• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu kez erkek tarafıyım, kuzenimin ilişkisi, yorum yapar mısınız?

Kuzeniniz evliliğe hazır değil. Kız da aklı başında biriymiş. Daha çok uğraşırdı. Duracağı yeri bilmeli insan. Yanlış zamanda tanışmışlar. Kuzeniniz daha bilinçli olsaydı. Hazır gitseydi. Bu kız da ona iyi gelirdi belki bilemeyiz. Ama bitende de başlayanda da hayır vardır. Akışına bırakın o yüzden.

Bir de kızın maaşı sizi neden ilgilendiriyor o kısmı anlayamadım. Daha bekarken maaşın gündeme gelmesi bende eksi not oluştururdu. Bana mı güvendi derdim yani. Evlendikten sonra ayrı tabi. O zaman ev bütçesi hesaplanır. Geçim ayarlanır.
Ya aslında ilgilendirmiyor tabi öyle bakış açıları oluyor ki burda olabildiğince her durumu anlatmaya çalıştm sadece, hani hesaplr konusunda daha sorun yaşanmış, buna imkan verilmeyebilrdi diye. Sizler söyledikçe aklıma geliyor ki kız da demiş bu yola bana değil kendine güvenerek çıl diye aynen

doğru kızın da, abla biz daha birbirimizi tam tanıyamadık bile,evlenmeden geçim sıkınıtısna düşmüş gibi hissediyorum, çıkmadan görüşmeden nasıl tanıcaz birbirimizi?' dediğini de yazmayı unutmuşum :KK43:
Aferim kıza çok çok haklı ve mantıklı buldum ben .

Şuan ben de evlilik hazırlığındayım ve herşey inanılmaz pahalı. Çok çok aşık olmayan evlenmesin bu dönemde :KK45:
7 aylık ilişki için evlilik konuşmak, asgari ücretle birikimsiz evlenmekten daha riskli geliyor bana:rolleyes:
Ya benm çevremde çok öyle 6-7 ayda evlilik kararı alan ama burda çok tepki aldı vardır tabi doğruluk payı evlenmek için evlenen de çok. Ya burdaki hatalardan biri de o sorumluluğu alıp alamayacağını bilmeden evlilik lafını açmak olmuş sanırım

Ben de merak ettim kuzeniniz 30 yaşında ve hiç birikimi yok nasıl evlenmeyo düşünüyor. Kiz da doğal olarak somut bir şeyler söyle demiş. Ayda 2 kez dışarıda az yemek yiyerek falan zor yani. Kuzeninizin ağzı laf yapıyor bence sadece. İyi ki ayrılmış kızdan.
Nasıl daha somut bir şey yapabilir? Banka soyacak değil ya. Başka masraflardan kısar birikim yapmaya çalışıyor. İlla çok pahalı bir düğün yapmak zorunda değiller. Sade bir nikah uygun fiyatlı ev ürünleriyle de evlenilir.

Nasıl daha somut bir şey yapabilir? Banka soyacak değil ya. Başka masraflardan kısar birikim yapmaya çalışıyor. İlla çok pahalı bir düğün yapmak zorunda değiller. Sade bir nikah uygun fiyatlı ev ürünleriyle de evlenilir.

Uygun fiyatli ev urunu mu kaldi ki? Bu devirde bulacaklari gercekten uygun fiyatli seyler bir iki aya dökülmeye başlar.
3 sene önce 250 liraya aldiğim bir urunun geçen fiyatina baktim 1250liraydi şuan.

Asgari ücret ve 0 birikimle? Ailelerden yardım olmadan? Bence evlenilmez. Yahu bir tencere bile ne kadar oldu. Perdesi, avizesi, nevresimi, yatağı, dokabı, masası, koltuğu falan derken hepsini 2.el alsalar yine olmaz. Daha beyaz eşyaları saymadım :p yani olur da bugünden almaya başlasalar 10 seneye biraz tamamlarlar herhalde.

Kızın beklentisi belli. Kız az kazanıyor ama belli ki ailesi yardım edecek. Çocuk da kendini biraz farklı göstermiş tanışırken konu sahibi demişti. Olduğundan varlıklı göstermiş. Yanlış insanlar. Sürünmek için evleneceklerine ikisi de anasının evinde otursun daha rahat ederler bence.

Asgari ücret ve 0 birikimle? Ailelerden yardım olmadan? Bence evlenilmez. Yahu bir tencere bile ne kadar oldu. Perdesi, avizesi, nevresimi, yatağı, dokabı, masası, koltuğu falan derken hepsini 2.el alsalar yine olmaz. Daha beyaz eşyaları saymadım :p yani olur da bugünden almaya başlasalar 10 seneye biraz tamamlarlar herhalde.

Kızın beklentisi belli. Kız az kazanıyor ama belli ki ailesi yardım edecek. Çocuk da kendini biraz farklı göstermiş tanışırken konu sahibi demişti. Olduğundan varlıklı göstermiş. Yanlış insanlar. Sürünmek için evleneceklerine ikisi de anasının evinde otursun daha rahat ederler bence.

Benim yukarda ornegini verdigim 250 liradan 1250 liraya cikan şey de kedimin mini su şelalesi kabı bu arada. 😬
Dugun yapmasalar bile sigara ve yemek parasindan artanla ev dizmek tam bir hayal yillarca ugrasir 2 tecereyi bir koltuğu bir araya getirecegim diye.

Erkek tarafı da olsan kız tarafı da olsan ilisme boşver. Ne istiyorlarsa onu yaşasınlar.
Kız - kendince haklı olarak - haftasonlari gezmek, sevgilisiyle güzel planlar yapmak, evini güzelce döşemek istiyor. Adamda da para yok.
Bunun sevgiyle alakasi yok ki, demek ki beklentileri farklı. Seviyor da yani alt tarafı görücü ile tanışmışlar. Sanki destansi aşk hikayeleri mi var? Başkasıyla tanışınca onu da sever. Ki otuz yaşında olup elinde üç kuruş birikim olmadan evlenmek istemek de biraz bencillik . Bir kadının çok aşık olması, ya da 'ay yaşım geçti kör topal birini bulayım evleneyim' moduna girmesi gerekiyor ki bu durumda mutlu bir evlilik öncesi süreci geçirsin...

Erkek tarafı da olsan kız tarafı da olsan ilisme boşver. Ne istiyorlarsa onu yaşasınlar.
Kız - kendince haklı olarak - haftasonlari gezmek, sevgilisiyle güzel planlar yapmak, evini güzelce döşemek istiyor. Adamda da para yok.
Bunun sevgiyle alakasi yok ki, demek ki beklentileri farklı. Seviyor da yani alt tarafı görücü ile tanışmışlar. Sanki destansi aşk hikayeleri mi var? Başkasıyla tanışınca onu da sever. Ki otuz yaşında olup elinde üç kuruş birikim olmadan evlenmek istemek de biraz bencillik . Bir kadının çok aşık olması, ya da 'ay yaşım geçti kör topal birini bulayım evleneyim' moduna girmesi gerekiyor ki bu durumda mutlu bir evlilik öncesi süreci geçirsin...
Bu arada bu yorumu yaptım ama benim annem de her birkaç senede bir araba modeli yükselten,yokluk görmeyen bir ailenin kızı. babam da otuz yaşında, birkaç ay süren evlilik yapıp ayrılmış, kazandığını kendine harcamış,gezmiş eğlenmiş bir kuruş da biriktirmemis, pansiyonlarda yasayan, ailesinden hayır görmeyen bir adammış.
Yine de herkesin lafına kulak tıkayıp evlenmişler, koltuk takımını bile zaman içinde almışlar. Ama 34 yıllık evliliklerinde çok mutlular, hırgür olmadan mutlu mutlu yaşıyorlar.
Yani bu şekilde sıfır birikim vs evlenip bir yuva kurmaya çalışip mutlu olan insanlar da var ama onların arasında aşk var. Ve evlilikten beklentileri,hedefleri vs ortak. Bu yüzden gemileri yürüyor.
Ama sizinkiler belli ki bu tarz iki insan değiller. Karşılarına bir sürü insan çıkacak, neden çeksinler ki sadece birbirlerinden hoslandilar diye bir ömür?

Bu arada bu yorumu yaptım ama benim annem de her birkaç senede bir araba modeli yükselten,yokluk görmeyen bir ailenin kızı. babam da otuz yaşında, birkaç ay süren evlilik yapıp ayrılmış, kazandığını kendine harcamış,gezmiş eğlenmiş bir kuruş da biriktirmemis, pansiyonlarda yasayan, ailesinden hayır görmeyen bir adammış.
Yine de herkesin lafına kulak tıkayıp evlenmişler, koltuk takımını bile zaman içinde almışlar. Ama 34 yıllık evliliklerinde çok mutlular, hırgür olmadan mutlu mutlu yaşıyorlar.
Yani bu şekilde sıfır birikim vs evlenip bir yuva kurmaya çalışip mutlu olan insanlar da var ama onların arasında aşk var. Ve evlilikten beklentileri,hedefleri vs ortak. Bu yüzden gemileri yürüyor.
Ama sizinkiler belli ki bu tarz iki insan değiller. Karşılarına bir sürü insan çıkacak, neden çeksinler ki sadece birbirlerinden hoslandilar diye bir ömür?

34 yıl öncesini bilmiyorum da eskiden sifirdan başlamakla şuan sifirdan desteksiz başlamak arasinda dağlar kadar fark vardir diye dusunuyorum. Yıllar evvel Turkiyeye geldigimizde benim anne babam da sifirdan ev yaptirdilar desteksiz ( kendi ulkemizde de bir evimiz var o kadar başka varlik yoktu) ama o o zamandi, şuan o kadar kolay değil.

Maddi zorluklar belli bir boyuta ulaşinca aşkı da yipratiyor bence.

Evet bizimki kıza ‘aileler karışmasın gel her şeyi birlikte yapalım’ demiş bulunmuş misal kız buna da aşırı tepki göstermiş ne demek birlikte şki taraf da üstüne düşeni yapsın diye. Yani ne denir düğün bırcu ödemek de kolay değil, evlilik düşünmez insan da kenara hastalık sağlık durumu için bile bir şey koymaz mı? Ailesi de öyleydi bizimkinin kendi de öyle oldu işte nolcak

Evet aşk da önemli bir ölçüt, bizimkisi korkup kaçmış ama ‘benimle varlığa yokluğa varım diyemedi’ diyip duruyor, kız da samimi ya da sorumlu mu bulmadı artık. Görücü de değil pek kızı çok beğeniyordu uzaktan, gidip kendi tanışamadı benden rica etti haftalarca tutturdu tanıştır diye sonradan öğrendik ki kız da çok beğeniyormuş uzaktan, ama tanışamamalarında hayır varmış demek ;)

Mesela ilk aklıma gelen, hani diyormuş ya sigarayı bırakıp birikim yapacağım diye, öyle söylemesin önce bıraksın sonra bak birikim için bıraktım desin. Somut olur o zaman.

Ya da misal.. gitsin bi beyaz eşya fiyatlaına baksın, en zaruri olanlardan bir ikisini alsın taksidine başlasın mesala( bunu da konuşmuşlar ama yapılmamış tabi ordan aklıma geldi). Bu işte zor durumdayım ama senden vazgeçmem mesajı verirdi direkt sanki kıza

34 yıl öncesini bilmiyorum da eskiden sifirdan başlamakla şuan sifirdan desteksiz başlamak arasinda dağlar kadar fark vardir diye dusunuyorum. Yıllar evvel Turkiyeye geldigimizde benim anne babam da sifirdan ev yaptirdilar desteksiz ( kendi ulkemizde de bir evimiz var o kadar başka varlik yoktu) ama o o zamandi, şuan o kadar kolay değil.

Maddi zorluklar belli bir boyuta ulaşinca aşkı da yipratiyor bence.
Tabii ki. Ama yine de bugün bile iki kişi elinde birikim olmadan , düğün yapmadan eve geçebilir, öğrenci evi gibi takilirlar. Yatak odası takımı almaz , spotcudan yatak alırlar mesela, yemek takımı almaz birkaç tabak , tencere alırlar.
maaştan maaşa,zamanla evin eksiklerini giderirler. Yani böyle bir evlilik de mümkün. Bu şekilde evlenen yakın tarihte görmedim ama bu düzende ev kurup beraber yaşayan arkadaslarim var.
Ben kendim de mesela (Allah'a şükür birikimim var ama) oyle dümdüz,boş eve de geçebilirim evlilik kararı alırsam. Ya da şehir/ülke değiştirmeyi düşünüyorsak birkaç ay /sene eşyalı kiralık evlerde yaşayabilirim. Hiç dert değil,keyif bile alabilirim.
Ama bu kişiler o kişiler değil:)
Bunlar görücü ile tanışmış, klasik evlilik hayatı isteyen insanlar. Kadın mesela, düğün istiyor. Altın taksinlar, altınım olsun yarın ona güvenip bir şeyler edinelim istiyor, yıllarca çeyizler almış,onları sergileyecek güzel bir ev istiyor, ailesini ,eşini Dostunu güzelce ağırlamak istiyor. Yani istediği klasik,mutlu bir yuva.
Peki adam ne istiyor?
Ben sigarayı bırakayim, senle de gezmeyi , dışarıda yemek yemeyi birakalim. O uc kurusu da biriktirelim taksit taksit , kit kanaat yaşayalım.
Yani olacak iş değil.
Yetmediği gibi, askere de gitmemiş diye okudum... E onun neyine o zaman elin kızıyla evlilik hayalleri kuruyor?
Heralde kızın ailesine ve düğünde takılacak altınlara güveniyor. Ama bu devirde kimse kimseye kolay kolay altın takmaz,düğün salonunun parasını bile çıkaramazlar 😕
En iyisi olmuş ayrılık. Belki çocuk da bu olaydan ders alır, hayatını bir düzene sokar

Tabii ki. Ama yine de bugün bile iki kişi elinde birikim olmadan , düğün yapmadan eve geçebilir, öğrenci evi gibi takilirlar. Yatak odası takımı almaz , spotcudan yatak alırlar mesela, yemek takımı almaz birkaç tabak , tencere alırlar.
maaştan maaşa,zamanla evin eksiklerini giderirler. Yani böyle bir evlilik de mümkün. Bu şekilde evlenen yakın tarihte görmedim ama bu düzende ev kurup beraber yaşayan arkadaslarim var.
Ben kendim de mesela (Allah'a şükür birikimim var ama) oyle dümdüz,boş eve de geçebilirim evlilik kararı alırsam. Ya da şehir/ülke değiştirmeyi düşünüyorsak birkaç ay /sene eşyalı kiralık evlerde yaşayabilirim. Hiç dert değil,keyif bile alabilirim.
Ama bu kişiler o kişiler değil:)
Bunlar görücü ile tanışmış, klasik evlilik hayatı isteyen insanlar. Kadın mesela, düğün istiyor. Altın taksinlar, altınım olsun yarın ona güvenip bir şeyler edinelim istiyor, yıllarca çeyizler almış,onları sergileyecek güzel bir ev istiyor, ailesini ,eşini Dostunu güzelce ağırlamak istiyor. Yani istediği klasik,mutlu bir yuva.
Peki adam ne istiyor?
Ben sigarayı bırakayim, senle de gezmeyi , dışarıda yemek yemeyi birakalim. O uc kurusu da biriktirelim taksit taksit , kit kanaat yaşayalım.
Yani olacak iş değil.
Yetmediği gibi, askere de gitmemiş diye okudum... E onun neyine o zaman elin kızıyla evlilik hayalleri kuruyor?
Heralde kızın ailesine ve düğünde takılacak altınlara güveniyor. Ama bu devirde kimse kimseye kolay kolay altın takmaz,düğün salonunun parasını bile çıkaramazlar 😕
En iyisi olmuş ayrılık. Belki çocuk da bu olaydan ders alır, hayatını bir düzene sokar
Evet profil genel anlamda bu şekil ama ders de çıkarama gibi bunla da evlenmediysem kimseyle evlenmem diyor bilinmez tabi. Güvenmedi kimseye de sanırım para nasıl kazanılır, biriktrilir bilmeyen biri ev, yuva kurmayı kolay zannetti, iki gönül bir olunca her şey hallolur zanneti ama öyle değil işte kim ister ki evlenip hayat standartını düşürmeyi bile bile

Bir de tabiki taşıma su ile değirmen dönmez ama herşey sade bir nikahla yapılsa, gelinlik uygunca kiralansa ve kredi ile ev eşyaları alınıp gelen takılarla ödemesi yapılsa neden olmasın ki ?
Bir de benim bildiğim evli çiftlere hediye alınır. Bi yakını liste yapıp herkese uygun yollu ama temel şeyleri buyu eksik deyip dağıtabilir. Kirli sepeti, çamaşırlık vs.
Yani 30 yaşına gelmiş adamın başını yesen ne yemesen ne birikim yapmadın diye. Şuan başının etini yiyerek geçmişi değiştiremezsin. Gerekirse ek iş bulur veya şartlarını zorlar daha iyi bir iş bulur bundan sonrası için çabalar.
Sevgilimin maaşı benimkinden az, asgari ücret alıyor. Ve evleniyoruz. Ama ailesinin durumu benim aileme göre çok iyi. Ha böyle olmasaydı da yine evlenirdim. Çünkü aşığım. Ve hayatın zorluklarına onunla katlanabilirim. Bu çiftin arasında aşk yok. Onlar görücü usulü tanıştırılmışlar ve durum mantıklarına yatmamış.
Karışmayın. Ki bence tanıştırmanız dahi hata. Böyle şeyleri hiç sevmem ve dahil olmam. Birinin çok iyi bir arkadaş, kuzen, evlat olması onun iyi bir eş olacağı anlamına gelmiyor. Kimsenin içini bilemezsiniz. O yüzden bence hiç bir şekilde müdahele etmeyin

Back
X