Tabii ki. Ama yine de bugün bile iki kişi elinde birikim olmadan , düğün yapmadan eve geçebilir, öğrenci evi gibi takilirlar. Yatak odası takımı almaz , spotcudan yatak alırlar mesela, yemek takımı almaz birkaç tabak , tencere alırlar.
maaştan maaşa,zamanla evin eksiklerini giderirler. Yani böyle bir evlilik de mümkün. Bu şekilde evlenen yakın tarihte görmedim ama bu düzende ev kurup beraber yaşayan arkadaslarim var.
Ben kendim de mesela (Allah'a şükür birikimim var ama) oyle dümdüz,boş eve de geçebilirim evlilik kararı alırsam. Ya da şehir/ülke değiştirmeyi düşünüyorsak birkaç ay /sene eşyalı kiralık evlerde yaşayabilirim. Hiç dert değil,keyif bile alabilirim.
Ama bu kişiler o kişiler değil:)
Bunlar görücü ile tanışmış, klasik evlilik hayatı isteyen insanlar. Kadın mesela, düğün istiyor. Altın taksinlar, altınım olsun yarın ona güvenip bir şeyler edinelim istiyor, yıllarca çeyizler almış,onları sergileyecek güzel bir ev istiyor, ailesini ,eşini Dostunu güzelce ağırlamak istiyor. Yani istediği klasik,mutlu bir yuva.
Peki adam ne istiyor?
Ben sigarayı bırakayim, senle de gezmeyi , dışarıda yemek yemeyi birakalim. O uc kurusu da biriktirelim taksit taksit , kit kanaat yaşayalım.
Yani olacak iş değil.
Yetmediği gibi, askere de gitmemiş diye okudum... E onun neyine o zaman elin kızıyla evlilik hayalleri kuruyor?
Heralde kızın ailesine ve düğünde takılacak altınlara güveniyor. Ama bu devirde kimse kimseye kolay kolay altın takmaz,düğün salonunun parasını bile çıkaramazlar

En iyisi olmuş ayrılık. Belki çocuk da bu olaydan ders alır, hayatını bir düzene sokar