Bu Kadarı Fazla Değil Mi?

bu bide yapı meselesi ama biliyormusun
mesela ben isterim ki hep paralar bende olsun, neyin nerde harcandığını bileyim, para bende dursun ben karar verim.

3000 tlyi ne yapmış. millet askeri ücretle geçiniyor.

Maaşını size vermesin zaten,
Bu yüzden sorumluluk almıyor,çünkü evin idaresi sizde.

Evin şu harcamalarını yaparsın deyip sorumluluk verin.
elinde çok para kalmamasına dikkat edin,kalan parayı da asla sormayın

Bende önceden öyle isterdim paralar bende dursun ben diare edim diye ama eşimle hiç paylaşmamıştım bunu. Şimdi paralar bende ve olmuyo cnm insan yanında hani babası gbi birini istiyo sanırım bişey istediğinde çıkarıp para versin.

3000TL kira, faturalar, kredi kartları, çocuğun giderleri, evin masrafları, anneler gününe özel harcama, bizim harçlıklarımız ve eşimin sorumsuzluğundan kaynaklanan saçma sapan harcamalar

Bende önceden öyle isterdim paralar bende dursun ben diare edim diye ama eşimle hiç paylaşmamıştım bunu. Şimdi paralar bende ve olmuyo cnm insan yanında hani babası gbi birini istiyo sanırım bişey istediğinde çıkarıp para versin.

3000TL kira, faturalar, kredi kartları, çocuğun giderleri, evin masrafları, anneler gününe özel harcama, bizim harçlıklarımız ve eşimin sorumsuzluğundan kaynaklanan saçma sapan harcamalar

benim için hava hoş çünkü babamda öyleydi o yüzden böyle hoşuma gidiyor
ama sen öyle alışmışsan haklısın, senin alışman zor olacak ki alışmak zorundada değilsin, normali olan bu zaten, erkeğin daha fazla sorumululuk alması
ama şimdi onunda babası böyleyse onun içinde normal olan budur.
bence yine yavaş yavaş ona atmaya çalışsan sorumlulukları çaktırmadan belki onu değiştirebilirsin

Onlar ayrı cnm ama annesi halledermiş hep evdeki herşeyi. Babası çok para harcar eşimden çok daha fazla
Kadın otoritesine alışmış erkek, evlenmeden evvel anne sözünün hakim olduğu evde yetişen erkek, evlendikten sonra bilinçaltısal bir güdü ile devam ettiriyor bu alışkanlığını.
Baba modelinde gördüğünü uygulayıp, anne modelinden gördüğünü eşine yüklüyor.

Konuşurak anlaşılacak yapısı varsa eşinin, ufak ufak sorumluluklar da anlaşarak, uzun vadede kalıcı geri dönüş alırsınız belki.

sen biraz rahat davran sen çok yöneten durumuunda olduğun için böyle yapıyo sorumluluğu ona bırak ilgisiz davran ,tamamen değişmiycektir çünkü bu onun huyu ama birazdaha düzelir belki

Yaptım tatlım bu ay ona verdim tüm sorumluluğu ama paranın hepsini vermedim tabi güvenemem o kadar ona çocuğum var sonuçta ama yetiştiremiyormuş o evin giderleri çokmuş falan yapamıyor ben 2000TL bile harcamıyorum

benim için hava hoş çünkü babamda öyleydi o yüzden böyle hoşuma gidiyor
ama sen öyle alışmışsan haklısın, senin alışman zor olacak ki alışmak zorundada değilsin, normali olan bu zaten, erkeğin daha fazla sorumululuk alması
ama şimdi onunda babası böyleyse onun içinde normal olan budur.
bence yine yavaş yavaş ona atmaya çalışsan sorumlulukları çaktırmadan belki onu değiştirebilirsin

Kadın otoritesine alışmış erkek, evlenmeden evvel anne sözünün hakim olduğu evde yetişen erkek, evlendikten sonra bilinçaltısal bir güdü ile devam ettiriyor bu alışkanlığını.
Baba modelinde gördüğünü uygulayıp, anne modelinden gördüğünü eşine yüklüyor.

Konuşurak anlaşılacak yapısı varsa eşinin, ufak ufak sorumluluklar da anlaşarak, uzun vadede kalıcı geri dönüş alırsınız belki.

Carrie, benim eşim 11 yaşından sonra evden ayrılmış ortaokul,lise,üniversite hep dışarda yılda sadece en fazla 3 hafta evinde kalmış ve o zamanlar sorumluluk bilincindeydi ama şimdi arkasını yaslaybileceği birine ihtiyaç duyuyor tıpkı benim gibi:50:

Sen şuan öyle düşünüyorsun cnm ama emin ol eşinde baban gibi olsaydı canın çok sıkılırdı yapamazdın...

Benim eşim annesinin yapıklarını onaylamaz hiç babasının hep annesinin davranışları yüzünden onları terk ettiğini düşünür. Şimdi tek güvendiği kişi benim ve benim herşeyi yapmamı bekliyor biliyor halledebileceğimi ama sıkıldım konuştum onunla da ben yapamam senin gibi . Sen bunu çok iyi yapıyorsun diyor ama ben evine rkeği değilim ki

Carrie, benim eşim 11 yaşından sonra evden ayrılmış ortaokul,lise,üniversite hep dışarda yılda sadece en fazla 3 hafta evinde kalmış ve o zamanlar sorumluluk bilincindeydi ama şimdi arkasını yaslaybileceği birine ihtiyaç duyuyor tıpkı benim gibi:50:

Sen şuan öyle düşünüyorsun cnm ama emin ol eşinde baban gibi olsaydı canın çok sıkılırdı yapamazdın...

Benim eşim annesinin yapıklarını onaylamaz hiç babasının hep annesinin davranışları yüzünden onları terk ettiğini düşünür. Şimdi tek güvendiği kişi benim ve benim herşeyi yapmamı bekliyor biliyor halledebileceğimi ama sıkıldım konuştum onunla da ben yapamam senin gibi . Sen bunu çok iyi yapıyorsun diyor ama ben evine rkeği değilim ki

demek ki sana çok güveniyor o yüzden öyle yapıyor

:) Yüreklendiriyor bir de seni çok iyi yapıyorsun filan.
Yapamam olur mu. İnsan isterse istediğini yapabilir. Yapmak istemiyorumu şık bir şekilde söylemek istemiş olmalı eşin.
Birden hepsini alamaz belki fakat konuşup bir ay bir fatura, ikinci ay bir başka fatura eklenerek
zaman içerisinde alışmaya mutabık kalınabilir.

Güveniyor ama nereye kadar...

Peki sizde durumlar nasıl? Eşinde mi olur maaşlar

yok, bende çünkü ben öyle istiyorum ve öyle hoşuma gidiyor.
o öyle alışık değildi ama alıştı şimdi, birşey demiyor.

Bizde paylaşım var mesela kirayı ben ödüyorum aidatla bakıcıyı eşim ödüyor. Elektrik bende otomatik ödemede diğerleri de eşimde otomatik ödemede yani şunu ödedim ötekini ödemedim diye birşey olamaz çünkü otomatik ödeme diye birşey var her ay çekilir maaştan.

:) Yüreklendiriyor bir de seni çok iyi yapıyorsun filan.
Yapamam olur mu. İnsan isterse istediğini yapabilir. Yapmak istemiyorumu şık bir şekilde söylemek istemiş olmalı eşin.
Birden hepsini alamaz belki fakat konuşup bir ay bir fatura, ikinci ay bir başka fatura eklenerek
zaman içerisinde alışmaya mutabık kalınabilir.

yok, bende çünkü ben öyle istiyorum ve öyle hoşuma gidiyor.
o öyle alışık değildi ama alıştı şimdi, birşey demiyor.

Nihilciğim benim eşim istemiyor zaten bide o çok harcar kendine güvenemiyor bu yüzden. Ben nasıl idare ederim falan diye. Yanında ki biri ondan bişey istesin hemen alır, yada bişey görsün hoşuna gitsin o tamamdır hemen alınır ... Bir fatura ile başlangıç olabilir belki ama o zaman da diğerlerini öderken bunu da öde der vakti yok ya pek

Carrie,

Bence sende bunu yapma cnm bırak az erkekliğini hisset yanımda kocam var diyip sırtını yaslayabiliyor ol

Son düzenleme:
Bizde paylaşım var mesela kirayı ben ödüyorum aidatla bakıcıyı eşim ödüyor. Elektrik bende otomatik ödemede diğerleri de eşimde otomatik ödemede yani şunu ödedim ötekini ödemedim diye birşey olamaz çünkü otomatik ödeme diye birşey var her ay çekilir maaştan.

o kadar çok problemi aşmışsınki bunuda aşacaksın eminim ben

Tatlım eşimin kendisiyle ilgili aşamadığım problem olmuyor ama bu farklı bir konu..

Bende seloş senn gibi yapmak istiyorum ama eşim kabul etmiyor

onu bunu bilmiyorum ama bir laf vardır er getirir avrat yetirir....

bu devirde ne evin reisi yok kadını erkeği yok akıllı olan evini geçindirecek bu kadar basit

Ben katılmıyorum buna o getiriyor ama nereye harcandığını da bilmeli . Sadece bir tarafa bu kadar ağır sorumluluklar yüklenmemeli. İki taraf ortaklaşa paylaşabilmeli herşeyi ama benim eşim bunu yapamıyor.

Tatlım eşimin kendisiyle ilgili aşamadığım problem olmuyor ama bu farklı bir konu..

Bende seloş senn gibi yapmak istiyorum ama eşim kabul etmiyor

Nesini kabul etmiyor? Hatta otomatik ödemeyi kredi kartıma yaptırıyorum yani hesapta para olmaması gibi bir durum da olmuyor. Kredi kartıma ekleniyor elektrik faturası direk her ay. Parayı sende toplayın ödemeleri sen yap onun kredi kartını da elinden al sadece her hafta belirli harçlık ver. Aybaşında verme yoksa ay başında hepsini yer bitirir her hafta ver bence.

Nesini kabul etmiyor? Hatta otomatik ödemeyi kredi kartıma yaptırıyorum yani hesapta para olmaması gibi bir durum da olmuyor. Kredi kartıma ekleniyor elektrik faturası direk her ay. Parayı sende toplayın ödemeleri sen yap onun kredi kartını da elinden al sadece her hafta belirli harçlık ver. Aybaşında verme yoksa ay başında hepsini yer bitirir her hafta ver bence.

Tatlım yapamamaktan çok korkuyor nedense.. Para bende toplanıyor zaten ve hep bende kalıyor kredi kartını kendisi ödemeli en azından onu da bana veriyor her hafta verme fikri mantıklı ama o zaman daha çok harcar

Tatlım yapamamaktan çok korkuyor nedense.. Para bende toplanıyor zaten ve hep bende kalıyor kredi kartını kendisi ödemeli en azından onu da bana veriyor her hafta verme fikri mantıklı ama o zaman daha çok harcar

O zaman onun kredi kartı olmasın yani iptal edin. Markete giderse falan o kadarlık para ver eline. Benzini de nakitle alsın. Onun dışında da kişisel ihtiyaçları için her hafta belli miktarda nakit ver eline.

O zaman onun kredi kartı olmasın yani iptal edin. Markete giderse falan o kadarlık para ver eline. Benzini de nakitle alsın. Onun dışında da kişisel ihtiyaçları için her hafta belli miktarda nakit ver eline.

Benzini ben alıyorum zaten, kartını verir cnm bana aslında istersem ona engel olabilirim ama bn kendi düşünebilsin istyrm

Back
X