bu kaynanaya ne cevap verilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
doğumdan önce ölürsen söz koyacağım de

kaynananın yaptığı hiç hoş değil...göbek adı gibi kaynanaın ismini koyup çocuğun kimliğine kendi istediğin ismi yazdırırsın çocuk oklula başlayınca zaten herkes çocuğu kimlikte yazılı olan isimle tanımaya başlıyor diğer ismin bir hükmü kalmıyor o zaman en sorunsuz bu şekildede halladebilirsiniz benim abiminde öyleydi kimlikte başka isim vardı okuldan beri o isim ile çağrılıyor artık

Kızım dünyaya geleceği vakit eşim çerkes olduğu için ille hepbir agız çerkes isimleri sayıyorlar bana ..Kayınvalideme şunu dedim senin çocuklarının adı niye çerkes isimlerinden meydana gelmiyor ? torunlarınıza koyacağınıza çocuklarınıza koysaydınız dedim konu kapandı :) Kızımız iki isimli oldu birini eşim diğerini de ben koydum..

Canım diren sakın pes etme.Taviz verirsen ilerde başka konularda belki daha hassas konularda müdahil olmaya başlar kaynanan.Önce kocanı ikna et.Üzüntünü hissettir.Ben 4 yıllık evliyim.eşimin ailesinde dedelerinde kalma bir gelenek vardı.Vardı diyorum çünkü bu geleneği ben yıktım:)dededin dedesinden itibaren bu ailedeki bütün erkek çocukların ismi f ile başlıyordu.hatta kaynana baba sakın başka isim düşünme diye uyarıda bile bulunmuştu.Katı kuralları olan bir aile zaten.Öylemi dedim içimnen siz görürsünüz.Hamileliğim boyunca eşime bu konuyu açtım.Bana yapılan haksızlıkları anlattım sürekli.Bu işin boşanmaya kadar gideceğini ima ettim.Eşim de yavaştan isim konusunu getirdi gündeme koymak istemiyoruz falan diye.Ama aile çok politik önce ses etmediler.Ben biliyorum bunların her zamanki tattik.oğlum oldu.Bunlarda bir ilgi bir sevgi anlatamam.güya beni iyilikle mahçup ettirip susturacaklar.Alttan da ağız yokluyorlar.Arkamızdan bu konuya dair eşimin 5 kardeşi,anne ve babası toplanıyor falan.Üstelik biz bebe şekerlerini falan hazılatmışız düşün kendi koyduğumuz isimle.Tabii ne önemi var bunun onların gözünde hiç.Baktılar eşimi ikna edemiyorlar.(aslında eşim beni kandıramadı.)bu defa baskı üzerine baskı.Mecbursun diyorlar düşünse.eşim gelip bana yalvarıyor.hiç yumuşamadım.Benim istemediğim söyle dedim.eşine söz geçiremiyor diyecekler diye buna da yanaşmadı.Veee beni aradı face i aç dedi.Ne göreyim oğlumuz kimliği ve isim:Ahmet deniz :) şoku 4 ay sonra atlattılar.Dedemiz torununu 4 ay sonra ayağına çağırarak gördü.ve ben çok mutluyum.eğer f den koysaydım çatlardım herhalde.Cenım çok uzun oldu ama sıkılmazsın umarım okurken.çok uğraş verdim yıllarca.senin msjı görünce sayanamadım.Lütfen sakın vazgeçme...

bu kaynanaya ne demeli ?

cevap vermek istiyorum : canim bebegimsin sen emret ben senin icin olurum..ne demek senini icin yasiyorum soyle dorduz dogurayim hepsine rukiye 1 rukiye 2 rukiye 3 rukiye 4 koyarim..

canım beni yanlış anlama ama kayın annenle tartışma ilk çocuklar genelde anne babanın ismi oluyor isim yüzünden kötü olma eşinin ne düşündüğü önemli tabiki tarla falan filan o kelimesi benimde hoşuma gitmedi cevabını veri ver ama isim yüzünden kötü olma RABBİM eline kucağpına sağlıkla versin onu düsün ne önemi var ismin

benim kaynanam da aynısını yaptı ortada bebek yok neymiş efendim kaynatamın babasının adını kimse koymamış erkek olursa onu koyarmışız ikinciyede ne istersek onu koyarmışız deli olmuştum ....kendi koymamış bana koydurtacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…