bu işte bir terslik var

evet bunlar küçük şeyler ama etrafımda gördükçe takılıyorum bu noktalara

cnm bende çok takmıştım ama olmayınca olmuyo taka taka nereye kadar diyorsun artık bence nişanlınla konuş cnm sakin bi şekilde acaba durumları mı yok bizimkiler gibi bende hep dedim haketmiyomuyum insan yarım elma gönül alma bişiler yapar içinden gelir falan dedim ama yok bişi göreceğimde daha yok:31:

Yemek yemek önemli değil ben sadece değerden bahsediyorum yemek nedir insan peynir ekmekle bile karnını doyurur yeter mutlu olsun
durumları iyi hem altı üstü bir yemek birlikte olmak amaç aynı sofrayı aynı sohbete dahil olmak amaç yoksa hepimizin evinde yemek var çok şükür.
hediyeye gelince burada adettir her geline yapılır doğal olarak ailem arkadaşlarım sorup duruyorlar sıkıldım

haklısınız olsa güzel olur ama olmadığı için de dünyanızın yıkılmasına gerek yok. onlar da öyleler deyin geçin. hayat kısa mutlu olmaya bakın

neden konu sahibi arkadaşın üzerine bu kadar geliyorsunuz anlamadım.
evet bende gereksiz buluyorum...
ama her lafın bir söyleniş tarzı vardır.
ayrıca arkadaş dememiş gibi ben onlara fazlayım.
ben onlara göre iyi bir gelinim demiş.
peki arkadaşım neye göre iyi gelinsin?
ne anlamda söylüyorsun?[/QUOTE

her hafta arar cumasını mübarek ederim her hafta mutlaka ziyaretine giderim bu güne kadar hiçbir maddi talepte bulunmadım Aksine olmasın ilerde yaparız dedim.Nişanlımın şahsına ait evi var ama abisi oturyor o otururken biz neden kira veriyoruz demedim İstemediğim halde büyükler onların dediği olsun dedim bazı şeylere sesimi çıkarmadım
en önemlisi bu güne kadar saygısızlık surat asma münakaşam olmadı en önemlileride bunlar bence

bayramda yeni olmayan seyler giyip onları utandırın demek hiç hos değil..... :20:

bence siz de bu fikri aklınızdan cıkarın. zira siz yine zararlı cıkarsınız. ne olursa olsun özenli olun.

belki adetlerden haberleri yoktur. ya da durumları yoktur. ya da akıllarından çıkmıstır. :17:

-------

nişanlınla kalp kırmadan konusabilirsin bizde adetler böyle yemege cagrılır sizde nasıl vs gibi **

ayrıca herkes sizi cok sevdiğini söylüyormus ya gelin olarak. elbet doğrudur ama baskalarının sözüne fazla itibar etmeyin. yüzünüze gülüp istediginiz lafları size dile getiren arkasını dönmesiyle beraber sizi yerden yere vurabilir. etraf kuyu kazma meraklılarıyla dolu :6:

her hafta arar cumasını mübarek ederim her hafta mutlaka ziyaretine giderim bu güne kadar hiçbir maddi talepte bulunmadım Aksine olmasın ilerde yaparız dedim.Nişanlımın şahsına ait evi var ama abisi oturyor o otururken biz neden kira veriyoruz demedim İstemediğim halde büyükler onların dediği olsun dedim bazı şeylere sesimi çıkarmadım
en önemlisi bu güne kadar saygısızlık surat asma münakaşam olmadı en önemlileride bunlar bence

Ama bu yaptıkların çok büyük hata...farkında değil misin bu yaptıkların seni iyi yapmaz

her insana farklı davranılır seni baş üstünde taşıyan insanlara yapman gerekenleri sen onlara yapmışsın kendi değerini kendin düşürüyorsun
nişanlımın evi olacakta ben kiraya çıkacaım oldu başka?

kimse bu iyiliklerin için sana aferin demez hele ki erkek anası hiç demez...

böyle devam edersen hep kıymetsiz olursun benden demesi...

Ama bu yaptıkların çok büyük hata...farkında değil misin bu yaptıkların seni iyi yapmaz

her insana farklı davranılır seni baş üstünde taşıyan insanlara yapman gerekenleri sen onlara yapmışsın kendi değerini kendin düşürüyorsun
nişanlımın evi olacakta ben kiraya çıkacaım oldu başka?

kimse bu iyiliklerin için sana aferin demez hele ki erkek anası hiç demez...

böyle devam edersen hep kıymetsiz olursun benden demesi...

demiyorlarda zaten tek isteğim huzursuzluk olmasın nişanlımla aramızda
ama dediğin gibi eğer maddi ve manevi anlamda direten biri olsaydım kıymetim bilinirdi Çünkü bana emek verdiler kimse emeğinin boşa gitmesini istemez

eskiden ne kadar güzelmiş, herkes örf adetlere uyar, kimin üzerine ne görev düşüyorsa seve seve hiç gocunmadan hatta mutlu olarak yaparmış... ama şimdi bir bakıyoruz herkes kaytarma peşinde.. geline bi bilezik nasıl az takabilirim, düğün-mobilya masraflarından nasıl kurtulabilirim vs. vss.... daha yuvalar kurulmadan bir gerginlik oluyor artıık kız-erkek evi arasında... eskiden dünürler en yakın akrabadan yakın olurlarmış ama şimdi görünce yollarını değiştiriyorlar..

eskiden ne kadar güzelmiş, herkes örf adetlere uyar, kimin üzerine ne görev düşüyorsa seve seve hiç gocunmadan hatta mutlu olarak yaparmış... ama şimdi bir bakıyoruz herkes kaytarma peşinde.. geline bi bilezik nasıl az takabilirim, düğün-mobilya masraflarından nasıl kurtulabilirim vs. vss.... daha yuvalar kurulmadan bir gerginlik oluyor artıık kız-erkek evi arasında... eskiden dünürler en yakın akrabadan yakın olurlarmış ama şimdi görünce yollarını değiştiriyorlar..

Aynen şimdi islerine gelene adettendir diyorlar

Aynen şimdi islerine gelene adettendir diyorlar

bazı arkadaşlar takılmayın diyorlar adetler bunlar kötü adetler mantıksız şeyler değilki mesela bayramda nişanlımın akrabalarına el öpmeye gideceğiz o zaman gitmeyelim bunlar güzel adetler tabi el öpmeye gittiğimizde yeni gelin giyinmiş kuşanmış el öpmeye gelmiş denecek

bazı arkadaşlar takılmayın diyorlar adetler bunlar kötü adetler mantıksız şeyler değilki mesela bayramda nişanlımın akrabalarına el öpmeye gideceğiz o zaman gitmeyelim bunlar güzel adetler tabi el öpmeye gittiğimizde yeni gelin giyinmiş kuşanmış el öpmeye gelmiş denecek

erkek tarafı hep kendine yontar adetleri bilhassa kv kendi kızcağzına...

oğlan el oğlu gibi evlendirilip sonradan da başına çöreklenirler ama evladımız diyerek

e düğün zamanı nişan zamanı evladın değil miydi neden kaytardın demek ister insan...yutar:31:

tabiki de şıkır şıkır olmalısın en güzel sen olmalısın, insan değer verildiğini hissetmek istiyor onların alacağı kıyafete eminim ki ihtiyacın yoktur ama bayramda o kıyafetlerle gezmenin hazzı başkadır çünkü o sana hediyedir...

çevreden soranlara da ben istemedim, aldırmadım dersin.

ama nişanlına tatlı tatlı, adetimiz böyle diye söyle.
çok heyecanlıyım acaba annen bayramda bana ne alacak? diye şirin şirin sor.

sonra bekle... bakalım bayramda neler olacak?

7 ay ve birak ailece kiz tek basina bile yemege gitmemis. Ben o zaman kiz arkadas sifati ile k. Validemlerde cok yemek yedim
Hatta beraber pisirip yedik. Yengeleri esimin yegenlerinin dogumgunlerine ve akrabalari iftar yemeklerine davet ettiler beni nisanli bile degildim.
Ben bi anlam veremedim. Ama su da var ki nisanlinla iletisimin iyiyse ondan iyi bi es olcagina inaniyosan bunlari asabilirsiniz sonucta

çevreden soranlara da ben istemedim, aldırmadım dersin.

ama nişanlına tatlı tatlı, adetimiz böyle diye söyle.
çok heyecanlıyım acaba annen bayramda bana ne alacak? diye şirin şirin sor.

sonra bekle... bakalım bayramda neler olacak?

ayy Aman Allahım kendimi erkek olarak düşündüm de bana bunu nişanlım sorsa çok soğurum iğrenç bişey bence :1:

kızma sakın canım, bence çok kötü fikir :44:

Son düzenleme:
Hediye kalpten geçer, alınır. Hediye istenmez, çok sevimsiz birşey bence. Adetler öyleyse bu kendilerinin sorunu. Kendi gelinlerine hediye alan çevre elalemler sizi değil kayınvalidenizi kınarlar merak etmeyin.

Ben anlamıyorum şu kıyafet tas tarak alışveriş muhabbetini. K.valide kıyafet almayınca çıplak mı kalınıyor? Neden bu kadar tepki?
Ben böyle şeylerin ima edilmesini bile ayıp olarak görüyorum. Alırsa alır, almazsa beklenmemeli lafı edilmemeli...

Yapmayana da yap denmez ki .. böyle şeyler ısmarlama olmaz ki .. içinden geliyorsa gelin burda mağaza orda, götürür alır kuşatır.. :ssz: içinden de gelmiyorsa ne yapacaksın, yapaymış iyiymiş, ama yapmamış, nişanlına bak sen nişanlına, kapıyı kapatınca herkes el olacak ilerde :ssz:

Bu arada bişey dicem, ben şimdi 2 kere nişanlanıp ayrıldım (bu gidişle nişanlı koleksiyonu yapacam zaten) neyse.. ilk nişanlımın ailesi örfüne adetine çok düşkündü.. bayramlarda bana tepeden tırnağa kıyafetler alınırdı, iç çamaşırıma kadar.. kurban da koçlar mı gelmedi evime, allah allahhhh, bütün sülalemi arabayla gelip aldılar yemeğe ağırladılar.. vesselam oğulları bana tokat attı, düğünüme de bi kaç ay var işte.. ben de attım yüzüğü.. bitti dedim bu iş.. bu beni el üstünde (!) tutan aile yüzüğü almaya geldiğinde bana demedikleri kalmadı, allah bilir ben ne yapmışım da oğullarını nasıl çıldırtmışım da bana vurmuş .. :ssz: ben cevap bile veremedim, kendime geldiğimde başıma toplanmıştı millet, bayılmışım.. gençtik bi de o zamanlar çok zoruma gitmişti be.. lafı nereye getirecem.. böyle maddi şeylerle ölçme sevgiyi değeri konu sahibi arkadaşım.. örf adet bilmezler ama çoook severler seni belli olmaz.. örf adet bilirler ama ufacık bi sorunda maskeler çıkar.. çünkü bi çok insan el gün ne der diye gösteriş diye yapiyor bişeyleri.. bırakk.. içinden geldiği gibi davransınlar.. kinlenme sen :34:

Son düzenleme:
Back
X