• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu kez erkek tarafıyım, kuzenimin ilişkisi, yorum yapar mısınız?

Kuzeniniz bir iliskinin sorumlulugunu kaldiracak duzeyde degil. Burada maddiyattan da bahsetmiyorum. Aralarindaki tartisma cok basit ve affedilebilir olmasina ragmen, kiz yapici bir sekilde tekrar arayip ozur dileyip cozum onerisinde bulunmasina ragmen, beyefendi yanasmiyor. Kuzeniniz hoslansa hayaller kursa da asik olmamis bu bir. Ikincisi en basit tartismayi kaldiramiyor. Biz kadinlar olarak biliyoruz ki bu kizin dediginin on kati seyler soylesek bile ardindan ozur diledigimizde esimiz veya sevgilimiz aninda affeder. Iliski sorumlulugu almayi bilen erkeklerin hepsi bu tur sozleri alttan alir. Baska turlu ne sevgililik yurur ne de evlilik.

Herkese merhabalar, bu kez aracı olarak başlattım sayılan bir ilişkide fikir almak istiyorum sizlerden sevgili kk üyeleri :)
Kuzenim erkek, sevdiğim değer verdiğim bir çocuk yaklaşık 5 yaş küçük benden, burada asgari ücretli bir işte çalışıyor, eskiden azcık haylaz olsa da şimdilerde işinde düzen tutturdu ve aşık oldu sanırım evlenmek istiyor (bu zamana kadar evlenicem lafını duymamıştık ağzından çünkü).
her neyse, kızla tanıştıran da benim, o da asgari ücretle çalışan, hoş bir kız ve 7-8 ay oldu sanırım ilişkileri başlayalı. ancak işler sarpa sarıyor gibi, ikisini de tanıyınca, ki kuzenimi teyzemden ötürü de ayrı severim, bana geliyor konular ister istemez ve yardımcı da olmak istiyorum.
evlilik lafı geçtiğinden beri bizim kuzen eski hayatının ceremesini çekmeye başlamış; nerdeyse 30 yaş, sıfır birikim olunca.. işte kıza daha az dışarı çıkalım, yeri gelir yemeği dışarda yemeyelim falan demiş :) kız da geliri bizimkiyle aynı olsa da ailesinin maddi durumu daha iyi; öyle yokluk görmüş biri değil sanki hoşuna gitmemiş bu durum. bizimkine 'sigarayı bırakıp birikim yapıcam diyosun, senin sigara paranla mı evlenicez biz? benim yediğim içtiğimim hesabını mı yapıyosun? şehir dışı sözü vermiştin aylar önce bunun için mi gidemedik bir yere...???' diye ağzına geleni saymış; çocuk geldi nerdeyse ağlayacak çok zoruma gitti bitirdim diyor (ki haklılık payı var bence kesinlikle, kız da çalışıyor sonuçta neyse...)
Kız aramış 'abla ben onu küçümsemedim, geçekçi bir çözüm bulsun istedim sadece, bana açık olmuyordu, işlerin bu noktaya geleceğini bilemedim ' diye ağlıyor (dinleyince ona da hak veriyorum nasıl oluyorsa :/ )
Sonuç olarak iki haftadır ayrılar; kuzenim burda üzgün, kızı duruyorum kız orda üzülüyor.. kız son bir kez aramış bir daha aramam diyor, benim kuzenin de arayacağı yok.. Teyzem arıyor barıştır diyor ama... sanki benim kuzen haklı yani sanki bu kızla beklentileri uyuşmayacak gibi, hiç araya girmeyeyim diyorum siz ne dersiniz (kız fena geldi yani bana biraz, objektif olamıyorum ya da :)
Not: bu süreçte kısa dönem askerlik de var, onu da diyesim geldi nedense
Kız haklı kuzenın deıl .Kız bence ayrılsın .Bırıkım yapmayan ılerısını dusunmez.Ama sonra degısebılır hayat

Parasal problemlerini halletmemiş teyzenizin oğlunu evliliğe adım attırmamalısınız. Yaş 30, asgari ücretle çalışıyor, askerliğini yapmamış, birikimi yok, aile desteği belli değil. Evlenmek söz konusuysa erkek evini kurup geçindirebilecek düzeyde maddiyata sahip olmalıdır. Tabii ki kadın da çalışır ama erkekte bu özellik herkes tarafından aranır.

Selam.. kuzeninizi mantikli buldum mesela ayda 4 kere yemege gidiyolarsa 2 kere giderler. Sigarayi birakirlar. Iktisatli harcarlar bu guzel bisey. Kizin tavri hosuma gitmedi aslinda ben olsam desteklerdim sevgilimi bu fikri konusunda. Nitekim de evlenirken hatta hala ayni sekilde iktisatliyimdir. Ve bunu teklif eden de bendim. Esim birsey almak istese uygunu aldiririm. Nisan dugun alisverisinde de oyle oldu. Burada bi uye vardi nisan icin 1500 luk coook uygun zar zor buldum elbise diye konusan. Sanirim bu kiz da o tip gibi geldi bana. Yani uzun lafi kisasi kizi kuzeninize uygun bulmadim ben.
Kız gayet haklı, uslübu yanlış. 30 yaşında, birikim yok, asgari ücretli bir işte çalışıyor, askere bile gitmemiş ve en ufak şeyde evlenmeyi düşündüğü(!) kızdan pat diye ayrılıyor beyefendi. Sinirlendiğimde ağzımı tutamayan ve sonrasında üzülen biri olarak daha ağır da konuşabilirdim ben. Yememizden kısalım ne demek 7 aylık bir ilişkide. İlişki daha yeniyken "yememizden kısalım" demek çok saçma. Her genç kız bu yaşlarında sevgilisiyle gezmek, eğlenmek ister. Tepkisi gayet normal. 30 yaşına gelene kadar kıssaymış birşeylerden. Kafasında evlilik olan bir adam önce birikim yapmaya çabalar kazandığı parayla 2-3 yıl içerisinde birikim de yapabilir. Ev geçindirmiyordur neticede. Haftada 2 dışarda yemek yemekle birşey olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar, bu kez aracı olarak başlattım sayılan bir ilişkide fikir almak istiyorum sizlerden sevgili kk üyeleri :)
Kuzenim erkek, sevdiğim değer verdiğim bir çocuk yaklaşık 5 yaş küçük benden, burada asgari ücretli bir işte çalışıyor, eskiden azcık haylaz olsa da şimdilerde işinde düzen tutturdu ve aşık oldu sanırım evlenmek istiyor (bu zamana kadar evlenicem lafını duymamıştık ağzından çünkü).
her neyse, kızla tanıştıran da benim, o da asgari ücretle çalışan, hoş bir kız ve 7-8 ay oldu sanırım ilişkileri başlayalı. ancak işler sarpa sarıyor gibi, ikisini de tanıyınca, ki kuzenimi teyzemden ötürü de ayrı severim, bana geliyor konular ister istemez ve yardımcı da olmak istiyorum.
evlilik lafı geçtiğinden beri bizim kuzen eski hayatının ceremesini çekmeye başlamış; nerdeyse 30 yaş, sıfır birikim olunca.. işte kıza daha az dışarı çıkalım, yeri gelir yemeği dışarda yemeyelim falan demiş :) kız da geliri bizimkiyle aynı olsa da ailesinin maddi durumu daha iyi; öyle yokluk görmüş biri değil sanki hoşuna gitmemiş bu durum. bizimkine 'sigarayı bırakıp birikim yapıcam diyosun, senin sigara paranla mı evlenicez biz? benim yediğim içtiğimim hesabını mı yapıyosun? şehir dışı sözü vermiştin aylar önce bunun için mi gidemedik bir yere...???' diye ağzına geleni saymış; çocuk geldi nerdeyse ağlayacak çok zoruma gitti bitirdim diyor (ki haklılık payı var bence kesinlikle, kız da çalışıyor sonuçta neyse...)
Kız aramış 'abla ben onu küçümsemedim, geçekçi bir çözüm bulsun istedim sadece, bana açık olmuyordu, işlerin bu noktaya geleceğini bilemedim ' diye ağlıyor (dinleyince ona da hak veriyorum nasıl oluyorsa :/ )
Sonuç olarak iki haftadır ayrılar; kuzenim burda üzgün, kızı duruyorum kız orda üzülüyor.. kız son bir kez aramış bir daha aramam diyor, benim kuzenin de arayacağı yok.. Teyzem arıyor barıştır diyor ama... sanki benim kuzen haklı yani sanki bu kızla beklentileri uyuşmayacak gibi, hiç araya girmeyeyim diyorum siz ne dersiniz (kız fena geldi yani bana biraz, objektif olamıyorum ya da :)
bosver ayri kalsinlar kizin basini yakma

Kız doğruyu söylemiş ama kötü bi üslupla. Sevgiliyken dışarda yemek yemek, evlenirken makul ev dizmek lüks değil ihtiyaçtır.
Bu sorumluluk ortaktır ama kültürel olarak kadına ve erkeğe düşen şeyler vardır.
Kuzeniniz evlenme lafı etmeden bunları düşünmeliydi. İşleri sarpa sardıran o.
Evlenecek birikimin yokken ciddi ilişkide işin ne.
Ben demiyorum ki kıza milyonlar yedirsin ama sigara yemek parası kısıp hadi 2000 olsun. Bunla da evlilik olmaz.

valla ailemden bana kalacak hiçbir şey yok. arabamız da yok. hep yokluk gördüm. 29 yaşıma yeni girdim, 4 senedir aktif iş hayatındayım. birikim yapmaya, üniversite zamanımdan başladım. 2 sene iş arama sürecim oldu, ufak tefek işlerden kazandıklarımı bile kenara attım. hep kendimi düşünüp birikim yaptım. yeri geldi zevkimden, eğlencemden kıstım, yeri geldi özendiğim şeylerden. bugün evlenecek olsam karşımda benden daha güçlü birini isterim maddi anlamda. 30 yaşına gelmiş adam bu yaşına kadar çalışmadıysa ya da çalıştı ama para biriktirmediyse (ki şu an asgari ücret alıyor olmasını iş hayatına yeni girmesine ya da aşırı vasıfsız olmasına bağlıyorum) o zaman evlilik lafı etmeyecek kardeşim.

siz aralarına girmeyin koskoca insanlar.
En çok bu koyar insana biz de para yemeği biliyoruz, ben gidip kılık kiyafetimden kasayım adam orda burda yesin parasını . Bu tip erkekler çoğaldı bakıyorum en güzel tatile onlar gidiyor, en markalı kıyafetler onda evlenirken kenarda sıfır

Ben şeyi anlamıyorum kusura bakmayın
amacım tartışma yaratmak değil.Ama
neden biz 3.kişilerin ilişkileri hakkında yorum yapıyoruz ki?
Geçenlerde bir üyede erkek kuzeni için açtı benzer bir konuyu,2 defa hemde.
Hani sizle ilgili bir durum olsa burdan bir fikir edenip ona göre bir harekette bulunursunuz derim ama burada 2 yetişkin insanın gıyabında konuşarak neyi çözebiliriz ki?
Bana biraz garip geliyor açıkçası.
Bence bırakın ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar,kendi derdimiz yokmuş gibi insanların derdiyle mi uğraşıcaz birde?
Günaydın, elbette bakış açınızda haklılık payınız var, ama ben de burda söylenenleri tahmin dahi edememiştim açıkçası taraflı bakmışım biraz ve gözümün önünde üzüldüklerini görünce dayanamayıp sordum.

Kuzeniniz bir iliskinin sorumlulugunu kaldiracak duzeyde degil. Burada maddiyattan da bahsetmiyorum. Aralarindaki tartisma cok basit ve affedilebilir olmasina ragmen, kiz yapici bir sekilde tekrar arayip ozur dileyip cozum onerisinde bulunmasina ragmen, beyefendi yanasmiyor. Kuzeniniz hoslansa hayaller kursa da asik olmamis bu bir. Ikincisi en basit tartismayi kaldiramiyor. Biz kadinlar olarak biliyoruz ki bu kizin dediginin on kati seyler soylesek bile ardindan ozur diledigimizde esimiz veya sevgilimiz aninda affeder. Iliski sorumlulugu almayi bilen erkeklerin hepsi bu tur sozleri alttan alir. Baska turlu ne sevgililik yurur ne de evlilik.
Evet malesef bu asıl sebep gibi; onca üzülüp geri dönmemesinin başka açıklaması yok; sorumluluk alıp karşı tarafı ikna etmesi gereken taraf o şu an

Parasal problemlerini halletmemiş teyzenizin oğlunu evliliğe adım attırmamalısınız. Yaş 30, asgari ücretle çalışıyor, askerliğini yapmamış, birikimi yok, aile desteği belli değil. Evlenmek söz konusuysa erkek evini kurup geçindirebilecek düzeyde maddiyata sahip olmalıdır. Tabii ki kadın da çalışır ama erkekte bu özellik herkes tarafından aranır.
Evlenmeyi hiç düşünmemişti bu zamana dek, nedenini de hiç sorgulamamıştık ama varmış demek işte sebebi :/

Kuzeniniz biraz birikim yapabilirdi bu yaşa dek ancak şu an çalışıyor bu da olumlu bir durum, askerliğini çıkarsın aradan
Sizin kuzen haksız değil kırılmakta kızın ifade şekli çok kaba diğer yandan kız da endişlerinde haklı, evlenmek ve belli bir standartta yaşamak çok zor bu aralar. Totalde kabahatli olan asgari ücret aslında, iki maaşla geçinemeyecek, ev kuramayacak gençler, memleketin yarası bu çocuklar ne yapsın...

Kız haklı burda ama, o sigarayı bırakcam şunu şunu yapcazlar yalan oluyor, bırakmıyorlar sigarayı falan. Hoş, kızın da dediği gibi, sigara parası ile evlenilmez. Ay bi de askerlik yapmamış adam. Şimdi gitse bi 6 ay, kafadan 6 ay finansal anlamda kayıp. Ya adamın parası ile geçmişte ne yaptığı da kimseyi ilgilendirmez ama en azından her ay bir gram atsaymış, çok mu zormuş? Erkek adam yapacak düşüncesinde değilim,herkes kendi önünü görecek kadar bir birikim yapmalı. Ben de kızın yerinde olsam, baktım adamın cep delik cepken delik, bi çekilirim yani, kendimi ortalara atmam hiç . Siz de tanıştırmışsınız, hiç teyzenizi dinlemeyin, barıştırmaya kalkmayın aman, işin sonunda siz kötü olacaksınız.

Kuzeniniz biraz birikim yapabilirdi bu yaşa dek ancak şu an çalışıyor bu da olumlu bir durum, askerliğini çıkarsın aradan
Sizin kuzen haksız değil kırılmakta kızın ifade şekli çok kaba diğer yandan kız da endişlerinde haklı, evlenmek ve belli bir standartta yaşamak çok zor bu aralar. Totalde kabahatli olan asgari ücret aslında, iki maaşla geçinemeyecek, ev kuramayacak gençler, memleketin yarası bu çocuklar ne yapsın...
Askerliğini yemi yapıp geldi ben yanlış yazmışım habi 3 aylık yüz yüze görüşmede bütçesi sarsıldı sanki onu demek istemiştim. Yani evet kuzenim beni hor gördü diyor da başka birşey demiyor,ama bana da biraz arkasına sığınıyor bu durumun gibi geldi; kız böyle kabalaşmadan anlatsaydı kendini yine değişmezdi sonuç sanki. Kız da zaten ben son bi aradım diyeceğimi dedim benden çıktı modunda. Hayırlısı

Kız haklı burda ama, o sigarayı bırakcam şunu şunu yapcazlar yalan oluyor, bırakmıyorlar sigarayı falan. Hoş, kızın da dediği gibi, sigara parası ile evlenilmez. Ay bi de askerlik yapmamış adam. Şimdi gitse bi 6 ay, kafadan 6 ay finansal anlamda kayıp. Ya adamın parası ile geçmişte ne yaptığı da kimseyi ilgilendirmez ama en azından her ay bir gram atsaymış, çok mu zormuş? Erkek adam yapacak düşüncesinde değilim,herkes kendi önünü görecek kadar bir birikim yapmalı. Ben de kızın yerinde olsam, baktım adamın cep delik cepken delik, bi çekilirim yani, kendimi ortalara atmam hiç . Siz de tanıştırmışsınız, hiç teyzenizi dinlemeyin, barıştırmaya kalkmayın aman, işin sonunda siz kötü olacaksınız.
Kız da çekmiş kendini zaten bu da zoruma gidiyor bizimkinin. Sonra acaba mo diye bi yokladı ama kimsenin ne kendine ne karşısındakine güveni yok

Kuzeniniz evliliğe hazır değil. Kız da aklı başında biriymiş. Daha çok uğraşırdı. Duracağı yeri bilmeli insan. Yanlış zamanda tanışmışlar. Kuzeniniz daha bilinçli olsaydı. Hazır gitseydi. Bu kız da ona iyi gelirdi belki bilemeyiz. Ama bitende de başlayanda da hayır vardır. Akışına bırakın o yüzden.

Bir de kızın maaşı sizi neden ilgilendiriyor o kısmı anlayamadım. Daha bekarken maaşın gündeme gelmesi bende eksi not oluştururdu. Bana mı güvendi derdim yani. Evlendikten sonra ayrı tabi. O zaman ev bütçesi hesaplanır. Geçim ayarlanır.

Kız haklı 30 yaşına gelmiş , birikim sıfır neyle evlenecekler ? Kız da somut birseyler görmek istemiş ve sormuş . Sigara parasını biriktirip evlenmeye kaldıysa iş , o iş olmaz.

İki tarafın beklentileri birbirini karşılamıyorsa ayrılık en doğrusu. Bir de kaç yaşında insanlar kendi sorunlarını kendileri çözsün araya girmeyin.

Back
X