Bu kadın ne yapmaya çalışıyor ?

Eşinizin ailesine çocuğu göstermemek olmaz diye düşünüyorum. K. valide de iyi, kötü bir adım atmış, bayramlarda kısa, resmi bir ziyaret yapmak da uygun olabilir. En azından eşiniz gözünde, annesinin attığı adıma karşı siz de bir adım atmış olursunuz. Eltinizi de orada görürseniz soğuk bir selam verirsiniz olur biter. K. validenize telefon etmezseniz eltiyle de telefonda görüşmek zorunda kalmazsınız. Elti konusunu hiç bir şekilde duymak, tartışmak istemediğinizi k. validenize açık olarak ifade etmeniz yararlı olur kanısındayım. Elti çocuğu görmeye gelirse kabul etmemek olmaz belki, ama sizin ona gitmek gibi bir mecburiyetiniz yok.

Eşiniz madem bayramda bile gitmemenizi kabullenmiş bu kadarlık bir görüşme onu da tatmin eder sanırım. Eşinize sırf bayramlarda gideceğinizi, onun dışında birşey yapmayacağınızı, eski kırıcı tavırlarını tekrardan segilemeye başlarlarsa da artık bir daha onlarla görüşmek istemeyeceğinizi baştan açık, açık, kırıcı olmadan anlatın bana kalırsa.

Canim kendine dertmi ariyorsun?
esin karari sana birakiyor
sen simdi gidip neye ozur dileyeceksin?
sana "o...pu" diyen o degilmiydi?
babasinin parasiylami alindi set takimi?
esin aldi degilmi?

komik olur gidip ozur dilesen
belki yalnizliktan gidecegin bir kapi olsun istiyorsun ama
kendini ezdirerek bu kadar agir laflari yutarak gideceksen
eltin sevinmeyecekmi ? samimi buluyormusun sen onlari?

ben olsam postayi koyardim seni bilmem ama
arayi bu sekil kendini ezdirerek duzeltmek
sana avantaj saglamayacak

bana da ka.validen inandırıcı gelmedi.
öyle olsa bile hadi araları düzeldi.
sana gelecek beraber,hanımın gönlü olsun diye senin paspas olman gerekli galiba.
hem saygısız,hem densizler.
seni sayıp doğumdan sonra gelmeleri gerektiğini biliyorlar ama bunu lütuf haline sokuyorlar.

k.validen ve kocası eltinin ağzının payını vereceğine senin set alman mesele olmuş.
o zaman eltin izin verirse nefes alsın tüm sülale.

kendini üzmemek için bir sınır koydun,onu aşmalarına izin verme.
gelseler de çok mesafeli ve soğuk ol.

madem içlerinden kuduruyorlar senden uzakta yesinler birbirini.

ne zaman ne densizlik yapacakları belli olmadığına göre,riske gerek yok.

Allah'ım ne insanlar var,duyunca inanamıyorum.
erdem,hoşgörü,iyilik,fedakarlık,saygı hiç uğramamış benliklerine.............

Son düzenleme:
Canim kendine dertmi ariyorsun?
esin karari sana birakiyor
sen simdi gidip neye ozur dileyeceksin?
sana "o...pu" diyen o degilmiydi?
babasinin parasiylami alindi set takimi?
esin aldi degilmi?

komik olur gidip ozur dilesen
belki yalnizliktan gidecegin bir kapi olsun istiyorsun ama
kendini ezdirerek bu kadar agir laflari yutarak gideceksen
eltin sevinmeyecekmi ? samimi buluyormusun sen onlari?

ben olsam postayi koyardim seni bilmem ama
arayi bu sekil kendini ezdirerek duzeltmek
sana avantaj saglamayacak

tamamen katılıyorum canım. Kendimi ezdirecek birşey yapmam bu saatten sonra.Görmeye gelen gelsin kapım herkese açık ama ben gidip gitmeme kararını onların davranışlarına göre alacagım. Eltime gelince geçinmeye niyeti olsa simdiye kadar bi olumlu davranışını görürdüm onun iyi niyetli olmadıgını biliyorum o yüzden onun oyununa gelmeyecegim.

bana da ka.validen inandırıcı gelmedi.
öyle olsa bile hadi araları düzeldi.
sana gelecek beraber,hanımın gönlü olsun diye senin paspas olman gerekli galiba.
hem saygısız,hem densizler.
seni sayıp doğumdan sonra gelmeleri gerektiğini biliyorlar ama bunu lütuf haline sokuyorlar.

k.validen ve kocası eltinin ağzının payını vereceğine senin set alman mesele olmuş.
o zaman eltin izin verirse nefes alsın tüm sülale.

kendini üzmemek için bir sınır koydun,onu aşmalarına izin verme.
gelseler de çok mesafeli ve soğuk ol.

madem içlerinden kuduruyorlar senden uzakta yesinler birbirini.

ne zaman ne densizlik yapacakları belli olmadığına göre,riske gerek yok.

Allah'ım ne insanlar var,duyunca inanamıyorum.
erdem,hoşgörü,iyilik,fedakarlık,saygı hiç uğramamış benliklerine.............

Evet gelmeyi lutuf sayıyor istiyorki eltimle beraber gelsin ama bunun olması için benim özür dilemem gerekiyormuş ister gelsin ister gelmesin ben onun evine kayınvalidemin altında oturmasına ragmen 1 defa bile gitmedim.Çünkü davet etmedi üstelik kayınvalideme gelip gitmem bile kıskançlık konusu oldu.O da bi zahmet gelmesin

gelsın bence torununu görsün gitsin ama sen hep bundan sonra yıne sırt dönebilcegini düşünerek hareket et aklına yerleştırkı sırt döndüğünde üzülmeyesın eşin için gelsın torunu için gelsın yapacak yok onlarda ana baba istedıklerını yapsınlar gercekden ama sen kendıne hakim ol duygularınada. insallah tez atlatırsın bu olayları

Eltin kadar kayınvalidende de hata var, anne olsaydı eltinin
sana öyle davranmasına izin vermezdi
Anlamadığımda kayınvalidenin onunla arasının bozulması senin
yüzündenmi ki seni barıştırmaya çalışıyor!
Eğer karar sana aitse kafnı yorma.
Anne de dersin ki bana herkesin önünde şerefime
laf söyleyen gelsin kendisi özür dilesin.

Eltin kadar kayınvalidende de hata var, anne olsaydı eltinin
sana öyle davranmasına izin vermezdi
Anlamadığımda kayınvalidenin onunla arasının bozulması senin
yüzündenmi ki seni barıştırmaya çalışıyor!
Eğer karar sana aitse kafnı yorma.
Anne de dersin ki bana herkesin önünde şerefime
laf söyleyen gelsin kendisi özür dilesin.

kayınvalidemin kızı yok ben evlendiğimde o onun 4 senelik geliniydi eltim beni sindiremedi aralarına girecegimi düşündü.Ben onu arasam sorsam eltim kayınvalidemle kavga ediyormuş konuşma onunla diye ... arasını bozulması benim şimdi evime gelecek cocugumla ilgilenecek olması KAYINVALİDEM İSTİYORKİ BEBEGİ SEVMEYE ELTİMDE ONUNLA GELSİN MEMLEKETTEN BUNUN OLMASI İÇİNDE BİZİM BARISMAMIZ LAZIMMIŞ ben hiç tavır yapmadım ona bayramda seyranda gördüm merhaba dedim ama cevap alamadım şimdi istiyorlarki sen adım at ki oda bizimle gelsin düşündükleri bu

Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin lafı tam senin için söylenmiş sanırım. Deliyi akıllandırmaya çalışırlar etrafında dört dönerler akıllıyı da delirtirler. Dünya çirkeflerin dünyası olmuş kardeşim, sen eşini çocuğunu evliliğini şerli insanlardan koru. Bol bol dua et, size bir zararları dokunmasın. Bayramda seyranda gör, torununu illa ki görecek ve onlardan etkilenmemeyi öğren.

kayınvalidem artık onu kızı gibi benimsemiş afedersiniz yüzüne tükürse elhamdülillah diyor.nereye giderse onunla olmaya alışmış, onu kızı benide gelini gibi görüyor o laf dinlemiyor sen onu idare et demeye getiriyor... iyide ben zaten 2 senedir sizin içinizde hiç olmadım ki kayınvalidem bana hiç yaklaşmadı ki onun kıskanmaya nedeni olsun ne bir hediyesini ne de bir güler yüzünü gördüm. Gittigim bayramdan bayrama oda burnumdan gelerek geri dönerdim meger orda onuda sorun ediyormuş.Benim düğünüm ona göre daha iyi sartlarda yapıldı ailemde eşimde istediğim herşeyi aldı... eltimin esas zoruna giden bu oldu kayınvalidemgilden yardım görmesemde onlar almış onlar yapmış gibi hissediyor oysa o degeri bana veren eşim.

Ama ben eltimden çok kayınvalideme kızıyorum arayı dengelemek ona düşerdi.ona uyup uyup 2 sene bana etmediği demediği laf kalmadı şimdide bebege yüzü tutsun diye herşeyi eltimin üstüne atıyor
ben cocugum ya anlamıyorum tabi ...

55 yaşında koca kadın kendi kişiliğini oturtamamışsa bu saaten sonra yapacak pek bişey yok:19:
siz mesafenizi koruyun derim...

Canım kaynananın oyununa gelme ne kadar kurnazmış eltinden özür diletmeye çalışıyor.bende elti yok ama görümce var kıskanç bitane
benimde 4 sene oldu evleneli birsürü sey yaptılar .hamilyken nasılsın diye sormadılar tebrik bile yok.bebeğim doğdu .20.günü geldiler .bi
işey yokmuş gibi. yine gelmek istedi.eşime söylemiş bende geri çevirdim.telefon açtım kaynanama biz konuştukmu geçmişteki meseleler halledildimi dedim.benim kabahatim varsa özür dilerim diyor şunları şunları yaptın diyorum kabul etmiyo .benle meselen bitmeden çocuğu göremessin dedim şu an 7 aylık oldu oğlum, altlı üstlüde oturuyoz göstermiyorum çocuğumu sokakta ancak görüyolar kaynanam yaklaşamıyo bile yanıma .torununu çok sevseydi yaptıklarını kabullenip özür dilerdi.demek ki konuşsam yine aynı şeyleri yapıcak.görümcem daha yüzünü göremedi oğlumun.ne yapıyolarsa karşılığını görüyolar sende aklını kullan evini karıştırmalarına izin verme eltinide sokma evine

Canım kaynananın oyununa gelme ne kadar kurnazmış eltinden özür diletmeye çalışıyor.bende elti yok ama görümce var kıskanç bitane
benimde 4 sene oldu evleneli birsürü sey yaptılar .hamilyken nasılsın diye sormadılar tebrik bile yok.bebeğim doğdu .20.günü geldiler .bi
işey yokmuş gibi. yine gelmek istedi.eşime söylemiş bende geri çevirdim.telefon açtım kaynanama biz konuştukmu geçmişteki meseleler halledildimi dedim.benim kabahatim varsa özür dilerim diyor şunları şunları yaptın diyorum kabul etmiyo .benle meselen bitmeden çocuğu göremessin dedim şu an 7 aylık oldu oğlum, altlı üstlüde oturuyoz göstermiyorum çocuğumu sokakta ancak görüyolar kaynanam yaklaşamıyo bile yanıma .torununu çok sevseydi yaptıklarını kabullenip özür dilerdi.demek ki konuşsam yine aynı şeyleri yapıcak.görümcem daha yüzünü göremedi oğlumun.ne yapıyolarsa karşılığını görüyolar sende aklını kullan evini karıştırmalarına izin verme eltinide sokma evine

Bende eltimi evime sokmak istemiyorum ama eşim 2 erkek kardeş,birbirilerine çok düşkünler eltim birşey yapınca göze batmıyor ama ben yapınca daglar gibi görünüyor gelmesin desem sanırım tüm aile gelmeyecek ve gelin evine sokmadı diyecekler. Eşimin kırılmasından çok korkuyorum onu incitmek istemiyorum onlar yüzünden zamanında eşimi çok kırdım. Eşim onlar gelecekti sen katmadın derse yıkılırım ben...

Eltimi tınlamak istemiyorum ama kayınvalidemin onu sürekli öne sürmesinden çok sıkıldım... Onu neden bu kadar önemsiyor anlayamıyorum

Nişanlıyken Size Küfür Etmiş..

Bundan Sonrası da Gelir Bunun..

Bu Kadından Kurtuluşun Yok..

Ya Eline Alıp Evire Çevire Allah Ne Verdiyse..

Ya da Susacaksın, Bakacaksın Gözünün İçine..

Nişanlıyken Size Küfür Etmiş..

Bundan Sonrası da Gelir Bunun..

Bu Kadından Kurtuluşun Yok..

Ya Eline Alıp Evire Çevire Allah Ne Verdiyse..

Ya da Susacaksın, Bakacaksın Gözünün İçine..

onun küfürünü erkek tarafı hata olarak görmüyor canım çünkü eltimin agzı öyle onun normal konusma tarzıda oymuş evlenince gördüm. Ama benim yetişme tarzım onun laflarını kaldırmıyor

işin en enteresan tarafı ben bu güne kadar hiç karşılık vermememe ragmen taktir edilmedim bende ona küfredebilirdim,onu saymayabilirdim,görmezden gelebilirdim.Bunları yapmadım ama taktirde edilmedim bak kıza saygısını hiç bozmadı denilmedi aksıne ona yalakalık yapmam beklendi... işte özür dilemem bekleniyor şimdide.Neden kıymetli yaşlanınca o bakacakmış onlara, oglunu da mutlu etmiyor evliliği çok huzursuz geçiyor, eşini annesini babasını saymadan nasıl bu kadar kıymete biniyor...

Ben eşimle özenilecek kadar iyi gecinirken,anasına babasına saygımı bozmazken neden dışlanıyorum aklım mantıgım almıyor...Eltime daha ne kadar anlayışlı davranabilirim daha ne yapabilirim, agzına saglık nişanımı düğünümü mahvettin mi demeliyim, 2 senelik evliliğimde kayınvalidemi kayınbabamı benden uzak tuttun iyide yaptın mı demeliyim

kayınvalidemin gözleri bu kadar mı kör... olamaz ya altında ne düşünüyorlar ne planlıyorlar acaba korkmuyorum dersem yalan söylemiş olurum...

2 Senelik evliyim eski konularımı bilmeyenler için kısaca bir özet geçicem.Nişanımda yaşanan eltim sana neden set takıldıda bana takılmadı diye kendini birşey mi sanıyorsun sen or... diye küfürüyle başladı. Bu olaydan sonra düğüne kadar iki aile görüşmedi.Nişandaki olay yasandığı sırada sadece kadınlar vardı ve kayınvalidem onu tuttu haklıymış istememeliymişim... Bu arada setin parasınıda eşim kendisi ödemişti benim hevesim var diye ... Neyse evlendik bayram seyran gidiyorum bi biri laf sokuyor gülüyor bi biri baktım birbirilerini tatmin ediyorlar Ben safımda beni neden sevmiyorsunuz diyerek önlerinde ağlardım. Daha sonraki 2 bayram gitmedim.8 aylık hamileyim 1 defa arayıpta kızım nasılsın diyen olmadı.2 senedir ankarada yasıyorum evime 1 kez bile gelmediler. Bu durumlar beni çok yıprattı sevilmek gelip gitmek çok istedim ama gözümün içine baka baka ağlattılar beni.

Şimdiki sorun kayınvalidemle eltim kavga etmişler aynı şehirde altlı üstlü oturuyorlar.Beni aradı kızım canım yavrumlu konuşmalar şasırdım çünkü hep adımla hitap eder.Sonra olayları anlattı eltim varken beni arayamıyormuş tartışıyorlarmış,benim bayramlarda oraya gelip gitmemi istemiyormuş,eşine problem çıkarıyor çocukları var yuvası yıkılmasın diye ondan tarafa olmak zorundaydım diyor...Şimdi eltimle arası iyice açılmış evine gelip gidemiyor,eltim buna afedersiniz sen gevursun şusun busun gibi agır lafları olmuş... yorum yapmadım.Benden eltimden özür dilememi istedi sen onu hoş gör o hasta dedi bende küfürü yiyen benim üstelik su ana kadar onu kıracak hiç bir davranışta yapmadım dedim. Bayramdan bayrama görüyorum hatrınız için yüzümü asmam dedim.

Şimdi torunu olacak ya evime mecbur gelecek beni yumuşatmaya mı şalışıyor? 2 yıldır neden gelmedin diyecegiz diye mi? tüm suç eltimdeymiş gibi anlatıyor peki sen sen büyük degilmiydin 55 yaşında kadın eltim benle aynı 25 yasında 6 senelik evli hadi onunki kıskançlık senin ona uyman dogrumuydu. neden tüm suç eltimde olsun...Bana yaptıklarını asla ama asla unutmuyorum nasıl bu kadar iki yüzlü olabiliyorlar.
Eşimin gözünde affettirdi kendini beni aramayan sormayan insanların bebegimi görmelerini istemiyordum eşimmle anlaşmıştık şimdi aradı diye eşim gelsinler diyor.Yine eltimle barışacak bana sırtını dönecek öncedende oldu o orda hakimiyeti kurmuş o isterse konusur kayınvalidem benle istemesse konuşmaz ... Bana yaşatılan nişan dahil 3 sene kimsenin gözünde degil ne oldu şimdi kötünün iyisi mi oldum ??????

canım çncelikle hamileliğin hayırlı olsun, Allah sağlıkla eline almayı nasip etsin bebişini,
bence kesinlikle taviz verme, hamileliği ben de yaşadım ve ben de benzeri-aynı ağırlıkta olmasa da sorunlar yaşadım-kesinlikle tavrını koy, ben kızkardeşim doğumuma gelmedi, neymiş depresyondaymış, ben de bu hafta sonu konuştum sen benim yüzümü yere eğdin, beni o kadar üzdün ki dedim..
neyse kendi konuma dalmayayaım,
eltinin lafıyla hareket eden bi kayınvalideye, ve o kıskanç karektersiz eltiye yüzünü bile gösterme,
ne kendinin ne beişin
canım kafana da takma,
sağlıklı bi bebek olsun yavrun, sen stres yaparsan bebeğin de doğduğunda stresli olur sonra allah korusun..

onun küfürünü erkek tarafı hata olarak görmüyor canım çünkü eltimin agzı öyle onun normal konusma tarzıda oymuş evlenince gördüm. Ama benim yetişme tarzım onun laflarını kaldırmıyor

Heee Onun ki Görünmüyor..
O Zaman Erkek Tarafı da Öyle Yani..
Normal Geliyorsa..

Canım Bu Arada Hayırlı Doğumlar..
Allah Bebeğini Sağlıklı Sıhhatli Kucağına Almayı Nasip Etsin..

Back
X