merhaba..anlattığın durum batıda yaşayan büyük şehirliler için o kadar traji komikki ..ancak böyle şeylerin ya geçmişte yada dizilerde yaşandığını düşündürür..fakat gazetelrin üçüncü sayfası genellikle hep bu ve bu tip konuları gerçekliğiyle işler..Bizim tekil olarak bunlara engel olmak gibi bir şansımız yok ama aşağıda vereceğim linkte uygun bir yere telefın açıp durmu izah edip ne yapmamız gerektiğini öğrenebilirsin..
TRKIYE KADIN DERNEKLERI FEDERASYONU - ye Dernekler
Ben daha önce Van'da çalışmıştım şimdi Ankara'dayım orada bir sürü olaylara şahit olmuştum. 18 yaşında bir kız vardı 60 yaşında bir adamla evlendirilmişti böyle bir sürü olaylar ama bu kız her dayak yediğinde çalıştığım yere gelirdi. Yine bir sürü dayak yemiş bizim arkadaşların yanına gitmiş kocasının oğlu buna sarkıntılık etmiş anlatırken midem bulanıyor kocası kızla birlikte olamıyordu ve kız bir sürü eziyet yapıyordu. Arkadaşlar aradı anlattı çok üzüldüm ben Ankaraya gelince ağlamıştı keşke bende buralardan gidebilsem diye. Bu kız için ne yapabiliriz şikayetçi olsa olacakları tahmin edersiniz
Kızlar düşünüyorum ama yapacak bir şey yok. Adı Berfin'di Berfine biletini alıp buraya getirtsem resmi nikahı yok zaten burada ona yeni bir hayat kurardım ama bu imkansız diyorum ya aşiret adamın sayısını hatırlamadığım kadar boy boy oğlu var. Berfin'le ilk tanıdığımda içim acımıştı kocası 60 yaşında demiştim ya adam kızla ilişkiye giremediği için salatalık sokmuş inanın anlatmaya utanıyorum kusura bakmayın kırılmış içerde kalmış. Kız o halde sağlık ocağına geldi doktor yoktu şehirde devlet hastanesine getirdim doktor içerde salatalığı çıkarırken bunu yapana kadar sokakta yolda geçen adamla yapsaydın demiş çok ağlamıştı şimdi de oğlu askıntı oluyormuş bu nasıl bir dünya anlamadım
ne kadar aciziz dimi şuanda. elimiz kolumuz bağlı.ne yapabiliriz ki ? allahım çok acı .rabbim yardımcısı olsun.ne yapabiliriz? sen nasıl görüşüyorsun telefonla mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?