bu kaynanaya ne cevap verilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K.validenin ne kiymetli tohumu varmis. Bu arada ismini cok merak ettim ama sanirim yazamazsin.

Ben senin yerinde olsam direkt esime hamileligimi kullanarak duygu somurusu yapardim.

Insani zorla oyuncu yapar bu insanlar.

Zaten hamilesin canini sikmaman gerek, sen esini hallet gerisini dusunme.

Kadinla sen muhattap olursan daha cok uzulursun. Senin hedefin esin olmali.

canım ne kadarlık evlisin. Eşinle severek evlenmediniz mi?

daha yeni evliyiz 1 yıl bile olmadı görücü usulu evlendik ben kocama aşık oldum o daha beni görmemişti sonra görüştük falan evledik işte kadının benim üzerimde hakimiyet kurma çabası var ama ölürümde o hakimiyeti kurdurmam dişe diş :)

Böyle kendini üzerek değil.Eşine annesini şikayet ederek hiç değil.Ben değiştirdim eşimi.6 ay birbirimizi yedik ailesi yüzünden.Ailesine kızıp eşime patlıyordum 3aydır ailesine tek kelime etmedim.Kayınvalidem bana laf soktukça susuyordum artık gülümseyerek cevap veriyorum hem ben rahatım hemde kayınvalidem kendine geldi geri adım attı.Kocamda etrafımda fır dönüyor.Ama alttan alttan bana yapılanları gözüne sokuyorum.4 ay önce hastanelik olmuştum mesala kayınvalidem ertesi gün öğrendiği halde bir kere aramadı bende eşime söylenmiştim:"Bir geçmiş olsun bile demedi,insanlıktan yoksun..."gibi. 3 gün sonra eşim ara dediki beni aradı,açmadım bile.Geçen gün Kayınvalidem acile gitmiş,şeker için.Bende 3 gün bekledim önce 3.gün aradım"Anne nasıl oldun merak ettim "dedim.Gelen ses acayip bozuk,gitmedik aramadık diye ama şuan aradığım için birşeyde diyemiyor.Akşam eşime güleryüzle annesini aradığımı söyledim ekledim:"o beni aramadı ama ben aradım kocam mutlu olsun diye.Büyüklük bende kalsın "dedim.Boynuma sarılıyor kocam.Kocamın gözünde iyiyim ama kayınvalide sinir oldu ne gittim ne kocamı gönderdim 3 gün.Bilmem anlatabildim mi arkadaşım.

canım valla tebrik edrim helal olsun sana. Hepimiz yapabilsek keşke. Ben kayınvalide ile aynı evdeyim evleneli on ay oldu ama artık ayrı eve çıkmak istiyorum çok bunaldım. Eşimde istiyor aslında ama durum yok şuan diyo fakat biliyorum ki eşim birşeyi gerçekten isterse yapar.yeter ki istesin. Ne yapacağım yaaaaaa

canım aslında erkek milleti salak varlıklar hemen kanarlar kandırması kolaydır yeterki dilinden konuşmayı bil. Kaynanayı deli et sen sakın kötü olma eşinin seni çok sevdiğini hep senin için birşeyler yaptığını falan söle ona dfa deli olsun bi çatlasın.

Biz ilk evlendiğimizde eltilerimle felan oturuyorduk mantı açıyolardı hiç unutmam. Çocuktan laf çıktı dedi işte kayınvalidem oğlun olursa Hasan koyarsın ( Hasan da babasının ismiymiş )dedi. Benim tepem attı tabi Hasan koycağım kalmış.. Dedim 15 tane torunun var yarısı erkek onlara koydursaydın.. Hiçte koyamam dedim. Tamam dedi bir daha da söylemem. Söyleme dedim bitti. İsim konusunda sadece fikir alırım bu nasıl şu nasıl diye ama öteki türlü şunu koyalım diyemez kimse valla Alınlarını karışlarım.

Son düzenleme:
Bunları konuşmak için daha çok erken ama yinede kayınvalidenizin uslubu hoş değilmiş..

Yöresel deyim olabilir, yaşından dolayı kullanıyor olabilir ama saygısız bir cümle olmuş.

Bence ''hoş bir cümle değil dediğin'' deyip gerisinde susun bir daha söylerse..

İsim konusunda da annenizi örnek vermeniz yanlış olmuş. Bu tür durumlarda kendi ailesini katarak örnek vermemli çiftler.

Vefat eden insanların (oda yad edilesi insanların) adı konur vefa borcu olarak ve anne babaya sadece tavsiye edilir.. Bunu söyleyin.

Hayırlısı zamanı gelsin hele bir deyin.

Eşinizde kabul ederse size sormadan k.validenizin dediğini, tarlayı nadasa bırakmakla tehdit edin.

Şaka bir yana eşinizle konuşursanız aranızda halledeceğinizi düşünüyorum.

Hayırlısıyla ve sağlıkla alırsınız inşaallah kucağınıza bebeğinizi.

Son düzenleme:
ben de yeni evliyken hem kaynana, hem görümceler "erkek çocuğuna babamızın adını koyacaksın" dediler. ben de "benim değil sizin babanız, kocanız. siz kendi evlatlarınıza koyun o ismi." deyince sinirlendiler ama eşim benden yana olduğu için bir daha konusunu açamadılar. Gerçi 8 senedir çocuk olmadı ama kısmet böyleymiş.

sen canını sıkma mub. arkadaşların da dediği gibi politik davran. eşinin yanında kaynanaya iyi ol, eşin yokken kendini ezdirme, saygısızlık yapmadan sınırlarını belli et. erkekler duyduklarına değil gördüklerine dikkat ediyor. sen eşinin yanında kaynana ne kadar iyi olursan, kaynanan şikayet etse de eşin sözlerini dikkate almaz.

Son düzenleme:
ilk yazdığına göre yorumumu yapıyorum..diğer yazılanları okuyamadım affola, arada ne oldu ne bitti bilmiyorum.

canım belli ki kayınvaliden cahil biri,yoksa ne tarladan ne de kendi ismini çocuğa vermeden bahsederdi. bu gibi insanlara bir şey anlatamazsın, düşünce yapısını kazısan da değiştiremezsin.

eşin ne diyor bu konu hakkında bilmiyorum ama, eğer annesinin fikrindeyse güzelce konuş. belli ki semiyorsun kayınvalideni.gerçi bu laflardan sonra sevsen de eskisi gibi sevmemiş olursun.

asla sinirlerini harap etme, koyma istemiyorsan koymazsın olur biter. ismi konulmadı diye torununu dışlayacak hali yok..eğer olursa da ne hali varsa görsün yapacak bir şey yok..ama burda önemli olan sensin. şimdi durup durup düşünürsün tarla tohum lafını. boşver, kendi cahilliğiyle kalsın..benim ananemde öyledir mesela, bir şeyi anlatırken çoğu kez küfürle örnek verir..çok rahatsız olurum ama yapacak bir şey yok, öyle alışagelmiş.

kendini üzme harap etme, dediğim gibi eşinle güzelce konuş.eğer eşin de senin yanındaysa ama annesini kıramıyosa (okuyamadığım için ihtimalleri düşünüyorum) elbet vazgeçer.

ne kadar cahilce konuşmalar tarlaya tohum ekmek bilmem ne kusura bakma cnm ama kayanana çok snir oldum gerekirse dünyadaki en çirkin ismi koy ynede o kadının adını koyma bnce çatlasın orta yerinden !!!!!

lafa bak ya tarla deil tohum önemliymiş .....böyle zihniyetlere yuhh diyorum kayınvalideniz o çok kıymetli ismini kendi kullansın sadece....
kızı yok galiba tarla falan dediğine göre bence vereceğin cvp şu benim evvelden beri aklımda bi isim vardı onu koyucam bitti............

Son düzenleme:

aynen. insanı zorla oyuncu yaparlar

Kayınvalidende çok ayıp etmiş ya ne biçim konuşmalar o ya ! Sende dersin bu benim çocuğum ben karar veririm adınada sanınada ancak bu dilden anlarlar yok tohummuş yok bilmem neymiş ne ayıp şeyler bunlar.Eşinlede konuş eşinide güzelce ikna et ismini ben koymak istiyorum dersin olur biter bu senin en doğal hakkın

kızı bekar oğluda onunkine koy deddim . isim için erken daha hiç birşey belli değil ben bana karşı yapacaksın edeceksin üslübuna kızıyorum bn enin kölenmiyim sen sultanmısın ona kızıyorum onun dediği olacak oğlu hep öyle alıştırmış bendende görmek istiyo

Sağol tatlım.İnşallah en kısa sürede çıkarsın kendi evine.Politik olmak lazımmış gerçekten.Banada ilk aylarda annem söylüyordu ama ben laf sokmalara,maddi zorluklara sinir olup evde kavga ediyordum.Sonra bu forumda bir arkadaştan örnek aldım.Kayınvalidenin taktiğini ona uyguluyorum.Diyeceğim ne varsa konu komşu ne der,senin iyiliğin için anne tarzıyla bende laf sokuyorum,bana söylenen akıllıca karşılık veriyorum.Eşimin yanında hiç somurtmuyorum.Gerçekten erkekler göremiyorlar bunu.Üstelik zamanında ailesine rağmen benimle evlenecek cesareti olan kişi çok üstüne gidildiğinde gözünü kırpmadan benden de vazgeçer.O benim annemden sürekli yakınsa ben vazgeçerdim böyle düşünün.Neden kendi yuvamı dinamitliyim?Tatlı dille herşey düzeliyor.Alttan alttan oya gibi işle eşini."Ev ev üstünde,annen çok yoruluyor,oda yaşlı artık.Ben yardım etsemde,karı koca huzurla oturacakları yaşta bizim dertlerimize de tasalanıyorlar.Keşke paramız olsaydı kendi evinde herkes rahat ederdi" gibi.Sürekli bunu işle.Sen geçimsiz olma düşünceli (!) ol.

arkadaşım gönülden kutluyorum seni bana nasıl i taktik önerirsin kocamın gözünün açılması lazım ailesinin yanında benimle hiç ilğilenmiyo bende somurtuyorum kızıyorum hiç önem vermiyo anasının yanında oda haliyle yapacak yapacağını bana da akıl ver

Başlığa bakarak cevap yazıyorum.
Hayırlısı ile o günlere gelelim de,Rabbim sağlıklı sıhhatli versinde ismini koymak kalsın diye cevap
verirdim büyük ihtimal.

sen öyle zannet derdim ben.hiç kimse kusura bakmasın çocuğum olursa eşimin dışında hiç kimseye söz hakkı bile vermem.fikirlerinizi ve yorumlarınızı kendinize saklayın derim.

Taktik demeyelimde öneri benimkisi.Ben yaşadım,bende işe yaradı.Sizde deneyin diyorum sadece.Tatli dilli olmak lazım başta.Kayınvalidenden nefret etsende güleryüzlü ol eşinin yanında.Eşine surat asma hatta annesi için birşeyler yapmasını iste.Hediye aldır sen alma eşine aldır.Aşkım annene süpriz yapalım de.Kayınvaliden mutlaka bir kulp bulur sende oysa ben o mutlu olsun istemiştim dediğinde eşin kimi mağdur görür acaba?Ben geçen gün böyle yaptım mesala kayınvalidem kızıma bırakırım dedi aldığım malzemeyi.Eve gelince eşime "çok üzüldüm hediye başkasına verilir mi ben ona özenip almıştım "dedim.Kocam "birdaha almayız "dedi.Şİmdi ben annene hadiye almam birdaha deseydim kıyamet kopardı aramızda eminim kendisi söyledi.
Arada şakayla karışık "babası bebeğinin canı gezmek istedi,şunu istedi bunu istedi gibi naz yap.Eşinle yürüyüşe çık hatta kayınvalideni de davet et yaşlılar araba olmadığı sürece tenezzül etmezler.Gelse bile iyiniyetli olan sen olursun.Eşin çabanı görür.Sana söz söyleyemez.Birde eşinin saygı biçimi de bu olabilir bazı erkekler büyüklerinin yanında çocuklarını bile kucaklarına almıyorlar saygısızlık diye.Böye bir durum mu?Ev yaşantınızı bilemiyorum ama eminim sen ne demek istediğimi anlamışsındır.TATLI DİL VE MAĞDUR olmak bir erkeği kendinden ediyor
Ad konusunda acele etme kendini üzme dediğim gibi.Konu açıldıkça kapat.Baktın olmuyor 2 isim koydur son çare kendi istediğinle hitap edersin bebeğine büyütüp eşinle aranda olay haline getirme derim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…