla yapmam çok şükür dolap dolusu kıyafetim var ben sadece değerden bahsediyorum

merhaba 7 aylık nişanlıyım eylülde düğünüm var nişanlımın ailesiyle aynı şehirde ve yakın oturuyoruz bizde adet yeni nişanlanan gelin yemeğe alınır ama kayınvaldem bizi veya beni hiç yemeğe almadı çağırmadı biz nişanlımı 1 defa yemeğe aldık daha sonrada ramazanda tüm aileyi yemeğe aldık(abi abla 3 ev) ama onlar 1 defa bile seslenmediler.Kayınvaldem beni seviyor gibi aramızda bir zıtlık yok şimdilik nedenini çok merak ediyorum.Mesela bayram yaklaştı nişanlı arkadaşlarım kayınvaldeleri tarafından bayramlık giydirildi benimkinden hiç ses yok olmayacakta .Çok şükür muhtaç değilim çalışıyorum kıyafetede ihtiyacım yok ama ben hakketmiyormuyum Kendimi övdüğümden değil ama kesinlikle ben onlar için çok iyi bir gelinim herkes bu fikirde.Ben bu konuları nişanlımla paylaşayım mı sizce:44:
Burdan çıkardım

yemeğe çağırmak,hediye kıyafet almak tabiki çok basit ama bir o kadar da önemli şeyler.

kimse kayınvalidesinin alacağı eteğe ,pantolona muhtaç değil ama olması gerekiyor böyle şeylerin.senin umrunda olmaz ama anne baban der niye kızımıza özen gösterilmiyor diye,ya da tutar densiz bir akraba bayram günü bir laf eder,sana ne aldılar diye.

adetler yöreye göre değişiklik gösterebilir ama bu kadar küçük bir şey her yörede aynıdır.sen muhtaç değilsin ama ailen memnun olmalı,nişanlına ifade et durumu.gidin göstermelik bir şeyler alın,ailesi almazsa almasın ama sembolik bir şeyu olsun bununla ilgili.

aynen etrafımdakiler sorup duruyorlar bayramlık ne aldın alınacakmı diye bende artık sıkılmaya başladım

Burdan çıkardım

dikkat ederseniz fazlayım yazılmamış çıkarma yaparken daha dikkatli olun kimse kimseden üstün değldir öyle düşünseydim asla evlenmezdim
kıyaslamada yapmam aileler arasında mesela ben hemşireyim ama nişanlım ilkokul mezunu benim için asla sorun değil seviyorum onu bu bana yeter
ben fazla olduğumu falan yazmadım tekrarlıyorum:34:

Neden insanlari net olmadiginiz konularda doldurusa getiriyorsunuz? Her yörede ayni degil iste, bizde nisanli kiza bayramlik alma diye bi adet yok. Demek ki nisanlisinin ailesinde de yokmus.

aynı şeyleri yaşadım eşimin ailesi ile , okurken şu an bile gözlerim doldu. Çok koyuyor insana inan ileride de öyle olacaklar.
3 yıllık evlilik ve 1 yıllık nişanlılık döneminde annemler kayınvalideme 2 kez gittiler. Birkez ben eşimi zorlaya zorlaya nişan bohçası için , diğeri KV'nin annesi öldüğünde başsağlığı için.
Kızım oldu , aradım anne kırk uçurmaya babaannesine gelmek istiyoruz diye onu bile kabul etmedi. Benim hiç halim yok size bişeyler hazırlayacak dediki ,
genç daha 55 yaşlarında ve herşeyi hazırlamasını biliyor bilmese bile kızı var evde 30 yaşında bekar.... Zaten ondan bal börek bekleynde yok , bir çay , güler yüz yeterdi....

Çok zorr inanki , yazarken bile sinirlerim bozuldu şu an inan ...

ama ne var karışmazlar , gittinmi geldinmi , hastamısın ölümüsün hiççç arayıp sormazlar bu da kötü ama en azından kaynana ile sürekli kavga halinde olanları gördükçe , çok şükür diyorum.

sana şu kadar söyliyim , kızım 4 aylıkken hasta oldu 4 gün hastanaede yattık haberi olduğu halde 1 kere aramadı.

Eşini ailesiz , tek tabanca olarak gör ve o şekilde kabullen. Eğer bu şekilde kabullenirsen sorun yok ama yok ailede lazım insana dersen evlenme meleğim.

Çünkü insanları değiştiremezsin......

bana hak verdiğin için tşk dediğin gibi kimseden bal börek istediğim yok sadece akşam yemeği ortamını güzel bir sohbet ortamını istiyorum bu kadar herkesin evinde yemekte var aşta var

aynen etrafımdakiler sorup duruyorlar bayramlık ne aldın alınacakmı diye bende artık sıkılmaya başladım

SIzin cevrenizdekileri de anlamiyorum ben, hatta bazen nasil ortamlar oldugunu düsünmeye calisiyorum, cikamiyorum isin icinden. Ben de nisanliyim, kimse de bana kayinvaliden sana ne yapti demez, diyemez. Kimi ilgilendirir bu? Cevrenizde size alinacak olan bayramliga bu kadar anlam yüklenmesini ben cözemedim. kayinvalideniz degil de, "cevre"niz size az deger veriyor olabilir mi?

Haklısınız hiçbir şeye muhtaç değilsinizdir ama bir görgü kural diye birşeyler vardır ama az amaçok uygulanır bence de nişanlınızla kunuşun çünkü erkekler kadınlar gibi ince düşünemezler yönlendirmek lazm eğer yine değişen birşey olmazsa karar sizin sadece nişanlınızla evlenmiyorsunuz ailesiyle bir ömür boyu muhatap olacaksınız öyle görüşmem olur biterle de olmuyor evlilikte kısıtlamalar oldukça ilişkiler zedeleniyor yara alıyor

Neden insanlari net olmadiginiz konularda doldurusa getiriyorsunuz? Her yörede ayni degil iste, bizde nisanli kiza bayramlik alma diye bi adet yok. Demek ki nisanlisinin ailesinde de yokmus.

bizim buradada adettir .Hatta okuduysanız kayınvaldem bayramda kızına elbise alınmış ayakkabı alınmamış diye çok söylenip durur
ben buradaki adetleri bildiğim için yazıyorum

dikkat ederseniz fazlayım yazılmamış çıkarma yaparken daha dikkatli olun kimse kimseden üstün değldir öyle düşünseydim asla evlenmezdim
kıyaslamada yapmam aileler arasında mesela ben hemşireyim ama nişanlım ilkokul mezunu benim için asla sorun değil seviyorum onu bu bana yeter
ben fazla olduğumu falan yazmadım tekrarlıyorum:34:
Yazdıklarından yazış tarzından öyle çıkıyor.
Dikkat ettiysen ben seni tamamen haksız görmüyorum. Daha önce de yazdım adetten olan işlerin yapılmaması ailelerin arasını açar diye.

Back
X