Bu Kayınvaldeyi Ne Yapmalı?

Evet hepimiz birer kaynana adayiyiz be güzelim...kizimizda olsa oglumuzda yarin öbürgün ellere karisacagiz allahin izini ile...

Madem hicbir zaman oglunu elinden aldim gibi tavirlar icerisinde olmadin niye beni kiskaniyor, en degerlisini elinden aldim gibi bir yorum yazma gereyi duydun anlamis degilim...neyse!!

Önceki konunu hatirliyorum...bir zamanlar esime halasinin kizini düsünmüslerdi diye dertleniyordun....burdan belliki cok fazla takintilisin...bana göre!!

Yas tutup tutmamasi önemli degil, gelini olarak aramalisin diye düsünüyorum....

Hayat cok kisa...bu gibi gereksiz seyleri kafaya takmayacak kadar...

Evet hepimiz bir gün kaynana adayıyız.Zaman zaman kendi ailemle eşimin ailesini kıyaslıyorum.Eminim bunu ister istemez hayatımızın bir döneminde hepimiz yapıyoruzdur.Benim ailem ailem diye demiyorum çünki haksızlık oldumu kendi aileme de her zaman tepki göstermişimdir.Benim ailem bizi hiç bir zaman hiç bir konuda zorlamazken neden eşimin ailesi bize hep bunu yapıyor? İnsanlar neden evlenir? Mutlu olmak,üremek,aşık olmak, bir ömür paylaşmak var iken neden aileler çocuklarına veya gelinlerine damatlarına saygı duymazlar.En basittinden ben bir yıl içerisinde sadece 20 gün izin kullanabiliyorum.İznimide istediğim gibi değerlendirmek isterim bu benim hakkımdır.Kaynanam benim dediğim olacak dediği zaman beni afaganlar basıyor.Ben memleketime kaynanamın dayısınımı görmeye giderim yada kendi ailem ve eşimin ailesinden sadece yakın akrabaları görmeye mi? Kaynanamın dayısı bana uzak.Eşim bile muattap olmazken ben ne konuşurum? Ben takıntılı olduğumu da düşünmüyorum.Haksızlıklara tahammül edemiyorum diyelim.Takıntı başka birşey.İnanın öyle şeyler yaşadım ve duydum ki hepsini taksaydım şimdi çok farklı olurdum.Ben ailemde her zaman saygı,sevgi,huzur,anlayış,iyi niyet gördüm.Karşımdakindende onu bekliyorum.Herkes ben veya ailem gibi olacak değil tabiki de ama insan olmanın özellikleri bunlar diye düşünüyorum. Eşimin annesi benim karşıma geçipde 'Oğlum biraz daha bekleseydi senden iyisini bulurdu' derse buna kızarım. Takıntı değil ama haksızlık yaptığını düşünürüm.Benim aileme göre de belki de ben eşimden daha iyisini bulurdum.Ama benim ailem hiç bir zaman bunu ne eşime nede bana söylemezler çünki bu çok çirkin birşey. Kendi meziyetlerimi burada anlatacakda değilim.Herkes tabiki de kendine göre özeldir.Ancak kaynanamda dayanamadığım bir şey var ki o da çok kendini beğenmiş olması.Herkes özeldir.İlk başlarda inanın önemsemiyordum ancak benimde artık bir sınırım var ve bu sınırı aştığını düşünüyorum.Tekrar ediyorum.Takıntı değil haksızlığa tahammül edememe.Aynısını benim ailem de yapsa tepki gösteririm.

Kayınvalideniz yakın akrabasını kaybetmiş belki onun verdiği hassaslık vardır üzerinde. Hem ben bu konuda size hak veremedim yada sizin adetinizmi öyle bilemiycem sadece kayınvalidenizi arayacağınıza yanına gitseydiniz elini öpüp başsağlığı dilleseydiniz belkide bunların hiçbiri olmazdı mesela siz nasıl kızınızı doğum gününde aramadığına üzülüp alınıyorsanız oda gelmeyişinize alınıp üzülmüş olabilir.

Ben Erzurumdayım kayınvaldem ise İstanbul'da ne yazık ki gidip elini öpecek kadar yakın değilim.Ayrıca yukarda da belirttim.Teyzesi kanser hastasıydı.Kız kardeşi teyzesinin oğluyla evli.Doğal olarakda teyzesine kaynanası olduğu için kayınvaldemin kız kardeşi bakıyordu ve kaynanam ne zaman oraya gitsek ölsede kurtulsanız derdi.

Güzelim hepimiz yasiyoruz zaman zaman bu tip seyleri....bende diyorumki önemsememek lazim...cünkü neticede yine üzülen yipranan sen oluyorsun..

Kaynanani sevmiyor bazi huylarini tasvip etmiyor olabilirsin ammennah ama her yaptigni her dedigini bu denli kafana takarsan isin zor.....

Ayrica hircindeniz arkadasimin dediginde katiliyorum....gidip kaynananin elini öpüp basin sagolsun anne deseydin hicte böyle seyler yasamazdin...

Aynisini benim ailem yapsa tepki gösterirdim sözünede ben sahsen katilmiyorum...cünkü yapi olarak kendi ailemize gösterdimiz sabri ve anlayisi eslerimizin ailelerine göstermiyoruz....egri oturalim dogru konusalim...yerimseniben

Tabi sizde haklısınız sanal ortamda beni tanımadığınız için böyle yorumluyorsunuz.İnanın şu mübarek Ramazan ayında yalanım varsa Allah bildiği gibi yapsın.Annem eşim ve ben arabada gidiyorduk.Konu dua okumaktan açıldı.Annem eşime 'Sen Kuran'ı arapçadan biliyorsun.Ne güzel.Ama ibadetlerini tam anlamıyla niye yapmıyorsun?' dedi.Eşime baktım bozuldu.Annemin söylediklerini suçlama gibi algıladı.Annem sadece sordu.Çünki annem dört dörtlük ibadet yapan biri değildir.Sadece soru olsun diye sordu.Eşimde sıkılıp üzülünce anneme kızdım.Bu nasıl bir soru.Sen ne kadarını yapıyorsun.Seni niye ilgilendiriyor gibi şeyler söyledim.Şimdi düşünüyorum da aslında hata.Buna da belki de tepki vereceksiniz.Ama o an inanın haksızlık yaptı diye anneme bile acımadım.Eşimin yanında kaynanam bana çok laf sokmuştur ama eşimden hiç böyle bir savunma görmedim. Ayrıca tekrar söylüyorum kayınvaldemin elini öpmeye gidemem ben Erzurumdayım o ise şuan İstanbul'da

her koyun kendi bacağından asılır

Son düzenleyen: Moderatör:
her yazıyı okuduğumda kise kafana takma gibi avuntular yazıyor .karşınızdaki kişi size ilk evlendiğiniz aylarda oğlunu sizden kıskandığını söylese ne yaparsınız .öyle canım sıkın ki herşey zamanla değişir dedim .ama değişen hiç birşey yok .kadını önüne yemek koyuyorum (bu arada hiç yemek yapmayı bilmez. şaka falan değil kayın pederim yapardı)gene o lanet olası çenesi kapanmaz .yok o tuzlu ,bu yağlı.... bazen kafasından tutup yemek tabağının içine kafasını sokmak istiyorum .yatalak veya hasta olsa amenna bakarım yaptığımıda ibadet sayar susarım ama eli ayağı tutuyor .evde hizmetçi varya ...artık öyle bir durumdayım ki sanki sinir uçlarımla oynuyor benı sinir etmek için kasti yapıyor çünkü yaptığını farkında gözümün içine bakıyor ne dicem diye ...hayatım boyunca bir insandan bu kadar neferet edebileceğimi düşünmezdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…