Bu kezde, gelinlerden kayınvalidelere gönderilen inciler !

Canım aslında bazen kaşınıyorlar zorla.
Ama senin ilişkini çok iyi biliyorum cidden kayınvaliden kaşınıyor.
Bencede susmayacaksn susarsan ardından herşeyi kendilerine hak görüyorlar.

Bizbizrgün k.valideyle birbirimize fena daldık yani tartışma anlamında.
Oğluna neler demediki, oğlum Allah sana sabır versin sen ne fenaya düşmüşsün
Bunla bir ömür geçermi falan diyo.Ben ordan uzaklaşmıştım o sırada dedi.
Döndüm geri, dedim ya sen ne diyosun.
Senin oğlun melek mi? biz iyiyi kötüyü beraber yaşamak için evlendik.
Yeri gelir o benim kahrımı çeker, yeri gelir ben onun.Eşimde evet anne dedi, yanlış konuşuyosun falan dedi.
Sonra yine ağlıyo,madem aranızı bozan benim gelemyin evime.Siz mutlu olun diyor.
Sonra al yüzüğünüzü ben anayla oğul arasına giremem dedim çıktım evden.Yanlıştı eşimi ezdim.Eşim gitme dedim.Çıktım.O anası ama kılını kıpuıırdatmadı.
Bu olay üstüne annem babam geldi.Tek laf etmediler.
Kızımız sana emanetti demediler, ve elinden geldiğince ezmeye çalıştı.
En sonunda dün annemde anladı onun fesatlığını, seni ezdirmişiz o iyilik hakeden bir kadın değilmiş diye.
ama hakkım helal değil, bana yaşattıklarını dilerim kızıda yaşasın.
Hepsi alçak onların, hepsi düşman bana.
Rabbim yanına koymasın.

Canım hepsi bir değilki.
Önemli olan yanlıştan ders çıkarmak,
benim yaşadıklarım anneme örnek oldu.
Gelinine nasıl yanaşacağını biliyor artık.
Herşey annede bitiyor.
Ha yok eğer gelin fesatsa yapacak birşey kalmaz ama
inandığım birşey var.Tecrübeli olan kaynana, tecrübesiz olansa gelin.
Kaynana gelini idare etmez ozaman başlar herşey.
O yüzden affı olmalı hataların, güzel ilişkiler adına fedakar olmak gerek.
Hep ben denmemeli.
Sanırım sende bunu yapacak kadar gönülsüz değilsin.
Dilerim herşey güzel olsun gelecekte.

Arkadaşım, herkes kendi yaşadığı olaylara göre hüküm veriyor,ceza kesiyor.Elbette ki bu sitede gelin kullanıcılar ezici bir çoğunlukta.Bir de kayınvalideleri dinlesek kimbilir ne hikayeler çıkar..
Oysa ki kayınvalidelerden gelinlere inciler topiğine karşılık bu topik açıldı ama yazılanları okudukça söylenen sözlerden ,dökülen incilerden hiçbir gelinin pişmanlık duymadığı,ayıp ettiğini düşünmediği hissine kapılıyor insan.Oysa topiğin amacı acaba gelinler olarak yersizce ve düşüncesizce konuşmalar yapıyormuyuz,ağzımızdan çıkanı kulağımızın duymadığı oluyormu?
.Bence sorun iyi gelin ya da iyi kayınvalide olmamakta değil,insan olmamakta!..Gelin insan olmadıktan sonra ona en iyi ,en hoşgörülü kayınvalideyi de getirsen; kayınvalide insan olmadıktan sonra ona en sakin,en iyi huylu gelini de getirsen fayda etmez,hep en kötü, en suçlu o olur..
Ne gelin hikayeleri duydum şirret,düşman başına;ne kayınvalide hikayeleri duydum cahil,ağzınla kuş tutsan yaranılmaz..

Dediğim gibi hem gelin,hem görümce hem de gelecekte kayınvalide adayıyım.
Olaylara iki tarafın gözüyle bakmak lazım..
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın,ele karışmak çok zor..yerimseniben

Arkadaşım, herkes kendi yaşadığı olaylara göre hüküm veriyor,ceza kesiyor.Elbette ki bu sitede gelin kullanıcılar ezici bir çoğunlukta.Bir de kayınvalideleri dinlesek kimbilir ne hikayeler çıkar..
Oysa ki kayınvalidelerden gelinlere inciler topiğine karşılık bu topik açıldı ama yazılanları okudukça söylenen sözlerden ,dökülen incilerden hiçbir gelinin pişmanlık duymadığı,ayıp ettiğini düşünmediği hissine kapılıyor insan.Oysa topiğin amacı acaba gelinler olarak yersizce ve düşüncesizce konuşmalar yapıyormuyuz,ağzımızdan çıkanı kulağımızın duymadığı oluyormu?
.Bence sorun iyi gelin ya da iyi kayınvalide olmamakta değil,insan olmamakta!..Gelin insan olmadıktan sonra ona en iyi ,en hoşgörülü kayınvalideyi de getirsen; kayınvalide insan olmadıktan sonra ona en sakin,en iyi huylu gelini de getirsen fayda etmez,hep en kötü, en suçlu o olur..
Ne gelin hikayeleri duydum şirret,düşman başına;ne kayınvalide hikayeleri duydum cahil,ağzınla kuş tutsan yaranılmaz..

Dediğim gibi hem gelin,hem görümce hem de gelecekte kayınvalide adayıyım.
Olaylara iki tarafın gözüyle bakmak lazım..
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın,ele karışmak çok zor..yerimseniben

evet canım haklısın herkes kendi yaşadığına göre yargılarını oluşturuyor.
Benim bu topiği açmaktaki asıl amacım aslında espriydi, tabi gerçek paylaşımlarda bulunduk o ayrı.
Ben evlenene dek suçu hep gelinlerde bulurdum açık söyleyeyim.
Hep annem olacaktı o benim, kızı olacaktım onun.Ama nişanlandıktan 2,5-3 ay sonra ilişkilerimiz gevşedi.
Burda sebeplerini anlatmayacağım şuan.Lafı gereksiz uzatmayım.
Sonuçta benim kayınvalidemi tüm akrabalarım tanıyor, ilişkimizede imrenek bakıyolar doğrusu.
Ama içteki çekişmeleri kimse bilmiyorlar.Buna rağmen akrabalarımda kayınvalidemin yaptığı hataları bariz görüyor ve sabırlısın zor ve kıymet bilmeyene düşmüşsün diyorlar.
Kaldıki bunu eşim dahi söylüyor.Annem adına senden utanıyorum diye.
Haa ben burda yazdım gurur duyuyorum demiyorum.ama pişmanda değiim.Tek pişmanlığım çok saf yanaştım ona.
Çünkü o bana aynı saflıkta yanaşmadı.Benle kötü olduğunda akrabaları komşularıda kötü oldu hep.
Şimdi sizin takdirinizdir yorumlar.Hem gelinsiniz hem kayınvalide olacaksınız.
Eğer müstakbel gelininize hep laf sokup can yakar, onu hiçe sayarsanız oğlunuzun huzursuz oldacağını bile bile oğlunuzun istemediği davranışlara bulunursanız bu kız size nasıl yanaşsın?
Yada hem bunları yapıp hemde gelininizde fazlasını nasıl beklersiniz?
Bencede fazla yargılı olmamak gerek, çok imrendiğim kayınvalideler var takdir ederim belirtirimde ama gel görki onlarda gelinlerine yaranamaz.

Ama aslına bakarsanız hata bende.Annem yerine koymaya çalıştığım için....
Tek duam herzaman şudur: Rabbim mermahetimi benden almasın, alırsa eğer işte o gün esaslı gelin olurum..
Dilerim Allah bana o günü nasip etmesin....

ben de yeri geldiğinde lafı gediğine oturtanlardanımguclubacismile
bi akşam oturuyoruz,konu sülalede okuyan kişilerden açıldı ''valla anne dedim,kusura bakma da (eşim için) ali senin tarafına çekmemiş,babasının tarafına çekmiş'' dedim,''onların sülalesinde doktoru avukatı hepsi var sizde daha görmedik dedim''..kendisi sülalesini öve öve bitiremezde,''aaa neden benim sülalemde de ne hakimler ne doktorlar var'' dedi,eşim sağolsun o anda ''kim var anne senin sülalende hakim doktor?'' dedi,bozuldu haliyle kayınvalidem.
kendisini çok severdim ama taa ki kına gecemde kardeşlerinin ve yeğenlerinin olay çıkarıp benim hastanelik olmama göz yummasına kadar.haliyle şuan ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor bana hele de sülalesi konusunda aslaCADIARZU

Desene kayınvalidelerimiz ortak mantığa sahip, eğer tanışsalardı eminim kanki olurlarmı :utangac:

Dediğim gibi CandaS ,Allah her zaman merhametlilerle karşılaştırsın.....

ben de yeri geldiğinde lafı gediğine oturtanlardanımguclubacismile
bi akşam oturuyoruz,konu sülalede okuyan kişilerden açıldı ''valla anne dedim,kusura bakma da (eşim için) ali senin tarafına çekmemiş,babasının tarafına çekmiş'' dedim,''onların sülalesinde doktoru avukatı hepsi var sizde daha görmedik dedim''..kendisi sülalesini öve öve bitiremezde,''aaa neden benim sülalemde de ne hakimler ne doktorlar var'' dedi,eşim sağolsun o anda ''kim var anne senin sülalende hakim doktor?'' dedi,bozuldu haliyle kayınvalidem.
kendisini çok severdim ama taa ki kına gecemde kardeşlerinin ve yeğenlerinin olay çıkarıp benim hastanelik olmama göz yummasına kadar.haliyle şuan ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor bana hele de sülalesi konusunda aslaCADIARZU

Canım naptılar öyle ya seni hastanelik edecek kadar :(((

Back
X