• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu kez erkek tarafıyım, kuzenimin ilişkisi, yorum yapar mısınız?

Bir de tabiki taşıma su ile değirmen dönmez ama herşey sade bir nikahla yapılsa, gelinlik uygunca kiralansa ve kredi ile ev eşyaları alınıp gelen takılarla ödemesi yapılsa neden olmasın ki ?
Bir de benim bildiğim evli çiftlere hediye alınır. Bi yakını liste yapıp herkese uygun yollu ama temel şeyleri buyu eksik deyip dağıtabilir. Kirli sepeti, çamaşırlık vs.
Yani 30 yaşına gelmiş adamın başını yesen ne yemesen ne birikim yapmadın diye. Şuan başının etini yiyerek geçmişi değiştiremezsin. Gerekirse ek iş bulur veya şartlarını zorlar daha iyi bir iş bulur bundan sonrası için çabalar.
Sevgilimin maaşı benimkinden az, asgari ücret alıyor. Ve evleniyoruz. Ama ailesinin durumu benim aileme göre çok iyi. Ha böyle olmasaydı da yine evlenirdim. Çünkü aşığım. Ve hayatın zorluklarına onunla katlanabilirim. Bu çiftin arasında aşk yok. Onlar görücü usulü tanıştırılmışlar ve durum mantıklarına yatmamış.
Karışmayın. Ki bence tanıştırmanız dahi hata. Böyle şeyleri hiç sevmem ve dahil olmam. Birinin çok iyi bir arkadaş, kuzen, evlat olması onun iyi bir eş olacağı anlamına gelmiyor. Kimsenin içini bilemezsiniz. O yüzden bence hiç bir şekilde müdahele etmeyin
Görücü usülü değil tam,baya da görüştüler ben kızı bilmem de kuzenim iki haftadr yemek yiyemiyor, sigarayı bırakacaktı güya iki pakete çıkardı esmerdi zaten karardı küçüldü resmen çocuk :( e ara madem diyorum, kız bundan bekliyor çünkü artık adım, arayamam ben o kıza yetemem o beni hor gördü bilmem ne 😟 artık aşk değil mi aradaki mücadele mi eksik bilmem; ben de artk bırakıyorum zaten bu ilk ve son çöpçatanlığım olacak

Görücü usülü değil tam,baya da görüştüler ben kızı bilmem de kuzenim iki haftadr yemek yiyemiyor, sigarayı bırakacaktı güya iki pakete çıkardı esmerdi zaten karardı küçüldü resmen çocuk :KK43: e ara madem diyorum, kız bundan bekliyor çünkü artık adım, arayamam ben o kıza yetemem o beni hor gördü bilmem ne 😟 artık aşk değil mi aradaki mücadele mi eksik bilmem; ben de artk bırakıyorum zaten bu ilk ve son çöpçatanlığım olacak
Kaynanamın yaptığı çöpçatanlık bile en sonunda bize patladı, bir de siz kendiniz yapmışsınız. 😬

Herkese merhabalar, bu kez aracı olarak başlattım sayılan bir ilişkide fikir almak istiyorum sizlerden sevgili kk üyeleri :)
Kuzenim erkek, sevdiğim değer verdiğim bir çocuk yaklaşık 5 yaş küçük benden, burada asgari ücretli bir işte çalışıyor, eskiden azcık haylaz olsa da şimdilerde işinde düzen tutturdu ve aşık oldu sanırım evlenmek istiyor (bu zamana kadar evlenicem lafını duymamıştık ağzından çünkü).
her neyse, kızla tanıştıran da benim, o da asgari ücretle çalışan, hoş bir kız ve 7-8 ay oldu sanırım ilişkileri başlayalı. ancak işler sarpa sarıyor gibi, ikisini de tanıyınca, ki kuzenimi teyzemden ötürü de ayrı severim, bana geliyor konular ister istemez ve yardımcı da olmak istiyorum.
evlilik lafı geçtiğinden beri bizim kuzen eski hayatının ceremesini çekmeye başlamış; nerdeyse 30 yaş, sıfır birikim olunca.. işte kıza daha az dışarı çıkalım, yeri gelir yemeği dışarda yemeyelim falan demiş :) kız da geliri bizimkiyle aynı olsa da ailesinin maddi durumu daha iyi; öyle yokluk görmüş biri değil sanki hoşuna gitmemiş bu durum. bizimkine 'sigarayı bırakıp birikim yapıcam diyosun, senin sigara paranla mı evlenicez biz? benim yediğim içtiğimim hesabını mı yapıyosun? şehir dışı sözü vermiştin aylar önce bunun için mi gidemedik bir yere...???' diye ağzına geleni saymış; çocuk geldi nerdeyse ağlayacak çok zoruma gitti bitirdim diyor (ki haklılık payı var bence kesinlikle, kız da çalışıyor sonuçta neyse...)
Kız aramış 'abla ben onu küçümsemedim, geçekçi bir çözüm bulsun istedim sadece, bana açık olmuyordu, işlerin bu noktaya geleceğini bilemedim ' diye ağlıyor (dinleyince ona da hak veriyorum nasıl oluyorsa :/ )
Sonuç olarak iki haftadır ayrılar; kuzenim burda üzgün, kızı duruyorum kız orda üzülüyor.. kız son bir kez aramış bir daha aramam diyor, benim kuzenin de arayacağı yok.. Teyzem arıyor barıştır diyor ama... sanki benim kuzen haklı yani sanki bu kızla beklentileri uyuşmayacak gibi, hiç araya girmeyeyim diyorum siz ne dersiniz (kız fena geldi yani bana biraz, objektif olamıyorum ya da :)
Not: bu süreçte kısa dönem askerlik de var, onu da diyesim geldi nedense
Bencede karışık bi durum siz hiç karışmayın bence kafanız daha rahat olur

Kaynanamın yaptığı çöpçatanlık bile en sonunda bize patladı, bir de siz kendiniz yapmışsınız. 😬
Kuzenim çok ısrar etmişti ne bileyim dinlemeseydim keşke, yakıştırdım dış görünüş olarak falan bunlar aşık ollur birbirine demiştim hatta; oldukar mı olmadılar mı bilmem de artk sonu hayırlı değilmiş demek :(

Zor bir durum ama 30 yaşına gelip köşeye hic para atmaması beni de düşündürdü. Tanistirilma şeklinden ziyade kişilikle ilgili olduğunu düşünüyorum ben. Tamamen gözlerimi kapatamazdım mesela aşık olsamda.
Bence kuzeniniz gurur yapmak yerine ek ise başlasaydı kız da çabasını görüp güvenirdi. Bana kalırsa sorumsuz olduğundan korkmuştur. Su anda da taze acısıyla belki kuzeninizin aramasını bekliyor ama sonunda yine mutlu olamazlar gibi. Çünkü kuzen hak verip elinden geleni yapmak yerine bitirmeyi seçmiş.
Asgari ücretle her şeyi ikimiz yapalım demesi bana göre de makul değil.
Eşim asgari ücretten 1.5 , 2 bin kadar fazla aliyor, borçsuz evlendik. Hem birikimi vardi hem de ailesi yardımcı oldu. Ve cok rahattı nişanlılık döneminde. Tüm kazancımı önüme serebiliyordu. Ama şu an "sadece bir cocuk mu düşünsek maddi durumlar ortada?"diyor bana. Evlilik cok başka ve kuzeninizin sandığı gibi değil.
Gercekten çocuğuma eşime nasil yeticem kaygisindaki bir insan icinde bir miktar zor.

Zor bir durum ama 30 yaşına gelip köşeye hic para atmaması beni de düşündürdü. Tanistirilma şeklinden ziyade kişilikle ilgili olduğunu düşünüyorum ben. Tamamen gözlerimi kapatamazdım mesela aşık olsamda.
Bence kuzeniniz gurur yapmak yerine ek ise başlasaydı kız da çabasını görüp güvenirdi. Bana kalırsa sorumsuz olduğundan korkmuştur. Su anda da taze acısıyla belki kuzeninizin aramasını bekliyor ama sonunda yine mutlu olamazlar gibi. Çünkü kuzen hak verip elinden geleni yapmak yerine bitirmeyi seçmiş.
Asgari ücretle her şeyi ikimiz yapalım demesi bana göre de makul değil.
Eşim asgari ücretten 1.5 , 2 bin kadar fazla aliyor, borçsuz evlendik. Hem birikimi vardi hem de ailesi yardımcı oldu. Ve cok rahattı nişanlılık döneminde. Tüm kazancımı önüme serebiliyordu. Ama şu an "sadece bir cocuk mu düşünsek maddi durumlar ortada?"diyor bana. Evlilik cok başka ve kuzeninizin sandığı gibi değil.
Gercekten çocuğuma eşime nasil yeticem kaygisindaki bir insan icinde bir miktar zor.
Aynen öyle kız somut bir şeyler derken bunları kastedmiş olsa gerek; son ayrılık kararını birlikte almışlar güya ama ikisi de teşvik etmiş birbirini. Ailesine de güvenemedi haklı olarak, başta keşke bu hayallere kapılmadalardı

Kastî demek istemiştim ya :)
Yahu üstüne alınma sen... Bak güzel kardeşim boşver onları artık çünkü ikiside farkli şeylerde dilerim ikiside denklerini bulur. İki muhteşem insan bazen bir biri için iyi olmayabiliyor.

Back
X