O zaman sözlerimi geri aldım gelin hanımda kendince haklı. Yinede açıktan falan okuyabilir :) karnı burnunda aöf sınavlarına giren arkadaşlarım vardı.kardeşinizi tebrik ederim.gelinim konusunda da şunu söyleyebilirim.gelinim 34 yaşında ve çocuk istiyor.çok geç kalmadan,doğum yapmak istiyor.sanırım biraz da bu yüzden yanaşmıyor okumaya.
İşi hazırsa okusun bence. Şayet sıfırdan başlayacak olsaydı zor derdim ama halihazırda var olan işi devam ettirmeyi düşünüyormuş,gayette olur. Muhakkak yorucu olur ama,başarabilir.aslında haklısınız daha açıklayıcı yazmalıydım.
sinema televizyon,lisans mezunu,sektör sıkıntılı yani kpss pek ona yaramıyormuş.genelde özel sektör.hiç işsiz kalmadı am çalışma saatlerinden şikayetçi,gelinimiz.gece sık sık kanal da kalıyor.
2 yıllık okumak istediği yer tamamen farklı bir sektör,sağlıkla ilgili,tıbbı teknisyenlik gibi bir şey.bunun nedeni de eşimin bu işle ilgili bir işyeri olması ve ileri de buna devam edebilme imkanı olması.çok şükür işleyen bir firma var.bunun başına geçmesi için de en azından sağlıkla ilgili bir diploması olması lazım. oğlum okuyabileceğini düşünüyor ama okul, ev ,iş tempo nasıl olur diye düşünüyorlar
oğlum freelance de çalışabilir aslında,bütün ihtimalleri düşünüyoruz.gelinim muhasebesine bakayım,sekreterliği yapayım diyor.ama yıllardır çalışan elemanlara da sen çık, gelinim gelecek denmiyor ki.eşimin istediği bir diploma aslında.muhasebe ve sekreteliği yapan kişi var.
hem çalışıp hem okuyacak.2 yıllık bu okulu bitirirse iş hazır,eşimin işini devam ettirecek ama şimdi ki işiyle çok farklı meslekler.geliniminn çalışıp eve bakma gibi bir durumu olmayacak,zaten kiralarını biz veriyoruz.özel üniversite olursa,ücretini biz karşılayacağız.yani maddi anlamda bir sıkıntıları olmayacak.aslında teklifi gelinimize yaptık ama o kabul etmedi.
cok yakınım bunu yapıyor. deniz hukuku okuyor. karısı zaten avukat. bu aralar karısı eve bakıyor.kızlar,konuyu oğlum ve gelinim adına açıyorum aslında.buraya üye olduğumu bildikleri için,bir de senin kızlara sor dediler.
benim oğlum 33 yaşında,4 yıllık bir üniversite mezunu,ama yaptığı işten(daha doğrusu işten kaçmaz ama çalışma saatlerinden ve bunun karşılığını maddi olarak alamamaktan,sektörde iş bulmakta zorluk çekmekten)şikayetçi.
bu yüzden meslek değiştirmek,yeniden üniversite okumak istiyor.2 yıllık bir üniversiteyi ,evliyken bir erkek okuyabilir mi,sizin eşleriniz,evlendikten sonra,meslek değiştirmeye kalksaydı ne düşünürdünüz?evliliklerine bir olumsuzluğu olur mu?
cidden akil alir gibi degil hemde ozel universitede valla ogrencilik guzel eglenceli hemde 2 yil cabucak gecer ona katacaklarini dusununce cidden calismasa bile sonrasinda en azindan su kafa yapisini biraz havalandirir belliki cok dar goruslu kendisi.
dar görüşlü demeyelim de, cesaretsiz ,kazanamam,yapamam,okuyamam diyor.sabah tekrar konuştuk oğlum dedi,ikimiz de gireceğiz sınava,kim kazanırsa artık.
özel üniversitelerde puan düşük,oğlum ben kazanırım diyorum da dedi,belli olmaz belki o kazanır.
gelinim,daha önce üniversite sınavına girmemiş hiç,gözünde büyütüyor bence.liseyi bitirince çalışmaya başlamış,ailesinin durumundan dolayı,dersaneye falan da gidememiş.başarısız olmaktan korkuyor.
benim eşim de biz evliyken,okudu 2 yıllığı.öncesinde bir yıl dersaneye gitti.zor günlerdi,ama geldi geçti.ben liseyi bitirdim.ailem okutmadı,eşime de çok söyledim,ben okuyayım diye,o da çocuğu bahane etti.şimdi herkes çok pişman.
kafamın derslere basacağını bilsem,ben okuyacağım bu yaşta,o kadar içimde kalmış,üniversite okumak.
okuyan gençlere,özellikle hemcinslerime,gıptayla bakıyorum hala.özellikle kızlarımızın okumasını,kendi ayakları üzerinde durmasını çok isterim.başta kendi gelinimin
Farklı sektörden mezun olunca tecrübe isteyecekler ve 30yas ustunu tecrübesiz olarak işe almaya çoğu iş veren sıcak bakmıyor. Eşim 31 yaşında mühendislik istiyor havada karada mühendis aliyor çalıştığı iş yeri ama korkuları var . Eşim şimdi çalıştığı yerde bi kaç sene daha tecrübe edinip o şekilde muhendislik için başvuru yaparım diyor. Evet her zaman okumak faydalı ama emin adımlar atılmalı. İnşallah emeğinin karşılığını alır . Şahsım adına eşimin kendine güveni varsa okusun istediği işi yapsın derim çünkü bir insan yaptığı işten maddi manevi tatmin olamıyorsa o evde de huzur pek olmuyor ..m
O zaman okumalı sorun olacağını da zannetmiyorum sonrasında zaten baba yanında rahat olacak, gazete de olsa okumalı diyorum insanlar :) inşallah gelininiz de destekliyodur zaten 2 yıl göz açıp kapama süresi kadar hemencik geçer . Ben başka iş zannettim o yuzden böyle bir yorum yaptım aferdersiniz :)tecrübe aramıyoruz ki,diploma lazım bize.babasının yanında çalışacak ama diploma lazım.2 yıllık bir sağlık teknikeri diploması.sonrası zaten öğrenir işi.zaten çok yabancı değil işe,az buçuk,pipet tutmuşluğu,rapor yazmışlığı var.bir tek kan alamıyor.onu da öğrenir herhalde.öğrenmese bile,hemşire var zaten o işleri yapan,işin başına geçip,koşturacak,diplomalı adam lazım
Cok haklisiniz cesaretlendirin o halde gelininizi sonucta bu kendine olan guvensizlik hic iyi degil.
yok canım affedilecek bir durum.O zaman okumalı sorun olacağını da zannetmiyorum sonrasında zaten baba yanında rahat olacak, gazete de olsa okumalı diyorum insanlar :) inşallah gelininiz de destekliyodur zaten 2 yıl göz açıp kapama süresi kadar hemencik geçer . Ben başka iş zannettim o yuzden böyle bir yorum yaptım aferdersiniz :)
tecrübe aramıyoruz ki,diploma lazım bize.babasının yanında çalışacak ama diploma lazım.2 yıllık bir sağlık teknikeri diploması.sonrası zaten öğrenir işi.zaten çok yabancı değil işe,az buçuk,pipet tutmuşluğu,rapor yazmışlığı var.bir tek kan alamıyor.onu da öğrenir herhalde.öğrenmese bile,hemşire var zaten o işleri yapan,işin başına geçip,koşturacak,diplomalı adam lazım
abla, hepsini okumadan yazayım
neden okumasın
istanbul şartlarında git gel vs zor olur ama
ben yetişkinlerin yeni mezunlardan daha kolay okuyacağını düşünüyorum
çünkü o daha ciddi daha sorumlu
ama iş değiştirme kısmı sektöre duruma vs göre değişir
şimdi bu soruda hani erkek tamamen işi bırakacak, eşi ona bakacak onun maaşı ile geçinecekler gibi bir soru da varsa o zaman bir durup düşünmek lazım
ben isem bu kişi sorun olmaz
ammma forumda yazan bir çok bayan ise sorun olur yarın başına kakar
ben başka konularda da yazdım, ben çalıştım hem evi geçindirdim hem eşime iş kurdum işin tek kuruş geitirsi yoktu,
dünya kadar gideri vardı, yemesi içmesi vs de cabası
sonunda şimdi ben de aynı işte çalışıyorum
ne yani şimdi bana ne ben tek kuruş vermem m, deseydim adama
okuma kısmında sıkıntı yok
bak ben bu sene iş, ev, çocuk, kpss kursunu birlikte yürüttüm
sonuçtan çok mu memnunum hayır ama olsun denemelerde benden en az 1-15 yaş küçük yüzlerce kişiyi geçip dershane birincisi oluyordum mesela
yani evlilik, çalışmak, çocuk bakmak vs bana engel olmadı; ben kısa sürede daha verimli çalışmak zorunda idim, zamanım kıymetli idi vs vs
bu arada bana bir kıyak geç sektörü de yaz, zira YGS ye girdim, LYS'ye gireceğim ama ne okuyacağıma hala karar veremedim...
aaa şimdi gördüm
o zaman daha sorulur mu bu
bence geç kalmış okumakta şimdiye kadar okusaydı keşke
elinde bulunsun
olmazsa sonra yine kendi işini yapar
bence gelin hanımı da kandırsın
maddi olarak karşılamada sıkıntı yoksa ikisi birlikte okusun hatta motive de olurlar
birlikte gider gelirler vs
üniversiteli aşık olurlar
bu konunuzu yeni gördüm bu sene için kayıtlar bitti ama oğlunuz üniversite mezunu olduğu için aöf de sınavsız 2.üniversite kapsamında okur böyle bir hakkı var aöf de sağlık bölümleri var.2 yıllık laborant ve veteriner sağlık.ben de böyle düşünüyorum,bir sınava girsinler bakalım.kısmet kime?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?