bu işte bir terslik var

canım bende 1 aylık nişanlıyım onun öncesinde 3-3.5 yıllık bi birlikteliğimiz var ve ailelerde tanışalı 1-1.5 yıl oldu
benim nişanlımın ailesi ne tanışmaya gelirken ne istemeye gelirken ne de isteme olduktan sonra biz yemeğe aldık o zaman ellerine bir şey alıp gelmediler
biz de bir yere yemeğe gidilirken yada ilk defa ziyarete gidilirken el boş gidilmez ama onlar hep eli boş geldiler
ben hiç takmadım ama annem kaç defa söyledi bunlar hiç mi bi şey bilmiyorlar bu kadar da olamaz diye ama oluyor işte
şimdi bayram geliyor yine bizde de adettir gelin giydirilir ama yine tık yok
annem bayramda da mı bi şey almayacaklar falan diye yine söylenmeye başladı ama ben boşver anne değmez dedim
ben kendim çalışıyorum onların elinde getirecekleri bir tatlıya yada bayramda alacakları çul çaputa ihtiyacım yok ama insan yine de önemsendiğini hissetmek istiyor
seni çok iyi anlıyorum gerçekten
benimle aynı zamanda nişanlanan aynı mahalleden kızlar var dediğin gibi onları çifter çifter giydirmişler bayram için
bende hatırlanmak isterdim zaten onlar alalım dese de ben ihtiyacım yok zahmet etmeye hiç gerek yok derdim
ama en azından bu insanlar bana değer veriyor beni düşünüyor derdim ama yok işte

Bırakın klişeleşmiş işleri siz nişanlınızla mutlumusunuz ona bakın. bu dönem çok tehlikelidir nişanlınızı ve ailesini maddi yönden sıkarsanız bu işin bozulması an meselesidir.
Evlenmek zaten çok maddiyat gerektiriyor birde nişan döneminde öften böften şeylere harcama yaparsanız bu sizinde zararınıza olur.biraz erkek tarafına anlayışlı olun.gelin kısmıda bu devirde sadece yiyici olmayı düşünüyor..

ya aslına bakarsan konu sahibi kayınvalidenin sana bayramlık alması biraz garip değil mi?

çocuk gibi yoksul gibi...

ihtiyacında yok

bi altın yüzük falan alsa bi takı taksa onun yerine daha makbule geçer...

Belki arada mesafe olsun istiyorlardır onlar çağırmadığı sürece sizde gitmezsiniz evlendiğinizdede bu böyle devam eder.Sizde onları aynı sıklıkta evinize davet edersiniz.

Bırakın klişeleşmiş işleri siz nişanlınızla mutlumusunuz ona bakın. bu dönem çok tehlikelidir nişanlınızı ve ailesini maddi yönden sıkarsanız bu işin bozulması an meselesidir.
Evlenmek zaten çok maddiyat gerektiriyor birde nişan döneminde öften böften şeylere harcama yaparsanız bu sizinde zararınıza olur.biraz erkek tarafına anlayışlı olun.gelin kısmıda bu devirde sadece yiyici olmayı düşünüyor..

yiyici olmakla ne alakası var anlayamadım:20:
bizler zaten işi gücü olan para kazanan insanlarız erkek tarafının alacağı çula çaputa zaten ihtiyacımız yok
amma insan önemsenmek istiyor
2parça kıyafet almakla kimse batmaz merak etmeyin böyle saçma bi mevzudan da bozulursa bozulsun

erkek tarafı kıza bayramlık alınca,kız tarafı da erkeğe alır bayramlığı,konu sahibi kendi alıp nişanlısına verse,sizde bana alacaksınız dese olmazmı ki:44:

ya aslına bakarsan konu sahibi kayınvalidenin sana bayramlık alması biraz garip değil mi?

ihtiyacında yok

canım ihtiyaçtan değil zaten ama adet olmuş ya
o yüzden bekliyor insan
teklif edilse bayram geldi bi şeyler alalım denilse zaten insan istemez kıyamaz luzumu yok der

ihtiyacında yok

ya sizler beni anlamıyorsunuz benim ihtiyacım yok ne kıyafete ne takıya ama adettir yapılır
Yüzük gibi maddi değeri fazla olan şeyleri zaten istedğim yok ama yarım elma gönül alma
mesela düğünde kayınvalide bilezik takar bu ihtlyaçtanmı yoksulluktanmı hediyedir adettir

erkek tarafı hep kendine yontar adetleri bilhassa kv kendi kızcağzına...

oğlan el oğlu gibi evlendirilip sonradan da başına çöreklenirler ama evladımız diyerek

e düğün zamanı nişan zamanı evladın değil miydi neden kaytardın demek ister insan...yutar:31:

Bu dediğinin aynısını yaşadım ve dedim ki bunlar adetleri falan bilmiyorlar, ne gerek var zaten vs. Görümcem evlenince benim modern kayınvalide bir anda örf ve ananelerimiz konusunda uzman oldu. En ince ayrıntısına varıncaya kadar hem de.
Sonuç, şimdi ben bunu kafaya taksam ne olacak? Bir de düşünerek bunları kendimi hasta edeceğim her yönden ben zararlı çıkacağım. İsteyen istediğine alsın herkes kendi değerini kendi biçer.

konu sahibinin durumu çok vahim.gerçekten o kadar sürede neden hiç bir araya gelinmez.istemiyorlarmıydı acaba.gerçi istemeselerde nişan yapılmış.insan yalandan da olsa davet eder değil mi.bu kadar umursamamazlık çok garip:44:

istemez olurlarmı nişanlım 31 yaşında ama bu yaşına kadar evlenmekten hep kaçmış hiç istememiş annesine beni tanıştırdığında mutluluğu gözlerinden okunuyordu 2. Görüşmemizde ne zaman istemeye gelelim hadi nişan yapalım deyip duruyordu
ama böyle yapmaları garip
aklıma sadce 1 şey geliyor kv evi eski çok küçük bir ev bizde aile olarak kalabalğız acaba sığdıramam diyemi düşünüyor

ya sizler beni anlamıyorsunuz benim ihtiyacım yok ne kıyafete ne takıya ama adettir yapılır
Yüzük gibi maddi değeri fazla olan şeyleri zaten istedğim yok ama yarım elma gönül alma
mesela düğünde kayınvalide bilezik takar bu ihtlyaçtanmı yoksulluktanmı hediyedir adettir

Canım zaten haklısın bayramlığı geçtim ama en azından ailece yemeğe davet etseler ailenin gönlü olurdu. Ama bunlara fazla takılma derim. Bence nişanlının abisinin nişanlının evinde oturup sizin kıraya çıkmanız gibi meseleleri çözmeye çalış. Bunlar daha önemli şimdi öyle gelmese de ileride bu konudan huzurunuz kaçabilir.

nişanlınla güzel dille aklındaki soruları paylaşabilirsin. ben her zaman açık olmaktan yanayım, aklında kalıp seni rahatsız edeceğine düzgün bir dille paylaş ve öğren bakalım nedenmiş, onların adetleri neymiş vs ayrıca karşılıklı beklentilerinizi de bilmelisiniz diye düşünüyorum ben. bazen bizde de bu tür şeyler oluyor, benim ailem özel günleri hiç atlamaz, ne bileyim herşeyde çok özenlidir fakat nişanlımın ailesinde herkes o şekilde değil, ben de bazen dile getiriyorum, anlamaya çalışıyoruz ve anlaşıyoruz.

Son düzenleme:
istemez olurlarmı nişanlım 31 yaşında ama bu yaşına kadar evlenmekten hep kaçmış hiç istememiş annesine beni tanıştırdığında mutluluğu gözlerinden okunuyordu 2. Görüşmemizde ne zaman istemeye gelelim hadi nişan yapalım deyip duruyordu
ama böyle yapmaları garip
aklıma sadce 1 şey geliyor kv evi eski çok küçük bir ev bizde aile olarak kalabalğız acaba sığdıramam diyemi düşünüyor

yanıtını biliyormuşsun işte,demekki bu nedenle davet etmiyorlar,sizin eviniz güzelse utanıyor da olabilirler:34:
ama genede iyi kötü çağırmaları gerekirdi:34:

canım ihtiyaçtan değil zaten ama adet olmuş ya
o yüzden bekliyor insan
teklif edilse bayram geldi bi şeyler alalım denilse zaten insan istemez kıyamaz luzumu yok der

evet aynen ben zaten sırf olsunda pahallısı olsun veya ihtiyacım yok ama olsun diyen biri değilim nişanlanırken nişanlımla kıyafetime uygun ayakkabı bakıyoruz nişanlım baya sıkılır alışverişten ee baya gezdik sıkıldı nerde pahallı var sıfr alıp gidelim diye al diye uğraşıyor ben aldırmam vijdansız değilim herşeyin oluru vardır 100 liraya uygunu varken 350 liralığ olsun diye uğraşmam
beni anlamış olmanıza sevindim

bende birçok arkadaşın dediğine katılarak söylüyorum beklenti içine girmemek lazım benim kayınvalideminde hediye alma tarzı vesairesi yoktur nişanlıykende böyleydi evlendim yine böle sadece bana değil diğer eltime hatta torunlarına karşı da böyle kızı var ama onun için bişey diyemiyeceğim çünkü bilmiyorum neler alıp yaptıklarını :1::1::1: yapıları böyle olabilir ben nişanlıyken bir çok şeyden fedakarlık edip yaptırmadım onlarda aa olurmu diyip yapmadılar ama başka bir arkadaşım nişan kıyafeti ayrı nişanda hediye olarak da ayrı kıyafet bayramlarda düğünlerde seyranlarda ayrı kıyafet torunları oldu bezlerine varasıya kadar aldılar ama ben bunu kafama taksam çok üzülürüm o yüzden takılmıyorum... nişanlıyken nişanlımın tavrına şimdi eşim oldu şimdi de eşime bakıyorum oda beni hiç muhtaç da etmez bütün ihtiyaçlarımı alır çok kafana takmamanı öneririm canımm:34::34::34:

yanıtını biliyormuşsun işte,demekki bu nedenle davet etmiyorlar,sizin eviniz güzelse utanıyor da olabilirler:34:
ama genede iyi kötü çağırmaları gerekirdi:34:

ya lüks evlerde yaşamıyoruz normal standartlarda memur emeklisi evi işte kv evi kvsinden kalmış eski yer evlerden ama teryemizdir mis gibidir küçük olması bende soru işareti bırakıyor
utanacak bişey yok evleri var çok şükür öyle düşünüyo olmamaları lazım çünkü ben haftada 1 ailemlede 2 haftada 1 mutlaka ziayeret ederiz

ya lüks evlerde yaşamıyoruz normal standartlarda memur emeklisi evi işte kv evi kvsinden kalmış eski yer evlerden ama teryemizdir mis gibidir küçük olması bende soru işareti bırakıyor
utanacak bişey yok evleri var çok şükür öyle düşünüyo olmamaları lazım çünkü ben haftada 1 ailemlede 2 haftada 1 mutlaka ziayeret ederiz

gittiğinizde iyi karşılıyorlarsa boş vereceksin o zaman:34:

ay oydu buydu suydu derken kaynanalar ufacıcık bseyden nem kapıyorlar.. acaba ben kaynana olursam bölemi olcam diye düşünüorm bazen:21: ben olsam hiç yöz göz olmazdm mesafeyi korurdm.. fazla muhabbet tez ayrılık;)

Konu sahibine çok mu yükleniliyor ne...sadece değer verilmek istiyor...alacaklarına zaten ihtiyacı yok. Bunlar adettir ve beklenti oluşturur karşı taraf için...

ben size katılmıyorum, iki parca kıyafet kaç lira olabilirki... bence alması gerekir adet böyledir nişnalı kızlar giydirilir... hadi diyelim sıkıntısı var alamadı ama en azından yemeğe davet etmesi gerekir..bence ayıp etmiş...

Burada önemli olan kıyafetin kaç para olduğu değil, önemli olan olumsuzluklar karşısında anlayışlı olmaktır.
Herhangi bir nedenden dolayı olamıyorsa bunu nişanlısıyla konuşmalı kişi.
Derdini açmalı, istişare yapmalı. İçine atmakla, bunu büyütüp ileride sorun haline getirmektense her zaman iletişim iyidir.
Köprüleri çiftler kurar.
..
Ayrıcada iki parça elbise dediğinizde az tutmuyor. Elbisesi, yok ayakkabısı yok bilmem neyi derken baya tutuyor.
Bütçeye göre değişir.

Back
X