bu işte bir terslik var

Neden insanlari net olmadiginiz konularda doldurusa getiriyorsunuz? Her yörede ayni degil iste, bizde nisanli kiza bayramlik alma diye bi adet yok. Demek ki nisanlisinin ailesinde de yokmus.

ben kimseyi dolduruşa getirmiyorum kaldı ki gayet netim.

bayramlık alma diye bir adet yoktur,ama geline hediye almak diye bir adet vardır.illa bayram için gidip almaz,başka zaman alır,gelin de onu giyer mutlu olur bu kadar basit.

hediyeleşmek bizim kültürümüzde önemli bir yer tutar.altı üstü kısa sürecek bir nişanlılık.bu dönemde de herkes hediye bekler ve zaten karşı taraf da alır.

siz egolarınızdan sıyrılmışsınız belli,tebrik ederim ama herkes sizin gibi olamaz.60 yaşındaki anne baba,eskiden kendi yaptıkları gibi kendi çocuğuna da bir şeyler yapılsın ister.bunlar çok basit şeyler.

insanlar sevgilisiyle,nişanlısıyla alışverişe çıkmaz mı bunda ne var?gezerken dolaşırken bşir tane bluz alırsınız,eve gidince de nişanlım aldı dersiniz ailenizin de gönlü olur.parasnı o vermek zorunda da değil yani mesle buysa.

SIzin cevrenizdekileri de anlamiyorum ben, hatta bazen nasil ortamlar oldugunu düsünmeye calisiyorum, cikamiyorum isin icinden. Ben de nisanliyim, kimse de bana kayinvaliden sana ne yapti demez, diyemez. Kimi ilgilendirir bu? Cevrenizde size alinacak olan bayramliga bu kadar anlam yüklenmesini ben cözemedim. kayinvalideniz degil de, "cevre"niz size az deger veriyor olabilir mi?

her yörenin adetleri vardır büyükler beklenti içine girer bizimkide o hesap

anne babalar evlatlarına nasıl bayramda hediye alıyorlarsa bizde gelin olarak onların kızı olduğumuz için adetlerin içeriği budur.

ben konu sahibi arkadaşın kayınvalidesinin bazı adetleri bilmediğini düşünmüyorum.
genelde erkek çocuk evlendirilirken böyle şeyler bilinmez.ama kendi kızı işin içine girince
bayramlık elbise alınmış ama ayakkabısı alınmamış diye laf söylenir tıpki konu sahibi arkadaşın kayınvalidesinde olduğu gibi.
bayramlık olayına gelince bencede alınsa ne olur alınmasa ne olur.
fakat kaç ay geçmiş aradan, konu sahibinin ailesi de çağırmış yemeğe şu mübarek ayda.
insan nezaketen de olsa alır yemeğe.

Nişanlı kıza bayramlık alınması adettendir. Bazen bu adetlerin yerine gelmemesi ailelerin arasını açar.
Tabi ki koca kızın bana bayramlık al demesine gerek yok, kendi de alabilir. Ama dediğim gibi adet.
Ben demiştim nişanlıma "bizde adettir, bayramlık alınır" diye. Çünkü nişanlım bilmiyorsu, karşı taraftan da hiç ses çıkmamıştı ve bizim ailedekiler bu adetlerin yerine getirilmeme meselelerinden huzursuz olmaya başlamışlardı.
Gittik güzelce aldık canım ne istiyorsa. Ne benim ailem vıdı vıdı yaptı ne onun ailesi. Çok da güzel oldu

adetten olduğunu biliyorum ama alınmıyorsa da büyütmem. ben kimseden bi şey isteyemiyorum

ne gerek var belki de alıp laf edecekler hiç takılmam. diğer sorumluluklarını yerine getiriyorsa tamamdır:34:
yaa fazlayımmı nerden çıkardınız yaaa ben öyle birşey yazmadım
üstelik böyle bir talebide asla yapmam çok şükür dolap dolusu kıyafetim var ben sadece değerden bahsediyorum

yazdıklarınızdan çıkardım. değerinizi kıyafetle mi ölçüyorsunuz? benim söylemek istediklerim faklı da... neyse...

Yazdıklarından yazış tarzından öyle çıkıyor.
Dikkat ettiysen ben seni tamamen haksız görmüyorum. Daha önce de yazdım adetten olan işlerin yapılmaması ailelerin arasını açar diye.

benim için adet yerine gelmiş gelmemiş çok önemli değil Ama büyükler işte konuşup duranlar sana hediye gelecek falan ben beklenti içinde değilim benden çok onlar beklenti içindeler .Herşeyi başkası için yaşar olmuşuz el ne der diye sıkıntım bu yönde

iş arkadaşlarım ve yakın çevrem izmirin bir ilçesinde oturuyorum burada adetler büyükler için çok önemlidir

ben kimseyi dolduruşa getirmiyorum kaldı ki gayet netim.

bayramlık alma diye bir adet yoktur,ama geline hediye almak diye bir adet vardır.illa bayram için gidip almaz,başka zaman alır,gelin de onu giyer mutlu olur bu kadar basit.

hediyeleşmek bizim kültürümüzde önemli bir yer tutar.altı üstü kısa sürecek bir nişanlılık.bu dönemde de herkes hediye bekler ve zaten karşı taraf da alır.

siz egolarınızdan sıyrılmışsınız belli,tebrik ederim ama herkes sizin gibi olamaz.60 yaşındaki anne baba,eskiden kendi yaptıkları gibi kendi çocuğuna da bir şeyler yapılsın ister.bunlar çok basit şeyler.

insanlar sevgilisiyle,nişanlısıyla alışverişe çıkmaz mı bunda ne var?gezerken dolaşırken bşir tane bluz alırsınız,eve gidince de nişanlım aldı dersiniz ailenizin de gönlü olur.parasnı o vermek zorunda da değil yani mesle buysa.

Büyüklerin gönlünü almak degil ama burda olay, bildiginiz gereksiz beklentiler. Degerim, böyle "gereksiz" adetlerle gösteriliyorsa zaten istemem ben o degeri. Herkesin yasam tarzi kendine diyip gecemiyorum, artik bazi seylerin degismesi gerekiyor. Özellikle biz kadinlarin iyiligi acisindan.
Sonra da civisi cikmis aile iliskilerinden bahsedip dururuz.

ben konu sahibi arkadaşın kayınvalidesinin bazı adetleri bilmediğini düşünmüyorum.
genelde erkek çocuk evlendirilirken böyle şeyler bilinmez.ama kendi kızı işin içine girince
bayramlık elbise alınmış ama ayakkabısı alınmamış diye laf söylenir tıpki konu sahibi arkadaşın kayınvalidesinde olduğu gibi.
bayramlık olayına gelince bencede alınsa ne olur alınmasa ne olur.
fakat kaç ay geçmiş aradan, konu sahibinin ailesi de çağırmış yemeğe şu mübarek ayda.
insan nezaketen de olsa alır yemeğe.

benim zaten takıldığım nokta bu kızına gelince isteniyor geline gelince yok adetleride ayrıca çok iyi biliyorlar.Ev için düğün için her alışverişe gittiğimde sürü halinde gittim herşeyime karışıldı onlar fikirlerinede yer verdim saygımı da asla eksik etmedim

bu düğün dernek nişan söz işini memleket meselesine çeviren başka millet var mıdır acaba, bu işlere adım atıldığı andan itibaren sanki mayınlı arazide yürüyo gibi oluyoruz herkesten bi laf bi trip, onların o adeti var bunların bu adeti var bu nedir yaa, şahsen adet madet işlerini hiç sallamadım kına gecesi bile yapmadım eşimle 1100 km uzakta kafamız rahat mutluyuz

adetten olduğunu biliyorum ama alınmıyorsa da büyütmem. ben kimseden bi şey isteyemiyorum

ne gerek var belki de alıp laf edecekler hiç takılmam. diğer sorumluluklarını yerine getiriyorsa tamamdır:34:

yazdıklarınızdan çıkardım. değerinizi kıyafetle mi ölçüyorsunuz? benim söylemek istediklerim faklı da... neyse...

kıyafetle değer biçmiyorum 7 aylık nişanlı olup daha 1 defa evlerine davet edilmemiş olmak sizce bana verdiği değeri göstermiyormu

benim zaten takıldığım nokta bu kızına gelince isteniyor geline gelince yok adetleride ayrıca çok iyi biliyorlar.Ev için düğün için her alışverişe gittiğimde sürü halinde gittim herşeyime karışıldı onlar fikirlerinede yer verdim saygımı da asla eksik etmedim

Kızları başka ama lütfen. Bir kere KV annemin yanında evi olmayana kızmı verilir , vermem kızımı demişti. Oysa eşimle evlenirken bırak evi parası bile olmadığını ben biliyorum.
Lafın yeri geliyor yutuyorsun başka çare yok , allah büyük naparsın....

bu düğün dernek nişan söz işini memleket meselesine çeviren başka millet var mıdır acaba, bu işlere adım atıldığı andan itibaren sanki mayınlı arazide yürüyo gibi oluyoruz herkesten bi laf bi trip, onların o adeti var bunların bu adeti var bu nedir yaa, şahsen adet madet işlerini hiç sallamadım kına gecesi bile yapmadım eşimle 1100 km uzakta kafamız rahat mutluyuz

işte mesela ben kına gecesi istemedim olmaz dediler adet dediler .Salonumda oturacam dedim oturma odası istemiyorum dedim olmaz herkes bize güler dediler

kıyafetle değer biçmiyorum 7 aylık nişanlı olup daha 1 defa evlerine davet edilmemiş olmak sizce bana verdiği değeri göstermiyormu

değeriniz yoksa ayrılın... bize değil onlara söyleyin: cicilerimi almadınız, yemeğe çağırmadınız v.s.... ben size fazlayım lafını da eklemeyi unutmayın

Sen baska seylere dolmussun da bu bayramlik olayi son damla olmus gibi. Her yazdigin mesaj da satir aralari var. Bence nisanlinin ailesiyle baska sorunlarin var, yemegi/bayramligi bahane ediyorsun. Ben böyle hissettim.

değeriniz yoksa ayrılın... bize değil onlara söyleyin: cicilerimi almadınız, yemeğe çağırmadınız v.s.... ben size fazlayım lafını da eklemeyi unutmayın

Kesinlikle katiliyorum. Kizacaksin biliyorum ama her türlü "önemseme, alttan a"l mesajina bi cevabin var. "Sana deger vermiyorlar, yapmalari lazim" diyenler de onayliyorsun. Akil danismaktan cok yandas arayisi gibi.
Zebos'un ki konu icerindeki en yerinde cevap olmus.

Sen baska seylere dolmussun da bu bayramlik olayi son damla olmus gibi. Her yazdigin mesaj da satir aralari var. Bence nisanlinin ailesiyle baska sorunlarin var, yemegi/bayramligi bahane ediyorsun. Ben böyle hissettim.

hiçbirimiz mükemmel değiliz bende değilim ama küçük şeyler birikip büyük şeyleri doğurur
lütfen bir defa oturup düşünün 7 aylık nişanlısınız daha nişanlınızın sofrasına oturmadınız:44::44:

Bunların hepsi çevrenin sana baskısı aslında ve farklı şekilde su üstüne çıkması. Yani sana direkt olarak erkek tarafı şunu şunu yapmadı gibi şeyler söylenmemiş olabilir ama daha önce şahit olduğun buna benzer olaylar dedikodu malzemesi olduğu için sen de buna meyil vermemek adına kendinde baskı hissediyorsun kanımca. Yıl 2012 daha gelinlik kıza bayramlık alınması mı kaldı?? Madem her adete bu kadar bağlıyız başka adetlerimizi de kullanmalıyız.. gelin kız şunu şunu yapar bunu yapar, kayınvalide uyumadan uyumaz, kayınpeder içeri girince yerinden kalkar. Bunlar eskidi kanımca. O halde bu tür şeylere gönül koymayın bence. Karşı taraf da bunu gereksiz bir ayrıntı olarak düşünmüş olabilir ki bence yetişkin bir insana üstelik para kazanan birine çocuk gibi bu teklif edilmez. Yemek olayına da gelince benim de kardeşim nişanlıyken kız tarafı çağırmadı bizi, bizse hem annem ayrı aldı hem de ben. Ama inan mesele yapmadık..tek sorun bu olsun canım bence.

Kesinlikle katiliyorum. Kizacaksin biliyorum ama her türlü "önemseme, alttan a"l mesajina bi cevabin var. "Sana deger vermiyorlar, yapmalari lazim" diyenler de onayliyorsun. Akil danismaktan cok yandas arayisi gibi.
Zebos'un ki konu icerindeki en yerinde cevap olmus.

zaten sizler için ayrılmak o kadar kolay ki hiçkimsenin hayatı mükemmel yolunda gitmiyor hepimizin hayatında bir olumsuzluk oluşuyor siz her eşiniz veya hayatınızdaki erkekle ters düştüğünüzde ayrılıyormusunuz

neden konu sahibi arkadaşın üzerine bu kadar geliyorsunuz anlamadım.
evet bende gereksiz buluyorum...
ama her lafın bir söyleniş tarzı vardır.
ayrıca arkadaş dememiş gibi ben onlara fazlayım.
ben onlara göre iyi bir gelinim demiş.
peki arkadaşım neye göre iyi gelinsin?
ne anlamda söylüyorsun?

Back
X