bu kez fikirlerinize ihtiyacım var.

kardeşinizi tebrik ederim.gelinim konusunda da şunu söyleyebilirim.gelinim 34 yaşında ve çocuk istiyor.çok geç kalmadan,doğum yapmak istiyor.sanırım biraz da bu yüzden yanaşmıyor okumaya.
O zaman sözlerimi geri aldım gelin hanımda kendince haklı. Yinede açıktan falan okuyabilir :) karnı burnunda aöf sınavlarına giren arkadaşlarım vardı.

benim abimin meslegi var ogretmen.ancak iki yil bi bolum okudu sonra baska bi bolume dikey gecis yapti ilk bir donem okudu sonra birakmak zorunda kaldi hem meslegi hem ailesi hem iki cocuk olgi bekliyor zorlandi birakti.cocuk yokken olabilir tabiki.

İşi hazırsa okusun bence. Şayet sıfırdan başlayacak olsaydı zor derdim ama halihazırda var olan işi devam ettirmeyi düşünüyormuş,gayette olur. Muhakkak yorucu olur ama,başarabilir.

Anladim cok haklisiniz vede vicdanlisiniz tebrik ederim gelininiz sizin gibi kv kp ri bulmus bunuyor, tamam maddi getirisi tum aileye olabilir ama manevi ve uzun vadede katacaklari kendinedir ama bunu anlayacak kapasite lazim otursun bakalim evinde.

cidden akil alir gibi degil hemde ozel universitede valla ogrencilik guzel eglenceli hemde 2 yil cabucak gecer ona katacaklarini dusununce cidden calismasa bile sonrasinda en azindan su kafa yapisini biraz havalandirir belliki cok dar goruslu kendisi.

hunter abla merhaba esim 33 yasinda yuksek lisans yapmak istiyor.Ve bence de harika olur belki bu zamanda zorlaniriz ama bebek ile onuda yolluyom talebe okutuyorum ben diycem :)))) saka bir yana zor olsa da gelin destekliyorsa olur. cunku cok yogun olucak okul is vs gelinin biraz sabirli olmasi lazim

cok yakınım bunu yapıyor. deniz hukuku okuyor. karısı zaten avukat. bu aralar karısı eve bakıyor.
ailede destek veriyor. eskiden yaptıgı birikimler filan ek iş derken oluyor yani..
özveri şart. ve kolay birşey degil.

Farklı sektörden mezun olunca tecrübe isteyecekler ve 30yas ustunu tecrübesiz olarak işe almaya çoğu iş veren sıcak bakmıyor. Eşim 31 yaşında mühendislik istiyor havada karada mühendis aliyor çalıştığı iş yeri ama korkuları var . Eşim şimdi çalıştığı yerde bi kaç sene daha tecrübe edinip o şekilde muhendislik için başvuru yaparım diyor. Evet her zaman okumak faydalı ama emin adımlar atılmalı. İnşallah emeğinin karşılığını alır . Şahsım adına eşimin kendine güveni varsa okusun istediği işi yapsın derim çünkü bir insan yaptığı işten maddi manevi tatmin olamıyorsa o evde de huzur pek olmuyor ..m

dar görüşlü demeyelim de, cesaretsiz ,kazanamam,yapamam,okuyamam diyor.sabah tekrar konuştuk oğlum dedi,ikimiz de gireceğiz sınava,kim kazanırsa artık.

özel üniversitelerde puan düşük,oğlum ben kazanırım diyorum da dedi,belli olmaz belki o kazanır.

gelinim,daha önce üniversite sınavına girmemiş hiç,gözünde büyütüyor bence.liseyi bitirince çalışmaya başlamış,ailesinin durumundan dolayı,dersaneye falan da gidememiş.başarısız olmaktan korkuyor.

benim eşim de biz evliyken,okudu 2 yıllığı.öncesinde bir yıl dersaneye gitti.zor günlerdi,ama geldi geçti.ben liseyi bitirdim.ailem okutmadı,eşime de çok söyledim,ben okuyayım diye,o da çocuğu bahane etti.şimdi herkes çok pişman.
kafamın derslere basacağını bilsem,ben okuyacağım bu yaşta,o kadar içimde kalmış,üniversite okumak.

okuyan gençlere,özellikle hemcinslerime,gıptayla bakıyorum hala.özellikle kızlarımızın okumasını,kendi ayakları üzerinde durmasını çok isterim.başta kendi gelinimin

Cok haklisiniz cesaretlendirin o halde gelininizi sonucta bu kendine olan guvensizlik hic iyi degil.

tecrübe aramıyoruz ki,diploma lazım bize.babasının yanında çalışacak ama diploma lazım.2 yıllık bir sağlık teknikeri diploması.sonrası zaten öğrenir işi.zaten çok yabancı değil işe,az buçuk,pipet tutmuşluğu,rapor yazmışlığı var.bir tek kan alamıyor.onu da öğrenir herhalde.öğrenmese bile,hemşire var zaten o işleri yapan,işin başına geçip,koşturacak,diplomalı adam lazım

O zaman okumalı sorun olacağını da zannetmiyorum sonrasında zaten baba yanında rahat olacak, gazete de olsa okumalı diyorum insanlar :) inşallah gelininiz de destekliyodur zaten 2 yıl göz açıp kapama süresi kadar hemencik geçer . Ben başka iş zannettim o yuzden böyle bir yorum yaptım aferdersiniz :)

Cok haklisiniz cesaretlendirin o halde gelininizi sonucta bu kendine olan guvensizlik hic iyi degil.

vallahi cesaretlendiriyorum.ama çok fazla da müdahale edemiyorum,hani kayınvalide önyargısı var ya bizlerde,yanlış anlar diye.
aslında kendi yaptığı işte,iyi bir eleman.çok büyük bir firmada çalışıyor.ama sadece muhasebeden anlarım ben diyor.olmadı,sekreter ve muhasebe elemanı olarak alacağız işyerimize.ama şu anda o pozisyonda çalışan bir eleman var.çık diyemiyoruz haliyle,kendiliğinden çıkarsa ne ala.zaten eşim ve doktorumuz hariç,8 çalışan var.hepsiyle de aile gibi olmuşuz.öyle ha diyince,işten çıkarmak olmuyor.

yok canım affedilecek bir durum..burada sizin gibi gençlerin fikirlerini alıyorum ne güzel.konuyu açtım,onların izniyle neler yapılabilir görmek için.bu yüzden gelen herbir fikir,çok işimize yarıyor.

abla, hepsini okumadan yazayım

neden okumasın

istanbul şartlarında git gel vs zor olur ama

ben yetişkinlerin yeni mezunlardan daha kolay okuyacağını düşünüyorum

çünkü o daha ciddi daha sorumlu

ama iş değiştirme kısmı sektöre duruma vs göre değişir

şimdi bu soruda hani erkek tamamen işi bırakacak, eşi ona bakacak onun maaşı ile geçinecekler gibi bir soru da varsa o zaman bir durup düşünmek lazım

ben isem bu kişi sorun olmaz

ammma forumda yazan bir çok bayan ise sorun olur yarın başına kakar
ben başka konularda da yazdım, ben çalıştım hem evi geçindirdim hem eşime iş kurdum işin tek kuruş geitirsi yoktu, dünya kadar gideri vardı, yemesi içmesi vs de cabası

sonunda şimdi ben de aynı işte çalışıyorum

ne yani şimdi bana ne ben tek kuruş vermem m, deseydim adama

okuma kısmında sıkıntı yok

bak ben bu sene iş, ev, çocuk, kpss kursunu birlikte yürüttüm
sonuçtan çok mu memnunum hayır ama olsun denemelerde benden en az 1-15 yaş küçük yüzlerce kişiyi geçip dershane birincisi oluyordum mesela

yani evlilik, çalışmak, çocuk bakmak vs bana engel olmadı; ben kısa sürede daha verimli çalışmak zorunda idim, zamanım kıymetli idi vs vs

bu arada bana bir kıyak geç sektörü de yaz, zira YGS ye girdim, LYS'ye gireceğim ama ne okuyacağıma hala karar veremedim...

aaa şimdi gördüm

o zaman daha sorulur mu bu

bence geç kalmış okumakta şimdiye kadar okusaydı keşke

elinde bulunsun

olmazsa sonra yine kendi işini yapar

bence gelin hanımı da kandırsın

maddi olarak karşılamada sıkıntı yoksa ikisi birlikte okusun hatta motive de olurlar

birlikte gider gelirler vs

üniversiteli aşık olurlar

kısaca özet geçeyim o zaman,sağlık sektörü.tıbbı teknikerlik,ya da hemşirelik gibi bir iş.benim eşimin işi bu.
kendisini kurup büyüttüğü bir işyeri var.emekleri boşa gitmesin,başına geçsinler istiyoruz.
oğlum bambaşka bir sektörde çalışıyor.sinema televizyon,gelinim muhasebeci.

sağlık sektörünü yapabilirim diyorsan,okumayı düşünebilirsin.diplomalar kapanın elinde kalıyor.

odyometriy di sanırım,ya da tıbbi sekreterlik düşenebilirsin.yalız garanti vereme.türkiye ekonomisi malum,şu anda ihtiyaç olan meslekler 2 sene sonra,fazla mezundan dolayı,talep görmeyebiliyor.

ben de böyle düşünüyorum,bir sınava girsinler bakalım.kısmet kime?

ben de böyle düşünüyorum,bir sınava girsinler bakalım.kısmet kime?
bu konunuzu yeni gördüm bu sene için kayıtlar bitti ama oğlunuz üniversite mezunu olduğu için aöf de sınavsız 2.üniversite kapsamında okur böyle bir hakkı var aöf de sağlık bölümleri var.2 yıllık laborant ve veteriner sağlık.
yine 2 yıllık sağlık kurumları işletmeciliği ve 4 yıllık sağlık yönetimi var.sınavı kazanamam demiş bu bölümlere sınavsız kayıt olur 2 yıllıkda var laborant gibi.

aaa bunu söylemeniz çok iyi oldu.bu hakkı varsa,bir araştırsın bakalım.o üniversite sınavına girmek için,önümüzdeki seneyi bekliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…