• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar ilgisiz bir anne olamaz

Senem8200

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
11
0
86
42
Almanya
selamlar,

icimi dökmeye cok ihtiyacim var, iyiki bu site var. umarim banada yardimci olabilirsiniz. ben 27 yasindayim ve almanyada yasiyorum. 2. evligim. 1. evliligimde yasimin kücük olmasi nedeniyle hep annemin sözünü dinledim ve yanlis yönlendirildim ve bitti. 2. evligimin böyle olmamasi icin bastan beri aileleri karistirmiyorum islerimize. annem hakimiyet onda olmasini ister hep, hala abim ve yengemlerler ayni evde yasiyorlar, onlari o yönlendiriyor. ben uzaga tasindim ve uzakta oldugumdan cok rahatim. esimle ikimiz calisiyoruz ve cok yoruluyorum. Öglen molalarinda aileme gidiyorum, zaten 30 dak. vaktim var, eve gitsem kimse yok. orda en azindan yemek yiyip dinlenebiliyorum. gecen hafta ögrendim hamileyim ve ailelere söyledik. o günden beri kayinvalidem hep durumu sorar, arar, canin birsey cekerse söyle saat kac olursa olsun, sana gönderiyim der. ama annemden cit yok. anneme bebek icin örgü yap dedim, bir taneden fazla yapmam dedi. yani sevincimi kursagimda birakiyor. hic ilgi yok. zaten öncededen hic ilgi göstermedi onu 1. evliligimde sucladigim icin. ama o günler geride kaldi. cok üzülüyorum. kaynanamdam gördügüm ilgiyi sicakligi kendi öz annemde bulamiyorum. bu cok üzüyor beni aglamaktan gözlerimde ekzeme oldu bile. üzülmiyim diyorum, annemin huyu diyorum, soguktur diyorum ama esimin ailesinden gördügüm ilgi ve alakayi görünce insan ister istemez üzülüyor. Ablam calismiyor ve aileme cok yakinda oturuyor ve hergün onlarda. ona sepet sepet yemek gidiyor görüyorum, calisan benim, hamile olan benim bana bir sey yok. bu normal degil gibi? acaba diyorum ben övey miyim? hasta oldugumda hic aramaz, sormaz, güler yüz hic göstermez. Annemde cok seyler cekti biliyorum, ama benim sucum ne? haftada belirli günler hala bu yasta ise gidiyor, ve yüzü bes karis. durumlari cok iyi? niye??? yazik degilmi bize? ben para pul istemiyorum annemden, sadece bana sicak bir anne gibi davransin, bu cok mu??? babam olmasa galiba o eve ayak basmam, sirf babam ben geldigimde hal hatrimi sorar, ve bebek icin en cok o sevindi ve cok kiymetli birisi geliyor dedi. o bana yetti. ama insan iste ille anneden bekliyor, bir güzel söz, bir güler yüz... offfffffff offffffffffffffffffffffffff. bana teselli verebilirmisiniz? bu normalmidir? degil tabiiki...

1. evliliğinizden ötürü anneniz ile aranıza soğukluk girmiş sanırım, bunu aşamamışsınız, siz geride bırakmışsınız ama anneniz aşamamış, ondan böyle davranıyordur. Diğer çocuklarına hükmedebilmesi ama sizin üzerinizde hakimiyet kurdurmamanızında etkisi olabilir. Gerçekten öz annenin böyle yapması üzücü bir durum, ama k.valideniz iyiymiş, babanız da...

Peki bu durumu hiç annenizle açık açık konuşmayı denediniz mi? neden böyle davranıyormuş size söyledi mi?

Annenizin evliliğinizde bile hakimiyeti elden bırakmak istememesi hiç de normal bir davranış değil .

Sonuçta bu senin hayatın kararları eşinle sen vermelisin annene danışır edersin ama içinize kadar sokmazsın.

İlk evliliğinde yaşının küçük olması ve deneyimsiz olman nedenleriyle anneni karıştırmışsın ,yuvan dağılmış belki de bahanesi annen ama sonuçta mutlaka payı vardır :delphin:

Bu evliliğinde anneni karıştırmıyorsun iyi yapıyorsun arkadaşım.Annenle karşılıklı oturun konuşun bakalım ne dicek.

Üzülme ağlama sakın hayatını yaşamaya bak bir daha gelinmiyor bu hayata :delphin:

merhaba o mavi o, merhaba depresifpolyanna,

sagolsun güzel tesellileriniz icin. evet konustum defalarca, benim huyum bu diyor, sevgimi disa gösteremiyorum diyor, bahaneler cok. ben inanmiyorum. nicin alis verislerde hep ablamin caninin cektigi seyleri aliyor. birgün beni düsünmüyor. Umarim en kisa zamanda cocugumu dünyaya getirir, ve ona bir annenin cocuguna nasil sevgi ve ilgi gösterebilecegini gösteririm. Allah' im insallah nasip ederde. görür. bende sizin gibi düsünüyorum, onu hayatima ve kararlarima karistirmamam cok zoruna gidiyor galiba. ama böyle yapmasam, bu evliligimdede esimle aramizda münakasalar cikabilir. Elimden geldigi kadar uzak durmaya calisiyorum. Evet babam ve kaynanam cok iyiler, iyiki varlar. Onlari Allah basimdan eksik etmesin. ben simdiden biliyorum benim cocugum kayinvalidemi daha cok sevecek, cünkü annem tam bir buzdolabi. Ama onun bilecegi bir sey. Bunlari düsünüp kendimi yipratmak istemiyorum. Allah'tan bir bebek istedim, Allah' im verdi cok sükür. Ister sevsin ister sevmesin, benim ve esimin sevgisi yavruma yetecektir.

hiçte normal değil tatlım insan aileden çok destek bekliyor.maddi olmasada annem beni arasın sorsun bu beni çok mutlu ediyor.ben babama çok düşkünüm,annemle tartışırdık her anne kız arasında olduğu gibi ama evlendim en çok annemi arıyorum bu durumu annenle konuştun mu hiç peki?????

Senin önünde bir örnek var .Kendi anneni görerek evladına nasıl davranıp davranmayacağını biliyorsun bu örneğe bakarak

tatlım cidden çok üzüldüm zor bir durum bence.

sevgimi dışarıya gösteremiyorum da ne demek,benim annem de böyle,hani bebekler anneleri bir metre öteye gitse ağlar ya,biz ağladığımızda annem almazmış kucağına anneye alışmayalım fazla diye,birbirimizi pek öpmeyiz,canım annem canım kızım demeyiz,ama sevgisini o kadar güzel gösteriyor ki bana,

yani annenin söyledikleri bahane bence içinden gelmiyor demekki,ama şu da olabilir belki psikolojisinde sorun vardır,senden biraz uzak kalmak istemiştir,sonuçta ablan ve senle arası aynı olamaz,belki senin sıkıntılarını dinlemek istemiyordur,üşengeçtir yanına gelirse iş yapacağından korkuyordur,ne bileyim kendi annemi düşündüm de benim küçük kardeşlerimden bir ara uzak duruyordu hep benim yanıma geliyordu,sebepse benim yanımda daha huzurluydu,yani gelip geçici bir durum da olabilir o yüzden bence sende onu düşünerek davran

belki ilerde torun olunca düzelir,hem babanla daha çok vakit geçirirsen o da belki bu tabloya dahil olmak isteyebilir,fazla üstüne gitme derim ben

merhaba o mavi o, merhaba depresifpolyanna,

sagolsun güzel tesellileriniz icin. evet konustum defalarca, benim huyum bu diyor, sevgimi disa gösteremiyorum diyor, bahaneler cok. ben inanmiyorum. nicin alis verislerde hep ablamin caninin cektigi seyleri aliyor. birgün beni düsünmüyor. Umarim en kisa zamanda cocugumu dünyaya getirir, ve ona bir annenin cocuguna nasil sevgi ve ilgi gösterebilecegini gösteririm. Allah' im insallah nasip ederde. görür. bende sizin gibi düsünüyorum, onu hayatima ve kararlarima karistirmamam cok zoruna gidiyor galiba. ama böyle yapmasam, bu evliligimdede esimle aramizda münakasalar cikabilir. Elimden geldigi kadar uzak durmaya calisiyorum. Evet babam ve kaynanam cok iyiler, iyiki varlar. Onlari Allah basimdan eksik etmesin. ben simdiden biliyorum benim cocugum kayinvalidemi daha cok sevecek, cünkü annem tam bir buzdolabi. Ama onun bilecegi bir sey. Bunlari düsünüp kendimi yipratmak istemiyorum. Allah'tan bir bebek istedim, Allah' im verdi cok sükür. Ister sevsin ister sevmesin, benim ve esimin sevgisi yavruma yetecektir.

Evet Senem aynen böyle düşün işte, zaten annesinden şefkat ilgi görmeyenlere Allah anne şefkatinde bir k.valide veriyor. Annenin sana vermediğini sen kendi çocuğuna verirsin :teselli:

yurtdışındaki yaşantı oldukça zor ve birde yabancıysanız daha da zor bir ç.ok haksızlığa maruz kalabiliyorsunuz
annenide hayat şartları sertleştrmiş olmalı yani erkek gibi oluşu ondan dolayı olabilir

bize anlattıklarınızı annenize anlatın bakalım ne diyecek ?

Back
X