• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu izin işini neden her girdiğim işte kafama takıyorum

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
818
290
103
34
arkadaşlar merhaba 3 aydur bir şirlette çalışıyorum hiç izin almadım izin almalık bir işim olmadı ve şimdiden yakın zamanda alacağım onu şimdiden kafama takıyorum her işimde bunu yapıyorum neden öyle oluyor sonuçta burda herkes izin alıyor insanız ama ben alacağım zamanda 1 ay önceden ''acaba vermezlerse,işler kalırsa diye es geçerlerse,''diye kafama takmaktan kendimi alamıyorum bunu nasıl aşabilirim?

arkadaşlar merhaba 3 aydur bir şirlette çalışıyorum hiç izin almadım izin almalık bir işim olmadı ve şimdiden yakın zamanda alacağım onu şimdiden kafama takıyorum her işimde bunu yapıyorum neden öyle oluyor sonuçta burda herkes izin alıyor insanız ama ben alacağım zamanda 1 ay önceden ''acaba vermezlerse,işler kalırsa diye es geçerlerse,''diye kafama takmaktan kendimi alamıyorum bunu nasıl aşabilirim?

İlk 1 yıl izin hakkı yok, 6 aydan sonra bazı firmalar kullandirabiliyor
Ama tabiki sağlık yada tekrarı olmayan şeyler için izin istemelisiniz bunda takılacak birsey yok

Ben de izin kullanmayı sevmem.
Ama sağlık söz konusu olunca mecbur kalıyorum.

benim iş yerimde ilk 1 sene izin kesinlikle yok. eğer izin almak istersen, gelecek yıl elde edeceğin izin hakkından düşülüyor.
mesele sağlık bile olsa beleş izin verilmiyor, geçen sene doktor için izin almıştım yıllık iznimden düşmüşler mesela. tabii bundan haberim yoktu, o gün hasta halimde koşa koşa mesainin son 2 saatine yetişmek için uğraşmıştım. bilsem uğraşmazdım. bundan sonra artık öğrendim, bu bilinçle hareket ediyorum ve mecbur kalmadıkça izin almıyorum.

Benim iş yerlerimde ilk 6 ay dolunca 7 gün hakkın olurdu. Ama yine de konuş birkaç günse,atla deve değil ya belki de git derler ücretten keserler
aynısı 1 gün için başıma geldi. annem rahatsızdı, yarım gün izin istedim. öğleden sonra gelirim dedim. yok wurstçüm çok geçmiş olsun, gelmene gerek yok annenin sana ihtiyacı var işleri biz hallederiz dedi, ona güvendim öğleden sonra da gelmedim. ertesi gün işe döndüm, birkaç gün sonra patron bana dedi ki, sen şu gün izin kullandın bu ayki maaşından düşücem dedi. şoka uğradım tabii (ilk iş deneyimim) x bey ben ücret kesintisi olacağını bilmiyordum, söyleseydiniz öğleden sonra mutlaka gelirdim dedim. izin alınca ücretten kesiyoruz canım yaa, dedi :D dedim ki ücretten kesmeyin ben cumartesi günü gelip çalışayım, mesai yapayım öyle hesaplaşalım. tamam dedi öyle hallettik. git canım sorun değil deyip ücretten keserler yani.

aynısı 1 gün için başıma geldi. annem rahatsızdı, yarım gün izin istedim. öğleden sonra gelirim dedim. yok wurstçüm çok geçmiş olsun, gelmene gerek yok annenin sana ihtiyacı var işleri biz hallederiz dedi, ona güvendim öğleden sonra da gelmedim. ertesi gün işe döndüm, birkaç gün sonra patron bana dedi ki, sen şu gün izin kullandın bu ayki maaşından düşücem dedi. şoka uğradım tabii (ilk iş deneyimim) x bey ben ücret kesintisi olacağını bilmiyordum, söyleseydiniz öğleden sonra mutlaka gelirdim dedim. izin alınca ücretten kesiyoruz canım yaa, dedi :KK70: dedim ki ücretten kesmeyin ben cumartesi günü gelip çalışayım, mesai yapayım öyle hesaplaşalım. tamam dedi öyle hallettik. git canım sorun değil deyip ücretten keserler yani.
Kessinler gitsin bir günden ne olacak..izinim maaşımdan daha önemlidir:))

Benim iş yerlerimde ilk 6 ay dolunca 7 gün hakkın olurdu. Ama yine de konuş birkaç günse,atla deve değil ya belki de git derler ücretten keserler
Ya şöyle ki saatlik izin işim olcak alacağım izin birde mesela benden 1 ay önce ile başlayan arkadaş devamlı izin aldı saatlik vs hatta hastalandı bir kaç gün gelmedi benim yerime bakacak birisi var o kişi de dedi sen git izni al senden öncede ben ilgileniyordum rahat ol dedi sonuçta 1 yılını doldurmayan da izin aldı bir bana mı veremeyecekler ama yine de takıyorum işte 😞

benim iş yerimde ilk 1 sene izin kesinlikle yok. eğer izin almak istersen, gelecek yıl elde edeceğin izin hakkından düşülüyor.
mesele sağlık bile olsa beleş izin verilmiyor, geçen sene doktor için izin almıştım yıllık iznimden düşmüşler mesela. tabii bundan haberim yoktu, o gün hasta halimde koşa koşa mesainin son 2 saatine yetişmek için uğraşmıştım. bilsem uğraşmazdım. bundan sonra artık öğrendim, bu bilinçle hareket ediyorum ve mecbur kalmadıkça izin almıyorum.
Ay çok gaddarcaymış bu da daha neler yahu

Ya şöyle ki saatlik izin işim olcak alacağım izin birde mesela benden 1 ay önce ile başlayan arkadaş devamlı izin aldı saatlik vs hatta hastalandı bir kaç gün gelmedi benim yerime bakacak birisi var o kişi de dedi sen git izni al senden öncede ben ilgileniyordum rahat ol dedi sonuçta 1 yılını doldurmayan da izin aldı bir bana mı veremeyecekler ama yine de takıyorum işte 😞
Ya iş var iş var. benim işlerde sorun olmuyordu genelde. Sonuçta benim yapmam gereken bir iş var. Sabah üç saat geç de gelsem o işi yapicam mesaiye de kalsam o işi yapacam. Çok kasmazlardi. İşciyiz de köle degiliz ya. Sen söyle, yok derlerse ona göre düşünürsün

Kessinler gitsin bir günden ne olacak..izinim maaşımdan daha önemlidir:))
bu konu eğer bir tercihse sorun değil zaten. ama sağlıkla alakalı bir durumda, öğleden sonra gelebileceğimi söylememe rağmen "yok canım annenin yanında ol, dert etme, hiç sorun değil" denince yanılgıya düştüm ben de. çünkü bu olaydan çok önce bir arkadaş izinlerle alakalı bişey sorduğunda "birbirimizi idare ediyoruz, lafı olmaz" diye cevap verilmişti. maaştan keserek idare ediyorlarmış :D bana dese ki tamam gelme ama maaşından düşer, haberin olsun dese yine sorun değil. veya yarım gün izin alırdım, yarım gün keserdi. çok paraya ihtiyaç duyduğum bir dönemdi. problem işverenimin iznimi maaşımdan kesmesi değil, yanıltıcı davranması. şimdiki aklım olsa maaşımdan kesilecek mi diye sorardım almadan önce bak o ayrı konu :D

Ay çok gaddarcaymış bu da daha neler yahu
evet o gün bugündür çok mecbur kalmadıkça izin mizin almam. çünkü bana onu yapan iş yeri maaşımdan kesmek istedi, şimdiki işyerim de yıllık iznimden düşüyor. işverenin böyle bir hakkı var demek ki, saygım sonsuz ama yanıltıcı davranılması kötü oldu :) o yüzden iyice öğrenmek gerek böyle şeyleri.

Konuyu okuyunca yıllar evvel kolejde çalışıyordum,haftasonu kardeşimin düğünü olacağı için bile izin dilekçesi istemişlerdi benden.Üstelik aynı sehirdeydi.çok şükür kamudayim.Allah yardımcınız olsun

Bendeniz 2 🤦🏼‍♀️ Sanki arkamdan şirket yıkılacak gibi hissediyorum hissede hissede yıllık iznimi kullanamadım 🤦🏼‍♀️

Back
X