Bu kadar adam eve nasıl sığar?

Aseliko

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2018
202
305
23
31
Merhaba Kızlar,
Erkek arkadaşımla ailesi tanışmaya gelicekler. İkinci gelişlerinde de söz takarız diye konuştuk. Ama benim derdim şu evimiz küçük sadece salon var yani. Şimdi annemle konuşuyoruz;halanları çağırmazsak küser,babaannem memlekette ama kadıncağız şimdi desek yaşına başına bakmadan koşup gelmek için hazır. E üç tane Amcam var,eşleri çocukları. İki dayım var,yengemlerle çok çok yakınız. Çağırmamak gibi bişey olamaz. Bunlar en çekirdek kadro daha. Tabi karşı tarafta minumum 25 desek. Yani daha kimseleri çağırmadan nerden baksak 50-60 kişi.
Salon geniş aslında ama eşya çok,söze kadar yavaş yavaş eşyaları boşaltıp mesela yemek masasını çıkartıp sandalye dizsek çok mu saçma olur? Ya da bu amcalar- halalar gelmesin ya çağırmasak çok mu ayıp olur? Hepsi uzakta zaten. Yani nasıl olucak hiç bilmiyorum resmen eve sığmıcaz diye o kadar gerildim ki sözleniyorum diye heycanlanamıyorum bile.
He bi de iki taraf birbirine o kadar ters ki,bi taraf kadınlı-erkekli oturmuyor normalde. Diğer taraf aşırı şen şakrak hepsini dip dibe hiç düşünemiyorum ama sığsınlarda geri umrumda değil şu an.
Nişan olmıcak bu ara da söz nişan beraber olacağı için kimi çağırmak gerekiyor bilemiyorum. Siz nasıl hallettiniz,o eve sığılır mı bi şekilde yada herkesi çağırdınız mi?

Uzaktan gelenleri ağırlaması var bide yatacak yer falan ne gerek var söz için?
Çağırma kimseyi karşı taraf kalabalık gelecekmiş ben kimseyi çağıramıyorum sığmayız de.

Söz nişan bir olacaksa amcaları halaları çağırman gerek elbet.
Sadece misafirleri düşün ve sizin erkek akrabaları. Kuzenlerin diğer odada durur. Yengelerinde muhtemelen mutfakta ikram peşinde falan. Pek öyle oturmalı bir ortam olmuyor, binbir ayak bir yerde. Misafiri ve amcaları dayıyı oturttun mu gerisi önemli değil. :KK70:

Hayırlı uğurlu olsun. :KK68:

Uzakta olanları çağırmayın sadece tanışma zaten deyi ne gerek var tanışma için o kadar insanın gelmesine çok yakınınıza olanlar gelsin olmazsa olmazlar ama aile arasında bile olabilir yani ayrıca karşı taraf nasıl bir tanışmaya 25 kişi toplanıp gelecekler yahu nedir bu böyle onlarda azaltsınlar çok gereksiz o kadar insan şu anda anne babalar kardeşler olsa yeter bence

Öncelikle hayırlı olsun bir şekilde sığarlar meraklanma
Biz önce kız isteme sonra ayrı nişan istedik, ama nasıl olduysa ben 40 kişiyi ağırlamıştım. Karşı komşumuz evim evinizdir dedi, önce kabul etmedik fakat araya masa hazırladık ve servisi ordan yapmaya karar verdik mutfaktan ses gitmesin mutfak toplu kalsın istedik. Çok kalabalık olunca o an karşıya da bir kısmını aldık.
Kardeşimde daha kalabalıktı, karşı tarafta saygısızlık etti sayı belirtmedi ve çok kalabalık geldiler, yinede oldu bitti karşı komşu ile fln hallettik.
Biz üst kattayız ve araya masa atmak sorun olmadı, çok rahat ettik. Sizde komşu alternatifi düşünebilirsiniz

Merhaba Kızlar,
Erkek arkadaşımla ailesi tanışmaya gelicekler. İkinci gelişlerinde de söz takarız diye konuştuk. Ama benim derdim şu evimiz küçük sadece salon var yani. Şimdi annemle konuşuyoruz;halanları çağırmazsak küser,babaannem memlekette ama kadıncağız şimdi desek yaşına başına bakmadan koşup gelmek için hazır. E üç tane Amcam var,eşleri çocukları. İki dayım var,yengemlerle çok çok yakınız. Çağırmamak gibi bişey olamaz. Bunlar en çekirdek kadro daha. Tabi karşı tarafta minumum 25 desek. Yani daha kimseleri çağırmadan nerden baksak 50-60 kişi.
Salon geniş aslında ama eşya çok,söze kadar yavaş yavaş eşyaları boşaltıp mesela yemek masasını çıkartıp sandalye dizsek çok mu saçma olur? Ya da bu amcalar- halalar gelmesin ya çağırmasak çok mu ayıp olur? Hepsi uzakta zaten. Yani nasıl olucak hiç bilmiyorum resmen eve sığmıcaz diye o kadar gerildim ki sözleniyorum diye heycanlanamıyorum bile.
He bi de iki taraf birbirine o kadar ters ki,bi taraf kadınlı-erkekli oturmuyor normalde. Diğer taraf aşırı şen şakrak hepsini dip dibe hiç düşünemiyorum ama sığsınlarda geri umrumda değil şu an.
Nişan olmıcak bu ara da söz nişan beraber olacağı için kimi çağırmak gerekiyor bilemiyorum. Siz nasıl hallettiniz,o eve sığılır mı bi şekilde yada herkesi çağırdınız mi?
Salondaki eşyaları çıkarıp sandalye dizin. Gelecek olanlara çocuk getirmemelerini kesinlikle söyleyin. Kadınlı erkekli oturmayacak olanlarda gelmeyiversinler artık. Herkesi mutlu edemezsiniz. Bu sizin gününüz. Onlar sizin gönlümüzü yapmaya çalışsın.

Merhaba Kızlar,
Yakınlarda bir yer tutun

Benim sözümde ayakkabıları saymıştık 56 kişi vardı :D evimiz çok küçüktü odalara sığıştık, fotoğraf falan çekilemedi biz de sonrasında dış çekim yaptırdık kahveleri 5 tepside götürdük hiç söz gibi olmadı ama her şeye rağmen güzeldi :) bence iki tarafa da ses etme canım özeniyor iki aile de sonradan gerginlik olacağına istedikleri gibi olsun boşver

Uzakta olanları çağırmayın sadece tanışma zaten deyi ne gerek var tanışma için o kadar insanın gelmesine çok yakınınıza olanlar gelsin olmazsa olmazlar ama aile arasında bile olabilir yani ayrıca karşı taraf nasıl bir tanışmaya 25 kişi toplanıp gelecekler yahu nedir bu böyle onlarda azaltsınlar çok gereksiz o kadar insan şu anda anne babalar kardeşler olsa yeter bence
Yok tanışmaya geldikten sonraki söz için dedim söz nişan beraber olucak o yüzden takıldım. Yoksa tanışmada aileler olucak tabi sadece

Merhaba Kızlar,
Benimde söz nişan evde oldu.İstemede ve sözümde her iki tarafın en büyükleri geldi çünkü ev almaz diye söylendi ve kimsede alınmadı.Yine bi 25 kişi vardık toplamda.Nişanda da 40 kişi rahat vardık çocuklarla nasıl oldu bilmiyorum ama sığıldı eve mutfaktı balkondu.O yüzden çok kasmayın bi şekilde halloluyo.

Bir yer tutsanız?babaannenizi çağırın bence yazık üzülmesin yaşlı kadın.çocuklar olmasın yer sıkıntısı var dersiniz.

Uzaktan gelenleri ağırlaması var bide yatacak yer falan ne gerek var söz için?
Çağırma kimseyi karşı taraf kalabalık gelecekmiş ben kimseyi çağıramıyorum sığmayız de.
İşte bana kalsa da öyle ama millet ne kadar meraklıysa benim evlenmeme annem ayılıp bayılıyor kimsenin yüzüne bakamayız çok ayıp daha neler diye

Merhaba Kızlar,

Annemle aynı hesapları yaptık en az 60-70 kişi olduğunu anladık teyzeler amcalar dayılar kuzenler vs.eve hayatta sığılmazdı. babam ben onla mı uğraşacağım dedi bir mekanla konuştu 350tl ye kiraladık. İçinde sınırsız çay ve servis vardı. Tabi pasta / Çerez/ kuru pasta alındı mekana verildi. Garson çocuklara harçlık verdik . Masa yaptılar. Ortamı süslediler.. davetliler toplandı 2-3 saat oturduk yüzük takıldı . MüZik istemedik eşim tarafından yakın zamanda cenaze olmuştu. Sigara içenler dışarda oturdu. Çok rahattı . İşimiz bitti toplandık evimize geldik yattık rahat rahat. Ne bulaşık ne yalaşıkla uğraştık. Evde yapsak ayakkabıyla gireceklerdi halılar yıkanacaktı. Çoluk çocuk koltuk batıracaktı pasta börek yapılacaktı dökülecekti. Bir sürü çay - çay bardağı uğraş dur.. bi de bunun temizliği toplanması bulaşığı .... hiç akıl karı değil.. en iyisi araştırıp bi mekan bulmak

Bizimde ev küçüktü. Anne baba tarafıyla çok yakındık. 5 halam, 1 amcam, 2 teyzem, 2 dayım var. Biz sadece 1 teyze 1 amca çağırdık. Babaannem anneannem memleketteydi böyle. Söz var dedik ama gelmeyin dedik. Nişana çağırdık. Herkesede durumu açıkladık. Sorun olmadı. O kalabalıkta zaten adım atılmıyor, sözden hiçbir şey anlaşılmıyor.

Çağırmayın. Annen telefonda durumdan bahsetsin. Düğüne gelirler,bırakın allahaşkına..

sandalye dizin bir şekilde sığsınlar. bu dönemdeki dargınlıklar pek iyi olmuyor. haklı ya da haksız ama küsüyorlar işte bir şekilde. konu komşudan sandalye topladık sığdırdık. sadece teyze amca dayı çağırdık .. şimdi dayıyı çağırıp amcayı çağırmamak olmaz mesela

Annemle aynı hesapları yaptık en az 60-70 kişi olduğunu anladık teyzeler amcalar dayılar kuzenler vs.eve hayatta sığılmazdı. babam ben onla mı uğraşacağım dedi bir mekanla konuştu 350tl ye kiraladık. İçinde sınırsız çay ve servis vardı. Tabi pasta / Çerez/ kuru pasta alındı mekana verildi. Garson çocuklara harçlık verdik . Masa yaptılar. Ortamı süslediler.. davetliler toplandı 2-3 saat oturduk yüzük takıldı . MüZik istemedik eşim tarafından yakın zamanda cenaze olmuştu. Sigara içenler dışarda oturdu. Çok rahattı . İşimiz bitti toplandık evimize geldik yattık rahat rahat. Ne bulaşık ne yalaşıkla uğraştık. Evde yapsak ayakkabıyla gireceklerdi halılar yıkanacaktı. Çoluk çocuk koltuk batıracaktı pasta börek yapılacaktı dökülecekti. Bir sürü çay - çay bardağı uğraş dur.. bi de bunun temizliği toplanması bulaşığı .... hiç akıl karı değil.. en iyisi araştırıp bi mekan bulmak
Evet aslında en mantıklısı bu gibi duruyor. Hiç abartmak istemiyordum ama en temizi bu heralde. Yakınlarda var mı uygun bi yer bakıyım bi teşekkürler

Back
X