- 3 Ekim 2007
- 14.690
- 36.935
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi socialscientist
-
O durum bizde var, herkes it gibi kredi ödüyor, öğlen arası çeyrek tavuk döner yiyor. Ama otopark bmw, audi dolu. İnsanları anlayabilmek gerçekten çok ama çok zor.harbiden he bu kısmını hiç düşünmemiştim. iş arkadaşlarına güzel havasını atar işte varsın tatil yapamasınlar.
Düğün arefesinde,aylık toplam 10.000 TL civarında gelirle,peşin parayla bile 200.000'lik araba alınmaz arkadaşım.200 000lik aracın aylık 3bin kredi odemesiyle minimum 7 sene bir vadesi olur ki odeyeceginiz faiz de buna oranla 100 binden fazla olacaktır. 100 bini cope atmak Hic akıl karı degil.
Pesin parayla tamam ama krediyle 200 binlik arac alınmaz.
O durum bizde var, herkes it gibi kredi ödüyor, öğlen arası çeyrek tavuk döner yiyor. Ama otopark bmw, audi dolu. İnsanları anlayabilmek gerçekten çok ama çok zor.
Yok yok ben de fakirimaaaa ben de kim biniyor bu bmwlere mercedeslere diye sinirim bozuluyordu bi gün alabilecek miyim of falan diye dertleniyordum
ne yana baksam lüks araba bi ben mi fakirim diyordum aydınlandım şu an
Yok yok ben de fakirim
Bildiğim memurlar biniyor o arabalara, aylık on bin lirayla bir bmw bir lüks araç daha var adamlarda (markasını çıkaramadım nasıl ulaşılmaz geldiyse )
200 bin tl ilk araba artık lüks sayılmazKonuya nerden bakarsam bakayım bi mantıksızlık var yaa. E eski araba niye satıldı o zaman? Hadi düğün için satıldı, 200 binlik yeni araba ne alaka? Son yazımız gezmemiz lazım diye 200 binlik araba aşırı değil mi? Yani bilemedim ben. Erkek arkadaşını biraz geriye çekilip izle, bence...
En azından şu dönem kredi borcuna girmek, hele 200 bin liranın üzerinde olan bir araba almak mantıklı değil, evlendiğinizde bile arabanın kredisini ödüyor olacaksınız, ayrıca araba piyasası çok durgun, 2. el araç satışlarında bile yaprak kıpırdamıyor, herkes nakitte beklemeyi tercih ediyor, hele de alacağınız araç 2. el piyasasında ha deyince satılacak bir araba değilse istediğiniz zaman satamazsınız, illa araba olmalı, ayağımız yerden kesilsin diyorsanız kredi çekmeden bütçenize uygun düşük km'li çabuk satılan bir araba alın.200 binin biraz üzerinde. Model vs yazmak istemedim tanıyan falan çıksa direk modeli görünce şu senaryodan kim olduğumuzu anlar
Ne yalan söyleyeyim benim için lüks. Bu gelirle alakalı sanırım. Ayda en az 25-30 bin kazanıyorsanız size orta segment gelmesi normaldir muhakkak.200 bin tl ilk araba artık lüks sayılmaz
Bir markanın en düşük segmentli arabası bile en az 100 bin tl artık
Ama konu sahibi için lüks
Fiyatların pahalılığından bahsediyorumNe yalan söyleyeyim benim için lüks. Bu gelirle alakalı sanırım. Ayda en az 25-30 bin kazanıyorsanız size orta segment gelmesi normaldir muhakkak.
victoryvivi sıfır araç piyasasından bahsetmiş, artık en düşük sıfır araç fiyatı 100 bin liradan başlıyor, çok değil en fazla 3 yıl evvel 200 bin liraya sıfır Mercedes alabiliyordunuz, şimdi 200 bin liraya Renault alabiliyorsunuz :)Ne yalan söyleyeyim benim için lüks. Bu gelirle alakalı sanırım. Ayda en az 25-30 bin kazanıyorsanız size orta segment gelmesi normaldir muhakkak.
Açıkçası Türkiye’de ki araba piyasasını tam olarak bilmiyorum. Yurtdışında yaşıyorum. Hatta Türkiye’de ki piyasayı genel olarak bilemiyorum, takip etmesi o kadar zor ki...Fiyatların pahalılığından bahsediyorum
victoryvivi sıfır araç piyasasından bahsetmiş, artık en düşük sıfır araç fiyatı 100 bin liradan başlıyor, çok değil en fazla 3 yıl evvel 200 bin liraya sıfır Mercedes alabiliyordunuz, şimdi 200 bin liraya Renault alabiliyorsunuz :)
victoryvivi sıfır araç piyasasından bahsetmiş, artık en düşük sıfır araç fiyatı 100 bin liradan başlıyor, çok değil en fazla 3 yıl evvel 200 bin liraya sıfır Mercedes alabiliyordunuz, şimdi 200 bin liraya Renault alabiliyorsunuz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?