bu kaynanaya ne cevap verilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mub

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
349
5
296
Diğer
kızlar kaynanam dedi ki kız olursa benim adım konulacak!( emire bakarmısınız) ben de dedim ki benim annemde alınır olma dedim öbür çocukların koysun olmaz dedim o erkek annesiymiş tarla önemli değilmiş tarlaya ekilen tohum önemliymiş ben önemli değilim yani ben dokuz ay karnımda taşıycam dedim o bebeğe isim koymak benm hakkım tabi çoçuk yok ama ortalıkta gıcık ediyo bu kadın beni allam ya ne demeliydim ki kadına eşime derse o da tamam derse tavrım nasıl olmalı

doğmamış bebeğe don biçmek kaynananızın yaptığı.isminide vermek zorunda değilsin.ekilen tohum varsa tarlasıda var.ay çok sinirlendim tarlaya tohum tohuma tarla çok.o dediklerinden sonra yırtınsada ismini vermem kaynanamın şahsen.

Tabi ki kesin ve net bi şekilde tavrını koymalısın,o neymiş öyle yaa..Siz eşinizle baştan bi isim belirleyin ismi zaten belli falan deyin..
Biz eşimle öyle yaptık.Daha hamile değilken isimleri netleştirdik,şimdi hamileyim ve Allah izin verirse o isimler konulacak..

Eşimde güya bana şaka yapıyo kız olursa annemin adını koyarız deyip bi kahkaha attı,halt etmişsin sen dedim.İsimler belli bi kere.Tabi ki öyle şey mi olur dedi.

Sizde eşinizle aranızda isim belirleyin ve öyle yapın..

Allahım Allahım şaşırıp kalıyorum bu emri vakilere. kendisini tarla diye nitelendirilebilene ve beyin taşıdığını idda eden bir hemcinse ne denilebilir ki. sen yüz göz olmadan eşin gerekli cevabı versin biz evladımızın ismini belirledik desin. ayrıca kızımıza senin yanındayken senin isminle hitap etmek saygısızlık olur diyiversin canımmm

hamilemisin yoksa öylesine mi söylüyor kadın?

böyle baskıyla olursa,koyacaksan da koymazsın?

mrb tatlim,kadina bak yaaa tarla onemli deilmis tohum onemliymis(gicik oldum kayin valdene)tarla olmadan tohumun bi ise yaramaz deseydin!valla ben senin durumunda olsam istemem istemedigimide acikca soyledrim,kocanin annesi onemlide senin annen onamli deilmi,ya bence kimsenin karismamasi lazim sonucta siz anne baba oluyosunuz en dogal hakkiniz kendi cocugunuza sizin isim bulmaniz.

sizde kaynananızda doğmamış bebeğe don biçiyorsunuz,hele bir hamile kalın,doğma zamanı yaklaşsın sonra sıra isme gelsin

E oldu dokuz ay ben canımdan can vereyim ona biri çıksın "Tarlaya tohum ekmek" desin ...
Umarım eşin senin yanında olur, sana destek sağlayacı bir tavır sergiler canım ...

kızlar bi de benm bucevaplarım ona karşı gelmek oluyo o herşeyi yapacak edecek ben susacağım öyle diiyo bana cevap verme diyo cahil kadın evet hamileyim ben kadın çıldırttı beni tavrımı koyacam eşime söyliyim çocuk ismi düşünelim diye ayy ne hakkı var ya erkek anne die ben ağaç kavuğundan mı çıktım

kayınvalıdenın uslubuna pess yaaahuu .. Allah nasıp ederse oğlum olacaak ve ısım konusunda kımseyı konusturmadım ! ne tohum kocamı ne de bahcıvan kaynanamı ! bu kaynanaların zoru nedır gelınlerle anlamam .. gıcık oldum yaaa

madem böyle bir baskısı var sen istediğin ismi koyarsın 2 isimli olsun dersin... ama kendi koyduğun isimle seslenirsin... şahsen ben zevkle eşimin babasının adını vericem ama hakeden bir insan olduğu için gocunmadan... fakat bana da gelip ortada olmayan bi çocuk için tarla değil tohum önemli benim adım konacak dense bende senin gibi tepki verirdim koyacağım varsa da koymazdım... o nasıl oğlunun üzerinde hakkı olduğunu bilerek oğlunun çocuğuna isim baskısı yapıyosa bu söz konusu çocukta senin !!!! madem tarlanın önemi yok neden kendi adı veriliyo kendi de bi tarla dön ona de ki oğlum olursa tohumun adını veririm tarlanın önemi yok !!!

ne kadar kaba şeyler bunlar tarla tohum
bu ailelerin bebek isimlerini karışmalarını da hiç anlamam.
hiç uzatmayın,inatlaşmayın sonuçta daha ortada birşey yok.
hele bi o günler gelsin eşinizle beraber karar verirsiniz

Kayınvalidenizin Başka İşi Yok Sanırım..
Tarlada Tohum Sayıyor..

HIIII iş biraz alengirli..sanırım oldukça gayretli bir kaynana. bak özellikle anlattıklarına istinaden kayınvalide demiyorum.. senin işin sadece çocuğun ismi değil. daha başka problenlerin var gibi gibi...

ne gibi problerim var canım aaçıklarmısın anlayamadım selmas88. kızlar kaynanalr bu kadar fena olmak zorunda mı niye durduk yere moralimi bozuyo daha çoçuk yok ama ben onun emirine kızdım ben onun kölesimiyim o ne derse o mu olacak bıktım yaa akıllı bi yol izlemeliyim nolur bana yardım edin her işte öyle bu kadın

Offf hiç tahammül edemediğim şeylerden biri de bu.
Bırakın annesi babası ne istiyorsa onu koysun. Sizin yapmanız gereken, çocuğunuza ismini kendinizin koymak istediğinizi kararlı bir şekilde söylemeniz. O kendi düşüncesini söyledikçe siz de kendi düşüncenizi ısrarla söylemelisiniz. Eşinizin tutumu da önemli tabi. İnşallah o da sizin gibi düşünüyordur.
Biz daha evlenmeden eşimin annesi torunlarına isimlerini koymuş kız olursa bu, erkek olursa bu olacak diye.
Eşim evlendikten sonra söylemişti. Hamile kaldığımda da kendisi koymak istediğini ısrarla söylemişti ki eşimle bizim istediğimiz bir isim zaten vardı. Israrından o kadar bunalmıştım ki ''bizim istediğimiz isim olacak lütfen bu konu burda kapansın'' dedim net bir ses tonuyla.

çok ama çok sevsende olmaz bu iş.kaldıki böyle konuşan bi insan ne derece sevilebilir.saçmalamış hatta.ayrıca tarla verimsizse tohumunda önemi yoktur.tarla benzetmeside çok acayip geldi bana:) de ona senin tarlada iş oladı ben şimdi bunu düşünüyor olmazdım:))

hamile bile değilsen hiç kafana takma..
kısmet bi hamile kalalım, isim koymaya kalsın iş desene

eşi,m ana kuzusu onu kırmamak için öl derse ölür ben ne dersem o olacak diyo bana ben git dersem gideceksin gitme dersem gitmeyeceksin bundaki cürrete bak kaynanam oğluna da melek

mub canım,
problemlerin,
kaynanaın sana rahatlıkla her istediğini söyleyebilmesi senin için problem.
senin ona cavap vermeni istememesi bir problem,
seninde bir kadın olduğunu görmesine rağmen TARLA tanımlamasını senin kırılacağını alınacağını düşünmeden yapabilmesi problem,
yani canımcığım senin kaynanan problem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…