bu işte bir terslik var

sahilcim boşver takma burdaki yorumları, empati yapma yeteneğinden yoksun çok insan var bu forumda. seni anlamamaları normal. zaten aynı derdi çeken bilir. ben seni çok iyi anlıyorum... benzer şeyleri yaşıyoruz... nişanlılarımıza bakmalıyız kaynanayı fazla kafaya takmadan. sonuçta eşimizle yaşıycaz kv ile değil öyle düşün. mümkün olduğunca uzak tutarız onu hayatımızdan çünkü benimki herşeyime karışmaya çok meyilli. evlenince ondan uzak mı oturcaksın canım? inşallah öyledir... ben uzak olucam allahtan, buna seviniyorum:16:

sahilcim boşver takma burdaki yorumları, empati yapma yeteneğinden yoksun çok insan var bu forumda. seni anlamamaları normal. zaten aynı derdi çeken bilir. ben seni çok iyi anlıyorum... benzer şeyleri yaşıyoruz... nişanlılarımıza bakmalıyız kaynanayı fazla kafaya takmadan. sonuçta eşimizle yaşıycaz kv ile değil öyle düşün. mümkün olduğunca uzak tutarız onu hayatımızdan çünkü benimki herşeyime karışmaya çok meyilli. evlenince ondan uzak mı oturcaksın canım? inşallah öyledir... ben uzak olucam allahtan, buna seviniyorum:16:

Bence bayramda gitme. Bizde adettendir de bayramlarda önce erkek tarafı kız tarafına bayramlaşmaya gelir de ve büyüklerin bunu söylesin. Durup dururken söylenmez ama nişanlın seni almaya gelir sonuçta almaya geldiğinde söyler büyüklerin. Onlarda anlar belki ama nişanlın alınırmı bu duruma bilmiyorum.

Empati dediğimiz şey zaten hep konu sahiplerinin açısından yapılmalı. Farklı düşüncesi olanlar yazmamalı. Olaya konu sahibinin derdi olduğu kişinin açısından bakarsan yandın. Konu sahibini gaza getirecek yorumlar yapılmalı. Farklı yazan olursa sen onlara bakma cicim, empati yoksunu insanlar işte diye ortaya genel bir ayar verilmeli.

Klasik KK durumlarından biri...

Empati dediğimiz şey zaten hep konu sahiplerinin açısından yapılmalı. Farklı düşüncesi olanlar yazmamalı. Olaya konu sahibinin derdi olduğu kişinin açısından bakarsan yandın. Konu sahibini gaza getirecek yorumlar yapılmalı. Farklı yazan olursa sen onlara bakma cicim, empati yoksunu insanlar işte diye ortaya genel bir ayar verilmeli.

empati dediğimiz şey kendini gerçekten karşındakinin yerine koyup ne hissettiğini anlayabilmektir. karşındakiyle aynı fikirde olmak değil...
tabiki farklı fikirlere açığım. ama derdimi tam anlatamadım ya da siz yeterince empati kuramadınız

:16:

:16:herkes aynı yönde yorum yapacaksa konu açmanın ne mantığı var değil mi,kendi kendime ben haklıyım der dururum zaten:34:

mrblar bnde nişanlıyım ve eylülde dügünümz var kaynanama pek sık gitmem yani ayda yılda bir oda beni aa gel yemege diye çagırmaz aman mesafe daha ii bnce ayrıca bayramlık konusunda gecen bayram bana elbise aldılar bu bayram söz konusu olmadı hoş almalım deselerde istemimem zaten dügün dernenk bir sürü masraf yani olanlarından giyerim derim dedigin gibi paspal giyinipte gitmem güzelce giyinirim misfir gibi giderim yaım saat oturur kalkrım böle şeyleri çok sorun etmemk lazım bnce karşlıklı anlayış her zman çok dahha ii :)

Her konuyada empati kurarak bakarsak ooo yandık valla bu konumuz başka bazen yapılacak kurallar vardır ve yapılması gerekir evet gerçektende adettendir erkek tarafı kız tarafını daha çok arayıp sorar bayramdada ilk erkek tarafının gelmesi gerekir hee belki erkek kızı alır daha önce götürür ama erkek tarafı ailecek gelecekse daha sonrdan olur.

bakıyorumda evlı kadınların derdı bayramda aılesıne gıdıcez
nısanlılarında bayramlık mevzu
cok popüler bu konular
bende nısanlıyım buarada bende kayınvalıdeme haftada bır mutlaka gıderım hos sohbetını sevıyorum
Allah sonumuzu hayır etsın

nişanlınıza sorun..merak ettim adetinizde yokmudur böle şeyler diye..sadece sorun sebebini öğrenin.bayramda da gayet güzel giyinin.bayramlık almaları ve harçlık vermeleri gerekir aslında ama bi sebebi vardır belki..siz paspal giderseniz şimdi haklıyken haksız konuma geçersiniz bence
merhaba 7 aylık nişanlıyım eylülde düğünüm var nişanlımın ailesiyle aynı şehirde ve yakın oturuyoruz bizde adet yeni nişanlanan gelin yemeğe alınır ama kayınvaldem bizi veya beni hiç yemeğe almadı çağırmadı biz nişanlımı 1 defa yemeğe aldık daha sonrada ramazanda tüm aileyi yemeğe aldık(abi abla 3 ev) ama onlar 1 defa bile seslenmediler.Kayınvaldem beni seviyor gibi aramızda bir zıtlık yok şimdilik nedenini çok merak ediyorum.Mesela bayram yaklaştı nişanlı arkadaşlarım kayınvaldeleri tarafından bayramlık giydirildi benimkinden hiç ses yok olmayacakta .Çok şükür muhtaç değilim çalışıyorum kıyafetede ihtiyacım yok ama ben hakketmiyormuyum Kendimi övdüğümden değil ama kesinlikle ben onlar için çok iyi bir gelinim herkes bu fikirde.Ben bu konuları nişanlımla paylaşayım mı sizce:44:

Konu sahibi arkadaşım sonuna kadar haklısın endişelerinde, olay geri kafalılık- modernlik meselesi değil, evlilik kurumunun doğası gereği sahip olduğu değer yargılarıyla ilgili,çok çok postmodernler zaten evlenmiyor birlikte yaşıyor,ama o imza atılıyorsa o hediyeler o adetler o çul-çaputlar da amacını aşan değerler kazanıyor, yurtdışında okuyup doktorasını yapmış bir arkadaşıma kaynanası bir tartışma esnasında "sen zaten nişanlıyken de ben bişey istemem demiştin,kız değildin çünkü,ben bilmiyo muyum" demiş ,kısacası kim olursan ol ,o yuları takıyorsan o samanı yiyeceksin,kimse burda ultra modern,hümanist,elitist ayaklarına yatıp konu sahibini yadsımasın, yadsıyanları da allah hep iyilerle karşılaştırsın:21:

Konu sahibi arkadaşım sonuna kadar haklısın endişelerinde, olay geri kafalılık- modernlik meselesi değil, evlilik kurumunun doğası gereği sahip olduğu değer yargılarıyla ilgili,çok çok postmodernler zaten evlenmiyor birlikte yaşıyor,ama o imza atılıyorsa o hediyeler o adetler o çul-çaputlar da amacını aşan değerler kazanıyor, yurtdışında okuyup doktorasını yapmış bir arkadaşıma kaynanası bir tartışma esnasında "sen zaten nişanlıyken de ben bişey istemem demiştin,kız değildin çünkü,ben bilmiyo muyum" demiş ,kısacası kim olursan ol ,o yuları takıyorsan o samanı yiyeceksin,kimse burda ultra modern,hümanist,elitist ayaklarına yatıp konu sahibini yadsımasın, yadsıyanları da allah hep iyilerle karşılaştırsın:21:

aaaaaaaaa kaynanaya bak sen, ne kadar açıksözlüymüş:33::33:

kesinlikle katılıyorum ölediklerine çok haklısın.kimse ihtiyacı olduğundan değil ama bazı şeylerin yapılması adettendir.

Benim ailem geleneklere çok bağlıdır ,çok tutucudur.düğün,bayram adetleri inanılmaz fazladır.
düğünde gelin giydirilir,ailesine hediyeler alınır,hatta el öpmeye geldiğinde altın takarlar( bileklik,bilezik vs)
eşimin ailesine de hiç gelenekten bahsedilmez,onlar maddi her şeyi inkar eder,ama manevi her tantanayı baş müstünde tutarlar.geline bir tane çorap alınmaz ama bütün sülalenin eli öptürülmeye gidilir,erkeğin eline altın koydurulur kına yanarken:9:
bunların başıma dert olacağını bildiğimden bayramdan sonra nişanlandım,çünkü biliyordum ailemin beklentilerinin karşılanmayacağını ve huzursuzluk çıkacağını.hiç bayram görmeden evlendim.çok şükğr,iyi ki de öyle yapmışım yoksa çok başım ağrırdı.

Sizin davetinizden sonra en azından bir çaya falan anneniz- babanız- sizi davet etmiş olsalardı ya da " getir gelinimizi de oğlum bir yemek yiyelim, hem sohbet edelim" gibi samimi bir kaç ortam oluşturulsaydı sanırım Siz bayramlığı sorun etmezdiniz...Öyle biri olmadığınızı hissettim...

Bir de kızları için bayramda ayakkabı almadıklarını yanınızda dillendirmeleri şık bir hareket olmamış....

Ama sonuçta insanın kendi anne babasını yabancı hissettiği anlar bile olabiliyor. Nasıl ki vazgeçemiyor. Artık onları da öyle bilmenizde fayda var diye düşünüyorum.
Sonuçta insan insanlarla sınanıyor.
Üstelik nişanlı bir kızı dolduruşa getiren o komşu teyzeler !! Sizin kayınvalidenizden çok daha düşüncesizce hareket etmiş bulunuyorlar.

Nişanlınızla çıkın bir akşam dışarı. İkinizde çalışıyormuşsunuz alın Siz Ona, O Size bir bluz ne ise artık.
Bayramda da seve seve giyin "bunu müstakbal eşim aldı, ne kadar güzel bir şeymiş bu" diye...
İkinize güzel bir anı kalmış olsun. Hem herkes birbirinize olan özeninizi görmüş olsun.
Allah bir ömür mutlu, hayırlı etsin yuvanızı inşallah...​

bence kimse burda elitislik, humanistlik yapmıyor. biraz realistik olun derim. hayatınızı kendiniz için yaşayın başkaları için değil. insanları sizi sevmesi için zorlayamazsınız. evleneceğiniz adamı seviyorsanız ve mutlu olacağınıza inanıyorsanız sadece ama sadece kendinizi düşünün. 5 yıllık evli biri olarak size naçizane tavsiyem, her iki tafafın ailesini de evliliğinize eşit mesafade tutun. eşinizi veya eşinizin ailesi hakkında herhangi bir yakınınızla şikayet etme amaçlı olmasa bile dertleşmeyin. malesef en yakınlarımız bizi korumak adına taraflı davranıp bizi yanlış yöne itebiliyor. hiç aklınızda olmayan şeyleri aklınıza sokabilirler. gaza gelip büyük kavgalara sebep olabilirsiniz. yazdığınız konuda fikrimi belirtmedim farkettiyseniz, genel konuşuyorum. sanal ortamda sürekli eşiniz ve ailesi hakkında da fikir sormayın. burda kimse sizi tanımıyor. kimseninde umrunda olduğunu sanmayın. herkes bir laf çakıp evine işine bakıyor. burdaki yorumlardan etkilenip evlilik arefesinde tatsızlık yaşamayın derim. herkese kendi hayatını yaşar. mutluluk verilmez, mutluluğu insan kendi inşaa eder. sevgiler

Back
X