bu konu arkadaşıma yardım etmem için çok önemli

sebg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
451
1
0
İstanbul
arkadaşım bir senelik evli. ve bir çocugu oldu. eşi başka şehirden kızın yaşadıgı şehire gitti. ve kızın babası çocugu yanında çalıştırdı. daha sonra başka bir işe koydu kız babası kira elektirik su dogalgaz pazar eksik gedik her alışverişi yapıyor kızda her gün her saat annesi ile birlikte eşide onlarla beraber duruyordu daha sonra çocuk eşinin dogumuna 2 hafta varken ayrıldı işten hala işsiz kendi şehrine gitmek istiyor eşini çocugunu alıp ama kızın ailesi kocan sorumsuz. gidemezsin gidersen evlatlıktan red ederiz diyor kızı bırakmıyorlar kızın ne yapması lazım eşi bu hafta gidiyormuş çok acil yardım

eşiyle birlikte gitmeli, artık evli, anne baba evinden vazgeçmeli kendi ailesine odaklanmalı, anne babasını unutsun demiyorum ama kendi ailesini de önemsesin. anne babalar hemen her konuda evlatlıktan reddederiz koşulunu öne sürerler zaten. merak etmeyin reddetmiyorlar :))

baktı oğlan yapamıyor annesinin babasının dediği gibi sorumsuz ve bu sorumsuzluğu kadın kaldıramıyor, o zaman herkes kendi yoluna gider..

eşiyle gidip bi de öyle denemesi lazım ortada çocuk var. konuşsun ailesiyle kız çocuğum olmasa burda sizinle kalırdım ama şuan ona tekrar bi şans vermeliyim çocuğumun babasız büyümesini istemem desin. bi şekilde ailesini ikna edip gitsin. eğer yine çalışmazsa sorumsuz davranırsa alsın çocuğunuda geri dönsün. hayır gelmez o adamdan. babası da hiç iyi yapmamış yardım ederek hadi iş buldu niye evin ihtiyaçlarını karşılıyorki

tabiki eşiyle gitmeli. onlar aile olmuşlar. eşi kızın babasına hizmet ederek yaşayamaz.
belli ki kendi hayatları olsun istiyor. haklı.

peki çocuk kendi şehrine gidince orada kalacak yerleri var mı? :26:
ama ne olursa olsun eşiyle gitmeli, ailesi anlayışlı olmalı. şimdi olmasa bile sonradan anlarlar durumu ve yaptıkları hatanın farkına varırlar

esiyle gidip önce denemeli.Belki adam o zaman sorumluluk alir.Ailesinede anlatmali, güzellikle.Eger olmazsa yine ailesinin yanina gider.Ama her erkekde kaynana ve kayinbabasiyla kalmaz.Ben buna izin vermezdim mesela.Koca biraz sorunlu galiba.

yahu arkadasinizin ailesi tüm hayatlarini kontrol altina almislar, okurken bile bunaldim.
Allah sabir versin o adama (arkadasinizin esine). Arkadasiniz gitsin esinle, ailesi de kabul eder zamanla.
Adama firsat vermemisler ki sorumluluk edinsin.

bende söyledim adama sorumlulk hiç yüklememişsinizki kalkıp sorumsuz diyorsunuz. biz yaparız biz ederiz diyorsunuz. çocugun babasız kaldıgında ne cevap vereceksin dedim oglum dedenler izin vermedi babanın peşinden gitmemeo yüzden babandan ayrıldımmı diyeceksin. eşi belki sorumsuz biridir ama bunu yaşamadan ögrenemez insan ortadaki çocuga sevgiye ve emege yazık. çocugun babasının evi var gidecekleri yerde. anne babada bir yere kadar kimse kimsenin yuvasına karışmasın ya olan o çocukla arkadaşıma olacak

kiz bence annesi ile babasiyla oturup konusmali esiyle gitmek istedigini artik evli bir bayan oldugunu ...... soylemeli ailesinin bu durumu kabul etmesi gerekir cunku aksi taktirde evlatliktan red ederlerse veya haklarini helal etmezlerse iste o zaman vay o kizin haline

bence hiç gitmesin eşide yanında kalsın çünkü eşide oda rahata alıştı bu hayatı orda bulamıyacaklardır ve arkadaşınızın eşide baban baksın bize diyerek sürekli baskı yapacaktır bu işlere aile yanında kalmaya falan baştan hiç girmicen girdinmide çıkmıcan adam olucak çocuk kakasından belli olur bencede arkadaşınızın eşi sorumsuz neden şimdiye kadar beklemişte şimdi gidiyor gururmu yapmış

aldıgı maaşın az oldugundan şikayetçi. işi bıraktı ondan sonra gitme kararı aldı

Bu anne babayıda anlayamıyorum...eşiyle gitmeli tabi ...olmuyorsa o zaman boşanacak mı ne yapacaksa yapacak...zaten en baştan yanlış olan şey kızın ailesinin bu kadar işin içinde olması...çok sağlıksız bir aile ilişkisi bence...eşi bundanda bunalmış olabilir...bencede bunalması lazım...

adama ne icin sorumsuz deniliyor anlamiyorum..adam gelmis kayinpederinin yaninda calismis sonra baska iste calismis
haa bazi faturalari kizin ailesi ödemis ama ödemeseydi heralde bi adamda bir caresine bakacakti..
eger bulundugu yerde mutlu olsaydi cocukta isinden cikmazdi..sonucta bir aile olamamislar,her adimlarinda kayinvalide -kayinbaba
adama da tak etmistir..kiz eger ne yapacam diye düsünüyorsa zaten kararini vermis gibi,yani gitmeyecek ama esine bir sans verebilirdi..
deneyebilirlerdi en azindan o adaminda aklinda birsey kalmazdi,belki gitsek iyi oluruz düsüncesi ama belkide iyi oalcakalr
kadin gitmeli artik oda bir aile ama henüz kendisi farkinda degil heralde

sorumsuz demek için daha çok şeyin olması gerekir bence evet aile her istediklerini alıyorlardı da maaş şeklinde değilde harçlık şeklinde mi veriyorlardı parayı burda kaç yerde okudum harçlık şeklinde alıyor parasını bunalıyorum diyen kadın kadın bile bundan etkileniyorsa erkek kızın ailesinden böyle para alsa kaldırır mı

ilk başta yanlarında çalıştıgı için haftalık veriyordu çocugun kayınpederi ama haftalıgın yanında bütün ev eksiklerini kendileri karşılıyordu kızın düğünde giyecegi ayakkabıdan çantadan hepsini. çocuk işten çıkıp başka işe girince gene evin eksiklerini karşıladı ama para vermedi..

Karı- kocayı hiç yalnız bırakmamışlar ki.

Adam, evini elbette geçindirir.İç güveysi ne diye gitmiş ki.

Belli ki sıkılmış bu durumdan.

Kız ailesi de kızlarının evlendiğini hala anlayamamış.

Tabi ki kocasıyla gidecek ne demek gidemezsin kocan sorumsuz diye.

Eşiyle gitsin.gitmezsede boşansın otursun babasının evinde.

Gitmezse olacak olan bu.

Kocasını sevmiyor mu bu arkadaşın?

Kocası herhalde aç ve açıkta bırakmaz.

Sorumluluk sahibidir bence.

İnsanların hayatına anne-babalar ( her iki taraf) bu denli müdahale etmemeli.

Kusura bakmayinda arkadasinin hem annesi babasi düsüncesiz hemde esi düsüncesiz. Yazik degilmi o kizcagiza arada kaliyor bu sekilde..
Sorun her ne olursa olsun arkadasinin esiyle birlikte gitmesi daha uygun olur, sonucta evlenmis artik o hayatini esiyle birlikte yürütmeye imzayi attiginda karar verdiginide göstermis, dogru olan esiyle gitmesi, evliligine, ailesine sahip cikmasi..

şükür arkadaşım eşi ile gitmeye ikna olmuş ama gitmek istemiyormuş. ama gidecekmiş eşi gidip işinikurup eşini ve çocugunu yanına alacakmış

şükür arkadaşım eşi ile gitmeye ikna olmuş ama gitmek istemiyormuş. ama gidecekmiş eşi gidip işinikurup eşini ve çocugunu yanına alacakmış

Arkadaşınızın gitmek istememesini anlıyorum, kim ister anne-babasının yanından ayrılmayı, onların sağladığı imkanları bırakmayı kolay değil o kızı da anlamak gerek amma velakin ailenin bu olmadığını da anlaması gerek o kızcağızın. Anne-babasına gidip bir deneyim, sorumlumu sorumsuzmu anlayım yapamazsak tabiki çaresine bakarım gibilerin sözler söyleyerek onları ikna edebilir. Ne olursa olsun eşi ile gitmesi, denemesi yaşaması ve öğrenmesi gerek.

Çünkü ortada bir çocuk var ve o çocuğu babasız bir ortamda büyütmeye hiç ama hiç kimsenin hakkı yok annenin bile. Kaldı ki şu anda ayrılınacak bir durum söz konusu değil, dayak yok şiddet yok kumar yok aldatma yok, sadece denilen şey sorumsuz ama sorumsuzmu değilmi o da belli değil. Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

evet arkadaşım bende gurbette gelinim. evet çok zor. ama alışmak zorundasın.. ortada bir bebiş var. sebepsiz yere onu babasız bırakmak bence haksızlık olur dogrusu.. ama artık onun ilk ailesi eşi ve çocugu... hiç sabretmeden neyin ne oldugunu nerden anlayacakki.. anne baba biryere kadar. işte aileler bukadar iç işlerimize karışırsa olacagı bu. kız ya evladını babasız bırakacak ya kendi babasız kalacak kararını vrdi büyük ihtimalle genede belli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…