Bu Kayınvaldeyi Ne Yapmalı?

anaksunamoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
516
3
96
42
Diğer
Bilenler bilir daha öncede kayınvaldem ve eşimin akrabalarından dertliydim.Çeşitli yorumlar yapmıştım kimi zaman haksız olduğum söylendi kimi zaman da haklı olduğum.Bir daha bir şey yazmayacam diyordum ama bir saat önce öyle bir şey oldu ki sizlere akıl danışmadan edemeyeceğim.

Geçen hafta kayınvaldemin teyzesi ölmüş.Çok yaşlı ve kanser hastası bir kadındı.Eşim aradı ve annemin teyzesi ölmüş ara dedi.Bende kayınvaldemi baş sağlığı için aradım.Tlfnu kayınpederim açtı ve kayınvaldemin (ramazan nedeniyle komşularla toplanıp her gün okurlar) kuran'da olduklarını söyledi.Gelince aradığını söylerim o seni arar dedi. O gün bekledim aramadı.Akşam bekledim aramadı.Benim cep tlfnumda problem var zaman zaman açık olduğunda evde çekmiyor.Eşim işden geldi eşime birde senden arayalım dedim.Eşimin tlfnunu da açmadı.Eşimi sonra arar dedim.O gün hiç aramadı.Bugün kızımın yaş günü.Sabahtan beri herkes arıyor.Ben babanesi de arar diye düşündüm ancak yine aramadı. Bugün eşimle sağlık ocağına gittik.Kızımız aşı olacaktı.Aşıdan çıktıkdan sonra eşim bana annemi ara dedi.Kendisi annesiyle konuşmuş.Bende dedim ki o gün niye annen beni aramamış.Eşim dedi ki babam söylememiş.Nasıl söylememiş ya dedim.Dedi ki söylemiş de sadece demiş ki gelin seni aradı.Kayınvaldem oğluna diyor ki baban böyle dedi bende ne bileyim aramadım. Bu sefer eşime dedim ki annen tlflarda bir garip oluyor.Aramak istemiyorum.Aramak istersem ararım. Bunu söylememde ki neden de teyzesinin öldüğü gün ben kendi anneme hemen söylemedim.Bir kaç gün geçtikten sonra kendi anneme söyledim.Annemde hemen kayınvaldemi aramış baş sağlığı için kayınvaldem annemle çok soğuk konuşmuş.Annem de saf saf kadın herhalde tlflarda konuşmayı sevmiyor kısa konuştuk.dedi. Ben kayınvaldemi iyi tanıdığım için biliyorum tepkisini.Annem geç aradı diye kapris yapıyor.Bugün eşime bu olayı da anlattım.Dedim annen anneme böyle yapmış.Eşim dedi ki onu niye yaptığını söyleyim.Kayınvaldem diyor ki eşime ölen öldü cenaze bile kalktı annesi kaç gün sonra arıyor. Şimdi şunu da anladım demek ki oğlunu hep bu şekilde dolduruyor. Bende bağırdım çağırdım.Dedim ne kadar takıntılı bir annen var yaa.Ya ben anneme geç söylediysem öldüğünü.Mübarek günde bir insan bu kadar fesat düşünebilirmi? Sonuçta geç veya erken benim annem aramış,baş sağlığı dilemiş.Kadın normalde annemi hiç aramaz.Nasılsın diye sormaz.Hep bekler bizler arayalım benim annem arasın.Bakın bugün torunun doğum günü yine aramıyor. Sizce yine haksızmıyım sinirlenmekde?

böyle kayın vadeye ne yapsan sen yine suçlı olacaksın sana takmış be güzelim

oğlunu senden kıskanıyor

valla konunuzu bilmem ama eşinize sürekli annesinden dert yanmak konusunda doğru değilsiniz.
o sizin kayınvalideniz olabilir ama eşinizin annesi.
sonuçta yanlışları da olsa eşinin sürekli annesi hakkında olumsuz konuşmasından hoşlanmaz.

Çok merak ediyorum...
Gerçekten..
Her evlilikte oluyor mu bu aradı-aramadı davası??akannehir
Neyse bu başka bir topik konusu olur artık..
Takmayın kafanıza arkadaşım.. Boşverin..
Uzatılacak bir konu değil vallahi..:teselli:

siz annenize geç söylediniz, anneniz de bu yüzden geç aradı, kayınvalideniz bunu bilmediği için bozuldu...
ve kayınvalideniz hatalı değil mi...
pekiii...kayınpederiniz kayınvalidenize söylemedi aramasını beklediğinizi, kayınvalideniz de aramadı, siz de buna bozuldunuz...
siz hatalı değil misiniz....???
nekadar küçük şeyleri olay yapıyosunuz ya...ille sorun olsun yani...

Böyle kayinvalideyi ne yapmali...

tandıra başlık atmalı
yandım anam dedikçe
altına odun atmalı

kaydirigubbakcemile3

Saka lütfen alinmayin, sadece basligi ve mesajini okuyunca bu geldi aklima kaydirigubbakcemile3

Ama arkadaŞım sende tek tek anlatmıŞsın
kasma bu kadar salla geÇ
koca kadını bu yaŞtan sonra deĞıŞtıremeyeceĞıne gÖre
he de geÇ yanı
herŞeyıde eŞıne anlatmak zorunda deĞılsın annesı sonuÇta
bı ınsanı deĞıŞtıremıyorsan kabul etmek zoeundasın

Hislerime tercüman olmuşsun çirkin'im.

Aynısını ben yazacaktım.

canım bu olaylar gerçekten çok küçük konular. kendini yıpratıyosun böyle ufak tefek şeylere takılıp. boşver ya hiçbirşey senden önemli değil. bozma o güzel moralini değmez hiçbirşeye. ufak tefek şeylere takılma bırak enginine. Yaşa Hayatını :lepi:

sallaaaa aramazsa aramasın...eşinin yanında konusunu açma demekki anneci birisi.. erkeklerin evlendikten sonra anneleri kıymete biner zaten...boşver keyfine bak...

Ben kaynanam beni aramadı diye bozuldum demedim ki. Sadece o aramadı.Araması gerekmezmiydi. Demek istedim.Hem onun beni aramamasına inan o kadar mutlu oluyorum ki araması aramamasından daha iyi.O asıl onu aramıyoruz diye bozulur.Hep isterki o aransın.Hep birileri onu arasın halini hatrını sorsun ama o kimseyi aramasın.Bende onu istersem ararım istemezsem aramam.Bugün üzüldüm.Kızım için.Demek ki çocuğumun ilk doğom günü onun hiç umurunda değil.İnşallah ilerdede kızıma aynı şeyleri yapmaz.Ben her doğumgünümde babanem tarafından arandığım için bana garip geliyor.

hakkaten enteresansınız he...
bir okuyun ne yazıyor konuda...
kaynan lafını görür görmez savunmaya geçmeden, birbirinizi desteklemeden olmuyor mu yaniii...
anlamıyorum ki ben...

madem bozulmadınız neden konuyu taaa ölen teyzeden başlattınız ki...
o zaman kızımın doğum günü, babaannesi aramadı üzüldüm deseydiniz...
biz de haklısın deseydik...

madem bozulmadınız neden konuyu taaa ölen teyzeden başlattınız ki...
o zaman kızımın doğum günü, babaannesi aramadı üzüldüm deseydiniz...
biz de haklısın deseydik...

Ayyyyy afedersin canım yaaa düşünemedim.Bir dahakine söz sana soracam neyi nasıl yazacağımı.Pardon yaa ben nasıl olduda düşünemedim mafoldumben

Aman yarabbi.. Ayni benim kayınvalidem..
Küstüm çiçeği -tatlicadiarzu- Canım yat kalk dua et, kayınvalidenin yanında bi de onu sürekli dolduran, kayınvaliden tavır yapmazsa onun yerine sana itinayla tavır yapan görümcelerin yok!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…