bu kez fikirlerinize ihtiyacım var.

hunter7

şükür...:))
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.639
8.253
773
kızlar,konuyu oğlum ve gelinim adına açıyorum aslında.buraya üye olduğumu bildikleri için,bir de senin kızlara sor dediler.

benim oğlum 33 yaşında,4 yıllık bir üniversite mezunu,ama yaptığı işten(daha doğrusu işten kaçmaz ama çalışma saatlerinden ve bunun karşılığını maddi olarak alamamaktan,sektörde iş bulmakta zorluk çekmekten)şikayetçi.

bu yüzden meslek değiştirmek,yeniden üniversite okumak istiyor.2 yıllık bir üniversiteyi ,evliyken bir erkek okuyabilir mi,sizin eşleriniz,evlendikten sonra,meslek değiştirmeye kalksaydı ne düşünürdünüz?evliliklerine bir olumsuzluğu olur mu?

33 yasinda uniye hazirlanacak 34te okula baslayacak mezun olanca kamuda calisamaz, ozel sektor o yastaki yeni mezunu almaz. 2 senelik bolum dersen ondan anca ara eleman olur kalifiye degil. Ugrasmaya degmez

Yani olacak bir is degil.

Madem lisans mezunu kpss yapsin yasi gecmeden seneye a grubundan atanmaya baksin

Ben her ne olursa olsun eğitime destek verilmesinden yanayım. İş bulmakta inanın şans işi. Üniversite okuyup yine iş bulamayadabilir. Bence bölüm iyi seçilmeli. İkinci öğretim olmazsa açıktan okuyabilir ki bence açıktan okuması daha kolay olacaktır.
Bence gelininizin ne düşündüğü önemli. Ortada çocuk var mı? Gelininiz çalışıyor mu ? En önemlisi evlilikte onun desteği olacaktır. Çünkü tekrar okumak iş hayatı haricinde ekstra bir zaman harcamak demek. Bu fedakarlığı yapabilir mi?

aslında haklısınız daha açıklayıcı yazmalıydım.

sinema televizyon,lisans mezunu,sektör sıkıntılı yani kpss pek ona yaramıyormuş.genelde özel sektör.hiç işsiz kalmadı am çalışma saatlerinden şikayetçi,gelinimiz.gece sık sık kanal da kalıyor.

2 yıllık okumak istediği yer tamamen farklı bir sektör,sağlıkla ilgili,tıbbı teknisyenlik gibi bir şey.bunun nedeni de eşimin bu işle ilgili bir işyeri olması ve ileri de buna devam edebilme imkanı olması.çok şükür işleyen bir firma var.bunun başına geçmesi için de en azından sağlıkla ilgili bir diploması olması lazım. oğlum okuyabileceğini düşünüyor ama okul, ev ,iş tempo nasıl olur diye düşünüyorlar

henüz çocuk yok.gelinim lise mezunu ,muhasebeci,o çalışmak istemiyor.hatta ilk teklifi ona yaptı eşim.oku ,diplomanı al,burada işe başla diye.ama kendisine güvenemiyor.eşinin okumasına karşı değil.zaten olursa,özel bir üniversitede,2 yıl okuyacak.ama sektör tamamen değişecek.

Zor olacağı kesin ama iş hazırsa bence buna katlanılır.

Eşim de keşke istese böyle bir şeyi.. Işi çok yoğun ve nöbet usulü olduğu için hayatımızın hiçbir düzeni yok. Istese idi ben destek verirdim eşime, çocuk falan da yok zaten rahat rahat çalışırdı dersine.

O sırada işe devam edecek mi ayrılıp mı üni okuyacak, ayrılacaksa maddi durum müsait mi 2 sene işten ayrılmaya. Bunlar da düşünüldü ise neden olmasın?

Bence gelininizde en azından açıktan okusun. Kendine güvenemeyecek ne varki? İsterse yapar.
Eşiniz oğlunuz için güzel bir teklif sunmuş. Bence iş garantili ise şu aşamada denemekten zarar gelmez.
Artısı olur eksisi olmaz gibi geliyor.
Bu arada gelin hanıma hayatın müşterek olduğunu, bir işin ne zaman lazım olacağının belli olmayacağını, artık bilgi çağında olduğumuzun eğitimin önemli olduğunu hatırlatmanızda fayda var.
Hiçbir şey kolay elde edilmiyor. Biraz fedakarlık gerek. Eşinizin gelininize yaptığı bu teklif bana yapılsaydı takla ata ata kabul ederdim. Ne kadar şanslı olduğunu umarım anlar. Lütfen burayı okutun.

Zor olacağı kesin ama iş hazırsa bence buna katlanılır.

iş hazır ama, çalışacak adam yok.

2 yıllık meslek yüksek okullarında devam mecburiyeti nedir bilemiyoruz,ama işten ayrılmasa daha iyi olur tabi.zaten özel üniversite olacak büyük ihtimal ve eşim karşılayacak ücretini.çünkü oradan gelecek diplomaya ihtiyacı var.

He calisip hem okuyabilecekse neden sorun olsun, yada 2 yil calismayip karisi eve bakacak vede karisiyla bu konuda anlasacaksa yinede sorun olmaz.
Tamamen karisinin kafa yapisi ve o 2 yil icinde ailesi tarafindan falan doldurusa gelip gelmeyecek kadar akilli olabilmesi lazim birde oglunuz yaptigi fedakarligin gelecegine cidden dusundugu gibi iyi bir katki saglamasi lazim. Oyle varsayimlar uzerine boyle bir projeye girilmez yani neredese 2 sene sonrasinda daha iyi bir duruma gelebilecegi garanti olmali yoksa yine evliliklerinde sorun olabilir.

Karisiyla oturup konussunlar ikisininde kafasina yatarsa anlasirlarsa olmaz problem.

daha dün konuştuk,oğlum işini seviyor aslında,çalışmaya razı.diyor ki babamın ,diplomalı bir elemana ihtiyacı var.gir sınavlara ben seni çalıştırayım.iki yıl oku,diplomanı babama ver,sen geç işin başına. ama ikna edemedik.kazanamam diyor.lise hayatı da pek başarılı geçmemiş.bir de ticaret lisesi mezunuyum.ne Türkçe gördük,ne matematik,o soruları yapamam diyor.

Ailenin saglik sektorunde isi varmis bence kesinlikle okutun oglunuzu destek olun 2 yil idare edin gerekirse partime is bulsun bir sekilde, o calismam okumam diyen gelininizede hayat musterek tatlim seni beslemek icin almadik dersiniz, kadina bak kp ri okutmak icin teklifte bulunuyor ben istemem diyor boyle suursuzluguda hicbiryerde gormedim, baska yerde olmasa sizin is yerinizin muhasebesine bakar dimi illa disarda calismasi gerekmiyor cok korkuyorsa. Bir kadin nasil bu kadar fikirsiz olabilir anlamiyorum o evliligin o kocanin garantisi var sanki, imkan varken okuyup meslek sahibi olsana...

hem çalışıp hem okuyacak.2 yıllık bu okulu bitirirse iş hazır,eşimin işini devam ettirecek ama şimdi ki işiyle çok farklı meslekler.geliniminn çalışıp eve bakma gibi bir durumu olmayacak,zaten kiralarını biz veriyoruz.özel üniversite olursa,ücretini biz karşılayacağız.yani maddi anlamda bir sıkıntıları olmayacak.aslında teklifi gelinimize yaptık ama o kabul etmedi.

4 yıllık mezun, o alanda tecrübesi var. 2 yıllık tan mezun olacak iş tecrübesi yok. Okuyabilir ama o alanda iş bulması daha zor bence.

Durmayıp okusun derim. En baştan gitmediği kötü olmuş.

Neden olmasinki. Benim esimde calisiyor ama ha bire kurslara giriyor. Hatta muhendislik tamamlamaya bile gitmek istiyor. Hem calisip hem okulu yurutebilecekse neden olmasin? Neden bir sıkıntı olsunki? Benim esimde 32 yasinda.

oğlum freelance de çalışabilir aslında,bütün ihtimalleri düşünüyoruz.gelinim muhasebesine bakayım,sekreterliği yapayım diyor.ama yıllardır çalışan elemanlara da sen çık, gelinim gelecek denmiyor ki.eşimin istediği bir diploma aslında.muhasebe ve sekreteliği yapan kişi var.

Ayy gelininiz calismiyorsa ben gelir calisirim :))))
Isin esprisi ama açıklayıcı yorumunuzu okuyunca kesinlikle gitsin okusun. Kendi isinde calisacak en azinda (babasinin isi kendi iside sayilir)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…