Bu kırgınlık geçer mi?

Haklisin bence ben olsam ben de garipserdim.Yani surekli gizli sakli konusacak neyi olabilir ki zaten yakinmissiniz.Senin duymani istemiyor neden acaba?

Belki git görüş diyorsunuz ama gelince farkında olmadan surat yapıyorsunuz bundan çekiniyor .Çünkü daha geçen gün eşimle kavga ettim bu yüzden ben bize gideceğimi söyledim o birşey demiyor git istersen her gün git diyor ama gelince tavırlarından belli oluyor ve sonra inkar ediyor .

Benim bir sıkıntı olduğunda dertleşebileceğim, yada sevincimi paylaştığım gizlimin saklımın olmadığı tek insan oyken onun beni dışarıda tutması zoruma gidiyor.
Tabii ki gizlide konuşlur özel konuşacağı, dertleşecek şeyleride olur. ama her zaman mı saklı gizli. Benim olmadığım vakit kollanır. Resmen gel benden şüphelen der gibi.
Siz de pek yanaşmayın git gel çocukları götür filan demeyin .
🤷‍♀️İyi niyet pek fayda etmiyor .

Öyle bile olsa, bu grüştüğü kişi ilişkisini koparıp atabileceği bir insan değil ki. annesi. O şekilde bi tavrım olsa, annem benim o, tabiki görüşeceğim demesi gerek miyormu? Yani bu şekilde sevgilisiyle konuşuyor gibi gizli saklı konuşmaları evlilik birliğini gerçekten sarsmıyor mu Sizce de.
tabiki yalan söylemesinin hiçbir gerekçesi olamaz ben sadece olaya onun açısından bakmaya da çalışmanızı önerdim o kadar. Konuşabilirsiniz bence bu olayı çözülemeyecek bişey değil.

Kızlar merhaba.
Eşim uzun zamandır Annesi ve kardeşleriyle olan telefon konuşmalarını yanımda yapmıyor. Annesiyle 2 yıla yakındır görüşmüyorum.Ama eşimin görüşmesi ne karşı çıkmıyorum hatta teşvik ediyorum. Geçen haftada bu görüşmeleri neden benim yanımda yapmadığını dışarıya çıkınca aradığını sordum. kasten yapmıyorum denk geliyor vs dedi. Bende rahatsız olduğumu, hatta bundan sonra yanımızda araki çocuklarda babaannelleriyle ve amcalarıyla konuşsun lar dedim.
Neyse, cumartesi akşamı yakın oturan bir arkadaşım evine davet etti eşi işteymiş. Çocuklarımız yaşıt, oynasın lar diye gittim. Dün de komşum aradı akşam nerdeydin eşine soracaktım ama arabada telf konuşuyodu rahatsız etmek istemedim dedi. Buna istinaden kiminle konuştuğunu, bi yere mi gittiğini arabaya neden indiğini sordum. Hatırlamıyor gibi yaptı, sonra kimseyle konuşmadım camiye gittim namaza dedi.
Telfonuna baktım, silmiş. Sonra operator geçmişine girdim, annesini aramış.
Çok şaşkınım ben senin annenle konuşmana izin mi vermiyorum yada gitme mi diyorum da böyle davranıyosun, bide üzerine Yalan söylüyosun dedim. Demiyosun ama 2 3 kere üst üstte gitsem kızarsın dedi.o akşam annesine de gitmiş.
Bende bu şekilde davranarak annesiyle benim Hakkımda konuştuğu izlenimini yarattığını üzerine Yalan söylediği için kendisine güvenmediğimi söyledim.
Birde geçen cuma önemli bir rahatsızlık için Dra gidecektim. 1 haftadır belliydi gideceğimiz. kendisi de biliyor du. Gitmeden önceki akşam çocukları kime bıraksam vs diye konuştuk. Ertesi günü Dr ne dedi. Naptın bilmem ne hiç sormadı bile. Unuttu gittiğimi Gece olunca ben hatırlatım. unuttum dedi. Çok üzüldüm değer versen unutmazsın, dedim.
O nun üzerine birde bu. Nasıl davranayım. Bu güvensizlik ve değersizlik hissi beni resmen çökertti.
Bende çok işkilleniyorum bu durumdan. Her evden çıktığımda ya da kendisi evden çıktığında anasını arayan birine sahibim. Yani ne zaman arkamı dönsem o zaman konuşuyor ki bu tesadüf değil. Hayır sevgilin mi, gizli saklı ne konuşabilirsin ki! Bazıları mal oluyor galiba; yanımdayken konuşacak cesareti yok ya da dedikoducu mahalle hanımefendileri(!) gibi dedikodunun dibine yalnızken vurabiliyor diye düşünüyorum.

Durumlarımız çok benzer. 4 seneden fazladır eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim de acil bir durum olur da anne babası ararsa yanımda konuşur. Onun dışında hep dışarıda konuşur ablasıyla annesiyle. Ama bu benim talebim. Yanımda konuşmasını istemiyorum. Beni rahatsız ediyor, suratım düşüyor sanki evime gelmişler gibi. O yüzden rahat bırakın eşinizi bırakın dışarıda konuşsun.

Bende çok işkilleniyorum bu durumdan. Her evden çıktığımda ya da kendisi evden çıktığında anasını arayan birine sahibim. Yani ne zaman arkamı dönsem o zaman konuşuyor ki bu tesadüf değil. Hayır sevgilin mi, gizli saklı ne konuşabilirsin ki! Bazıları mal oluyor galiba; yanımdayken konuşacak cesareti yok ya da dedikoducu mahalle hanımefendileri(!) gibi dedikodunun dibine yalnızken vurabiliyor diye düşünüyorum.
Allah size de bana da sabır versin ne diyeyim.
Bir de şu var benim annem babam aradığında Hep onun yanında konuşuyorum selam söylüyorlar ya da onu da telefona istiyorlar. hal hatır soruyorlar bazen. Annemle konuşacağım özel şeyler Tabii ki oluyor o zaman banyoya falan girdiğimde eşim direkt yanıma geliyor. Klozette oturuyor olsamda! Dikilip dinliyor, sonrasında kaş göz işareti yapıyorum. Hayırdır ne var gibilerinden yok işte bir şey soracaktım bilmem ne. Soracağı şeyler o anda gelir aklına bahanesi olur yani

Durumlarımız çok benzer. 4 seneden fazladır eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim de acil bir durum olur da anne babası ararsa yanımda konuşur. Onun dışında hep dışarıda konuşur ablasıyla annesiyle. Ama bu benim talebim. Yanımda konuşmasını istemiyorum. Beni rahatsız ediyor, suratım düşüyor sanki evime gelmişler gibi. O yüzden rahat bırakın eşinizi bırakın dışarıda konuşsun.
konu sahibinin talebi de yanimda konussun diyor. sizin talebinize uyuluyor. konu sahibininkine uyulmuyor konu sahibi uzuldugunu belirtiyor, siz saygi duyun diyorsunuz.
esiniz sizin yaninizda konussa ayni saygiyi duyar misiniz ben merak ettim?

Son düzenleme:
Keşke benim eşimde saygı duyup evliliğimize zarar verecek davranışlar Dan kaçınsa. Her dediğimi yapsın demiyorum ama şu içimdeki acaba duygusunu söndürse.

Kızlar merhaba.
Eşim uzun zamandır Annesi ve kardeşleriyle olan telefon konuşmalarını yanımda yapmıyor. Annesiyle 2 yıla yakındır görüşmüyorum.Ama eşimin görüşmesi ne karşı çıkmıyorum hatta teşvik ediyorum. Geçen haftada bu görüşmeleri neden benim yanımda yapmadığını dışarıya çıkınca aradığını sordum. kasten yapmıyorum denk geliyor vs dedi. Bende rahatsız olduğumu, hatta bundan sonra yanımızda araki çocuklarda babaannelleriyle ve amcalarıyla konuşsun lar dedim.
Neyse, cumartesi akşamı yakın oturan bir arkadaşım evine davet etti eşi işteymiş. Çocuklarımız yaşıt, oynasın lar diye gittim. Dün de komşum aradı akşam nerdeydin eşine soracaktım ama arabada telf konuşuyodu rahatsız etmek istemedim dedi. Buna istinaden kiminle konuştuğunu, bi yere mi gittiğini arabaya neden indiğini sordum. Hatırlamıyor gibi yaptı, sonra kimseyle konuşmadım camiye gittim namaza dedi.
Telfonuna baktım, silmiş. Sonra operator geçmişine girdim, annesini aramış.
Çok şaşkınım ben senin annenle konuşmana izin mi vermiyorum yada gitme mi diyorum da böyle davranıyosun, bide üzerine Yalan söylüyosun dedim. Demiyosun ama 2 3 kere üst üstte gitsem kızarsın dedi.o akşam annesine de gitmiş.
Bende bu şekilde davranarak annesiyle benim Hakkımda konuştuğu izlenimini yarattığını üzerine Yalan söylediği için kendisine güvenmediğimi söyledim.
Birde geçen cuma önemli bir rahatsızlık için Dra gidecektim. 1 haftadır belliydi gideceğimiz. kendisi de biliyor du. Gitmeden önceki akşam çocukları kime bıraksam vs diye konuştuk. Ertesi günü Dr ne dedi. Naptın bilmem ne hiç sormadı bile. Unuttu gittiğimi Gece olunca ben hatırlatım. unuttum dedi. Çok üzüldüm değer versen unutmazsın, dedim.
O nun üzerine birde bu. Nasıl davranayım. Bu güvensizlik ve değersizlik hissi beni resmen çökertti.

İnsan annesiyle gizli saklı konuşur mu ya? Bence durum hiç hoş değil, huylanmakta haklısınız.

konu sahibinin talebi de yanimda konussun diyor. sizin talebinize uyuluyor. konu sahibininkine uyulmuyor konu sahibi uzuldugunu belirtiyor, siz saygi duyun diyorsunuz.
esiniz sizin yaninizda konussa ayni saygiyi duyar misiniz ben merak ettim?
Zaten konuşmaya görüşmeye değer bulmadığım için 4 seneden fazladır yüzünü bile görmediğim insanlardan kazara dahi olsa haber almak istemiyorum. Haber almak istesem, eşimle konuşup konuşmadıklarından emin olmak istesem zaten görülmeyi kesmezdim. İnsanları ben yok saymışım ister oğulları ile arabada, ister dağ başında, ister tuvalette konuşsunlar. Olay karşıdakini hayatının ne kadarlık kısmından çıkarmak istediğinle alakalı sanırım.

Zaten konuşmaya görüşmeye değer bulmadığım için 4 seneden fazladır yüzünü bile görmediğim insanlardan kazara dahi olsa haber almak istemiyorum. Haber almak istesem, eşimle konuşup konuşmadıklarından emin olmak istesem zaten görülmeyi kesmezdim. İnsanları ben yok saymışım ister oğulları ile arabada, ister dağ başında, ister tuvalette konuşsunlar. Olay karşıdakini hayatının ne kadarlık kısmından çıkarmak istediğinle alakalı sanırım.
benim ricam uzerine yanimda konusmuyor yazdiniz once, simdide nerde konustugu muhim degil diyorsunuz.
anladim

benim ricam uzerine yanimda konusmuyor yazdiniz once, simdide nerde konustugu muhim degil diyorsunuz.
anladim
Evet ne yazdığımı biliyorum. Benim etrafım haricinde nerde konuştuğu beni ilgilendirmiyor. Koskoca adamı illa yanımda konuşacaksın ben duyacağım ne konuştuğumu diye zorlamak daha tuhaf bence.

Görüşmek istemeyen ben, şimdi gel benim yanımda konuşacaksın demek tuhaf bence.

Ben bu durumun güven sarsılmasıyla,
evlilik birliğiyle ilgisini kuramadım.
Duygusal anlamda çökecek ne var?
Onu hiç anlamadım.
Benim annemle eşim de pek anlaşamazlar, birbirlerine de bayılmazlar.
Eşim benim hatrıma idare eder,
annemse pek mesafelidir damadına.
25 yıldır durum böyle.
Ben çoğu zaman eşimin olmadığı ortamda ararım annemi.
Annem ararsa da hal hatır faslından sonra,
oda değiştiririm.
Eşim beni 'ille de benim yanımda konuşacaksın annenle' diye zorlasa 'ne münasebet?' derim.
Bir bildiğim var ki öyle yapıyorum.
Israr ederse sinirlenip tepki gösteririm.
Kv'm aradığında ise çoğu zaman hoparlöre alırız,
hep birlikte görüşürüz ki çoğu kez beni arar kvm.
Bu işlerde kıyas ve kısas olmaz.
Farklı durumlar,farklı ilişkiler ve farklı davranışlar gerektirebilir.

Son düzenleme:
Evet ne yazdığımı biliyorum. Benim etrafım haricinde nerde konuştuğu beni ilgilendirmiyor. Koskoca adamı illa yanımda konuşacaksın ben duyacağım ne konuştuğumu diye zorlamak daha tuhaf bence.

Görüşmek istemeyen ben, şimdi gel benim yanımda konuşacaksın demek tuhaf bence.
anlastik. sizin etrafiniz haricinde sizinki konusabilir, konu sahibininkide onun yaninda. sanirim konu sahibini de digerleri ilgilendirmez.

Back
X