• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu kez sorun annem

nilgün abla klasik yaşlı tavrı esasen

biraz da rahatsız işte

belli bir yaştan sonra kadınlar ama adam boş oturuyor moduna girip ona da iş yaptırmaya kalkıyor bunu gerekirse bana ne kendi yapsına getiriyor

oo soğukta oturmaya da gelince kombiye termostat taktır

ayarını baban oturduğu yerden yapsın salondan annene çaktırmadan

benim anneannem arada annemlere gelir 80 yaşında babam 70 annem de 60 civarında

anneanneme batar evlerinde yanan kombi, onun evi değil annemlerin evi çok açılıyormuş

ki ben gidince bir tane daha artırıyorum düşün artık sen

yaşlanınca o parayı yememe modu artıyor ki sanki gelinlere kalınca yaranacaklar

kv dem mesela köye ev yapıp gelin evi gibi düzdü

ama evde kombi vs açmayıp soğuk soğuk kat kat oturuyor

algılar farklı işliyor yani soğuk olsa da olur bir şey deyinc ede eskiden kombi mi varmış diyor sanki eskiden soba yoktu herkes soğukta otururdu gibi

çözüm yok, az idare edeceksin, biraz da ikna edebilirsen yardımcı ayarlayacaksın

en azından yarım gün gelip ortalığı çekip çevirecek o da kendini ömrümün son günlerinde bu adama hizmet ediyorum psikolojisinden kurtaracak

sanırım yardımcı ayarlayacağız artık ama annem evde,düzeni bozulmasın diye,bu fikre de karşı.bir erkek kardeşim var o da 52 yaşında.başka da kimsemiz yok.mecbur,çoğu yük ben de.

Artık onlara bir yardımcı lazım. Parkinsonu ileri boyutta mı? Bir iş yapamaz yani elleri titrerken.

sadece el titremesi var.bir de arada halisünasyon görüyormuş,geceleri.rüya diyor o ama.korkulu rüyalar.
ama açma börek,un helvası,domates sosları,buz dolabının buzluğunu sebzelerle doldurma,hepsi var.bunları yaparken sorun yok.çünkü bunları çok seviyor.ve etrafa dağıtıyor.

Çok geçmiş olsun.Hastalıkla ilgili hiçbir bilgim yok ama bu tip hastalıkların kişinin psikolojisini etkilediğini duymuştum.Daha sinirli daha agresif daha memnuyetsiz olmaları gibi..Belli bir yaştan sonra kimisi çocuk gibi oluyor.Hep alttan almak gerekiyor.Bir kulağını kapatacaksın.Yoksa insan bir yerde tahammülü tükeniyor patlıyor.Sonrada vicdanın rahat etmiyor.Keşke dilimi tutsaydım kırmasaydım diye içinden geçiyor.

Siz çok çok iyi bir evlatsınız.Ne şanslılar ki sizin gibi bir evlatları var.Elinizden geldiği kadar destek olmuşsunuz.Eğer maddi olarak imkanınız varsa yakınınızda bir ev tutsanız ya da eve bir yardımcı alsanız diye düşündüm.Bu durumda en çok baban rahatlar.Annenin hastalığı ile ilgili beyin pilini duymuştum.Araştırdınız mı?

Benzer bir durumda da ben olduğum için sizi çok çok iyi anlıyorum.Annem 60 yaş babam 70 yaş civarında .Annem diyaliz hastası babam kalp hastası ikisinde de şeker var.Ev işlerini babam yapıyor.yemek yapımı,çamasır,alışveriş,annemin banyosu v.s .Babamda birde varis çıktı.Mecbur kalmadıkça yürümüyor ayaklarım acıyor diyor.

Bu duruma çok üzülüyorum özelliklede babama .Bu yaşta rahat hayat yaşaması gerekirken yaşadığı hayat üzüyor beni.Elimdende bir şey gelmiyor.

Beraber yaşayamıyoruz çünkü anneme tahammülüm hiç yok.Onun psikolojik ruh halini kaldıramıyorum.Tedaviyide reddediyor.Benim psikolojimide bozuyor bu sefer kendi hayatıma gücüm kalmıyor.

Yoksa bizde kaldıklarında babamda, annemde, eşimde, oğlumda mutlu oluyor.Tek sorun benim bir süre sonra bu hayatı kaldıramamam.Annemle aynı evde olmak bana cehennem gibi geliyor.Memnuyetsiz bir kadın değil ama ısrarcı bir insan dediğini yaptırana kadar vazgeçmiyor.

Eve kadın tutayım dedim.Dünya para istiyorlar.

En son dubleks ev almaya karar verdim.Bu sabah babamada söyledim.En azından gözümün önünde olurlar.

beyin pili için annemin yaşı ve hastalığının durumu uygun değil demişti doktoru.
yani annem,kendi sevdiği şeyleri gayette yapabilen,sürekli sokaklarda gezen,(markete diye çıkıp 3-4 saat vitrin dolaşıyor)bir kadın.
ben de anlaşamıyorum annemle,aslında gençliğinden beri,böyleydi.hastalığı,bastırılmış karakterini ortaya çıkarttı.ama ben ona ve isteklerine yetişemiyorum.çok yordu beni.ben genel karakter olarak,huzuru,sakinliği seven bir insanım.elimde kahvem,kitabım akşama kadar takılabilirim.ama annem,hadi avm ye götür beni alışveriş yapalım der,götürürsün,yarın şu pazara gidelim der,hiç yorulmaz.

Halamda parkinson var 60 küsür yaşında mizaci biraz değişti doktoru kendini üzme icinden geleni söyle sinir aninda demis yani atma içine demis ama bu garip şekilde biraz sinirli hal aldı... bazen kızarak konuşuyor ama baska bişey olmadı

benim annem de sinir yok,yani dışarıya karşı bir melek.sadece babama bağırıyor.kardeşim ve bana sürekli bir şeyler yaptırmak istiyor.gelin beni şuraya götürün gibi mesela,götürüyorsun,ertesi gün tekrar arıyor.buraya da gitmek istiyorum diyor.
götürmezsek,tek gitmekle ,tehtid ediyor ki yalnız gitmesine kızıyoruz,çünkü başına birşey gelir diye endişeleniyoruz.

canım senın oyle benmkıde de mı parkınson acaba? ben de 34 yasındayım benım anne de parkınson o zaman :) cunku dehse t otesı bencıl hep ben hep ben. yani süreklı ne alsam bana da al dıyor zaten ıkı gun sonra bı sekılde onu elımden alıyor bır bakıyorum ben daha gıyemeden onun olmus o gıysıler cırkın cırkın dıyor ucuz seyler aldırtmıyor sonra pahalısını kendıne aldırtıyor artık parasını alıyorum gercı ona odetıyorum uyandım da onceden dogum gunu yılbası falan ayagına baya hedıye aldırırdı bır de gezelım dıyro sureklı gezdırtıyor kötu yıyecek alsam mesela mc donals menu 8 lıra falan tamam yıyor sonra arkadasıyla falan cıkıyor veya tvde gormus vs dıyor kı o daha guzelını aldı bu daha guzelını yedık paraya kıydı işte sucuklu olan menuden yedık falan dıyor kıskandırıyor falan yani parkınson sanırım hehe ama o elının tıtremesı falan degıl mı onla alakası yok yaslandıkca sanırım degısıyorlar eskıden de boyleydı ama sımdı tum gun arası n kavga etsın sohbet etsın konussun sureklı onun olayları durumları konuları hep o onemlı en onemlı konu o , dun esımle atısmıslar sımdı esım kötu kaka ee oldu zaten ayırmaya da calısıyor cunku ben calısmıyorum onun işine yaramıyorum boyle calısmıyorken param yok fazla o yuzden bosanayım calısayım ıstıyor onlarda kalırım ama gezdırırım para da getırırım evel gun de atısınca eşimle ben evde yokken sımdı dıyor kı aldatıyordur da zaten suratını gordum cırkınlesmıs ıyıce nası l cekıyorsun falan anasının gozü dedım ya tum pıslıgını yapıcak sımdı , cok daraldım bu hafta fal baktı bırı o da demez mı esın aldatıyor da aldatıyor senı evde cocuguna bak dıye tutuyor ama tum soruları da sordu yani cocugun var mı falan ee hafta ıcı gıttım bellı calısmadıgım iş kurcan dedı falan falan ona da canım sıkkın zaten anneme soyledım kadın bana demıstı kı hatıce ısmınde bırı var ben eve geldım anneme dedım kı hulya dedı dedım hee bana da hulya dedı dıyor yani hemen kabul edıyor kı ayırcak halbukı o zaman ona anlattıgında hıc boyle bır seyden bahsetmemıstı bana yalan da atıyor annem de 56 yasında, yani senın yasında ama benımkı erken yaslandı
yani düşün sen de oyle kötü durumda paranoyak ilgi delısı olabilirsin ama olmuyorsun bunlar erken yaslandı sen hala aklı basında laf dınleyen cocuk rolundesın aklın basında olması ıyı tabı de bızımkıler gıttı ıyıce bencıllık tavan, babam desen o daha beter zaten ama o boyle saman altı su yurutttugu daha az ve daha belırgın.. walla dertlenmısım senı de gorunce kusura bakma. yani kendını koru artık senın de yasın kaç senın asıl sımarıklık yapma devrın gelıyorken cekme artık ben uzak durmaya calısıyorum ama olmuyor tabı uzuluyorum sonra aramıyorum ılgılenmıyorum dıye ama benım hıcbır konumu bılmez ben onun sacının telının agrımasına kadar bilirim yani abaart ı benım hayatım yokmus gıbı sankı ben onun ıcın yasıyorum

beyin pili için annemin yaşı ve hastalığının durumu uygun değil demişti doktoru.
yani annem,kendi sevdiği şeyleri gayette yapabilen,sürekli sokaklarda gezen,(markete diye çıkıp 3-4 saat vitrin dolaşıyor)bir kadın.
ben de anlaşamıyorum annemle,aslında gençliğinden beri,böyleydi.hastalığı,bastırılmış karakterini ortaya çıkarttı.ama ben ona ve isteklerine yetişemiyorum.çok yordu beni.ben genel karakter olarak,huzuru,sakinliği seven bir insanım.elimde kahvem,kitabım akşama kadar takılabilirim.ama annem,hadi avm ye götür beni alışveriş yapalım der,götürürsün,yarın şu pazara gidelim der,hiç yorulmaz.

o zaman gitsin o

babanıza da yardımcı tutun

maddi külfet ama onun da huzurla evde oturma hakkı var

hiç olmazsa annen gidip dağıtsın baban da açıp tv otursun

yardımcı da işte çay çorba getirsin sofra kursun çamaşır bulaşık toplasın

annen ona yemek yaptırmaz sanki ama o gezmeye gidince yapar

Ellerinize sağlik ,siz cok iyi evlatsiniz.Inşallah bende sizin gibi yardim edebilirim.
benim gelecek korkularimi yazmişsiniz.
babam 80 yaşinda Allahima binler şükür herşeyini yavaş yavaş yapiyor.Alişveriş,evi süpürmek ,ütü,çamaşir ve bahce işleri.
Annemde dinç daha fakat cani istemiyor öyle işleri.Bir bahcesini cok seviyor hep orda uğraşir ,yemek yapar ve bulaşik yikar ,
temizlik yapmasini bek bilmez ve yapmaz.
Ama annemede bir cene var ,ve herşeye kizar bağrir o adami daha azarlar .
Benim anneme artik tahamüllüm yok.
kendi cok bilmiş ve herşeye karişir.

korkuyorum Allah gecinden versin babama birşey olursa annem şimdiden bizimle kalmak istediğini yansitiyor.
ben istemem ,annemle ayni evde bir hafta kalamam.Tabiki burda eski sorunlar birikmiş olacak duygular da var .ne kadar yok saysakda bir kenarda duruyorlar.
En fazla yakinimdan bir ev tutup ve öyle yardim edebilirim .Birde annemgilin cocuklarindan baska kimseleri yok.
konu komsu yok, baska akraba arkadas cevresi yok .neyapacak yapa yalniz .

allah sizin de yardımcınız olsun.

geçmiş olsun hunter abla. sanırım biraz da yaşlılık bencilliği oluyor artık bir süre sonra

hunter7 hunter7 ablacim inan benim annemi anlatiyorsun sandim. Annem su zamana kadar asla kendini düşünen bir insan değildi. O da parkinson hastasi ve vertigosu var. Suan duny umrunda değil. Sanki o gitti yerine baska birisi geldi. Ben hep hastalığına yordum idare etmeye calisiyoruz.

canım senın oyle benmkıde de mı parkınson acaba? ben de 34 yasındayım benım anne de parkınson o zaman :) cunku dehse t otesı bencıl hep ben hep ben. yani süreklı ne alsam bana da al dıyor zaten ıkı gun sonra bı sekılde onu elımden alıyor bır bakıyorum ben daha gıyemeden onun olmus o gıysıler cırkın cırkın dıyor ucuz seyler aldırtmıyor sonra pahalısını kendıne aldırtıyor artık parasını alıyorum gercı ona odetıyorum uyandım da onceden dogum gunu yılbası falan ayagına baya hedıye aldırırdı bır de gezelım dıyro sureklı gezdırtıyor kötu yıyecek alsam mesela mc donals menu 8 lıra falan tamam yıyor sonra arkadasıyla falan cıkıyor veya tvde gormus vs dıyor kı o daha guzelını aldı bu daha guzelını yedık paraya kıydı işte sucuklu olan menuden yedık falan dıyor kıskandırıyor falan yani parkınson sanırım hehe ama o elının tıtremesı falan degıl mı onla alakası yok yaslandıkca sanırım degısıyorlar eskıden de boyleydı ama sımdı tum gun arası n kavga etsın sohbet etsın konussun sureklı onun olayları durumları konuları hep o onemlı en onemlı konu o , dun esımle atısmıslar sımdı esım kötu kaka ee oldu zaten ayırmaya da calısıyor cunku ben calısmıyorum onun işine yaramıyorum boyle calısmıyorken param yok fazla o yuzden bosanayım calısayım ıstıyor onlarda kalırım ama gezdırırım para da getırırım evel gun de atısınca eşimle ben evde yokken sımdı dıyor kı aldatıyordur da zaten suratını gordum cırkınlesmıs ıyıce nası l cekıyorsun falan anasının gozü dedım ya tum pıslıgını yapıcak sımdı , cok daraldım bu hafta fal baktı bırı o da demez mı esın aldatıyor da aldatıyor senı evde cocuguna bak dıye tutuyor ama tum soruları da sordu yani cocugun var mı falan ee hafta ıcı gıttım bellı calısmadıgım iş kurcan dedı falan falan ona da canım sıkkın zaten anneme soyledım kadın bana demıstı kı hatıce ısmınde bırı var ben eve geldım anneme dedım kı hulya dedı dedım hee bana da hulya dedı dıyor yani hemen kabul edıyor kı ayırcak halbukı o zaman ona anlattıgında hıc boyle bır seyden bahsetmemıstı bana yalan da atıyor annem de 56 yasında, yani senın yasında ama benımkı erken yaslandı
yani düşün sen de oyle kötü durumda paranoyak ilgi delısı olabilirsin ama olmuyorsun bunlar erken yaslandı sen hala aklı basında laf dınleyen cocuk rolundesın aklın basında olması ıyı tabı de bızımkıler gıttı ıyıce bencıllık tavan, babam desen o daha beter zaten ama o boyle saman altı su yurutttugu daha az ve daha belırgın.. walla dertlenmısım senı de gorunce kusura bakma. yani kendını koru artık senın de yasın kaç senın asıl sımarıklık yapma devrın gelıyorken cekme artık ben uzak durmaya calısıyorum ama olmuyor tabı uzuluyorum sonra aramıyorum ılgılenmıyorum dıye ama benım hıcbır konumu bılmez ben onun sacının telının agrımasına kadar bilirim yani abaart ı benım hayatım yokmus gıbı sankı ben onun ıcın yasıyorum

sizinkinin parknson olduğunu düşünmüyorum ama karakterler çok yakın.benimki de sürekli,teyzemin kızlarıyla kıyaslar beni.onalr annesini boğaza kahvaltıya götürüyor der.ben de hissederim beklentisini,o hafta ben de onları kahvaltıya götürürüm.ya da şunu al der,rengine,modeline kadar sipariş verir,bütün gün çarşı dolaşırım, bulur alırım,giymez,bir fakire verdim der.

hunter7 hunter7 ablacim inan benim annemi anlatiyorsun sandim. Annem su zamana kadar asla kendini düşünen bir insan değildi. O da parkinson hastasi ve vertigosu var. Suan duny umrunda değil. Sanki o gitti yerine baska birisi geldi. Ben hep hastalığına yordum idare etmeye calisiyoruz.

aynı işte böyle,doktor, bu hastalığın bastırılmış karakterini ortaya çıkarttığını söylüyor.birebir etken değilse bile tetikliyor .

benim annem,bazen tahammül sınırlarımı aşıyor.benim en kızdığım konu,88 yaşındaki babama,çok yüklenmesi ve yapacağım dediği şeyi,karşı çıkmalarımıza rağmen yapması.görmezden gelmeye çalışıyorum ama sanırım benim de tahammülüm yok artık.
mesela,evde babamı yalnız bırakıp,saatlerce,mağaza mağaza dolaşmasına kızıyoruz.gitme,biz götürürüz diyoruz.tamam diyor,gidip alıp,gezdiriyoruz.ertesi gün,tekrar kendisi gidiyor.
dişlerimi yaptıracağım dedi ,mesela.kardeşim aldı götürdü.salı günü,çektirdi bazı dişlerini.akşam beni aradı,yarın gidip diğerlerini çektireceğim,bir an önce yapılsın dedi.

bir hafta ara vermesi gerektiğini,daha diğerlerinin iyileşmediğini anlattım.tamam dedi.ama sabah babam uyurken,çıkmış tek başına gitmiş.gittiği yer,yakın değil.arabayla,yarım saat. taksi tutuyor,gidiyor,yemek yiyor,alışveriş yapıyor,taksi tutup geri dönüyor.lüks yaşamayı seviyor.oysa ki babam 1400 tl alan bir işçi emeklisi.bütün geliri bu adamın.maaşı ayın ortasında bitirip,çocuklarım bana verir zihniyetinde olan bir insan.

İnsanlar hasta olduklarında tam tersine daha duyarlı olurlar. hastalıkla ilgili değildir bence.

o zaman gitsin o

babanıza da yardımcı tutun

maddi külfet ama onun da huzurla evde oturma hakkı var

hiç olmazsa annen gidip dağıtsın baban da açıp tv otursun

yardımcı da işte çay çorba getirsin sofra kursun çamaşır bulaşık toplasın

annen ona yemek yaptırmaz sanki ama o gezmeye gidince yapar

evet mahallede bir kadın var,en azından ona söylemeyi düşünüyorum,göz kulak ol,annem gidince

babamla ilgilen diye.kardeşimle bu konuyu konuştuk.parası mühim değil.çok şükür kardeşimin durumu çok iyi,ben de idare

ediyorum.zaten maddi olarak,onların her zaman yanındayız.öyle de veriyoruzböyle de.bir ara bir yemek şirketiyle anlaşmayı

düşündüm.eve yemek getirsin diye ama annem,onu da istemedi.ben sebze sevmiyorum diyor.

İnsanlar hasta olduklarında tam tersine daha duyarlı olurlar. hastalıkla ilgili değildir bence.

benimki duyarlı ama,bana değil.etrafındaki insanlara yardımcı olmaya bayılır.benden ister,götürür onlara verir.tereyağım yok der,alır giderim mesela.bir kilo tereyağıyla,un helvası yapar,konu komşuya dağıtır,ayda 2-3 kez.ertesi gün arar,tereyağım bitti diye.
vallahi hastalığıyla ilgiliyse,tahammül edebilirim ama sırf beni üzmek için yapıyorsa,bilemiyorum.

bir de benim annemin bir huyu var.biz zamanında çok yoksulduk babam bir işçiydi,tek odalı gecekondularda büyüdük.annem hep kendisini ezik hisseti,gençliğinde.şimdi kardeşimin ve benim durumumuzu,etrafa karşı,kullanıyor.
yani bizim paramızla hava atıyor diyeyim.

böyle düşünmek ayıp ama,(ben utanıyorum)çocuklarımın var,işte ben arabaya biniyorum,beni yemeğe götürüyorlar diye sürekli anlatıyormuş.(benim o seviyor diye aldığım,aburcuburları)biz gittikten sonra,bütün mahallenin çocuklarını toplayıp,onlara dağıtıyormuş.sonra da diyor ki,senin adına sevap işledim.yine getir,dağıtalım.sanki ben kimseye yardım etmiyormuşum gibi.

evet genç olsam koşturacağım ama,ben de yaşlıyım artık ya.anlamıyor.ama sen geziyorsun,ama sen giyiyorsun diyor.
Ahh ahh aynısı annem.. yaşlandıkça insan uslanir bizimkiler delirmis vaziyette. Ben hayatımı ona göre yasayayim o nefes al derse alayım alma derse almayayim kocam soforluklerini yapsın bunu istiyor

Ablam sen nereye yetisecegini sasirmissin,kolayliklar diliyorum
Annenizde hem yaslilik hem hastalik vardir muhakkak. Ama yaptiklarinda huyunun da etkisi var. Belki de oldu olasi boyle bir insandir olabilir.

geçmiş olsun demeye geldim..
parkinsonla ilgili bilgim yok..
ama yaşlandıkça bencilleştikleri konusuna katılıyorum..

Sevgili hunter abla ;

Sabrınıza hayran kalmamak elde değil.İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor derler ya anneniz çocuktan ziyade ergen triplerine girmiş alışveriş ,avm gezmeler:KK48:

Ben hastalıktan olduğunu düşünemedim pek sanki hastalığı bastırılmış duygularına kalkan yapıyor gibi geldi.

Birde yaş ilerledikçe ölüm korkusu sarıyor sanırım.Yani sürekli kendisine oyalanacak birşey bulmazsa ölecekmiş hissi hani azrail gelse "hmm işin varmış sonra geleyim"diyecekmiş gibi düşünüyorlar galiba

Allah size ve babanıza bol bol sabır versin.Kendinizi de ihmal etmeyin lütfen:KK15:

Sevgiler.....

Ya bilemedim hastalıkla ilgili olabilir mi ama yaşla ilgili olabilir diye düşünüyorum,hani derler ya yaşlılık ikinci çocukluk evresi diye,o hesap.
Benim annem 66 yaşında,bazen bildiğin çocuk gibi oluyor bu aralar. Kendi kendine küsüyor,olmadık şeylere alınıyor. Yaşına veriyorum,yapacak birşey yok.
Babanız kendi işini kendi görebiliyormuş ne güzel,bence çok elzem olmadıkça araya girmeyin.
Kalorifer yaktırmaması faturayı siz ödüyor olsanız dahi ,zamanında yokluk çektiyse,az maaşla geçindirdiyse evi,ondan kaynaklıdır diye düşünüyorum,psikolojik birşey gibi hissettim sanki ama tabi siz durumları biliyorsunuz ben tahmin yürütüp afaki konuşuyorum.
Son olarak kırmayın idare edin diyebiliyorum,zaten tanıdığım kadarıyla sakin naif bir karaktersiniz (yorumlarınıza istinaden tabi) annenizi bir kırarsınız ama siz üç kat üzülürsünüz. Ölümlü dünya zaten,yaşlarıda belli. Sakince kırmadan ,onuda anlamaya çalışarak halletmeye bakın derim.

Yaşlandıkça çocuklaşıyorlar. Hastalık böyle etki yapar mı bilmiyorum ama bende annemle babamın son zamanlarında onlarla baş edemiyordum. Çocuk gibiydiler.
Allah kolaylık versin.

Back
X