• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kızın derdi ne ?

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.044
208
Çok eski bir arkadaşım var son bir kaç yıldır can ciğer kuzu sarmasıyız . Son bir kaç yıldır birbirimizin bir çok şeyini biliyoruz . Evlerimizde aşırı yakın filan . Ben mezuna kaldığım ve o üniversiteye başka şehre gittiği için aramızda uzun mesafeler . Yakın bir yere de gitmedi . Orada yeni arkadaşlıklar arkadaş grupları filan kurdu . Ama büyük iletişim kopukluğu yaşamadık . Müsait oldukça konuştuk , mesajlaştık filan . Sorun şu ki ;

Şimdi ben buna ne zaman heyecanla mesaj atsam tersliyor beni 2 oldu bu gün . Zoruma gidiyor yahu . Ben ona iltifat eden bir mesaj atmışım . O kalkıyor tersliyor . Senin amacın ne deyince Canım sıkkın seninle alakası yok vs .

Bu arada böyle bir şey ilk kez olmuyor hani yan yanayken de oluyordu ve ben bu arkadaşımı taa o zamandan uyardım dedim ki bak ben herkesi kendi içinde yargılarım başkasına olan kızgınlığı senden çıkarmam . Benim kızgınlığım onadır bu yüzden senden de aynı şeyi bekliyorum . Benimle her zaman konuşmak zorunda değilsin . Başkasına mı sinirlisin gel o sinirini çıkarmaya çalışalım içinden , sonra normal konuşuruz , yada işte başkasına mı sinirlisin o an benimle konuşma benim her aramama yada mesajıma cevap vermek zorunda değilsin . Bana müsait olduğun bir anda bak susmayan kalem böyle böyle olay olmuştu cevaplayamadım seni yada müsait değildim kusura bakma desin dedim .

Bunları ona ben söyledim ya ! Kendi yapabileceği şeyleri ona ben söyledim . Sırf aramız bozulmasın diye . Yine aynı davranışları tekrarladı . Benim yapım bu dedi . Geçti kenara .

Ben öyle herkesle arkadaş olamıyorum sanırım . Kendi yaşıtlarımla aram pek iyi değil lisede çok sorun yaşadım hele son sınıfta her gün başka olay oldu . ya zaten mesajlarımdan nasıl birisi olduğumu çıkarıyorsunuzdur . Buna mı güveniyor anlaıyorum . Ben arkadaşlıklarını bitirebilen biriyim . Bunu oda biliyor . Olmayan arkadaşlığı zorlamam vs .

Ben bu kızı ne yapayım ya ?
Gittiği yerdeki arkadaşlarına mı güveniyor ?
Bakın gerçekten anlamıyorum .

notebooktan yazıyorum uzun mu oldu kısa mı oldu bilmiyorum kızlar . Gerçekten çok zoruma gitti bu olan .

Son düzenleme:
Çok eski bir arkadaşım var son bir kaç yıldır can ciğer kuzu sarmasıyız . Son bir kaç yıldır birbirimizin bir çok şeyini biliyoruz . Evlerimizde aşırı yakın filan . Ben mezuna kaldığım ve o üniversiteye başka şehre gittiği için aramızda uzun mesafeler . Yakın bir yere de gitmedi . Orada yeni arkadaşlıklar arkadaş grupları filan kurdu . Ama büyük iletişim kopukluğu yaşamadık . Müsait oldukça konuştuk , mesajlaştık filan . Sorun şu ki ;

Şimdi ben buna ne zaman heyecanla mesaj atsam tersliyor beni 2 oldu bu gün . Zoruma gidiyor yahu . Ben ona iltifat eden bir mesaj atmışım . O kalkıyor tersliyor . Senin amacın ne deyince Canım sıkkın seninle alakası yok vs .

Bu arada böyle bir şey ilk kez olmuyor hani yan yanayken de oluyordu ve ben bu arkadaşımı taa o zamandan uyardım dedim ki bak ben herkesi kendi içinde yargılarım başkasına olan kızgınlığı senden çıkarmam . Benim kızgınlığım onadır bu yüzden senden de aynı şeyi bekliyorum . Benimle her zaman konuşmak zorunda değilsindir . Başkasına mı sinirlisin gel o sinirini çıkarmaya çalışalım içinden sonra normal konuşuruz , yada işte başkasına mı sinirlisin o an benimle konuşma enim her aramam yada mesajıma cevap vermek zorunda değilsin . Bana müsait olduğun bir anda bak susmayan kalem böyle böyle olay olmuştu cevaplayamadım seni yada müsait değildim kusura bakma desin dedim .

Bunları ona ben söyledim ya ! Kendi yapabileceği şeyleri ona ben söyledim . Sırf aramız bozulmasın diye . Yine aynı davranışları tekrarladı . Benim yapım bu dedi . Geçti kenara .

Ben öyle herkesle arkadaş olamıyorum sanırım . Kendi yaşıtlarımla aram pek iyi değil lisede çok sorun yaşadım hele son sınıfta her gün başka olay oldu . ya zaten mesajlarımdan nasıl birisi olduğumu çıkarıyorsunuzdur . Buna mı güveniyor anlaıyorum . Ben arkadaşlıklarını bitirebilen biriyim . Bunu oda biliyor . Olmayan arkadaşlığı zorlamam vs .

Ben bu kızı ne yapayım ya ?
Gittiği yerdeki arkadaşlarına mı güveniyor ?
Bakın gerçekten anlamıyorum .

notebooktan yazıyorum uzun mu oldu kısa mı oldu bilmiyorum kızlar . Gerçekten çok zoruma gitti bu olan .
Sıkılmış senden daha ilgi çekici birilerini bulmuş ve yeni ortamlara girmiş. Paylasacak birşeyiniz kalmadığına inandığı icin de seni hayatından çıkarmaya çalışıyor

Arkadaşlığını bitirmek istemiyorsan seni aradığında keyfin varsa takıl yoksa ardını arkasını arama. Bu da böyle tip arkadaşımsı.

bana benziyorsun kendine yetebilen kimseye ihtiyacı olmayan ama farkımız fazla duygusalsın anladığım kadarıyla arkadaşına çok fazla değer vermişsin ve bence senin fazla arkadaşın olmadığını bildiği için ona muhtaçmışsın gibi havalara girmiş.Nasıl davranacağını en iyi sen bilirsin amaa ben olsam direk keserdim arkadaşlığımı ki defalarca yaptım bunu hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam,elimden geleni sonuna kadar yaparım baktım olmuyor keser atarım savunmuyorum belki benim yaptığım kötüdür ama beni sürekli yoracağına,kafamı meşgul edeceğine kestirip atmak en iyisi diye düşünürüm :kahve:

Belki gerçekten huyu odur.
İnsanların karakterini kendine göre şekillendiremezsin ki cicim. Karakterlerini olduğu gibi kabul edebildiğin insanları hayatında tut, kabul edemiyorsan gönder gitsin.
Ama kimseyi olduğu gibi kabullenemiyorsan orda bir durup kendine dönme zamanı gelmiştir.

niye sen surekli ariyorsun o tersliyor.sen surekli pesinden kosuyormussun oda bunalmus trip atiyor gibi bir durum olmus yazdiklarinda.sana deger vermedigini dusundugun birine yol ver gitsin rahat birak, gercekten "arkadas"sa zaten hatasini anlayacaktir.Yapim bu demis cikmis oh ne guzel valla! hep kiskaniyorum boyle insanlari.

Sıkılmış senden daha ilgi çekici birilerini bulmuş ve yeni ortamlara girmiş. Paylasacak birşeyiniz kalmadığına inandığı icin de seni hayatından çıkarmaya çalışıyor

O gitti gideli hoc gelmedi ve surekli gelince yapacaklarimizdan bahseden biri ama bilmiyorum .

niye sen surekli ariyorsun o tersliyor.sen surekli pesinden kosuyormussun oda bunalmus trip atiyor gibi bir durum olmus yazdiklarinda.sana deger vermedigini dusundugun birine yol ver gitsin rahat birak, gercekten "arkadas"sa zaten hatasini anlayacaktir.Yapim bu demis cikmis oh ne guzel valla! hep kiskaniyorum boyle insanlari.

Karşılıklı araşıyoruz. Sürekli ben değil yani . gercekten arkadaslığımızdaki tek sorun bu .
Belki gerçekten huyu odur.
İnsanların karakterini kendine göre şekillendiremezsin ki cicim. Karakterlerini olduğu gibi kabul edebildiğin insanları hayatında tut, kabul edemiyorsan gönder gitsin.
Ama kimseyi olduğu gibi kabullenemiyorsan orda bir durup kendine dönme zamanı gelmiştir.

Gercekten kisiligi bu olabilir. Ben ilkinde tolere ettiysem o neden ikinciden kendinden biraz vermiyor ki ?Ya Sep ailesinide biliyirum gidip geliyoruz birbirimize sesi bana çıkıyor .
bana benziyorsun kendine yetebilen kimseye ihtiyacı olmayan ama farkımız fazla duygusalsın anladığım kadarıyla arkadaşına çok fazla değer vermişsin ve bence senin fazla arkadaşın olmadığını bildiği için ona muhtaçmışsın gibi havalara girmiş.Nasıl davranacağını en iyi sen bilirsin amaa ben olsam direk keserdim arkadaşlığımı ki defalarca yaptım bunu hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam,elimden geleni sonuna kadar yaparım baktım olmuyor keser atarım savunmuyorum belki benim yaptığım kötüdür ama beni sürekli yoracağına,kafamı meşgul edeceğine kestirip atmak en iyisi diye düşünürüm :kahve:

Bende boyle dusunurum olaylar sarpa sarıp kan davalisi gibi ayrilacagimiza en azindan gorunce selamlasacak munasebet kalsin derim . Bitirdiğim arkadaşlığımda var ama bu arkadşımla tek sorunumuz bu . Konuşsakta cozemiyoruz.

Arkadaşlığını bitirmek istemiyorsan seni aradığında keyfin varsa takıl yoksa ardını arkasını arama. Bu da böyle tip arkadaşımsı.

:( Tek sorunumuz bu ve bu güne kadar gözüme aşırı batmamıştı ama bu gün ona obu özlediğimi anlatan bir mesaj attım . tersledi beni :( Bilmiyorum .
Sizi kıskanıyor olabilir mi acaba ?
çok farklı kulvarlardayız ki şuan . O üniversite öğrencisi ben mezun ve evde ders çalışan biri . Neyi kıskanacak ?

Sizim degerinizi , ona olan ilginizi, iyiligi icin bir seyler yapmak istedigini gecte olsa anlar..
Ama siz anlatmak icin ugrasmayin cabalamayin..
Bosverin kendi haline birakin..
Ne arayin ne de sorun..
Boyleleri ilgi alakaya cok alisinca ne yapacagini sapitiyor..

İlk yaptığında hani en azından gönlümü almak için iyi kötü bir şey yaptı . Ama bu sefer onuda yapmadı . Onu bile yapmadı ya :(

Arkadaşlığın tanımında böyle aptalca şeyler bulunmaz..

Nasıl canım anlamadım ?

Sizi dostu geç arkadaş olarak bile görmeyen biriyle ne yapılır.
Salla gitsin,
Su bile vermem böylesine.
Bir de yanındakilere hava atıyordur,öff bıktım ben bundan diye.

Beni orada ki bir arkadaşıyla tanıştırmıştı . İnşallah yapmamıştır öyle bir şey .

herkes ince düşünemiyor ne yazık ki

Ondan isteklerim ince düşünceye mi giriyor ?

Bana arkadaşlığınızı bitirmek istiyor gibi geldi. O arayıp sormadıkça iletişime geçme bence.

Benim de var benzer bir arkadaşım var. Bu arada o da hepten bir değişik oldu. Kocami annemi benim tanıştırdığım arkadaşlarımı kuzenlerim beğeniyor,onlara canımı cicimli yorumlar yazıyor. Beni görmezden geliyor.
Sorsam inkar eder aa görmedim diyecek geçecek biliyorum çünkü aramalarimiz da soğuklasti. Durduk yere nedensiz bir tuhaflasti.
Ben de huyunu bildigimden umursamiyorum eninde sonunda derdi neyse gelecek bana çünkü.
Arkadasini en iyi sen tanırsın üstüne düşünce olmuyorsa kendi haline bırak. Ama konuşulmasını isteyen biriyse durustce şöyle rahatsızlıklarını

Beni orada ki bir arkadaşıyla tanıştırmıştı . İnşallah yapmamıştır öyle bir şey .

Ondan isteklerim ince düşünceye mi giriyor ?
Oradaki arkadaş erkekti ve sen de haber almak mı istiyorsun ondan.
O zaman o kişiden umut yok sanki.O da o sebeple saçmalıyor.

çocuk davranışları bunlar.

kendi istemeden değişmez.

biliyorum çünkü küçükken ben de öyleydim.

kime sinirlensem o an sinirli olduğumdan herkesle kavga ederdim.

sonra saçmalığını fark ettim.

şimdi annemler kuduruyor, bizle kavga ediyorsun telefonun çalıyor şen şakrak konuşuyorsun rol yapıyorsun diyorlar.

aksine rol yok oldukça samimiyim, sadece artık kavgayı kavgada ve o insanda bırakabiliyorum.

olgunluk lazım. arkadaşın istemeden değişmez.

çocuk davranışları bunlar.

kendi istemeden değişmez.

biliyorum çünkü küçükken ben de öyleydim.

kime sinirlensem o an sinirli olduğumdan herkesle kavga ederdim.

sonra saçmalığını fark ettim.

şimdi annemler kuduruyor, bizle kavga ediyorsun telefonun çalıyor şen şakrak konuşuyorsun rol yapıyorsun diyorlar.

aksine rol yok oldukça samimiyim, sadece artık kavgayı kavgada ve o insanda bırakabiliyorum.

olgunluk lazım. arkadaşın istemeden değişmez.

İşin aslını söylemek gerekirse sizin ailenizle olan problemler onun ailesinde de var . Yaş itibariyle biz sizden küçüğüz ve ben ona sizi göstermiştim .

Back
X