Lekeler, Çiller Bu kış lekelere savaş açıyorum.

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Kizlar ben haftada 2 gun tonige devam ediyorum. Cilt tonumda lekelerimde belirgin duzelme var. Fakat son attigim resimden cok cok da ileri gidemedim diyebilirim. Belki daha zaman istiyor. Fakat yillardir da cildimin bukadar duzgun ve canli durdugunu hatirlamiyorum. Lekeleri cok takmanaya basladim cunku cildinde pudrami var diye soranlar nolmaya basladi hic bisey kullanmiyorum. Gunes kremi aliskanligim cok guzel oturdu bu kis tonige ve c vitaminine devam resim yuklicem biraz daha bekliyorum.
 

Iyice yakindan cekiyorum ki lekelerdeki soluklasmayi gorebilin diye bugun 22. gun ilk sayfada verdigim tarifi ve uygulama seklini aynen uyguluyorum. Artik tonigi ve vitaminini lekeler istedigim kadar acilana kadar 1 ay daha haftada 3 gun seklinde kullancam. Kremide cok kurudugunda ve hassaslasirsa surerim. Daha sonra gidisata gore ne yaparsam buradan paylasirim arkadaslar.
Bu resimdekibson halinden sonra lekelerde cok bi degisme olmadi ta ki ilk mesajimda bahsettigim tonik ve kreme arti olarak 5 gun once expigment de ekleyene kadar. Daha guclu bir renk acici ve leke kremi tonige ek yapmam lazimdi malum bahar da geliyor. Mart ayi son bakimlar yaz icin sadece lakyik asitli tonik ve c vitamini kullanabilirim. Vee son halim tam 3 ay olmus tonige baslayali ve arti son 5 gunde expigment
 
Merhabalar , Sayfanızı baştan sona okudum.
Paylasiminiz için tesekkurler faydalı olmuş.
İlk haliniz ve son haliniz arasında kesinlikle fark var.
İlerleyen zamanlarda yine durumunuzdan haberdar edin.
Bende sizin gibi bir yöntem uyguluyorum.ama emzirdiğim için expigment yok.
Yeni birşeyler bulursak ekleyelim.
 
Merhabalar , Sayfanızı baştan sona okudum.
Paylasiminiz için tesekkurler faydalı olmuş.
İlk haliniz ve son haliniz arasında kesinlikle fark var.
İlerleyen zamanlarda yine durumunuzdan haberdar edin.
Bende sizin gibi bir yöntem uyguluyorum.ama emzirdiğim için expigment yok.
Yeni birşeyler bulursak ekleyelim.
Ilginiz icin ben tesekkur ederim. Expigmenti son ana kadar hic dusunmuyordum aslinda fakat tonikle ve yaptigim kremle surec biraz yerinde saymaya baslayinca biseyler eklemek lazim diye dusundum. Hatta suan son bir haftadir sadece expigment suruyorum tonik hic yapmadim.Cildim de kepeklenme seklinde dokuntuler kurumalae basladi ama gunduz nemlendiricilerle ve gunes kremiyle onu idare edebiliyorum. Mart sonuna kadar tonik+c vitamini+expigment (tonik haftada 2 gun) seklinde devam edicem yine resimlerle bilgilendiririm. :)
 
Sivilcelere karşı salatalık maskesi

En büyük cilt sorunlarından biri olan sivilcelerle salatalık maskesi ile başa çıkın! Salatalığı rondoda püre haline getirin. Sonra yulaf ezmesini havanda döverek toz haline getirin. Daha sonra tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin ve temizlemek için soğuk su kullanın. Bu maskeyi sivilceler geçene kadar haftada 2, sivilcelerin oluşmasını önlemek için haftada 1 kez kullanabilirsiniz Cilt gözeneklerini derinlemesine temizleyen yulaf sivilceye yol açan bakteri birikimi önleyen doğal bir üründür. Bal ise cildi yumuşatır ve sivilce nedeniyle kızaran cildi yatıştırır.

Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri, sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz. Kadın dayanışmasına ne dersiniz? :) İstediğiniz videoları belirttin, o tarz videolara yer verelim. Önerilerinizi bekliyoruz.Diğer videolarımız için: https://www.kadinlarkulubu.tv/guzellik-moda
 
Merhaba arkadaslar yine ben yine lekelerle savaş mevsimi:KK48: Bu yaz full gunes kremine yapisik gezdigim bir yaz oldu her gaz oldugu gibi bu yaz vichy spf 50 thermal tercihimdi lekelerimde artis olmadan gercekten etkin bir sekilde korunarak son bahar mevsimine gelmis bulunmaktayim. Son durum nedir gecen kistan yaptigim uygulamada yari yariya cillerimde renk acilmasi ve duzelmeler vardi fakat daha fazlasini devam ettiremedim gunes yuzunu gostermeye basladiktan sonra. Dün itibariyle yeniden leke tedavime basladim. Bu sefer aksamlari acnelyse 2 saat sonra kadar expigment 4 uyguluyorum. Sabah yuzumu herhangi bir kopukle yikayip kalinti kalmamasina dikkat ederek hemen arkasindan gunes kremimi uyguluyorum. Bu aksam 2. Uygulama gunum resim aldim. Sadece bu 2 kremle lekelerde ne gibi degisiklikler gozlemlicem merakla sabirla bekliyorum sizinlede paylasicam merak edenler icim ayni konu basligimdan devam..:halay:
Tedavinin 2. Haftasina kadar ek bisey yapmayip gozlemlicem 2 haftanin sonunda cildin versigi tepkiye gore haftada 2 yada 3 gun uygulayabilecegim hafif asit icerikli bir tonik hazirlayip eklemeyi dusunuyorum.
 
Acnelyse yi 3 aksamdir uyguladim bu aksam uygulamicam cunku agiz ve burun kenarlarimda soyulmalar basladi yanak kisimlerimde hasassiyet olustu. Expigmentle devam edicem. Acnelyse yi haftada sadece 3 gun ust uste kullansam yetecek sanirim. Burdaki amacim acnelysle ölü derileri temizleyip hafif bir soyulma saglamak alttan gelen taze ciltteki lekeleri daha yuzeye cikarip expigmentle renklerini acmak. Kesinlikle derin soyuklar ve döküntüler istemiyorum. Hatta suanda cildimin aydinlanmasi ve canlanmasi bile bana umut verdi. Gecen senede sadece expigment ve tonikle bile cok guzel sonuclar almistim. Onceki mesajlarimdan resimlerime bakabirsiniz.
 
DestinaX tüm yazılanları okudum, bende yaklaşık 1 senedir lekelerle mücadele etmeye başladım, bu kış doktorumun verdiği bi karışımı kullanıyorum fakat bi işe yarayacağını düşünmüyorum. Gelecek kış senin tekniğinle lekelere savaş açacağım, bu yazıyı tekrar okuyup tüm uyguladıklarını bi yere not almam gerekecek.
 
Not 1
Cocuklugumdan buyana guneste koyulasan kisin hafifleyen ama gecmeyen kahverengi çillerim var. Bu zamana kadar denemedigim pek bisey kalmadi fakat leke tedavisinde en onemli sey istikrar! Ben hep vasladim bi iki haftada biraktim bakimlari Tca,glikolik asit peelingler hepsini denedim fakat duzenli bakim yapmadim.
Oncelikle bir dermatologa gittim. Kimyasal peeling yapalim seanslara gelebilirmisin dedi. Gidemem cunku 2 yasinda bir oglum var ve birakabilecegim kimse yok ayricaa hastane ortaminda o kalabalikta 10 dk lik bi seans icin saatlerce bekletilme ihtimalimde yuksek arastirma hastanesi oldugu icin. Neyse kullandiklari solusyon diye tabir ettikleri sey bizim tca,glikolik ve laktik asitler veya turevleri anlasilan. Ben bunu daha once evde zaten yapiyordum. Sonuc %100 degildi elbet ama fark da yok degil hani guzellesiyor cilt yenileniyor lekeler azaliyor hafifliyor. Doa kozmetikle iletisime gectim bana oyle bi tarif verin ki ben bu kis lekelerimin coguna veda edeyim. Uzun oldu biliyorum hemen tarife ve uygulama sekline geceyim.
1 adet ictigimiz sodalardan (gazi alinmis)
1 adet 20 ml'lik %60 oraninda glikolik asit
C vitamini L-ascorbikasit
20 ml e vitamini (bir kismi kullanilacak)
Soda ile glikolik asitin tamami birbirine karistirilacak tonik elde edilecek
1. hafta

Sodali tonikle her aksam yuz silinecek 3-5 dk bekletilip yikanacak
Arkasindan c vitamini 1 yemek kasigi suda pirinc tanesi kadar toz sulandilip yuze surulecek ve yikanmayacak.
Gunduz bakimi icin icerisine e vitamini eklenmis madecassol yada bepanthol krem
Bende madecassol vardi hatta daha iyi olur lekeleri acan bir madde icerdigi soylendi. Gunesli havalarda kesinlikle evdede olsak gunes kremi gun icerisinde tekrarlamak sartiyla kullanilacak yagmurlu ve kapali havalarda cildi yormamak adina gunes kremi kullanmayip sadece bakim kremini uygulicam.
2. hafta
Ayni sekilde bakim bu sefer 2 gunde 1 seklinde uygulanacak
3. hafta
3 gunde 1
4. haftada ise haftada 1 seklinde lekelerin durumuna gore devam edilecek.
Siparislerim yolda uygulamayi yapmadan once en yogun lekeli bolgenin resmini cekicem hafta hafta lekelerdeki farkliliklari burdan paylasicam.
Tarifi benim cilt sorunlarim dogrultusunde verdiler. Cildinde gunes cili gunes lekesi olanlar faydalanabilir. Sunuda belirteyim glikolik asitin orani benim dahabonce uyguladigim tca ve diger asitlere cildimin verdigi tepkiye gore ayarlandi. yuksek bir oran nolmasina ragmen mikro peeling seklinde bir uygulama olacagi soylendi. Bilginize

Not 2
Not 1 de anlattiklarimi 3 ay kullandim ve halen haftada 2 gun tonik ve c vitamini her aksamda expigment %4 kullaniyorum. Lekelere daha yogun bir renk acici kullanmak gerekiyordu. Bende expigment i kullanmaya karar verdim. Aksam incecik yuzume suruyorum sabah kopurterek yikayip hemen arkasindan gunes kremi uyguluyorum.

Mrh ..emeğiniz sağlık çokta teşekkürler bizimle paylaştığınız için.Acaba madecassol yada bepanthol krem yerine kendi nemlendiricimizi kullansak ?
 
X